|  | #1 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 29 06 2009 Posty: 16 | Czy waszym zdaniem opłaca się bardziej expić ze zwykłymi tarczami, czy ze spellbookami? Na większości stron jest napisane, że opłaca się tylko z blokerem, ale ja np. expie teraz na ancientach więc jak wiadomo za wszelką cenę trzymam się od nich z daleka więc tarcza rzadko mi się przydaje. Poza tym jak już ancient mnie dogoni, to i tak nie ma szans zablokować jego ataku tarczą. Z drugiej strony, czy +2 do mlvlu to naprawdę zauważalna różnica? Jakie jest wasze zdanie? | 
|  |   | 
|  | 
|  | #2 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 26 10 2008 Lokacja: ZGORZELEC Posty: 368 Stan: Na Emeryturze Profesja: Master Sorcerer Gildia: Gloria Victis Świat: Pandoria | co mlvl zawsze te srednie dmg w moby zwieksza sie troszke | 
|  |   | 
|  | #3 | |
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 24 04 2006 Wpisy bloga: 1 Posty: 82 Stan: Aktywny Gracz Profesja: Elder Druid Świat: Silvera Poziom: 64 | Cytuj: 
 moim zdaniem tylko spellbooki > +1ml są opłacalne 
				__________________ "Czasami są takie chwile gdy się odchodzi tylko po to aby powrócić." | |
|  |   | 
|  | #4 | 
| Użytkownik Forum | ale jezeli masz dobra tarcze powiedzmy demonke i idziesz na helspawny na hp czasem hit wchodzi w tarcze lub arma wiec wole go bic o 1 ture dluzej niz dostac 2 hity po 250 na dokladke co moze sie skonczyc dla mnie deską ;] ja uwazam ze wysokopoziomowy mag/drut powinien na niektore hunty brac demon seta zamiast itemow ktore daja magic ale nie chronia praktycznie wogole. np war golemy helspawny behe itd 
				__________________ In my restles dreams... I see that town.... | 
|  |   | 
|  | #5 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 02 04 2007 Lokacja: Premia ROx :) Posty: 218 Imię: Divine Cactus Profesja: Royal Paladin Gildia: Premia 4ever Świat: Premia Poziom: 200 Skille: 113/85 Poziom mag.: 24 | Solo: Potwory , które biją dużo z meelee - tarcza + Demon Armor itp. Potwory , które biją praktycznie tylko z magii -spellbook + eq do obrażeń z danego żywiołu Potworki pośrednie (które biją sporo i z meelee jak również z magii) - tarcza , a eq zależy od tego gdzie huncisz Z blokerem Spellbook + eq od mlvl | 
|  |   | 
|  | #6 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 17 04 2010 Posty: 26 Stan: Na Emeryturze Profesja: Master Sorcerer | Najbardziej opłacalne jest noszenie spellbooka.. Więc Ci go polecam. Tarcza dla ED/MS jest nie potrzebna   | 
|  |   | 
|  | #7 | 
| Użytkownik Forum | widac ze nigdy nie hunciles magiem chociazby hellspawnow na hp   
				__________________ In my restles dreams... I see that town.... Ostatnio edytowany przez Kajzer - 25-04-2010 o 02:16. Powód: Automerged Doublepost | 
|  |   | 
|  | #9 | 
| Użytkownik Forum | tak tylko ze ze spellbookiem co hit wyrywasz 100+ tak do 300 a z tarcza te hity sa wyraznie mniejsze 
				__________________ In my restles dreams... I see that town.... | 
|  |   | 
|  | #10 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 27 08 2007 Posty: 122 Świat: Galana | KAjzer od ktoreo lvla mozna solo helspawny cisnac msem? | 
|  |   | 
|  | #11 | ||
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 11 12 2009 Lokacja: Edron Posty: 16 Imię: Joke Almighty Profesja: Master Sorcerer Świat: Premia Poziom: 76 Poziom mag.: 56 | Śmiać mi sie chce z ludzi ktorzy uważają ze nosic demon seta magiem albo nosic tarcze hah po to sa spellbooki dla magow zeby je nosic ponieważ noszac jakas mms-ke nie robi to wiekszej roznicy w otrzymywaniu hitow bo masz te 20 skilla shielda wiec gów.no daje zdarzaja sie osoby ktore nosza demonki mmski magami ale tylko dlatego ze ladnie to wyglada nic pozatym  A co do : Cytuj: 
 Cytuj: 
  ja na 50+ zabijalem pojedyncze ale na haste wiec nie oplaca sie tam expic solo nawet na 150+ przez plagi  | ||
|  |   | 
|  | #12 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 27 08 2007 Posty: 122 Świat: Galana | dzieki joke widze ze jestes w temacie wiec spytam jeszcze czy balaby szansa wyjsc nawet na zero 75msem na hydrach solo i wogle czy to ma sens | 
|  |   | 
|  | #13 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 11 12 2009 Lokacja: Edron Posty: 16 Imię: Joke Almighty Profesja: Master Sorcerer Świat: Premia Poziom: 76 Poziom mag.: 56 | Powiem ci ze jak chcesz bic hydry solo to z energy strikow +wand of starstorm bedziesz ja dluugo o ile wogole ja zabijesz xD czyli nie oplaca sie w ten sposob.Mozesz tez sprobowac z great energy beam ale to waste i dlugo nie poexpisz jak dobrze pojdzie to moze ci sie zwroci za poty najlepszy sposob isc we 2  2  msow np i z strikow bijecie i nawet szybko padaja i w 2h jak dobrze pojdzie spadnie wam przynajmniej rh albo bohy + jakis syf typu k armor w helmet itd to wyjdziesz na plus,samemu sie nie oplaca na tym lvl dopiero na 100+ jak bd wbijac sie po 300 z strika+wand Ale to tez wszystko zalezy od szczescia. Ostatnio edytowany przez Joke1991 - 06-06-2010 o 15:14. | 
|  |   | 
|  | #14 | 
| Guest Posty: n/a | Jak już mowa o magach i eq to jakie było by zalecane i tanie eq dla maga z moimi numerkami xD (nizej - podpis) | 
|   | 
|  | #15 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 03 01 2005 Lokacja: Newcastle Posty: 1,003 Stan: Na Emeryturze Imię: Zeff Dragon Profesja: Elder Druid Świat: Secura Poziom: 176 Poziom mag.: 76   | Pytanie dot. spellbookow bo zawsze mnie to intrygowalo. Czy jezeli mam ubrany powiedzmy spellbook +3 mlv to podczas spalania many majac tego spellbooka ubranego, leci mi mlvl wolniej? To znaczy czy leci mi tak jakby mial powiedzmy 76 mlvl z spellbookiem, czy leci tak samo szybko jakby nie mial spellbooka ubranego (73)? Pozdrawiam 
				__________________ Internet - 40 zł~ Pacc - 85zł Widok matki pobitej krzesłem - Bezcenny | 
|  |   | 
|  | #16 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 21 04 2006 Posty: 17 | Spellbook nie zmienia wzrostu mlvla, leci tak jakbys nie mial spellbooka. To samo tyczy sie sword,axe ringow, deathr ingow itp. | 
|  |   | 
|  | #18 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 03 09 2006 Lokacja: Bydgoszcz Posty: 193 Stan: Aktywny Gracz Profesja: Elite Knight Świat: Nerana Poziom: 268 Skille: 96/92 Poziom mag.: 9 | Nie wazne jakom masz tarcze warzne jaki jestes w srodku!! takie jest moje zdanie;] | 
|  |   |