Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 05-10-2009, 18:24   #121
Serious Sam
Użytkownik Forum

Serious Sam's Avatar

Data dołączenia: 27 04 2006
Wpisy bloga: 16

Serious Sam ma numer GG 1542247
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
Co do religii w szkole , to może nie miałbym o niej tak złego zdania gdyby była nie obowiązkowa... Uważam ze tracę 2 godziny tygodniowo , bo tylko dogaduje dla księdza który już momentami mnie ignoruje bo nie ma argumentów albo ma takie które ruszyły by tylko Chrześcijanina... "Bo w Biblii jest napisane....." Tylko ja mu na to odpowiadam ze Biblie tez pisali ludzie a co śmieszniejsze przechodziła przez ręce Watykanu (kiedy to na świecie było mało egzemplarzy a pisali ręcznie mogli sobie takie poprawki wprowadzić ze oho ho)
Nie jestem do końca pewien, ale na religie nie trzeba chodzić. Wystarczy chyba potwierdzenie rodzica.

Amor patriae nostra lex!

Miłość ojczyzny naszym prawem!
Serious Sam jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 05-10-2009, 18:27   #122
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze

Stan: Na Emeryturze
Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Muszkiet Pokaż post
Tylko że teoretycznie nie powinny wisieć żadne symbole religijne, czy to jakiejś sekty, czy dominującej religii świata.
nie wiem , dam takie porównanie...

Nie powinno być żadnych koncertów bo jak będzie ekipa co gra Rocka obraza się Metale a jak będzie jakaś inna to się inne grupy obraza. Tylko ze jak by 9,5/10 miasta to byli Punki wtedy burmistrz nie miałby problemu z wyborem kapeli na jakieś festyny/koncerty.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Serious Sam Pokaż post
Nie jestem do końca pewien, ale na religie nie trzeba chodzić. Wystarczy chyba potwierdzenie rodzica.
jesteś chyba 3 osoba która mi to mówi... CZY NAPRAWDĘ WSZĘDZIE ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ WYPISANIA SIĘ Z RELIGII???
Widocznie tylko u nas takiej opcji nie ma... widać nasza szkoła nie jest idealna , ma ten 1 mały minusik...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rzyttofrajer Pokaż post
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"

Ostatnio edytowany przez Albertus - 05-10-2009 o 18:29.
Albertus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-10-2009, 18:33   #123
Muszkiet
Zbanowany

Data dołączenia: 20 04 2009

Stan: Początkujący
Profesja: Druid
Świat: Valoria
Domyślny

Cytuj:
nie wiem , dam takie porównanie...

Nie powinno być żadnych koncertów bo jak będzie ekipa co gra Rocka obraza się Metale a jak będzie jakaś inna to się inne grupy obraza. Tylko ze jak by 9,5/10 miasta to byli Punki wtedy burmistrz nie miałby problemu z wyborem kapeli na jakieś festyny/koncerty.
Nie do końca rozumiem.
Czy idę na festyn/koncert mój wybór, mogę pójść na jaki chcę, lub nie iść wcale.
Natomiast do szkoły muszę chodzić.
Muszkiet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-10-2009, 18:53   #124
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

@krzyże w szkołach: w klasie mojego wychowawcy jest tak, że to my podjęliśmy decyzję, czy krzyż wisieć będzie. I szczerze mówiąc nawet nie wiem, czy wisi, bo mi to wisi, skoro zostało przegłosowane demokratycznie wśród zainteresowanych a nie narzucone odgórnie.

