Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 14-08-2005, 12:31   #21
Rethfing on Aldora
Użytkownik Forum

Rethfing on Aldora's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: Knurów

Rethfing on Aldora ma numer GG 2007389 Send a message via Skype™ to Rethfing on Aldora
Domyślny

Keyloggery uruchamiają się przy starcie systemu, ale przecież nie kopiują wszystkiego co piszesz bo to by nie miało sensu, i od razu dało by się wyczuć, że komp chodzi wolniej, bo przecież gadamy na gg itd. A keylogger wysyła te dane czyż nie ? Według mnie one dopiero zaczynają działać przy otwarciu Tibii i kopiują te kilkanaście kliknięć klawiatury. Więc według mnie kopiowanie numeru i hasła z jakiegoś pliku jest dobrym zabezpieczenie.
Rethfing on Aldora jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-08-2005, 12:57   #22
Dj Fara0n
Użytkownik Forum

Dj Fara0n's Avatar

Data dołączenia: 17 09 2004

Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
Dj Fara0n ma numer GG 1366594
Domyślny

Jesli nurtuje cie czy keylogger bedzie zapisywal polecenia na klawiaturze ekranowej to sciągnij sobie family keyloggera i sprawdz.Jednak spora czesc "hakerow" uzywa keyloggerow przechwytujacych 2 pierwsze pakiety z tibia client i w tym przypadku klawiatura ekranowa jest bez uzyteczna.
stary 14-08-2005, 13:23   #23
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rethfing on Aldora
Keyloggery uruchamiają się przy starcie systemu, ale przecież nie kopiują wszystkiego co piszesz bo to by nie miało sensu, i od razu dało by się wyczuć, że komp chodzi wolniej, bo przecież gadamy na gg itd. A keylogger wysyła te dane czyż nie ? Według mnie one dopiero zaczynają działać przy otwarciu Tibii i kopiują te kilkanaście kliknięć klawiatury. Więc według mnie kopiowanie numeru i hasła z jakiegoś pliku jest dobrym zabezpieczenie.
No, więc, odpowiem ci: Keyloggery zapisują WSZYSTKIE kliknięcia, nawet te z gg, nawet to co wpisujesz w przeglądarce. Keylogger to nie jest program, który został swtorzony do Tibii (śmieszna teoria, muahaha).

@Topic
Na pewno dać ci to może tylko fałszywe poczucie bezpieczeństwa, bo fakt, ty klikasz myszką, ale w tym wypadku klawiatura działa za ciebie (to jest program stworzony dla ludzi, których ograniczenie funkcji motorycznych nie pozwala na pisanie na klawiaturze, co nie znaczy, że używając go klawiatura nie wpisuje). Rozumiesz?
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-08-2005, 13:47   #24
Marek Tibioman
Użytkownik Forum

Marek Tibioman's Avatar

Data dołączenia: 01 02 2005
Lokacja: Piła

Profesja: Elite Knight
Świat: Danubia
Poziom: 74
Skille: 82/78
Poziom mag.: 6
Oczko 2 pytanka

No to ja mam pytanie: jak dzialaja te keyloggery? Czy np. jak sciagne se tbi i z tbi bedzie gral tylko moj drut, a knightem na tym samym kompie grajac nie bede uzywal tbi, to czy shacza mi tylko druida, czy knighta tez?
I jeszcze jedno: w jakich plikach najczesciej jest keylogger, a w jakich jest rzadko badz WCALE go nie ma i nie ma szans, zeby byl???

22/08/2005r. - mój 100 post na forum :-)
Marek Tibioman jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-08-2005, 13:57   #25
Angel of Death
Użytkownik Forum

Angel of Death's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: Szczecin

Stan: Na Emeryturze
Imię: ---
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 62
Skille: 84/70
Poziom mag.: 15
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kajzer
ohh boy...
sama nazwa wskazuje key loger program zapisujacy logi czyli to co WSTUKASZ NA KLAWERCE ten program zapisuje wszystko a zadaniem hackera jest przejzenie stosow rozmow z gg czatow i to co przypomina haslo tibii sprawdzic czy dziala, keyloger nie moze zapisywac klikniec myszką bo niby co to da? jezeli bylo by widac co wpisujemy w pole z passami to odpowiedni program moglby robic screena po kliknieciu myszka np 15 razy, ale w polach widac same gwiazdki, pozatym haslo moze byc jak 7 tak i 15 znakowe wiec takie rozwiazanie puscilo by wszelkie hackowanie z dymem, i co bys na kompie nie mial to nie dostalbys hacka.
Tylko że klawiatura ekranowa to w sumie to samo co zwykła tylko, że masz ją na ekranie, keylogger nie rozróżnia czy piszesz ze zwykłej klawiatury czy z ekranowej, zapisuje poprostu wszystko co wpiszesz.
stary 14-08-2005, 14:20   #26
Bia!y
Użytkownik Forum

Bia!y's Avatar

Data dołączenia: 20 03 2005
Lokacja: Poland Alkocholand :)

Bia!y ma numer GG 2121947 Bia!y ma login Tlenu bialy-sky
Domyślny

Niektóre programy działają na zasadzie, że przechwytuja informacje które są przesyłane do servera Tibi. Także żadne kombionowa nic nie da. Nie jest to raczej żaden keylogger, a trojan czy virus. Takie zabawki już istnieją, sam miałem z takim czymś doczynienia, także nigdy nie możesz być pewnien.

Co do keyloggerów, sa bardziej prymitywne i bardziej zawanosowane. Radze po kązdym właczenieu kompa, lub logowaniu się do Tibii, bądz innych gier, kont bankowych itp. odpalić Ad-Aware, Spy-Bota, i upewnić się czy nic nam nie grozi.
Bia!y jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-08-2005, 15:13   #27
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

To zależy od techniki napisania Keyloggera - co on konkretnie loguje. Może pomóc, a może i nie - najlepiej wiedzieć, że nie masz żadnego świństwa i myśleć podczas surfowania po necie.

Dżizas!
$corcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-08-2005, 15:32   #28
Mikelp
Zbanowany

Mikelp's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Palooh
Hie, bajer, masz pomysły gościu Też tak zacznę robić. Zasłuzony puchar dla Ciebie
Stary sposob. Już dawno tak robiłem . Ale faktycznie jest to dobre rozwiązanie. Chociaż przestałem tak wpisywać passy bo to strasznie żmudne zajęcie jeśli masz np. connection timeout

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Angel of Death
Tylko że klawiatura ekranowa to w sumie to samo co zwykła tylko, że masz ją na ekranie, keylogger nie rozróżnia czy piszesz ze zwykłej klawiatury czy z ekranowej, zapisuje poprostu wszystko co wpiszesz.
I tu się mylisz. Zapisuje to co wpisujesz na klawiaturze. Klawiatura ekranowa to tak jakby ktoś wysłał ci passy a ty byś je wkleił. Keylogger nie potrafi (przynajmniej do pewnego czasu nie potrafił Może teraz już potrafi) zapisać tego co zrobisz naciskając odpowiednie klawisze myszką.

Ostatnio edytowany przez Mikelp - 14-08-2005 o 15:36.
Mikelp jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-08-2005, 16:09   #29
Writher
Użytkownik Forum

Writher's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2005

Wyślij wiadomość przez ICQ do Writher
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bia!y
Niektóre programy działają na zasadzie, że przechwytuja informacje które są przesyłane do servera Tibi. Także żadne kombionowa nic nie da. Nie jest to raczej żaden keylogger, a trojan czy virus. Takie zabawki już istnieją, sam miałem z takim czymś doczynienia, także nigdy nie możesz być pewnien.

Co do keyloggerów, sa bardziej prymitywne i bardziej zawanosowane. Radze po kązdym właczenieu kompa, lub logowaniu się do Tibii, bądz innych gier, kont bankowych itp. odpalić Ad-Aware, Spy-Bota, i upewnić się czy nic nam nie grozi.
To o czym mowisz ja bym nazwal spyware. A co do klawiatury ekranowej to bede jej uzywal, bo zawsze chocby o troche zmniejszy prawdopodobieństwo hacka.
Writher jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2005, 17:05   #30
Hokage
Użytkownik Forum

Hokage's Avatar

Data dołączenia: 07 05 2005

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: elysia
Poziom mag.: 5
Domyślny

Writher taki temat juz był.Nie wiem czy wiesz ale istnieje taka opcja jak ,,szukaj".
Hokage jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2005, 17:37   #31
pijopiwnik
Użytkownik Forum

pijopiwnik's Avatar

Data dołączenia: 27 12 2004
Lokacja: Rzeszów

Profesja: Elite Knight
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thero
No, więc, odpowiem ci: Keyloggery zapisują WSZYSTKIE kliknięcia, nawet te z gg, nawet to co wpisujesz w przeglądarce. Keylogger to nie jest program, który został swtorzony do Tibii (śmieszna teoria, muahaha).

czyli jak miałbym keyloggera (nie wiedziałbym o tym) i wpisując numer i haslo konta bankowego to by konto shakowali?! LOL >.<

@topic
keylogger ściąga sie, gdy używasz mc,suite i takie inne i masz na kompie autodownloadera (virusa), który sciąga różne pliki, w tym przypadku keyloggera (najczęściej sciąga sie on do folderu w program files na dysku C pod nazwą agent, wildagent,perfectkey itp.), który kopiuje wszystko co piszesz, gdy masz włączone tibia***** (tak jest zaprogramowany).Najlepszym wyjściem jest kopiowanie passów, najlepiej, gdy kolega wyśle na gg i stamtad kopiujesz swoje acc i pass.

Gdzieś czytałem w jaki sposób sciągają sie keylogosy ale zapomniałem gdzie
stary 15-08-2005, 18:29   #32
Angel of Death
Użytkownik Forum

Angel of Death's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004

Imię: ---
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 62
Skille: 84/70
Poziom mag.: 15
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pijopiwnik
czyli jak miałbym keyloggera (nie wiedziałbym o tym) i wpisując numer i haslo konta bankowego to by konto shakowali?! LOL >.<

@topic
keylogger ściąga sie, gdy używasz mc,suite i takie inne i masz na kompie autodownloadera (virusa), który sciąga różne pliki, w tym przypadku keyloggera (najczęściej sciąga sie on do folderu w program files na dysku C pod nazwą agent, wildagent,perfectkey itp.), który kopiuje wszystko co piszesz, gdy masz włączone tibia***** (tak jest zaprogramowany).Najlepszym wyjściem jest kopiowanie passów, najlepiej, gdy kolega wyśle na gg i stamtad kopiujesz swoje acc i pass.

Gdzieś czytałem w jaki sposób sciągają sie keylogosy ale zapomniałem gdzie
Gościu myślisz że keyloggery zostały napisane specjalnie do Tibii ? LOL Nawet nie wiesz w jakim jesteś błędzie, nawet keyloggery do Tibii najczęsciej przechwytują wszystko co napiszesz, czyli moze przechwycić również twój numer konta bankowego i hasło, jak i twoje rozmowy na gg itp.
stary 16-08-2005, 18:42   #33
Writher
Użytkownik Forum

Writher's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2005

Wyślij wiadomość przez ICQ do Writher
Domyślny

Wiec tylko cos powiem:
-wiem co to sa keyloggery i prosze mi nie tlumaczyc
-wiem jak mozna je dostac i prosze mi nie tlumaczyc
-prosze mi nie tlumaczyc co to sa keyloggery jesli samemu nie wie sie dokladnie co to jest
-dziekuje za wszystkie sensowne odpowiedzi
PS Nie wymawiajcie tego "kejloger", bo to w przyblizeniu brzmi "kiloger". Tak samo jak mnie ma "knajtow", bo od wiekow byli oni "najtami".
Writher jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-08-2005, 19:05   #34
Dark polo
Użytkownik Forum

Dark polo's Avatar

Data dołączenia: 28 05 2005
Lokacja: Gdzie mnie potrzebujesz?

Świat: Titania
Dark polo ma numer GG 9338277
Domyślny

Sprawdziłem:
Używając klawiatury ekranowej, żaden keylogger nie potrafi przeczytać co piszesz. Keyloggery mogą tylko zapisywać w pliku to co piszesz na klawiaturce. Są keyloggery, które zapisują też kliknięcia myszki, ale co Ci (bądź crackerowi) da napis: "15:30 - left click on the mouse"
Patent jest bardzo dobry, polecam wszystkim, którzy boją się o haka.

Pozdro
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania