|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
|
![]() Keyloggery uruchamiają się przy starcie systemu, ale przecież nie kopiują wszystkiego co piszesz bo to by nie miało sensu, i od razu dało by się wyczuć, że komp chodzi wolniej, bo przecież gadamy na gg itd. A keylogger wysyła te dane czyż nie ? Według mnie one dopiero zaczynają działać przy otwarciu Tibii i kopiują te kilkanaście kliknięć klawiatury. Więc według mnie kopiowanie numeru i hasła z jakiegoś pliku jest dobrym zabezpieczenie.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2004
Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
![]() |
![]() Jesli nurtuje cie czy keylogger bedzie zapisywal polecenia na klawiaturze ekranowej to sciągnij sobie family keyloggera i sprawdz.Jednak spora czesc "hakerow" uzywa keyloggerow przechwytujacych 2 pierwsze pakiety z tibia client i w tym przypadku klawiatura ekranowa jest bez uzyteczna.
![]() |
#23 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Cytuj:
@Topic Na pewno dać ci to może tylko fałszywe poczucie bezpieczeństwa, bo fakt, ty klikasz myszką, ale w tym wypadku klawiatura działa za ciebie (to jest program stworzony dla ludzi, których ograniczenie funkcji motorycznych nie pozwala na pisanie na klawiaturze, co nie znaczy, że używając go klawiatura nie wpisuje). Rozumiesz? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2005
Lokacja: Piła
Profesja: Elite Knight
Świat: Danubia
Poziom: 74
Skille: 82/78
Poziom mag.: 6
|
![]() No to ja mam pytanie: jak dzialaja te keyloggery? Czy np. jak sciagne se tbi i z tbi bedzie gral tylko moj drut, a knightem na tym samym kompie grajac nie bede uzywal tbi, to czy shacza mi tylko druida, czy knighta tez?
![]() I jeszcze jedno: w jakich plikach najczesciej jest keylogger, a w jakich jest rzadko badz WCALE go nie ma i nie ma szans, zeby byl??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: Szczecin
Stan: Na Emeryturze
Imię: ---
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 62
Skille: 84/70
Poziom mag.: 15
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 03 2005
Lokacja: Poland Alkocholand :)
![]() ![]() |
![]() Niektóre programy działają na zasadzie, że przechwytuja informacje które są przesyłane do servera Tibi. Także żadne kombionowa nic nie da. Nie jest to raczej żaden keylogger, a trojan czy virus. Takie zabawki już istnieją, sam miałem z takim czymś doczynienia, także nigdy nie możesz być pewnien.
Co do keyloggerów, sa bardziej prymitywne i bardziej zawanosowane. Radze po kązdym właczenieu kompa, lub logowaniu się do Tibii, bądz innych gier, kont bankowych itp. odpalić Ad-Aware, Spy-Bota, i upewnić się czy nic nam nie grozi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Nieobecny.
|
![]() To zależy od techniki napisania Keyloggera - co on konkretnie loguje. Może pomóc, a może i nie - najlepiej wiedzieć, że nie masz żadnego świństwa i myśleć podczas surfowania po necie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Zbanowany
Data dołączenia: 08 03 2005
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez Mikelp - 14-08-2005 o 15:36. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 05 2005
Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Gildia: --------------
Świat: elysia
Poziom mag.: 5
|
![]() Writher taki temat juz był.Nie wiem czy wiesz ale istnieje taka opcja jak ,,szukaj".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2004
Lokacja: Rzeszów
Profesja: Elite Knight
|
![]() Cytuj:
czyli jak miałbym keyloggera (nie wiedziałbym o tym) i wpisując numer i haslo konta bankowego to by konto shakowali?! LOL >.< @topic keylogger ściąga sie, gdy używasz mc,suite i takie inne i masz na kompie autodownloadera (virusa), który sciąga różne pliki, w tym przypadku keyloggera (najczęściej sciąga sie on do folderu w program files na dysku C pod nazwą agent, wildagent,perfectkey itp.), który kopiuje wszystko co piszesz, gdy masz włączone tibia***** (tak jest zaprogramowany).Najlepszym wyjściem jest kopiowanie passów, najlepiej, gdy kolega wyśle na gg i stamtad kopiujesz swoje acc i pass. Gdzieś czytałem w jaki sposób sciągają sie keylogosy ale zapomniałem gdzie ![]()
![]() |
![]() |
#32 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 09 2004
Imię: ---
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 62
Skille: 84/70
Poziom mag.: 15
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wiec tylko cos powiem:
-wiem co to sa keyloggery i prosze mi nie tlumaczyc -wiem jak mozna je dostac i prosze mi nie tlumaczyc -prosze mi nie tlumaczyc co to sa keyloggery jesli samemu nie wie sie dokladnie co to jest -dziekuje za wszystkie sensowne odpowiedzi PS Nie wymawiajcie tego "kejloger", bo to w przyblizeniu brzmi "kiloger". Tak samo jak mnie ma "knajtow", bo od wiekow byli oni "najtami". |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 05 2005
Lokacja: Gdzie mnie potrzebujesz?
Świat: Titania
![]() |
![]() Sprawdziłem:
Używając klawiatury ekranowej, żaden keylogger nie potrafi przeczytać co piszesz. Keyloggery mogą tylko zapisywać w pliku to co piszesz na klawiaturce. Są keyloggery, które zapisują też kliknięcia myszki, ale co Ci (bądź crackerowi) da napis: "15:30 - left click on the mouse" ![]() Patent jest bardzo dobry, polecam wszystkim, którzy boją się o haka. Pozdro