![]() |
#181 |
Undead
Data dołączenia: 01 06 2006
Lokacja: Gdańsk
Imię: Unn Recca
Profesja: Rookstayer
Gildia: Rookgaard Circle
Świat: Elysia
Poziom: 41
|
![]() sam jesteś edytowany klient tibii... Każdy może stworzyć sobie równie podbny interfejs od podstaw. K-z (twórca zeze) tak się składa pracował przy phobosie, i na podstawie kodu z tej gry, która i tak pozostaje offline, opracował Zezenie. ZOnline w przeciwienstwie do Phobosa stale się rozwija, i w nabliższej przyszłości czeka ją update, który zrewolucjonizuje tą grę.
|
![]() |
#182 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 05 2007
![]() |
![]() To ciekawe, że autor "inspirował się" tibią... Zresztą, tu WSZYSTKO wygląda identycznie, jedynie tekstury zostały lekko zmodyfikowane. Widziałeś RP-Online? To jest gra tworzona na podstawie tibii.
![]() Chyba widać różnicę pomiędzy projektem napisanym od zera, ale na podstawie tibii, a tibią ze zmienionymi teksturami i nazwami klas? :) |
![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Undead
|
![]() nie wspominając o całkowicie innej mechanice. wejdziesz, posmakujesz, zauważysz kolosalną różnicę.
![]() |
#184 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 02 2009
|
![]() widzę, że ktoś gra w tą gierkę jeszcze
może ja do niej powrócę jeszcze jak wyjdzie te update ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2007
|
![]() Cipsoft zniszczy tą grę, gdy tylko się o niej zrobi głośno. Trzeba walczyć z plagiatem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Agree. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 12 2006
Stan: Na Emeryturze
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Undead
|
![]() OTS -
Kod:
Wykorzystują one lukę prawną, związaną jeszcze z wersją niekomercyjną Tibii. Kod:
Same serwery są legalne, lecz używanie oficjalnego klienta Tibii do grania na nich nie jest zgodne z prawem, ze względu na warunki licencyjne gry. Ponadto zauważ, że gdy Tibia powstawała to garściami czerpała z innych gier (czytaj Ultima Online).
Autobiografie Rookstayer'ów - bo to my tworzymy klimat Solucje do questów znajdujących się na Rookgaardz'ie Island of Destiny - miejsce wyboru profesji Ostatnio edytowany przez Res Khmer - 21-10-2009 o 19:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 06 2008
Lokacja: Sosnowiec
Wpisy bloga: 2
Stan: Zbanowany
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Kyra
Poziom: 67
|
![]() LOL TO PRZECIEŻ JEST TIBIA!! tylko zrobiona inaczej z innymi grafikami i pierdutami HAHAHAHAHAHA
![]() ![]() ![]() weźcie, toż to gorsza kopa od otsa, postawionego przez dziecko co nawet czytać nie potrafi. I jescze ta nazwa 'Zezenia' loolololool . : Mam nadzieję, że twórca tej gry zostanie oddany na watanagashi. ![]() Moim zdaniem granie w to powoduje raka. (ewentualnie katar) Poważnie, zasada na jakiej opiera się grafika tej gry jest identyczna w 100% jak w tibii. I nie mówcie mi tutaj, że tibia i my fantasy mają taką samą gfx, bo zaraz pewnie podasz jakiś przykład 2d mmoerpega i będziesz się tym zasłaniał, jak gwałcony dzieciak kawałkiem deski klozetowej. Ostatnio edytowany przez __HAPPY_SVEN__ - 21-10-2009 o 20:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Czerpanie inspiracji z innych gier to zupełnie co innego, jak przerabianie już istniejącej, wydawanie tego pod inną nazwą (beznadziejną i kompletnie nie zachęcającą, chciałem dodać) i twierdzenie, że zrobiło się to samodzielnie, od początku. Żal kropka pe-el, a Cipsoft jak się "zczai", poda twórcę zezenii do sądu. Pozdro, wasze granie w zezenie przypomina mi granie na privach WoWa - i tak postacie, nad którymi się męczycie, zostaną zapomniane, wywalone itd poprzez wyłączenie serwerów. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#191 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 10 2006
