Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 03-10-2009, 15:19   #81
Beh0lder
Użytkownik Forum

Beh0lder's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2009
Lokacja: tutaj

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Serious Sam Pokaż post

Co do krzyża na sali urzędowej. Można tam powiesić, tak jak mówisz symbole innych religi - np. bogów z każdego afrykańskiego plemienia, tyle tylko, że to nic by nie zmieniło. Trochę dystansu.
Aww nie mowie o tych mniejszych religiach gdzie wyznawcow liczy sie gora w 4 liczbach. Tylko tych glownych ;s.Choc najlepiej nic nie wieszac ^^.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 03-10-2009, 16:47   #82
Dragon-Fly
Arbiter Elegantiarum

Dragon-Fly's Avatar

Data dołączenia: 10 01 2008
Wpisy bloga: 2

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Artanaro
Profesja: Knight
Świat: Menera/Nebula
Poziom: 45
Skille: ~70
Poziom mag.: 5
Dragon-Fly ma login Tlenu dragonflyer@tlen.pl
Domyślny

Ateiści odpowiedzcie mi: a to nie jest tak, że to właśnie Wy sprzeciwiacie się aborcji? Przecież każdy "zarodek" to niepowtarzalny zlepek genów. Katolik wie, że ma raj po śmierci, więc suma sumarum mu to może wisieć. A ateista?
Dragon-Fly jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2009, 16:52   #83
Vasudanin
Słitaśny Krulik

Vasudanin's Avatar

Data dołączenia: 21 05 2007
Wpisy bloga: 64

Stan: Niegrający
Imię: Slayekau
Profesja: Rookstayer
Świat: Isara
Poziom: 12
Skille: 18/20
Vasudanin ma numer GG 7128157 Vasudanin ma login Tlenu Vasudanin@tlen.pl Send a message via Skype™ to Vasudanin
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dragon-Fly Pokaż post
Ateiści odpowiedzcie mi: a to nie jest tak, że to właśnie Wy sprzeciwiacie się aborcji?
Przecież to kościół zakazuje aborcji, nie?
Oryginalnie napisane przez Niecny_Rozbojnik Pokaż post
Wiesz, znam osobiście jednego zoofila, i on nigdy nie zrobił krzywdy swojej suczce, nawet jej się to podobało. Tzn. nie wiem jak by było z pchaniem w pipkę, bo tego z nią nie próbował, ale palcówka jej się podobała, nigdy nic na siłę nie robił.
Vasudanin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2009, 17:27   #84
Michoss
Kapłan Preclanski

Michoss's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2006
Lokacja: Sosnowiec
Wpisy bloga: 145

Michoss ma numer GG 5483916
Domyślny

Cytuj:
Ateiści odpowiedzcie mi: a to nie jest tak, że to właśnie Wy sprzeciwiacie się aborcji? Przecież każdy "zarodek" to niepowtarzalny zlepek genów. Katolik wie, że ma raj po śmierci, więc suma sumarum mu to może wisieć. A ateista?
A ateista twierdzi że powstanie 'niepowtarzalnego zlepka genów' to przypadek. Za to katolik uważa że aborcja to morderstwo. Widać jaki z ciebie chrześcijanin.
stary 03-10-2009, 17:55   #85
Gonzo
Dinozaur

Gonzo's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michoss Pokaż post
A ateista twierdzi że powstanie 'niepowtarzalnego zlepka genów' to przypadek. Za to katolik uważa że aborcja to morderstwo. Widać jaki z ciebie chrześcijanin.
on ma flage upru w podpisie, nie dyskutuj z nim, "idiocie nic nie wytłumaczysz, co najwyżej zniżysz się do jego poziomu a wtedy on pokona cię swoim doświadczeniem".

Co do marszu:

jaki ma to cel, tak konkretnie? Ateiści przecież o nic nie walczą, są akceptowani. Gdzieś kilka stron wstecz przeczytałem porównanie parad równości do tego marszu, hmm, imho, homoseksualiści o coś walczą, natomiast ateiści... nie muszą walczyć. ;O

to tak jakbym ja zorganizował "Marsz Wegetarian", no bo w końcu jestem inny niż większość, nie jem mięsa, wpieprzam soję, to mogę się pochwalić.