@wolne w święta: a jeśli ja chcę świętować Dzień Niepokalanego Niepodkucia Różowego Niewidzialnego Jednorożca, to powinienem mieć konstytucyjne prawo zrobić sobie w ten dzień wolne. Mam? Nie. I żadne Boże Ciało czy Matka Boska Pięćdziesiątazrzędu mi tego nie zrekompensuje.
stary 05-10-2009, 18:56   #125
Otakuma
Użytkownik Forum

Otakuma's Avatar

Data dołączenia: 04 10 2008
Lokacja: Będzin

Otakuma ma numer GG 3378616
Domyślny

Cytuj:
jesteś chyba 3 osoba która mi to mówi... CZY NAPRAWDĘ WSZĘDZIE ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ WYPISANIA SIĘ Z RELIGII???
Widocznie tylko u nas takiej opcji nie ma... widać nasza szkoła nie jest idealna , ma ten 1 mały minusik...
Naprawdę, ja wypisałem się z religii w połowie roku szkolnego, już nie pamiętam której klasy, 2 lub 3 gim w liceum też nie było z tym problemów.
stary 05-10-2009, 19:20   #126
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

lol.

Oczywiście, że religia nie jest obowiązkowa, a jak nie masz takiej możliwości - pozwij ich, bo nikt nie może cię przymuszać na chodzenie na ten przedmiot, bo a nuż jesteś muzułmaninem czy kimś innym?
stary 05-10-2009, 19:26   #127
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

wogole kuriozalne jest to, ze z religii trzeba sie wypisywac zamiast sie na nia nie zapisywac.
stary 08-10-2009, 16:16   #128
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
lol.

Oczywiście, że religia nie jest obowiązkowa, a jak nie masz takiej możliwości - pozwij ich, bo nikt nie może cię przymuszać na chodzenie na ten przedmiot, bo a nuż jesteś muzułmaninem czy kimś innym?
nie obrażaj mnie , oficjalnie jestem katolikiem ale gdzieś od 2 lat przekonuje się do słowiańskich Bogów.

Tylko ze u nas nie ma tak , dostaliśmy kartki czy rodzice wyrażają zgodę chodzenia na wdz , kolegi rodzice nie wyrazili zgody a wychowawca kartki nie przyjął bo powiedział ze zgoda MUSI być wyrażona ;D tu powstaje pytanie , - po co te kartki ? (pewnie oficjalnie muszą być ;D ale wyboru i tak nie ma)
z religii normalnie się wypisałem i nie chodziłem chyba miesiąc , ale ksiądz zobaczył ze katolicki a nie chodzi na rele i po rozmowie z dyrektorem zrobiono zakaz wypisywania się z reli (chyba ze jesteś innego wyznania wtedy można)

Cytuj:
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
stary 08-10-2009, 16:32   #129
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
nie obrażaj mnie , oficjalnie jestem katolikiem ale gdzieś od 2 lat przekonuje się do słowiańskich Bogów.
I lol'd.

Cytuj:
Tylko ze u nas nie ma tak , dostaliśmy kartki czy rodzice wyrażają zgodę chodzenia na wdz , kolegi rodzice nie wyrazili zgody a wychowawca kartki nie przyjął bo powiedział ze zgoda MUSI być wyrażona ;D tu powstaje pytanie , - po co te kartki ? (pewnie oficjalnie muszą być ;D ale wyboru i tak nie ma)
z religii normalnie się wypisałem i nie chodziłem chyba miesiąc , ale ksiądz zobaczył ze katolicki a nie chodzi na rele i po rozmowie z dyrektorem zrobiono zakaz wypisywania się z reli (chyba ze jesteś innego wyznania wtedy można)
Mogą ci naskoczyć, jeżeli jest to szkoła państwowa - nie mają prawa zabronić ci się wypisać z religii.
stary 08-10-2009, 16:37   #130
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
Mogą ci naskoczyć, jeżeli jest to szkoła państwowa - nie mają prawa zabronić ci się wypisać z religii.

może i tak , ale to było trzeba załatwiać wtedy odrazu , teraz jak jestem w 2 klasie to mi się nie opłaci już poza tym nie wyszło by mi to na dobre ;D (małe miasteczko ze starzejąca się społecznością)

Cytuj:
stary 08-10-2009, 16:43   #131
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
może i tak , ale to było trzeba załatwiać wtedy odrazu , teraz jak jestem w 2 klasie to mi się nie opłaci już poza tym nie wyszło by mi to na dobre ;D (małe miasteczko ze starzejąca się społecznością)
Możesz się wypisać, kiedy chcesz.
stary 08-10-2009, 16:46   #132
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Domyślny

Niby mogę , ale tak naprawdę nie mogę ;D poza tym już się nie opłaca...