Lokacja: God Wars Dungeon
Imię: Tathar von Xellio
Gildia: Rook Balanced
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
I wyprzedzę twoją wypowiedź- nie gram w Tibię ani ZO, ponieważ T&ZO<WoW. Ostatnio edytowany przez R.R. - 22-10-2009 o 00:41. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Porównać?! Lol, a gdzie ja tu coś porównałem? Powiedziałem, że wasze granie w zezenie PRZYPOMINA MI granie w WoW na privach. Chodzi o to, że i tak serwery kiedyś zamkną i wszystko pójdzie się... łaskotać. Mam ci to narysować? :)
Nolife detected, wiesz chociaż co oznacza słowo 'kumpel'? Nie, nie chodzi o 'friend online'. Kumpel :) Ostatnio edytowany przez _WrD_ - 22-10-2009 o 15:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nolife detected, wiesz chociaż co oznacza słowo 'kumpel'? Nie, nie chodzi o 'friend online'. Kumpel
![]() "Po co mi koledzy w szkole, same książkowe mole." ![]() @Wszyscy broniący Rzeźni [zezeni lol] TU NIE CHODZI O TO NA JAKIM KODZIE BAZUJE GRA! CHODZI O EFEKT! A jest on identyczny (chociaż bardziej kiczowaty) jak w tipii (nie chodzi mi o dom indianina ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 10 2006
Lokacja: God Wars Dungeon
Imię: Tathar von Xellio
Gildia: Rook Balanced
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez R.R. - 22-10-2009 o 17:53. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak, ale te gry nie są AŻ TAK podobne jak zezenia z Tibią. W zezenii nawet taki sam podgląd mapy jak w tibii jest, nie wspominając o eq. Pare slotów więcej to nie jest duża różnica, to jest wręcz bezczelny plagiat.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
@offtopic kocham wchodzić na tibie.pl do działu Rpg ![]() ![]() a co do ciebie stary przegiąłeś ![]() ![]() ![]() ![]() a co do zezeni jedni grają w to bo mają nadzieje że stanie się tak popularna jak tibia i nie zepsują ją updatami jak w tibi ![]() ![]() ![]() ![]() @up a co do ciebie że mówicie że to plagiat co prawda to prawda ale kod i inne pierdoły wszystko sami robili więc nie można się do nich dopier!! mogli to nawet nazwać Ibia lub Dibia nie ważne nie mogą się doczepić do niczego ![]() Ktoś wcześniej pisał że jakby tibia podała ich do sądu to by dostali po dupie , wybacz ale się mylisz nie mogą się do niczego doczepić , to nie jest takie proste na jakie wygląda , gry mmorpg rządzą się własnym prawem... Diablo II mogło by się doczepić do tibi że robili update według ich Aktów na to samo wychodzi bezpodstawne oskarżenie ![]() @edit wiesz mogli by się doczepić do tego ja tu widzę połączenie tibi i Ultimy online http://www.daimonin.org/ ale i tak nic zrobić nie mogą ![]() ![]() NO BEZ PRZESADY ŻEBYM WSZYSTKICH ZAGIĄŁ :>LoL Ostatnio edytowany przez Marchewki - 24-10-2009 o 17:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 03 2009
Lokacja: tutaj
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 10 2009
Lokacja: Bielsk Podlaski
Stan: Aktywny Gracz
|
![]() Sprzedam postac na zezeni za real kase jesli ktos jest chetny pisac na gg:8333984
|
![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Poważnie, tam nawet wooden shield tak samo jak w Tipi wygląda ![]() twórca tej gry zrobił sobie jajca i za 2 dni wszystko sam delejtnie HŁEHŁEHEHLEH |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 11 2009
|
![]() Na razie jedyną wadą gry jest to, że nie można w nią grać.
O KURWA |
![]() |
![]() |