Trochę bez sensu.
Gonzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2009, 17:59   #86
Muszkiet
Zbanowany

Data dołączenia: 20 04 2009

Stan: Początkujący
Profesja: Druid
Świat: Valoria
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gonzo Pokaż post
Co do marszu:

jaki ma to cel, tak konkretnie? Ateiści przecież o nic nie walczą, są akceptowani. Gdzieś kilka stron wstecz przeczytałem porównanie parad równości do tego marszu, hmm, imho, homoseksualiści o coś walczą, natomiast ateiści... nie muszą walczyć. ;O

to tak jakbym ja zorganizował "Marsz Wegetarian", no bo w końcu jestem inny niż większość, nie jem mięsa, wpieprzam soję, to mogę się pochwalić.

Trochę bez sensu.
Radził bym przeczytać cały temat, tu chodzi większą obojętność religijną ze strony państwa.
Muszkiet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2009, 17:59   #87
Beh0lder
Użytkownik Forum

Beh0lder's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Podalem przyklad ze moze byc to ateistka rownie dobrze moglabybyc to inna wyznawczyni tej waszej religii ktora po czesci leje na te wasze zasady , tak czy siak narzucacie swoje zdanie i poglad;p
Ja nie jestem przeciwko aborcji.

Cytuj:
Tak tylko ze tobie nikt nie narzuca jedzenia miesa ;s ani wiesza wyprutych flakow w sejmie ;s

Ostatnio edytowany przez Beh0lder - 03-10-2009 o 18:01.
Beh0lder jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2009, 18:01   #88
Gonzo
Dinozaur

Gonzo's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Muszkiet Pokaż post
Radził bym przeczytać cały temat, tu chodzi większą obojętność religijną ze strony państwa.
Obojętność religijną? To znaczy, że ateiści chcieliby mieć więcej praw niż inni? Bo nie rozumiem.
stary 03-10-2009, 18:07   #89
Muszkiet
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Obojętność religijną? To znaczy, że ateiści chcieliby mieć więcej praw niż inni? Bo nie rozumiem.
To znaczy że ateiści niekoniecznie chcieli by oglądać krzyże w instytucjach państwowych
stary 03-10-2009, 18:14   #90
Gonzo
Dinozaur

Gonzo's Avatar

Domyślny

Cytuj:
To znaczy że ateiści niekoniecznie chcieli by oglądać krzyże w instytucjach państwowych
rofl'copter.

na prawdę was to tak denerwuje, czy może, hm, gorszy? Dobrze, że nazwałeś to "obojętnością religijną" - większość ludzi mijających "krzyże w instytucjach państwowych" 1) nie chodzi do kościoła albo 2) chodzi, żeby odstać tą godzinę i wrócić do domu. To się nazywa właśnie "obojętność" - nikt nie zwraca na to uwagi. Ja nie jestem specjalnie religijny, do kościoła pójdę tylko w święta z powodu rodziny (ale to akurat z innego powodu, w Boga wierze, nie wierze z kolei w instytucję kościoła i "jedyną słuszną interpretację Biblii")... ale krzyże mi nie przeszkadzają.

Czyli wiele hałasu o nic.

Ostatnio edytowany przez Gonzo - 03-10-2009 o 18:15.
stary 03-10-2009, 18:23   #91
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Krzyż jest tylko objawem wpływów Kościoła w tym państwie. Wiszenie symbolu instytucji religijnej w instytucji państwowej, która odpowiadać ma jedynie przed obywatelami, sugeruje, że Kościół w jakiś szczególny sposób wpływa na jej prace. Trudno, żeby podobało się to osobom innych wyznań/bezwyznaniowym.

Cytuj:
Nie rozumiem, co ma do tego niepowtarzalność genomu zarodka. Mamy ze względu na nią skazywać kogoś na cierpienie?

Poza tym lepiej zostawmy aborcję w spokoju. To nie jest tak, że wszyscy ateiści popierają legalizację aborcji, ani że wszyscy ludzie wierzący są przeciw niej.

Ostatnio edytowany przez Litawor - 03-10-2009 o 18:28.
Litawor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2009, 18:24   #92
Beh0lder
Użytkownik Forum

Beh0lder's Avatar

Domyślny

Cytuj:
rofl'copter.

na prawdę was to tak denerwuje, czy może, hm, gorszy? Dobrze, że nazwałeś to "obojętnością religijną" - większość ludzi mijających "krzyże w instytucjach państwowych" 1) nie chodzi do kościoła albo 2) chodzi, żeby odstać tą godzinę i wrócić do domu. To się nazywa właśnie "obojętność" - nikt nie zwraca na to uwagi. Ja nie jestem specjalnie religijny, do kościoła pójdę tylko w święta z powodu rodziny (ale to akurat z innego powodu, w Boga wierze, nie wierze z kolei w instytucję kościoła i "jedyną słuszną interpretację Biblii")... ale krzyże mi nie przeszkadzają.