Cytuj:
stary 08-10-2009, 16:49   #133
Beh0lder
Użytkownik Forum

Beh0lder's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2009
Lokacja: tutaj

Domyślny

Cytuj:
Sklepu w święta są czynne (prywatne małe) I nie możesz ludziom zakazać świętować jak chcesz se kupić chleb...
Jak ma swieto to niech se wezmie urlop albo wprowadza powiedzmy iles tam dni w rooku dodatkowo na swieta i chrzescijanie je sobie wykorzystaja tam na jakies tam swiete a muzulmanin na swoje o/ bo jak zapewne wiadomo muzulmanie i inne religie nie maja swiat w tych samych dniach co chrzescijanie

Cytuj:
Widocznie tylko u nas takiej opcji nie ma... widać nasza szkoła nie jest idealna , ma ten 1 mały minusik..
Koles ... nie ma ze cie nie chca wypisac to jest w zagwarantowane w konwencjach konstytucjach i innych badziewiach >.> ...

Cytuj:
Niby mogę , ale tak naprawdę nie mogę ;D poza tym już się nie opłaca...
Zawsze sie oplaca.

Cytuj:
Cytuj:
i po rozmowie z dyrektorem zrobiono zakaz wypisywania się z reli (chyba ze jesteś innego wyznania wtedy można)
No rotfl.. MOZESZ SIE WYPISAC KIEDY TYLKO CHESZ I BEZ POWODU zaden dyrektor nie moze ci zabronic tylko dlatego ze nie jestes innego wyznania... zreszta powiedz dla picu ze przeszedles na muzułmaństwo i glosisz od teraz wiare w Allaha i powinien sie od**eprzyc.

Ostatnio edytowany przez Beh0lder - 08-10-2009 o 16:54.
Beh0lder jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-10-2009, 16:53   #134
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Beh0lder Pokaż post
Jak ma swieto to niech se wezmie urlop albo wprowadza powiedzmy iles tam dni w rooku dodatkowo na swieta i chrzescijanie je sobie wykorzystaja tam na jakies tam swiete a muzulmanin na swoje o/ bo jak zapewne wiadomo muzulmanie i inne religie nie maja swiat w tych samych dniach co chrzescijanie
u nas na Podlasiu są tez prawosławni i to bardzo dużo. Jakos nikt nie ma z tym problemu bo szefowie są w większości wyrozumiali co do tego. (szkoły tez)

A dając przywileje muzułmanom sprowadzimy se sami kłopot na głowę tak jak Zachód...

Cytuj:
stary 08-10-2009, 16:59   #135
Beh0lder
Użytkownik Forum

Beh0lder's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2009
Lokacja: tutaj

Domyślny

Omg to byl tylko przyklad poza tym nie każdy muzułmanin jest zly bo jesli tak to ja mogę powiedziec ze wszyscy katole sa poj*bani i pala ludzi na stosach co sie mija z prawda no i to nie jest przywilej tylko bardziej rownouprawnienie ;s niz ustalanie od gornie w jakie swieta jest wolne. Kazdy sobie wykorzysta ten czas jak mu sie tam podoba ^^.
stary 08-10-2009, 19:17   #136
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Beh0lder Pokaż post
Omg to byl tylko przyklad poza tym nie każdy muzułmanin jest zly bo jesli tak to ja mogę powiedziec ze wszyscy katole sa poj*bani i pala ludzi na stosach co sie mija z prawda no i to nie jest przywilej tylko bardziej rownouprawnienie ;s niz ustalanie od gornie w jakie swieta jest wolne. Kazdy sobie wykorzysta ten czas jak mu sie tam podoba ^^.
pomysl nie jest zly , ale co do muzulman to nie bede sie wypowiadal bo bana dostane. Ale powiem ci jedno i przemysl to

Zobacz sytuacje np. w Belgii gdzie dano im duże prawa , swobody itp. a teraz prawie każdy Belg to rasista i nie może we własnym kraju czuć się jak u siebie. Zobacz jak oni ich pieniądze rozkradają (sociale - masa pieniędzy na każde arabskie dziecko) nie pracują a jak komuś się coś nie podoba to robią zamieszki , po przegranej walce o Europe w sposób militarny obmyślili nowy plan - zniszczyć nas od środka. Ich głównym założeniem jest przyjeżdżanie następnie ściąganie rodzin przy okazji uwodząc białe kobiety , otwierają własne sklepiki itp. z czego pewnie nie płacą dużych podatków tak jak inni bo przecież to "przyjaciele z 3 świata" pieniądze ładują w zbrojenie. Kazdy z nich robi 10 dzieci żeby wyprzeć nas z europy w sposób przyrostu naturalnego który u nich jest dodatni. A za cale ich życie płacą podatnicy (sociale).

Zaraz powiesz ze skąd to wiem i ze to stereotypy. A wiec powiem ci ze widziałem , czytałem , słyszałem i żyłem miedzy tym syfem 2 lata. I naprawdę nie życzę żadnemu Polakowi żeby to spotkało nasz kraj. A dając im jakieś prawa odnośnie ich świat robisz im taka zachętę która doprowadzi do następnych i za x lat obudzisz się w kraju w którym będzie tak jak na zachodzie.

Jak wyjeżdżałem bylem bardzo tolerancyjny , może nawet bardziej niż 3/4 z was. I tez nie wiedziałem jak można nienawidzić kogoś kto urodził się czarny czy inny. przez pewien czas nawet się kolegowałem z paroma z poza europy , ale z czasem gdy widziałem coraz więcej , rozmawiałem z pewnymi ludźmi coraz więcej doszedłem do takich poglądów jakie mam teraz. I nigdy nie chciałbym żeby tak jak tam było u nas bo będzie prawdziwa tragedia...

Cytuj:
stary 08-10-2009, 19:22   #137
Juzefek
Użytkownik Forum

Juzefek's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2006
Lokacja: Stg

Imię: Po co
Gildia: to
Świat: czytasz?
Juzefek ma numer GG 6720333
Domyślny

Cytuj:

Od 16 roku możesz sam decydować (w świetle prawa) czy chcesz chodzić na religię lub czy chcesz chodzić do kościoła itp.

@down
Yoh ma rację

Ostatnio edytowany przez Juzefek - 08-10-2009 o 19:36.
Juzefek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-10-2009, 19:28   #138
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Domyślny

ja do kościoła od 6 klasy podstawówki nie chodzę , bierzmowania tez nie miałem. Wogle nie chce mi się nawet na rele łazić. Tylko powiedz to dla dyra , on powie ze mogę nie chodzić , ale nieobecności będą czyli nieklasyfikowanie...

Cytuj:
stary 08-10-2009, 19:31   #139
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
ja do kościoła od 6 klasy podstawówki nie chodzę , bierzmowania tez nie miałem. Wogle nie chce mi się nawet na rele łazić. Tylko powiedz to dla dyra , on powie ze mogę nie chodzić , ale nieobecności będą czyli nieklasyfikowanie...
To go pozwij, co za problem
stary 08-10-2009, 19:36   #140
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Domyślny

oj ty ciągle z tym pozywaniem , tylko co ja udowodnię... czyje zdanie bardziej się liczy księdza czy wielokrotnie notowanego pijaka??? A w żadne nagrywanie czy coś nie chce mi się bawić...

Ale z ciekawości specjalnie dla was w poniedziałek pójdę do dyrektora i powiem ze chce się wypisać z religii i ze kartkę od rodzica przyniosę jutro i specjalnie dla was spróbuje dokładnie zapamiętać co powiedział.

Cytuj:
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania