Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 01-01-2011, 11:31   #881
rentonB
Użytkownik Forum

rentonB's Avatar

Data dołączenia: 12 04 2009
Lokacja: Sverige

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Vlad jak zbierze 5-0 early i zbuduje Zhonye to juz jest pograne.
rentonB jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 01-01-2011, 11:59   #882
Erverse
Użytkownik Forum

Erverse's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Olecko

Erverse ma numer GG 9055526
Domyślny

Malzahar

* Nether Grasp
o Magic damage changed to 250/400/600 (+1.2 per ability power) from 250 / 400 / 550 (+1.5 per Ability Power)
o Duration decreased to 2 seconds from 2.5

KEKEKEKEKEKE. Cała potęga malzahara tkwi w tym ulti, a teraz nie dość, że skrócą channeling aż o pół sekundy to jeszcze zmniejszą przelicznik ap. Większego nerfa już się nie dało.

EDIT

o ja pierdole, nie ma to jak zobaczyć takie coś, później wkleić na inne forum, tylko nie wkleić ostatniej linijki, w której gość mówi, że to fake i tylko chciałby żeby tak wyglądało - .-

Ostatnio edytowany przez Erverse - 01-01-2011 o 12:04.
Erverse jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-01-2011, 12:06   #883
_WrD_
Użytkownik Forum

_WrD_'s Avatar

Data dołączenia: 01 05 2007

_WrD_ ma numer GG 5762125
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rybzor Pokaż post
No i pokazałem WrD Vlad vs Anivia na midzie. Jajko padło na 6-7 lvlu, chwilę później zapomniałem dołożyć ignite i tylko to go uratowało. Tyle jeśli chodzi o teorie xxlolkingaxx.
Nie ubarwiaj pl0x. Jajko padło na 6-7 levelu tylko dlatego, bo ja tego chciałem. Nie zauważyłeś, że zamiast uciekać krążę wokół ciebie z ulti? Gdy się zeggowałem, od razu flash żeby cię gonić (ile ci zostało? 10 hp?) i zabrakło JEDNEGO PIXELA żebym cię dobił E/Ignite/normal attackiem. I gra była wyrównana, jak już zrecallowałem to ty zrobiłeś od razu to samo, równie skutecznie kaleczyłem ciebie jak i ty mnie. Dodam jeszcze, że ja Anivią nie gram prawie w ogóle, a ty Vladem na*******asz non-stop. Kthxbai.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
I co, zwycięstwo nad WrD cokolwiek tu udowadnia?
Zwycięstwo? Gdyby nie to, że musiałem spadać, gra toczyłaby się dalej. Niewiele więcej zjadł mi hp turretowi niż ja jego.

Cytuj:
nie umie odnaleźć się w team fighcie
Oceniaj kogoś na podstawie jednej gry, która po pierwsze była po czwartej w nocy, po drugie nie mieli squishy na których mógłbym się nafarmić, po trzecie cokolwiek zrobiłem, szedł na mnie focus. Ciekawy jestem co ty byś zrobił w takiej sytuacji.

Cytuj:
popełnia proste błędy
Jak gonienie Malphite'a który miał 5% hp i miał oracle, przez którego właśnie byłem wyłączony z gry? K. A teamfight wygraliśmy, bo wróciłem w porę.

Cytuj:
najprawdopodobniej nie ogarnia Anivii (grał raz czy tam dwa ze mną jako Anivia i lamił niemiłosiernie)
No, nie gram Anivią w ogóle. A Rybzora trzymałem na midzie i nie dałem się zabić ani razu, a on Vladkiem mainuje. K.
_WrD_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-01-2011, 12:59   #884
robek
Zupa Dromidorowa

robek's Avatar

Data dołączenia: 09 09 2007

Domyślny

joh, jestes idiota
robek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-01-2011, 15:08   #885
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Nie wiem czy wiesz Wardzioch, ale 1 vs 1 gra się do first blooda, a nie do turretów

Cytuj:
Cała potęga malzahara tkwi w tym ulti, a teraz nie dość, że skrócą channeling aż o pół sekundy to jeszcze zmniejszą przelicznik ap. Większego nerfa już się nie dało.
Co? Moc Malza to DoTy, a nie ulti. Ulti jest po to, żeby gość nie wyszedł z W i otrzymał maksymalne możliwe obrażenia. Nawet jeśli ten nerf byłby prawdziwy, to bym się nie przejął, Malz i tak jest potężny. Przydałby mu się jedynie rework Q tak, żeby szybciej zadawało dmg. Ale insta dmg z Q to byłoby już OP, tak 0,1 - 0,2 sek i byłoby super.

Cytuj:
Vlad jak zbierze 5-0 early i zbuduje Zhonye to juz jest pograne.
Ashe zbierze 5/0, kupi IE i Zeala w ciągu 20 minut i też masz pograne. Bezsens.

Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 01-01-2011 o 15:27.
Yoh Asakura jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-01-2011, 16:06   #886
_WrD_
Użytkownik Forum

_WrD_'s Avatar

Domyślny

Cytuj:
Nie wiem czy wiesz Wardzioch, ale 1 vs 1 gra się do first blooda, a nie do turretów
Tylko że 1st blooda nie było u żadnej ze stron.
stary 01-01-2011, 16:07   #887
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

No to nikt nie wygrał, a Ryba to mitoman
stary 01-01-2011, 16:55   #888
Erverse
Użytkownik Forum

Erverse's Avatar

Domyślny

Okej, tyle, że plamą bez ulti nie zrobisz nic więcej niż czyszczenie creepów, albo dobicie uciekającego na 0 hp wroga. Można też ją rzucić pod nogi w teamfighcie, ale prawda jest taka, że bez ulti ta plama wrogom nie robi praktycznie nic bo wszyscy z niej momentalnie wychodzą. Co innego e - w early jest wręcz op na papierów, ale jak wiadomo nie zabije się nikogo z pełnym hp solo używając wyłącznie qwe
stary 01-01-2011, 17:27   #889
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

A czy ktoś tu mówi o jakimkolwiek usuwaniu ulti Malza? Skrócenie trwania o 0,5 sekundy to byłby naprawdę OGROMNY nerf. Znowu zacząłbym brac ignite na niego i wyszedłbym na 0, bo flash bo nerfie już nie jest taki niezawodny i nie opłaca się go brać.

Plama jest idealna do kontrolowania linii, trzymania kogoś z daleka od creepów, itp, itd.
stary 01-01-2011, 17:57   #890
Erverse
Użytkownik Forum

Erverse's Avatar

Domyślny

Pierw napisałeś, że nie przejąłbyś się tym nerfem, a teraz, że byłby to OGROMNY nerf. kk
stary 01-01-2011, 18:07   #891
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

o jezu...

znaki
stary 01-01-2011, 18:13   #892
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez _WrD_ Pokaż post
Nie ubarwiaj pl0x. Jajko padło na 6-7 levelu tylko dlatego, bo ja tego chciałem. Nie zauważyłeś, że zamiast uciekać krążę wokół ciebie z ulti? Gdy się zeggowałem, od razu flash żeby cię gonić (ile ci zostało? 10 hp?) i zabrakło JEDNEGO PIXELA żebym cię dobił E/Ignite/normal attackiem. I gra była wyrównana, jak już zrecallowałem to ty zrobiłeś od razu to samo, równie skutecznie kaleczyłem ciebie jak i ty mnie. Dodam jeszcze, że ja Anivią nie gram prawie w ogóle, a ty Vladem na*******asz non-stop. Kthxbai.
Rotfl, srsly? Przecież równie dobrze mogłem cię zamienić w jajko i sobie spokojnie odejść, ale chciałem dla funu jeszcze je zjechać do 1/5 hp. I co byś wtedy napisał, jakbym sobie poszedł? Dalej, że miałem fuksa i flasz przez pół mapy nie wyszedł?: d Po prostu obliczyłem to tak, żebyś mnie nie zabił, rotfl. I wcale cię potem nie cisłem jak świni na 10 lvlu jak już nie miałeś jajka nie? To, że sobie poszedłeś, tylko cię uratowało.

I nie gram vladem non stop, kiedyś grałem. Teraz prawie w ogóle
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-01-2011, 18:30   #893
Erverse
Użytkownik Forum

Erverse's Avatar

Domyślny

Cytuj:
o jezu...

znaki
Kto taki? <123>
stary 01-01-2011, 18:31   #894
_WrD_
Użytkownik Forum

_WrD_'s Avatar

Domyślny

Cytuj:
Rotfl, srsly? Przecież równie dobrze mogłem cię zamienić w jajko i sobie spokojnie odejść, ale chciałem dla funu jeszcze je zjechać do 1/5 hp. I co byś wtedy napisał, jakbym sobie poszedł? Dalej, że miałem fuksa i flasz przez pół mapy nie wyszedł?
Nic bym nie powiedział, a to że sam próbowałeś się zabić stojąc przy jajku, to nie moja wina - miałeś fuksa w tym, że trochę się spóźniłem flashem bo przez ten twój "for fun", byłbyś martwy.
Cytuj:
I wcale cię potem nie cisłem jak świni na 10 lvlu jak już nie miałeś jajka nie? To, że sobie poszedłeś, tylko cię uratowało.
Człowieku, do tego 10 levela jajko by się 2 razy zregenerowało. Nadal nie rozumiem, dlaczego zamienienie w jajko uważasz za jakąkolwiek formę wygranej.

Cytuj:
I nie gram vladem non stop, kiedyś grałem. Teraz prawie w ogóle
Nie grasz w ogóle w lola, a kiedy grasz, grasz Vladem. Ja Anivią nie gram wcale (chyba że zbanują/pickną mi Eve albo Lux), a linię utrzymałem. Do tej pory early phase by się skończył i zaczęłyby się odwiedziny z innych lane'ów i na inne lane'y i teamfighty.
Nie spushowałem cię, bo widać że ogarniasz Vladzia, a nie jak te nuby na których nabijam często 3/0 + 1st blood. Nie wiem jakie były podstawy konfliktu Anivia vs Vlad, nie wiem o co chodziło, ale nawet dobrze ogarniający Vlad (jakim jesteś ty, bo grałem z tobą parę razy i pamiętam że ładnie szło :d) nie spushuje ostro Anivii. Nie mówiąc o spushowaniu Swaina, co jest niemożliwe.
stary 01-01-2011, 18:36   #895
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez _WrD_ Pokaż post
Nic bym nie powiedział, a to że sam próbowałeś się zabić stojąc przy jajku, to nie moja wina - miałeś fuksa w tym, że trochę się spóźniłem flashem bo przez ten twój "for fun", byłbyś martwy.

Człowieku, do tego 10 levela jajko by się 2 razy zregenerowało. Nadal nie rozumiem, dlaczego zamienienie w jajko uważasz za jakąkolwiek formę wygranej.

Nie grasz w ogóle w lola, a kiedy grasz, grasz Vladem. Ja Anivią nie gram wcale (chyba że zbanują/pickną mi Eve albo Lux), a linię utrzymałem. Do tej pory early phase by się skończył i zaczęłyby się odwiedziny z innych lane'ów i na inne lane'y i teamfighty.
Nie spushowałem cię, bo widać że ogarniasz Vladzia, a nie jak te nuby na których nabijam często 3/0 + 1st blood. Nie wiem jakie były podstawy konfliktu Anivia vs Vlad, nie wiem o co chodziło, ale nawet dobrze ogarniający Vlad (jakim jesteś ty, bo grałem z tobą parę razy i pamiętam że ładnie szło :d) nie spushuje ostro Anivii. Nie mówiąc o spushowaniu Swaina, co jest niemożliwe.
To sprawdź moje match history albo ranked stats. Mam tam mało gier Vladkiem. Vladem obecnie gram raczej dla funu już teraz i naprawdę rzadko. Teraz raczej Janna, Ramusem itp.

A co do jajka, to problem w tym, że dla Vlada na 10 lvlu one już nie stanowi problemu, bo z transfusion co 2,9 sek po prostu nie zdążysz z niego wyjść. Na tym lvlu jajko Anivii nie ma już znaczenia, spokojnie mogę sobie je zbić nawet mając 50hp, jeśli chodzi o 1vs1

Ostatnio edytowany przez Rybzor - 01-01-2011 o 18:39.
stary 01-01-2011, 18:37   #896
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Ryba myśli, że spamowanie Q daje mu status immortal na linii. Wystarczy, ze za każde Q Vlada dostanie od rywala na midzie z auto ataku/spella i nie wyrobi z leczeniem.

Nieśmiertelna na linii (jeśli chodzi o same harassowanie się, a nie walkę na full combo) jest taka Nidalka, która zejdzie z niej dopiero wtedy, jak uciuła sobie kasę na Ragebleda/Sheena.

A, i btw, Quicksilver sash i twoje ulti to tylko dodatkowy dmg, który wymierzasz sam sobie
stary 01-01-2011, 18:44   #897
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Ryba myśli, że spamowanie Q daje mu status immortal na linii. Wystarczy, ze za każde Q Vlada dostanie od rywala na midzie z auto ataku/spella i nie wyrobi z leczeniem.
Dobra, a teraz wyłumacz mi, w jaki sposób chcesz moje każde Q skontrować z auto attacku? Wyjśc za linię minionsów? Już chyba coś pisałem o twoich teoriach, gdzie jedna strona stoi w miejscu a druga bije.

Bo żeby zabić anivie, "wystarczy, że zadasz jej 5xQ i ominiesz stuna za każdym razem". Też tak sobie mogę pisać, jak jakiś totalny lamus, ale nie jestem takim kretynem, i nie myślę że ktoś da sobie tak zrobić. Yoh, jesteś turbo żałosny, a tekstem, który zacytowałem tylko to potwierdzasz, bo NIKT nie zamieni ze mną każdego mojego Q na auto attack/spell.

Srsly, twoje opinie są tak jednostronne, że po prostu żal mi się je czyta. Ale to chyba nic nowego dla ciebie.

Aha, a wiecie, że żeby zabić Ryze kogokolwiek, wystarczy rzucić E i odbić od przeciwnika za każdym razem 4 razy?! Po minucie przeciwnik się chowa do bazy! JEZU TEN CHAR JEST IMMORTAL. Przecież taka sytuacja to oczywistość!

Ostatnio edytowany przez Rybzor - 01-01-2011 o 18:47.
stary 01-01-2011, 18:50   #898
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Normalnie, doprowadzając do sytuacji, w której moje uderzenie będzie mocniejsze niż twoje. Mając np. Malzahara, byłoby to dziecinnie proste, na moje W nie wejdziesz, podejdziesz bliżej dostaniesz silence, ewentualnie E + Voidling i jesteś zmuszony do trzymania się na dystans. A spróbujesz zanurkować, to dostaniesz W + R z aggro turreta

A many Malzowi nie braknie, E mu ją regeneruje.

Cytuj:
Bo żeby zabić anivie, "wystarczy, że zadasz jej 5xQ i ominiesz stuna za każdym razem".
No bo tak jest

Po prostu Vlad na midzie nie jest tak potężny jak ludzie myślą.

Ej, a powiedz jeszcze, że z Czo Gatem byś wygrał, bo masz Q co 2,8 sekundy na 9 lvlu

Cytuj:
Aha, a wiecie, że żeby zabić Ryze kogokolwiek, wystarczy rzucić E i odbić od przeciwnika za każdym razem 4 razy?! Po minucie przeciwnik się chowa do bazy! JEZU TEN CHAR JEST IMMORTAL. Przecież taka sytuacja to oczywistość!
Ej, to działa wtedy, jak masz 400 hp w early i nie jest rzadkością!
stary 01-01-2011, 18:56   #899
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Nie, z czo gatem bym nie wygrał (dobrym ofc). Grałem z nim i wiem. To pierwsza jak do tej pory twoja teoria którą tu napisałeś i sprawdziła się w praktyce. Gz.
stary 01-01-2011, 18:58   #900
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

No widzisz, a ja wygrałem z Czo Gatem na solo linii 4/0 na ranku

Malz > Vlad, Cho, 1 vs 1 to bestia.Kiepskie early do 3 lvla, ale potem to już cuuuuuuuud.

Użytkowników czytających ten temat: 2 (zarejestrowanych: 0, gości: 2)

Zasady postowania