Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 20-12-2010, 23:19   #681
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Luker's Pokaż post
Np.
Maczekpl , Lajcik007...
po drugie nie porównuj assasynów do fighterów...
Eve to fighter łamane przez zabójca. Jak np. Jax.
Cytuj:
po trzecie z takim team jak np. garen , irelia... jest poprostu idealna
Czemu? Bo Garen się kręci, a Irelia ma słabe ulti?
Cytuj:
po czwarte jak nie masz bladego pojęcia o postaci to czemu na jej temat wogule tykotujesz
Innymi słowy, nie wiem, co robi Eve, jakie ma skille, itp, itd? Formułuj zarzuty w jakiś bardziej konkretny sposób. I rób to tak, żeby były prawdziwe.
Cytuj:
po piąte eve jest dobra do lainowania
Nie, nie jest dobra, bo nie ma niczego, co byłoby przydatne do siedzenia na linii. Eve to jungler i tyle. Tak samo jak Olaf, Warwick.
Cytuj:
tylko ty oczywiście na te swoje epickie 1000 gier prawodpodobnie nigdy nie grałeś przeciwko lub z dobrą eve
Grałem z i przeciwko, ale każda junglowała.

Cytuj:
... czekaj albo nie to będzie jak z tą katarina która cię cisnęła a ty jeszcze ją od noobów wyzywałeś chyba bo na AP była... porostu zaprogramowałeś sobie coś i nie możesz się pogodzić z tym że ktoś ma racje a nie ty...
Żadna katarina mnie nie cisnęła, po prostu każdy z was wpadał w nią jak używała ulti i nikt nie kwapił się zdjąć jej Banshee Veila, żebym mógł przerwać jej ulti.
A krytykowałem ją za to, że stackowała Zhonye, co jest najgłupszym pomysłem pod słońcem.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-12-2010, 23:33   #682
Luker's
Użytkownik Forum

Luker's's Avatar

Data dołączenia: 29 11 2008
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 1

Profesja: Rookstayer
Gildia: Brak
Świat: Thoria
Poziom: 1
Skille: 10/10
Luker's ma numer GG 8570011
Domyślny

eh.... wież co ide spać nie chce mi się z tobą gadać... z każdym postem nie tylko tracisz w moich oczach a uważałem cie za gościa co wie co i jak... Jesteś żałosny m i w sumie powinienem robić to co mi poradziło mi kilka osób... mieć cie gdzieś...

Dziękuje dobranoc nie wiem... może jutro mnie czymś oświecisz...

----------------- o LoLu... ------------------
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ruszek Pokaż post
Rybzor i Lukers to wyższa liga, oni z pospólstwem się nie zadają
Luker's jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-12-2010, 00:15   #683
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Spoko, nie podajesz ŻADNEGO argumentu na to, że Eve jest dobra na linii, robisz rażące błędy ortograficzne, formułujesz idiotyczne zdania i śmiesz mówić, że to ktoś jest żałosny, bo stwierdza oczywistą oczywistość - że Eve na linii jest niczym i nadaje się tylko do junglowania.
stary 21-12-2010, 00:25   #684
_WrD_
Użytkownik Forum

_WrD_'s Avatar

Data dołączenia: 01 05 2007

_WrD_ ma numer GG 5762125
Domyślny

@dyskusja o Eve
Joh, bardzo cię proszę, ale mówisz BARDZO sytuacyjnie i w tym momencie naprawdę mam wrażenie, że grałeś przeciw Eve ze dwa razy, o samym graniu nią już nie wspomnę. Eve nadaje się na lane i radzi sobie nieźle, po prostu trzeba wiedzieć JAK to robić. Najlepiej powiedzieć "e tam, nie umiem nią grać, idę do dżungli, tam łatwiej".

Nieszkodliwa w early? Jest słaba, no dobra, bardzo słaba w early, ale to nie znaczy że jest nieszkodliwa i że równie dobrze mogłoby jej nie być. Jak taka Eve stoi cały czas na stealth tylko kradnąc expa i nic nie robi, to rzeczywiście, lepiej byłoby gdyby poszła w uj. Ale Eve aktywnie harassująca przeciwników, hit po hicie, powoli, last hitująca moby to dobra Eve. Bardzo często mamy 1st blood na lane dzięki mojemu timingowi, stun i chłopa nie ma. Zwłaszcza po patchu, który sprawił że Flash nie łamie stealtha. Hyc pod turret, hyhy. Evelince potrzebny na lejnie tylko high dps, najlepiej ranged, który naprawdę mocno przypieprzy, a Eve wtedy może ładnie się nafarmić.

Eve nikogo nie pokona 1v1 (w early, oczywiście, bo w late to nawet Trynda może mi wylizać). Smutne, ale prawdziwe. Ale Joh, do cholery, TY, XXXLOLKINGXXX powinieneś wiedzieć że LoL to nie gra 1v1, tylko gra TEAMPLAYOWA. To, że kogoś pokonasz 1v1, nie znaczy że twój champ jest bardziej przydatny, lepszy. Taka miara to miara noobów na pierwszym levelu. Tak samo uparcie powtarzasz, że jeden ward/oracle/Banshee's Veil i Eve gówno zrobi. To właśnie TY mówisz, jakby Eve to był bot i rzucał się na kogoś z aktywnym BV/na kilku przeciwników z wardem czy oracle.

No ale prawdą też jest, że Eve to sytuacyjny champion i w niektórych meczach może gówno zrobić. Głównie mam nią staty na plusie, niekiedy skrajnie dobre, nieraz średnie, a nieraz wręcz fatalne. Czynnikami są oczywiście przeciwnicy, nie tylko na lane ale ogólnie. No i teammaci, którzy często są po prostu debilami, a Eve w early potrzebuje na lane ogarniętego mocnego carry. Wtedy koszą suodko.

EDIT: Ee, grałeś w tysiącu grach mnóstwo razy przeciw Eve i >>>>KAŻDA<<<< junglowała? Czyste kłamstwo, kolego :) Ja np, oprócz siebie samego, nie widziałem żadnej. Żadnej. Absolutnie, kompletnie żadnej. W 90% przypadków ludzie robili WTF jak szedłem do dżungli, mówili że jestem idiotą, trollem i debilem, jak można junglować Eve, jak można iść nią w AD. Nie będę mówił o reakcji ludzi, kiedy brałem Revive... Teraz AD Eve się rozpowszechniła jeśli chodzi o tolerancję graczy. Ale dżunglująca Eve nie. Tu ci nie uwierzę. Wpadka. Darmowy fałszywy argument, któremu wydawałoby się nikt nie zaprzeczy, "no bo przecież nuby grają na tym forum tipia.pyly i się nie skapną. Ale głupi Wardzioch, który akurat musiał zajrzeć na forum, kiedy już byłem na wygranej pozycji w dyskusji, wszystko zepsuł. Eh". :P

Ostatnio edytowany przez _WrD_ - 21-12-2010 o 00:45.
_WrD_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-12-2010, 01:02   #685
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Eve nadaje się na lane i radzi sobie nieźle
Milion powodów, dla których Eve jest słaba na linii:
nie ma pasywa umożliwiającego jej zostawanie na linii, słaby farming, słaby push, słaby harass, jest melee bez ranged skilli, do 6 lvla jest po prostu słabiutka i jeśli nie przyłapie kogoś na 1/4 hp, nic mu nie zrobi.

Podam ci teraz przykład postaci, o których można powiedzieć, że radzą sobie NIEŹLE (co nie znaczy dobrze):
1)Teemo - dobra farma, niezły harass, niezły push, blind, spora mobilność, od 6 lvla wardowanie linii i przyzwoity pasyw, który może uratować życie/pomóc w zrobieniu zasadzki.
2)Blitz - wywiera ciągła presję swoim grabem, przeciętna farma z E, haste z W, niezły push od 6 lvla + AoE silence i randomowe uderzenia z pasywa ulti, jego pasyw ratuje życie, dobrze się trzyma na linii i jest dość wytrzymały
3)Gankplank - w roli Denyplanka jest bardzo dobry, skutecznie zabiera expa i last hity rywalom na linii, niezły dmg z Q, heal + cleanse na W, niezły pusher, dobra farma, długo się trzyma na linii, ulti o globalnym zasięgu dobre do farmienia/dobijania/ratowania czy czegokolwiek innego.
4)Nidalee - (najlepsza z tych wszystkich) map control, self heal, imba Q, świetna farma od 6 lvla, doskonały escape mechanism, niezły pasyw sytuacyjny
5)Nasus - rewelacyjna farma, wbudowany lifesteal, niezłe ulti, najmocniejszy slow w grze, stackowalne Q do farmienia, dobry pusher.

Każda z tych zaledwie nieźle (oprócz Nidalee, która jest dobra) trzymających się na linii postaci deklasuje Ewelinę na linii, która nie ma nic, co mogłoby ich skontrować. Zakładając, że gracze dysponują takimi samymi umiejętnościami, Ewelina jest na straconej pozycji.

Godlike tier na liniach:
1)Janna, Sona, Soraka - heale, tarcze, slowy, haste, AoE knock itp, itd. Po prostu niesamowicie upierdliwe rywalki i najlepsze babysitterki w grze.
2)Pantheon - nie podejdziesz do niego, niezła farma, niesamowity harass, po prostu OP
3)Gragas - każdy kto zna Gragasa podzieli moje zdanie
4)Taric - Heal, stun, heal, stun, heal, stun, heal, stun. I armor buff.
5)Cho Gath - na niego nie ma kontry. Mega farma, mega harass, ulti cię po prostu zniszczy.

A teraz postacie, które są po prostu słabe na linii i ich potencjał leży w junglii:
Olaf, Jax, właśnie Eve, Warwick, Rammus, Amumu, Shaco. Junglują bardzo dobrze, skutecznie, szybko, są świetnymi gankerami i wywierają ciągłą presję na opp teamie (nie mogę pchnąć, wyskoczy Olaf, dostanę młotkiem, jego ulti + lizard i nie ucieknę itd). Po prostu w dżungli radzą sobie znacznie lepiej niż na linii i dlatego nikt ich nie pickuje (oprócz Rammusa i Shaco, czasem Jax), kiedy nie można nimi junglować.
Amumu ma w early bodajże 6 sekund CC - to jest naprawdę przesadzone, ale jego podatność na harass i beznadziejna farma (te same minusy, co u Eve) sprawiają, że na linii po prostu się nie sprawdza i bardzo łatwo go odciąć od expa/last hitów i junglując, zyska więcej.

Evelina nie ma niczego, co mogłoby kontrować postacie, które są co najmniej niezłe w trzymaniu się na linii. Do 9 lvla nawet Janna potrafi z auto ataku więcej zabrać niż Eve.

Cytuj:
Nieszkodliwa w early? Jest słaba, no dobra, bardzo słaba w early, ale to nie znaczy że jest nieszkodliwa i że równie dobrze mogłoby jej nie być. Jak taka Eve stoi cały czas na stealth tylko kradnąc expa i nic nie robi, to rzeczywiście, lepiej byłoby gdyby poszła w uj. Ale Eve aktywnie harassująca przeciwników, hit po hicie, powoli, last hitująca moby to dobra Eve.
Czysta abstrakcja; odcięcie jej od last hitów jest niesamowicie łatwe (byle jaki ranged to zrobi), jej harassowi łatwo zapobiec stojąc tuż za swoimi ranged minionami, wtedy nas zaatakuje, zbierze ich aggro i zanim ucieknie, zdążymy jej oddać mocniej. Nie wspominam już o tym, że wystarczy jeden przedmiot, by w pełni ją skontrować.

Cytuj:
Bardzo często mamy 1st blood na lane dzięki mojemu timingowi, stun i chłopa nie ma. Zwłaszcza po patchu, który sprawił że Flash nie łamie stealtha. Hyc pod turret, hyhy. Potrzebny tylko high dps, najlepiej ranged, który naprawdę mocno przypieprzy, a Eve może ładnie się nafarmić.
Składanie linii Eve + inny damage dealer jest po prostu bezsensowne, bo DD potrzebuje wsparcia, by swobodnie farmić, a Eve tego nie zapewni i ani ona ani on nie będą mogli last hitować. Poza tym, nie mam zamiaru tutaj rozprawiać o sytuacji, w której ktoś pozwoli Eve podejść do siebie, da się uderzyć i zamiast oddać, będzie uciekał w stronę swojego turreta. Zakładam, że człowiek wie, jak grać i umie kontrować inne postacie. Bo jeśli mamy zakładać, że pro Eve gra vs idiocie, to sorry, ale to nie ma sensu

Cytuj:
Eve nikogo nie pokona 1v1. Smutne, ale prawdziwe
W early, bo w mid i late to jedna z najmocniejszych postaci do 1 vs 1

Cytuj:
Ale Joh, do cholery, TY, XXXLOLKINGXXX powinieneś wiedzieć że LoL to nie gra 1v1, tylko gra TEAMPLAYOWA
No, ale Eve to single target nuker, więc jeśli nie daje rady jednemu rywalowi, to po co ona? Taki Xin weźmie dwóch na siebie i jeszcze trzeciego złapie (mówimy tutaj ciągle o early game, mid i late to inna historia).

Cytuj:
To, że kogoś pokonasz 1v1, nie znaczy że twój champ jest bardziej przydatny, lepszy.
Nie, ale to oznacza, że ja, jako gracz, mam lepszy refleks, lepiej kontruje rywali, itp, itd. I jeśli zabijam kogoś sam na sam, wiem, że w team fighcie jest już przewaga, bo jestem silniejszy od champa X, więc mogę go sfocusować z pomocą ludzi z drużyny i zjeść w 1,5 sekundy, itp, itd. Poza tym, ciągle tutaj rozmawiamy o early, ciągle tutaj mówimy o siedzeniu na linii, w której jesteś skazany albo na 1 vs 1 albo na 2 vs 2 (albo na 1 vs 2, rzadziej spotykane).

Cytuj:
. Tak samo uparcie powtarzasz, że jeden ward/oracle/Banshee's Veil i Eve gówno zrobi. To właśnie TY mówisz, jakby Eve to był bot i rzucał się na kogoś z aktywnym BV/na kilku przeciwników z wardem czy oracle.
Jeśli ktoś ma BV i Oracle i Eve wybiera go na target, ma drastycznie zmniejszone szanse na sukces.

Cytuj:
a Eve w early potrzebuje na lane ogarniętego mocnego carry, jak Ezreal, Ashe czy Irelia. Wtedy koszą suodko.
Sorry, ale jeszcze raz - puszczanie Eve na linie z carry to skrajna głupota.

Cytuj:
EDIT: Ee, grałeś w tysiącu grach mnóstwo razy przeciw Eve i >>>>KAŻDA<<<< junglowała? Czyste kłamstwo, kolego Ja np, oprócz siebie samego, nie widziałem żadnej. Żadnej. Absolutnie, kompletnie żadnej. W 90% przypadków ludzie robili WTF jak szedłem do dżungli, mówili że jestem idiotą, trollem i debilem, jak można junglować Eve, jak można iść nią w AD. Teraz z tym drugim mniej, AD Eve się rozpowszechniła jeśli chodzi o tolerancję graczy. Ale dżungla nie. Tu ci nie uwierzę!
:
Cytuj:
Cytuj:
tylko ty oczywiście na te swoje epickie 1000 gier prawodpodobnie nigdy nie grałeś przeciwko lub z dobrą eve
Grałem z [dobrą] i przeciwko [dobrej], ale każda [dobra] junglowała.
Słowo klucz: dobra.

Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 21-12-2010 o 01:10.
Yoh Asakura jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-12-2010, 11:44   #686
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez _WrD_ Pokaż post
"no bo przecież nuby grają na tym forum tipia.pyly i się nie skapną. Ale głupi Wardzioch, który akurat musiał zajrzeć na forum, kiedy już byłem na wygranej pozycji w dyskusji, wszystko zepsuł. Eh".
Omg bro, joh w od 2004 roku nigdy nie był na przegranej pozycji w dyskusji xD
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
A teraz postacie, które są po prostu słabe na linii i ich potencjał leży w junglii:
Olaf, Jax, właśnie Eve, Warwick, Rammus, Amumu, Shaco.
Moim zdainem ww wcale nie jest słaby na lajnie. Ludzie tak sobie wymyślili, że skoro doskonale się nadaje na jungling, to niech już nie łazi na lajny. Oglądałem sobie clever advisora jak nim ciśnie. Nie takie drogie mocne odnawianie hp, w dodatku pół range, pozwala mu się nieźle trzymać, może sobie tak skubać przeciwnika do pół hp, potem walnie ulti + lifesteal i kolesia nie ma.

Ostatnio edytowany przez Rybzor - 21-12-2010 o 11:46.
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-12-2010, 11:47   #687
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Nie, to był Magewick, robiony 4fun z Sheenem, też to widziałem
Ten sam Clever zrobił GP z 3x Sunfire Cape, a najśmieszniejsze było to, że brał na klatę Kennena i Jannę i nic mu nie mogli zrobić
stary 21-12-2010, 19:35   #688
Alanus Lutinum
Użytkownik Forum

Alanus Lutinum's Avatar

Data dołączenia: 28 07 2005

Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
Alanus Lutinum ma numer GG 6972780
Domyślny

Yoh ma racje, eve na linii to straszny syf. Slaby harras, zero zasiegowych abilities, jedyne co moze ewentualnie zrobic to podejsc na niewidzialnosci, zestunowac, walnac pare autoatackow i zwiewac poki stun nie minie, mimo tego musiala by to powtowrzyc miliony razy, bo jej dmg jest malutki jak pewna czesc w ciele yoha. Oprocz tego, nie wspomne o braku mozliwosci leczenia sie, jej papierowatosci, na dodatek ward kontruje ja niemalze calkowicie. Jednym zdaniem: bardzo slaba na linii.

Oczywiscie, mozna wymiatac z eve na linii - jak przeciwnicy to idioci.
Alanus Lutinum jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-12-2010, 19:41   #689
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Jezu joh skąd on ma taką wiedzę o twoich genitaliach? W sumie to chyba wolę nie wiedzieć!

btw co sądzicie o pantheonie w late game jeśli chodzi o team fighty? Bo moim zdaniem nie spisuje się najlepiej.
stary 21-12-2010, 19:55   #690
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

W late game traci na sile, ale jak uda mu się dobrze skoczyć i trafić z W carry wroga, to nadal może dużo zamieszania zrobić.
stary 21-12-2010, 21:43   #691
_WrD_
Użytkownik Forum

_WrD_'s Avatar

Domyślny

http://img153.imageshack.us/img153/8083/janna.png
stary 22-12-2010, 18:58   #692
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

http://i52.tinypic.com/rbllax.jpg

Jak oni to przegrali z takimi pickami?

Btw, rozdział pod tytułem "mam 1200 elo" uważam za zamknięty

Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 22-12-2010 o 19:44.
Yoh Asakura jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-12-2010, 20:50   #693
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Kurde nie wiem joh. Ja na ogół oceniam picki i jak mamy słabsze, to czekam w bazie i daje surrender w 25 min, bo przecież to picki wygrywają grę, a nie to jak kto nimi gra. Polecam wam tę metodę.
stary 22-12-2010, 21:30   #694
_WrD_
Użytkownik Forum

_WrD_'s Avatar

Domyślny

Najlepiej nie grać w ogóle, po co tracić czas przy grze, w której wyniki meczu zależą od picków, nie od skilla?
stary 22-12-2010, 21:38   #695
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Picki były znacznie gorsze i trzeba być naprawdę wyraźnie słabszym, żeby przegrać. Po prostu ulti Shena, Amumu i Kennena POWINNY stworzyć ogromną przewagę. Poza tym, my nie mieliśmy tanka, oni mieli dwóch, fakt że u nas Pantheon robił się pod tanka, ale nim nie jest i nie ma abilitek do tankowania.

Aha, Xin miał Malady.

Po prostu niektóre gry się wygrywa tylko dlatego, że ma się dane picki. Ich kontrowały nasze właściwie w 100% - przegrać taką grę też trzeba umieć.
stary 22-12-2010, 22:22   #696
_WrD_
Użytkownik Forum

_WrD_'s Avatar

Domyślny

No to masz dowód, że skill > picki. Dlatego nie pojmuję ludzi, którzy queue dodgują mówiąc "omg fail team". Idioci, i tyle.
stary 22-12-2010, 22:30   #697
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Oczywiście, że skill > pick, ale elo mieliśmy takie same, więc niby poziom też powinien być zbliżony, a zostali po prostu zownieni.

A Testament to gość, z który grałem wcześniej ranka i byłem z nim na linii jako Janna

W moim teamie każdy już przy pickach płakał, że przegramy. Pierwsze minuty w sumie były jak każdy się spodziewał, MF przegrywała mida, bo ją zgankował Amumu (my nie mieliśmy nawet junglera, oni tak), ale później jakoś się tak złożyło, że wypracowaliśmy sobie dużą przewagę, którą utrzymaliśmy do końca.
stary 22-12-2010, 23:44   #698
Erverse
Użytkownik Forum

Erverse's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Olecko

Stan: Na Emeryturze
Erverse ma numer GG 9055526
Domyślny

Na 1200+ elo umiejętności wyrównane? A niby dlaczego miałoby tak być, skoro na 30 lvl startuje się z 1200 elo? Ktoś zagra sobie 3 ranki, wygra i będzie mieć te 1300~, co nie znaczy, że jest dobry.
Erverse jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-12-2010, 23:51   #699
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
Picki były znacznie gorsze i trzeba być naprawdę wyraźnie słabszym, żeby przegrać.
O, zobacz. Sam sobie odpowiedziałeś : P
stary 22-12-2010, 23:52   #700
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

W ogóle, to przykro mi się robi, gdy widzę ludzi mających 300-400 winów i ciągle tkwiących w 1200

Użytkowników czytających ten temat: 3 (zarejestrowanych: 0, gości: 3)

Zasady postowania