Czyli wiele hałasu o nic.
Czyli nie jest obojetnie wzgledem religii bo gdyby nie zwracali na to uwagi nie wieszaliby krzyzy .
Cytuj:
w Boga wierze, nie wierze z kolei w instytucję kościoła i "jedyną słuszną interpretację Biblii")
Ktora bodajze poskladal kosciol z tych Ewangelii ktore im sie podobaly , i postarali sie aby reszta nie ujrzała swiatla dziennego ;]
stary 03-10-2009, 19:13   #93
Dragon-Fly
Arbiter Elegantiarum

Dragon-Fly's Avatar

Data dołączenia: 10 01 2008
Wpisy bloga: 2

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Artanaro
Profesja: Knight
Świat: Menera/Nebula
Poziom: 45
Skille: ~70
Poziom mag.: 5
Dragon-Fly ma login Tlenu dragonflyer@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Beh0lder Pokaż post
Podalem przyklad ze moze byc to ateistka rownie dobrze moglabybyc to inna wyznawczyni tej waszej religii ktora po czesci leje na te wasze zasady , tak czy siak narzucacie swoje zdanie i poglad;p
Ja nie jestem przeciwko aborcji.
Nasza? Nie jestem chrześcijaninem.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michoss Pokaż post
Jak wyżej, cwaniaku .

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor Pokaż post
Poza tym lepiej zostawmy aborcję w spokoju. To nie jest tak, że wszyscy ateiści popierają legalizację aborcji, ani że wszyscy ludzie wierzący są przeciw niej.
Dzięki za odpowiedź z "drugiej strony" .
Dragon-Fly jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2009, 19:17   #94
Gonzo
Dinozaur

Gonzo's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Beh0lder Pokaż post
Czyli nie jest obojetnie wzgledem religii bo gdyby nie zwracali na to uwagi nie wieszaliby krzyzy .
Myślę, że są one wieszane z powodu tego, że jest to praktykowane od dawien dawna...

Cytuj:
Krzyż jest tylko objawem wpływów Kościoła w tym państwie. Wiszenie symbolu instytucji religijnej w instytucji państwowej, która odpowiadać ma jedynie przed obywatelami, sugeruje, że Kościół w jakiś szczególny sposób wpływa na jej prace. Trudno, żeby podobało się to osobom innych wyznań/bezwyznaniowym.
Myślę, że to nie wiszący krzyż, a ludzie dają kościołowi wpływy... Krzyż ma sugerować, że wszystko co się dzieje, robione jest pod okiem Boga, a nie, że kościół wszystko kontroluje... Kocham teorie spiskowe.

Ostatnio edytowany przez Gonzo - 03-10-2009 o 19:19.
stary 03-10-2009, 19:21   #95
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Cytuj:
Myślę, że są one wieszane z powodu tego, że jest to praktykowane od dawien dawna...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzy%C5%BC_sejmowy Może mi teraz powiesz, że ten krzyż, choćby z punktu widzenia jego historii, nie symbolizuje przejęcia władzy przez katolików?

Cytuj:
Myślę, że to nie wiszący krzyż, a ludzie dają kościołowi wpływy... Krzyż ma sugerować, że wszystko co się dzieje, robione jest pod okiem Boga, a nie, że kościół wszystko kontroluje... Kocham teorie spiskowe.
Bóg nie potrzebuje żadnych krzyży. To Kościół się nimi posługuje. A jest on tylko symbolem tych wpływów, oczywiście, że sam ich nie daje.

Ostatnio edytowany przez Litawor - 03-10-2009 o 19:23.
Litawor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2009, 20:38   #96
Muszkiet
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Ja nie jestem specjalnie religijny, do kościoła pójdę tylko w święta z powodu rodziny (ale to akurat z innego powodu, w Boga wierze, nie wierze z kolei w instytucję kościoła i "jedyną słuszną interpretację Biblii")... ale krzyże mi nie przeszkadzają.
Też jestem wierzący i mnie krzyże wiszące np. w szkole denerwują, sądzę że państwo powinno być niezwiązane z żadną religią.
"Oddajcie więc Cezarowi to, co należy do Cezara, a Bogu to, co należy do Boga."

