Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 16-04-2005, 14:49   #41
woitas
Użytkownik forum

Data dołączenia: 03 01 2005

Wyślij wiadomość przez ICQ do woitas woitas ma numer GG 1707936
Domyślny

na wschód od venore jest podziemna komnata, gdzie znajduje się jeden beholder i jeden szkielet.
no i waham się (jestem knightem na 21lvl ze skillami 56/55), czy tam iść samemu.
co radzicie?
woitas jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 16-04-2005, 15:43   #42
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny Pytanko

Jak jestem pallem i mam skille:47/37 eq-arm,studded legs soldier helm dwarfen shield leather legs i luk to moge isc na beholdery ?
aha mam 14 lvl i 6 magic.
A na czym moglbym expic ?
stary 16-04-2005, 22:58   #43
khazad
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Mahakam

Problem

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Polewkin
Ja spokojnie na 16 lvlu moim sorcem chodzilem na Beho z plecakiem Gfb i z paroma uhami na respik kolo thais na tych bagienkach!!Teraz biore pare Sd (2 Sd na jednego Beho) i jest spoko!!!

Imie xxxx
Serwer Lucera
Level 18
Magic Level 29
Skille 18/21
Profesja Sorcerer
>>>>>>>>>BEST SORCERER OF LUCERA<<<<<<<<<<<
niestety jest limit znakow, a odpowiedz prosta:
JESTES DEBIL!!!
ciekawe kiedy ci sie zwroci za runy...
na roty nie na beho!

Hail Mahakam!!!

Ostatnio edytowany przez khazad - 16-04-2005 o 23:01.
khazad jest offline  
stary 17-04-2005, 15:10   #44
PacMan
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez U$er
Nie jestem pewnien, ale chyba ze skillami 55/55 na 20 lvlu mozesz spokojnie solowac, i pamiętaj że BH shield bardzo ci pomoże!!!
Ciekawe po co shielding skoro beholdery walą z magii , a ich summony ( skeleton'y ) głównie z life drain'a :/

stary 17-04-2005, 21:02   #45
SilentPally
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 04 2005

Domyślny

Na beholdery trzeba uwazac, na 115 llvlu w full sprzecie, z tarcza dostalem raz combo za 120hp. Dla niskiego lvla moze to byc zabojcze, poza tym w kazo jest prze***ane jak beholder zrobi duzo szkieletow.
Pierwszego Beha zabilem na 10 lvlu ze skillami 35/35, wiec da sie to zrobic wystarczy miec szczescie zeby duzo nie strzelal
SilentPally jest offline  
stary 26-04-2005, 18:49   #46
Lukiner
Użytkownik Forum

Lukiner's Avatar

Data dołączenia: 12 09 2004
Lokacja: Białystok

Stan: Aktywny gracz
Imię: Lukinor
Profesja: Druid
Gildia: brak
Świat: Honera
Poziom: 14
Skille: 19/20
Poziom mag.: 15
Lukiner ma numer GG 1212499
Domyślny

Ja to 16 lv drutem od wczoraj z 2 GFB i 1 HMM (i bardzo żadko użyje 1 UH) przy Kazoo zabijam spokojnie tego Beho, bo jak sie wchodzi na gore to tam przy poludniowej scianie (trzeba odrazu biec na dolna sciane) jest maly róg (oczywiscie jak ktos chce to moze to jeszcze sprawdzic i poprawic mnie) i jak sie za nim stanie to Beho prawie nie strzela ( nie wiem czemu) bylem na Beho ze 3 razy i tylko raz zjechal mnie do czerwonego Hp bo wyszlem za rogu bo GFB nie chcial mi wystrzelic.A tak apropo za ile moge na Titanie sprzedac 2 handet sworda (z beho )
Lukiner jest offline  
stary 26-04-2005, 21:20   #47
Alucard pan ciemnosci
Użytkownik Forum

Alucard pan ciemnosci's Avatar

Data dołączenia: 22 04 2005
Lokacja: Świnoujście

Alucard pan ciemnosci ma numer GG 4379201
Cool

Z tymi skilami raczej powinieneś sobie dać rade a tak w ogóle jakie masz eq prócz łuku??
profesja:knight
Level:17
Eq-Dark helmet,crown armor,plate legs,bright sword,guardian shield, i czerwony bp
Alucard pan ciemnosci jest offline  
stary 26-04-2005, 21:49   #48
Iron Knight
Użytkownik forum

Data dołączenia: 03 03 2005
Lokacja: Gliwice

Iron Knight ma numer GG 1023544
Domyślny

Tez sie wachama mam knighta skile 50/50 spikesword noble armor stell helmet guardan shieldplate legsy scarf czy tam rade sam czy z kolega o takich smaych skilach poradze sobie z 1 becho
Iron Knight jest offline  
stary 26-04-2005, 23:12   #49
Mati z Ohio..
Użytkownik Forum

Mati z Ohio..'s Avatar

Data dołączenia: 26 04 2005
Lokacja: Tarnowskie Góry

Mati z Ohio.. ma numer GG 5268579
Pytanie

Na ile szczałów nacie beholdera??
ja mam na 4 szczały
Serwer:Astera
Mati z Ohio.. jest offline  
stary 27-04-2005, 09:58   #50
Vileppe
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 03 2005

Domyślny

@up
Po pierwsze powinienes wziasc slownik do reki za nim bedziesz chcial cos napisac bo sie nie pisze"szczaly" tylko "strzaly" i to ze ci poszedl na 4 strzaly to tylko fart bo nastepny ci moze pujsc na 10. Wiec to zalezy glownie od szczescia no i skilli.
Vileppe jest offline  
stary 28-04-2005, 14:45   #51
maxis giant
Guest

Pytanie

Co powinienem zabrać na wyprawe na beholdery
Petix Layn -aldora moje skile 50 czy oplaci mi się iść na beholdera?? :

Ostatnio edytowany przez maxis giant - 28-04-2005 o 15:02.

stary 04-05-2005, 22:45   #52
drmavani
Użytkownik forum

Data dołączenia: 21 01 2005

Domyślny Słownik.Biblioteka.Szkoła.Nauka. Znacie te słowa?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vileppe
@up
Po pierwsze powinienes wziasc slownik do reki za nim bedziesz chcial cos napisac bo sie nie pisze"szczaly" tylko "strzaly" i to ze ci poszedl na 4 strzaly to tylko fart bo nastepny ci moze pujsc na 10. Wiec to zalezy glownie od szczescia no i skilli.
Stary... widze ze lubisz poprawiac ludzi tak jak ja... tylko ja tak sobie mysle ze nigdy nikogo nie poprawialem samemu robiac bledy bo:
NIE "wziasc" tylko WZIĄĆ sprawdz w Wordzie - sam CI zmieni.
i NIE "pujsc" tylko pójść
Inna sprawa to kultura wymagajaca uzycia duzej litery w slowach "Ci", "Tobie", "Ty" jezeli do kogos tak sie juz zwracasz.
Pozdrawiam
Mq
drmavani jest offline  
stary 07-05-2005, 16:18   #53
Selenia Shadowbolt
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 04 2005

Profesja: Royal Paladin
Świat: astera
Poziom: 90
Skille: 88/49
Poziom mag.: 19
Domyślny

Levelowalem na beholderach z 20 na 25 level. Huntuje je w dwoch miejscach- Altar's lake, ten maly resp z 2 bh i ghoulami. i w miejscu, gdzie jest bh quest w thais, poza komnata z questem-> 3 bh naraz. Ogolnie 50+ dista i mona bic. przy 50+ lepiej bolty, chociaz nieoplacalne. przy ponad 55 dista spokojnie strzaly. Bh jest niebezpieczny-> dednalem 2 razy-> na 21 lvlu, mialem malego laga i dostalem kombo za 120 i kicka na 25 lvlu. ogolnie poczatkowo 20 lvl trzeba miec szczescie, zeby sie zwrocilo za ammo i runy, bo raczej bedize sie potrzebowalo Uhów. obecnie idzie bez poblemu strzlami bez run (29 lvl 63+ dista). Loot jest genialny. jednego pieknego dnia wylootowalem na okolo 60-70 bh 2 bh shieldy, 7 2 handerów i mase zlota, starow i longów. Bh sa wspanialym zrodlem gotowki, maja maly def, jednak czasem spamuja niewiarygodnie i potrafia w 10 s zjechac 300 hp. bardzo losowy potwor.
Selenia Shadowbolt jest offline  
stary 07-05-2005, 18:54   #54
Kojotes
Rangers lead the way

Kojotes's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2005

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
Domyślny

Ja zaczynałem solować beho strzałami na 18 lev, ze skillami raczej słabymi (48/39). Wtedy bez Uh-a nie dawałem rady, nawet gdy pomagalem sobie hmm'ami. W chwili obecnej (21 lev, 58/48 ze strzał) Uh-ow mi nie potrzeba, hmm'ow to bardzo rzadko, tylko czasem po walce jak mi zjedzie do ok. 100 hp, to użyję vitki dla bezpieczeństwa.
Potwierdzam przedmówców- beho to losowy potwór. czasem wali komba za 150 w kilka chwil, a kiedy indziej soluje go ze stratą 30 hp...
Kojotes jest offline  
stary 25-05-2005, 20:12   #55
Prima Scorpio
Użytkownik forum

Prima Scorpio's Avatar

Data dołączenia: 22 01 2005

Profesja: Druid
Świat: Titania
Poziom: 20
Skille: 21/24
Poziom mag.: 39
Smutny

Cóz Beho jest bardzo losowym stworem, ja Knightem jeszcze kiedys za skilami chyba 47/39 z War Hammera bilem i spoko. Pewnego dnia nawet wspomogBem si Energy fieldem i ... pofrunello combo za ~300 HP. Rezultat - Ded. ( ) Nie chodze na Beho. Wszystko zalezy od comba. Druidom NIE poilecam - lekkie combo i poleglem - Druid ma bardzo malo zycia, a to zbiera Beholder seriami. Oplaca sie huntowac Beholdery z pewna myszka, dobrymi skillami i duza iloscia zycia. Jezeli juz koniecznie magiem to wlaczmy ManaShielda i zobaczycie ile Many odfrunello.
Prima Scorpio jest offline  
stary 25-05-2005, 20:40   #56
Matekneo
Użytkownik Forum

Matekneo's Avatar

Data dołączenia: 13 02 2005
Lokacja: Czerwieńsk

Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 44
Skille: 75/74
Poziom mag.: 5
Domyślny

Prima Scorpio ja do twojego podpisu... tak szczerze mowiac ja myslalem ze bk jest od 50 lvl...I wogole masz napisane Best Guild:Black Knight Najlepsza/e/y gidia? o.O dziwne... a co do bh to on jest bardzo dziwnym potworkiem , raz cie zjedzie do red raz ci zabierze 2 uh raz nic, no prawie nic ci nie zrobi... ehhh... Palkiem wystarcza dobre skille i jak zejdziez bez ruszania sie to bedziesz bezpieczny, bo zazwyczaj bh kiedy sie nie poruszasz jest spokojny, tak sama jak elf scout czy mino arch. I ludzie omg, nie piszcie ciagle pelno postow typu "A z moim pallkiem o skillach xx/xx moge pobic bh bo sie boje ze padne" "A moim knightem..." LOL.... Dajcie se na loozik, poczytajcie troche ale dla "debili" powiem, ze pallkowi i knightowi wystarcza skille 55/55.... tzn. to jest juz dosyc bezpieczny sposob, mozna z mneijszymi ale to raczej nie oplacalne. Ktos tez napsial ze spokojnie chodzi na beho z GFB i SD (2 SD na beho lub 4 GF. lol...ehh... kiedy sie za runki zwroci?? Odrazu powiem zeby nie bylo niepotrzebnych postow, podbij z deka mlvl bo masz chyba za maly... bezpiecznie jest dla magow na minimum 35 mlvl i dobrze tez miec 25 lvl bo mocno wala czasami. a Drugi sposob to idz expic i zarabiac na roty a nie na bh.. -.- I jeszcze dodam ze zadziwia mnie otografia niektorych.... To chyba wszystko ale sie rospisalem ;]
Matekneo jest offline  
stary 28-05-2005, 15:05   #57
junisek
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez U$er
Nie jestem pewnien, ale chyba ze skillami 55/55 na 20 lvlu mozesz spokojnie solowac, i pamiętaj że BH shield bardzo ci pomoże!!!

heh ty mnie nie rozsmieszj , ja ze skillami 47/46 i lvl 16 knightem jechalem beho na 4 strzaly a czasami na 2

stary 27-06-2005, 04:40   #58
zajac Gro Sho
Użytkownik Forum

zajac Gro Sho's Avatar

Data dołączenia: 26 04 2005
Lokacja: wroclaw

zajac Gro Sho ma numer GG 1175900
Domyślny

mam pytanko chce zabijac beholdery ale nie pojedyncze tylko takie gdzie ejst ich duzo moga byc po 2 w jednym miejcu czy ktos zna takie miejsce prosze o dokladniejszy jego opis
zajac Gro Sho jest offline  
stary 27-06-2005, 06:21   #59
Berials
Użytkownik Forum

Berials's Avatar

Data dołączenia: 06 11 2003
Lokacja: Lublin

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Isara
Domyślny

re: UP

Proponuje BK house. Tam jest jaskinia z 4 Beholderami ale każdy z nich jest w oddzielnym odgałęzieniu (są one umieszone blisko siebie) i w sumie nie ma szans aby trafić na dwa naraz nawet.

Na swampach przed wejściem do Venore jest resp 3 Beholderów (ten nad Mummy questem), po zabiciu wszystkich powinien być resp 1 albo conajwyżej 2 Beholderów co jakiś czas.

Odsyłam do mapki respawnu w celu znalezienia tych miejsc. Jeśli nie wiesz jak dostać się do BK house to napisz mi PW.
Berials jest offline  
stary 06-03-2007, 18:55   #60
Paroslaw
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 08 2006

LOL

Hehe. Beholdery. Sam się ich bałem , do dziś. Nie są tak mocne na jakie wyglądają. Dzisiaj zabiłem jednego w triangle tower , moja postać, 13 knight , 40 club fighting , war hammer , plate set , dark helmet , 2 mlvl . Nie gram już tą postacią, wykorzystuje ją do sprawdzania roznych rzeczy. Tym razem sprawdzałem siłe beholdera. Jest raczej słaby a na 13 lvlu zeszly mi 2 ihy. Choć jak slysze jest to potwor losowy i różnie z nim bywa. Co do miejsc do expienia z nim- polecam fibule i dark cathedral

Ostatnio edytowany przez Paroslaw - 06-03-2007 o 18:58.
Paroslaw jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania