|
|||||||
| Notki |
| Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
|
Opcje tematu |
|
|
#1 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 03 2004
|
Siema wam. Mam problem z grafika w tibi. Kiedy sie zaloguje i kiedy jest ciemno to zamiast miec normalnie takia ciemna mgle to mam jakies czarne dupawe kwadraciki ;\. Instalowalem tibie na nowo i nic ;\. Jezeli ktos wie co trza zrobic niech napisze. Z gory ty.
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Kolacja
|
Wejdź w Options>Graphics>Advanced i zaznacz Show Licht Effects.Kliknij na OK i już masz w porządku.
|
|
|
#3 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2004
|
spróbuj przeinstalować sterowniki karty graficznej to może być jakiś problem z nakładaniem tekstur...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Użytkownik forum
|
Tylko nie wime czemu ale nie moge zaznaczyc Show Licht Effects ;\ Pomuz ;p
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
|
U mnie jest dokładnie to samo -_-
Nie da się włączyć tej opcji, a karty graficzne też nie przeinstaluje ( nawet nie wiem jak -_- ) |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 04 2004
|
ja bym sciagna najnowsze drivery i dx`a
, jaka masz karte tak wogole ? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Użytkownik forum
|
Ja mam karte Radeon 9600 a w kompie wykrywa mi Radeon 9600 pro.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Użytkownik forum
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Użytkownik forum
|
Hehhe.. Spytam sie potem brata jakie mamy sterwoniki. Thx z gory. Jezeli to nie pomoze to sie pozadnie wkurze...
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
|
Znaczy nie spróboje
Ja mam karte GeForce MX 440 czy jakoś tak, dałoby się cośz tym zrobić, oprócz przeinstalowywania karty graficznej? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Użytkownik forum
|
jesli jemu pomoga drivery to tez moze zassac z www.nvidia.com
zreszta ja tak gadam a sie nie znam za bardzo moge was w blad wprowadzic i nie potrzebnie bedziecie sciagac ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Użytkownik forum
|
Teraz nie wydaje mi sie ze to wina sterownikow bo kiedys mialem tez taki problem potem byl format i po formacie moj brat zainstalowal nowe sterwoniki i dalej blyo to samo ;\
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Użytkownik forum
|
no to moze nowszego directxa ?
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Użytkownik forum
|
Teraz nie wydaje mi sie ze to wina sterownikow bo kiedys mialem tez taki problem potem byl format i po formacie moj brat zainstalowal nowe sterwoniki i dalej blyo to samo ;\
Opz napislame to samo 2 razy ;\ Modernatro usun ten post |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 03 2004
Lokacja: Hiberna
|
Jeśli chodzi o detonatory (nowsze strowniki do kart graficznych GF, bo do Radeona nazywa się to inaczej) to nawet nie ma sensu instalować nowszych, bo to i tak nic nie pomoże. Tibia nie ma żadnych wymagań jeśli chodzi o grafikę (wiem bo grałem zaraz po formacie bez żadnych sterowników, mam GF 440 MX).
Nie mam w sumie żadnego pomysłu co możecie z tym zrobić, może sytuacja ulegnie zmianie po instalacji starszego klienta Tibii ? Ewentualnie zabawa z Direct X'em. Powodzenia
|
|
|
|
|
#16 |
|
Użytkownik forum
|
Ehhhh.. Ty za sposoby na to... Jednka moze ktos sie zanjdzie kto wie co zrobic xD
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
Ja miałem identyczny problem. To chyba wina karty graficznej. Wtedy miałem Xabre 400. Niedawno kupiłem GeForce FX 5600 i już jest w porządku. Ale przy poprzedniej karcie nie pomagały żadne nowe sterowniki. Chyba czeka cię wymiana karty graficznej (spoko - moja kosztowała tylko 500 zł, gorąco polecam).
|
|
|
#18 |
|
Zbanowany
Data dołączenia: 01 02 2004
Lokacja: Gostyń
|
tez tak mialem i trzeba po prostu wgrać nowego directa
chyba przynajmnieja ja tak mialem :rolleyes: |
|
|
|
|
|
#19 |
|
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
|
Od kiedy to GeForce 5600FX kosztuje 500zyla? hehehehe! Taką kartę za 250zeta kupisz! Wiesz co to jest giełda?
A za taka kaske mozesz se kupic fajnego radeona 9500 i jest lepszy od tego GeForca ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Użytkownik forum
|
Ja zmienialem graficzna po wakacjach i wszystko good bylo... ale chyba jednak przekonam sie do directx'a.
|
|
|
|