Cytuj:
Oj, w PRL'u nie wisiały

Ostatnio edytowany przez Muszkiet - 03-10-2009 o 20:40.
stary 03-10-2009, 21:08   #97
Wielki MarIuSzzo
Użytkownik Forum

Wielki MarIuSzzo's Avatar

Data dołączenia: 27 12 2004
Lokacja: Śrem

Domyślny

Cytuj:
on ma flage upru w podpisie, nie dyskutuj z nim
Oczywiscie powszechnie wiadomo, ze PO i PiS sa partiami najlepszymi, pewnie na jedna z nich sam glosowales (i rowniez pewnie nie masz pojecia o tych partiach, po prostu sugerujesz sie telewizja). A nie, sorry, nie glosowales, jeszcze gowniarz jestes.

Cytuj:
"idiocie nic nie wytłumaczysz, co najwyżej zniżysz się do jego poziomu a wtedy on pokona cię swoim doświadczeniem".
ehh, ta oryginalnosc. stan przed lustrem i powtorz to co sam napisales a ja wyzej zacytowalem.

#\/
spinam sie jak widze razacy kretynizm

Ostatnio edytowany przez Wielki MarIuSzzo - 03-10-2009 o 21:51.
Wielki MarIuSzzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2009, 21:24   #98
Otakuma
Użytkownik Forum

Otakuma's Avatar

Data dołączenia: 04 10 2008
Lokacja: Będzin

Otakuma ma numer GG 3378616
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wielki MarIuSzzo Pokaż post
Oczywiscie powszechnie wiadomo, ze PO i PiS sa partiami najlepszymi, pewnie na jedna z nich sam glosowales (i rowniez pewnie nie masz pojecia o tych partiach, po prostu sugerujesz sie telewizja). A nie, sorry, nie glosowales, jeszcze gowniarz jestes.

ehh, ta oryginalnosc. stan przed lustrem i powtorz to co sam napisales a ja wyzej zacytowalem.
Nie spinaj się tak
stary 03-10-2009, 23:53   #99
Beh0lder
Użytkownik Forum

Beh0lder's Avatar

Domyślny

Cytuj:

#\/
Czemu wszyscy zakladaja ze ktos jest dzieckiem bo sie z nim nie zgadzaja ? Przewaznie zawsze gdzie jest jakis spor to pojawiaja sie teksty w stylu ze ktos jest bachorem

co do oryginalnosci to chyba cos przestawil bo powinno byc
"nie dyskutuj z idiota , bo znizysz sie do jego poziomu i pokona cie doswiadczeniem"
stary 04-10-2009, 02:12   #100
Gonzo
Dinozaur

Gonzo's Avatar

Domyślny

Cytuj:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzy%C5%BC_sejmowy Może mi teraz powiesz, że ten krzyż, choćby z punktu widzenia jego historii, nie symbolizuje przejęcia władzy przez katolików?
Weź Ty się w końcu zdecyduj. Raz mówisz do mnie, że wikipedia to gówno a nie źródło informacji, a za drugim razem, podajesz ją jako źródło. Wg. mnie, krzyż niczego nie symbolizuje.

i co ten marsz da, że zdejmą krzyż i kościół straci wpływy? Rozumiem, że państwo nie powinno mieć oficjalnej religii, ale myślę, że walką z tym powinna zająć się partia polityczna, a nie banda ludzi, którzy myślą, że ktoś na nich zwróci uwagę, bo im "nie pasuje krzyż sejmowy". dopóki krzyż sobie wisi i nie wpływa na politykę, to mi osobiście to nie przeszkadza. A jakoś nie zauważyłem, by miał on wpływ na cokolwiek. Po prostu sobie... wisi.

Cytuj:
odezwał się wielki kozak, 2 lata wcześniej urodzony... żałosne. I nie PO, czy PiS. Trzymam się z daleka od polityki, jeśli na kogoś bym miał głosować, byłoby to SLD, bo PO/PiS/UPR są złożone z właśnie takich yetich jak ty, co stawiają wszystkich poniżej siebie. Nawet nie powiem ci żebyś się ogarnął, bo po twoich postach wnioskuję, że idiotą pozostaniesz...

... a teraz idź namawiać ludzi do głosowania na UPR, partii, która np. jest przeciwko Unii Europejskiej, lmfao. Dobrze, że takich idiotów jest mniej niż 5 procent.

Cytuj:
to jak to sam ładnie określiłeś, spinaj się patrząc w lustro/na swoje zdjęcie, bo powinieneś.

Cytuj:
Oj, w PRL'u nie wisiały
Masz rację. Ale ludzie, co od początku byli przeciwni komunistom, w większości byli katolikami. Praktykowali na uboczu. Imho, krzyż jest dla nich symbolem wyrazu swojej religijności.

(post pisany bez ładu i ogarnięcia, sorry resory, 2 w nocy, wróciłem do domu i nie potrafię sklejać dobrze zdań).
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania