|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
Pokaż wyniki sondy: Do jakiej postaci czujesz najwiekszy respekt? | |||
Knight |
![]() ![]() ![]() ![]() |
64 | 15.31% |
Paladyn |
104 | 24.88% |
Sorcerer |
216 | 51.67% |
Druid |
34 | 8.13% |
Głosujących: 418. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny gracz
Imię: Karet'as
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 11
Poziom mag.: 2
![]() |
![]() Większość mówi ze pall albo sorc ja jestem knightem na 25lvl i mnie ostatnio zaatakowal 45pall i kto wygrał??ja!!bo on walil z boltow i sd i nie mial bohow a ja wlasnie mialem boh mi kumpel nieraz pozycza
![]() Ostatnio edytowany przez Sir Kareta - 30-04-2005 o 09:42. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 04 2005
Lokacja: Wrocław
![]() |
![]() Tu nie chodzi o to do jakiej profesji czuje respekt bo... tylko do jakiej profesji czuje respekt... ja czuje najwiekszy do sorca potem knight pal i pedalski drut
( do ludzi grajacych drutami po to zeby robic runy nic nie mam ale do tych grajacych nimi na 'stale" nie czuje respectu a zazenowanie ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2004
Lokacja: dom (Łódź)
Stan: Niegrający
Profesja: Sorcerer
Świat: Calmera
Poziom: 30
Poziom mag.: 44
![]() |
![]() Cytuj:
@down Podczas duela ek/ms knight musi podbiec do sorca - wiadomo. Knight będzie biegł za tobą a ty się w pewnym momencie odwrócisz i walniesz e-wave (ryzykowne bo wtedy knight zdąży podbiec) ale można stosować przy mino archerach. Chyba jednak lepiej nie walic z UE tylko mieć archery i walić z SD dopomagając z burst arrow. Z drugiej strony może lepiej mieć dwa zerki a walić tylko z SD... A może miec dwa Fire Devile :/ Sam nie wiem co byłoby lepsze na knighta. Przy duelu na 60lvl ms z 58mlvl waliłby po ~240 z SD, z Burstów tak po 40/50 a Elite UHał by się po ~330. Z deka nieopłacalne bez summonów ;/ Ostatnio edytowany przez Hallabard - 30-04-2005 o 15:05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
Uzywanie mana shielda w pojedynku 1 vs 1 to glupota, chyba ze wlasnie przeciwko master sorcowi. Dopoki sorc nie bedzie zadawal, wiekszych obrazen z sd niz ty sie uhasz, to mozesz spokojnie uciec.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 01 2005
Lokacja: Kraków
|
![]() Nikt nie budzi takiej grozy jak master sok z wysokim mlvlem i magicznymi strzałkami
![]()
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 03 2005
Świat: Dan00bia
|
![]() Ja jednak mimo że sam gram sorcem, najbardziej boje sie palla, a to dlatego że czarodziej bez runów (a tacy nawet na 40-50lvl sie zdarzają jak wracają z hunta czy coś) jest w sumie nie groźny(a pozatym nie chce mu sie marnować kasy za runy). Knight zaś nie umie zadawać spontanicznie wyskokich obrażeń, umie siekać po 100-150, co jest dobrym wynikiem, ale nie to co SD za 500
![]() ![]() edit: nie chce pisać kolejnego postu więc co do wypowiedzi niżej: dobry palladyn kombinacją bolt-sd-bolt w naprawde chwile potrafi 500+ dmg zadać, gdyż SD może 100 lvl i 40mlvl (niżej niż mówiłeś) udeżyć nawet za 270dm (zapraszam na kalkulator na tibia.pl ![]() ![]() edit 2: a co do sorców to również zapraszam na kalkulator tibia.pl tam możesz sprawdzić że już nawet czarodzieje o lvl 155 i mlvl 74 (których wbrew pozorą jest więcej niż tym masz palców w całym ciele ![]()
Fly on the wings of love, fly baby fly! Ostatnio edytowany przez Deythwen - 02-05-2005 o 20:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2005
Lokacja: polack
Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Pl brothers in caves of hunt
Świat: selena/xerena
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() Zdecydowanie Master Sorcerer. Jesli ma lvl wysoki i mlvl to jak przywali z ue dobije sd to nie ma polowy graczy. Co mu zrobi palek albo rycek jak on sie przerzuci na mana shielda a many ma wiele wiecej niz knajt
20:24 Iyan Xoder [14]: lol btw, old pl Szarancz or new swe one? |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2005
|
![]() Knight knight i jeszcze raz knight... Dlaczego ?? Dlatego że to oni zawsze idą na pierwszą linie... stają oko w oko z potworem... Musi dobrze znać się na rzeczy i sporo napocić przy blokowaniu lepszych potworów...
OGÓŁEM POWIEM ŻE CZUJE NAJWIĘKSZY RESPEKT DO KAŻDEJ POSTACI A WSZYSTKO ZALEŻY OD GRACZA KTÓRY GRAĆ UMIE albo NIE re Deythwen: knight wali po 100-150 ale mu się broń nie kończy a u sorca niestety runy kończą... i wiem że knight vs. sorc to wyrównana walka bo sorcowi skończą się sdki i drapaka a knightowi UHów starczy na dłużej re Bonio Grey: wiesz co przechwalasz tylko palka a ja ci podam przykład kiedy palek pozostaje na samym dnie... otóż stoi palek i podbiega do niego knight który go atakuje... wtedy palek dyla i SDki a knight UH...UH...UH... wkońcu SDki się kończą i zostają bolty a knight UH...UH itp... kończy sie na tym że jeden stracił UHy a drugi reszte pocisków i co z tego ?? nic... zupełnie nic...
Nie odpowiadam za swoją ortografię... gram na arcanii i niestać mnie na pacca... Ostatnio edytowany przez Bucik - 01-05-2005 o 23:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Zato to co powiedziałeś napisałem chwile wcześniej ![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 05 2005
|
![]() Master Master only Master...Stary u nas jest taki Master 140+ lev i normalnie 150 elite składa jak dziecko ... nawet taki 156 elite knight ma protectora od tego Mastera
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 12 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
Ty masz 25 level a bohy daja speeda o 30% >.< Największy respekt to Palkowie! Widziałem flimik z wojny jak chodził 100+ Pall i było na co popatrzeć :-)
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
|
![]() Druid, bo to najtrudniejsza profesja i jak ma wysoki lvl to jest masta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]()
![]() Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 09-05-2005 o 20:43. Powód: aaaaa tibia.xx.pl ma błąd w poradniku dla magów! :P |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 02 2004
Profesja: Elite Knight
|
![]() Tak dla ścisłości to runy celują się same zwłaszcza w potwory, no a czasem... jak się ma progsa...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 03 2005
Lokacja: Elbląg
![]() ![]() |
![]() Stawiam na palka....
![]() Palek kozaczy na dużym lvlu i bardzo dobrze wycina ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2005
Lokacja: Łuków/Jungle
Imię: Elveth
Profesja: Elite Knight
Świat: Askara
Poziom: 108
Skille: 86/83
Poziom mag.: 7
|
![]() Zdecydowanie sorc => na 100lvl jak walnie kilka razy pod rząd UE to ciężko się robi... A najtrudniej ubić knighta, ze względu na dużą ilość HP oraz dużo capa, czyli dużą ilość UH.
![]() |
#57 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2005
|
![]() Choćby dlatego że Bubble ma największy lvl w tibii
![]() |
#58 | |
Użytkownik Forum
|
![]() [off-topic]
Cytuj:
Weźmy maga 100lvl 70 mlvl i rycka 100lvl i 10 mlvl (przechojraczyłem troche ![]() Mag: 2795 many i 645 życia Rycek: 1565 życia i 495 many Mag wali 3x UE, zostaje mu 395 mana, a rycerz dostanie max 1800 obrażeń. Ale pamiętajmy że rzucenie tego UE zajmuje 6 s. Rycek starczy że raz się UHnie i już mamy sytuacje rycek z full opcja na maga prawie bez mana... ![]() ps. Sorry za off-topic, ale wkurza mnie jak ludzie tak wyolbrzymiają moc UE... jest dobre, ale nie wszechmocne ![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Guest
|
![]() zapomnieliście o Strong Haste u sorca
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
Lokacja: Toruń
Stan: Na emeryturze
Imię: Moradin Miedziobrody
Profesja: Knight
Świat: Silvera
Poziom: 68
Skille: 88/85
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Cytuj:
![]() 1. Rycerz na wysokim lvl bije BZRDZO mocne hity na paladynach, wydaje mi sie ze to minimum jest ok 70, a trafiac bedzie prawie caly czas bo palk niem a tarczy 2. Druida i sorca takze bedzie bil minimum za te 60, moze nie tak czesto jak palka bo wkoncu ta tarcze trzyma ale co mu da shielding 25. Zauwazylem ze tarcza przy slabym shieldingu naprawde sie za wiele nie przydaje, sluzy jedynie do zablokowania ataku rycka tzn doprowadzenia do miss atak, ale jak juz przygrzmoci to pozadnie ![]() Zauwazylem ze uzytkownicy wypowiadaja sie w stylu: Pal pokona tego, tamten tamtego a ten utlucze tego jak dziecko.... Wydaje mi sie ze to jest zle rozumowanie, kazda profesja ma wkoncu silne i slabe strony. Ale profesja ktora ma najslabsze szanse (zalezy od wielu waronkow) jest rycerz. Trudno takiemu dogonic innych (bo chyba niema utani gran hur), ale nawet jesli odstep bedzie utrzmywany do biedny rycerz nawet 1 nie uderzy. Jednak moglby by on urzyc glowy( rycerze niepotrafia ![]() O ile mi wiadomo runami i boltami nie mozna przez skaly strzelac ![]() Moglby on takze zagonic w jakis kat..., lecz nie zawsze sie to udaje. Tak jak w/w to zalezy od wielu czynnikow(glownie od ilosci UH ![]() Pisze tylko na temat knighta bo gram tylko nim i nie bede sie wypowiadal na temat innych profesji ![]() Ostatnio edytowany przez 0rb - 14-05-2005 o 01:26. |
|
![]() |
![]() |