|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() O rwandzie, RPA czy innych tez nic nie wiedza... i co z tego?
|
![]() |
#42 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() Rwanda, RPA nie mają przełożenia na społeczno-gospodarcze przemiany w skali światowej. Poza tym, o rwandzie sie nie mowi, a o solidarnosci owszem. |
|
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() @up
To, ze o czyms sie nie mowi znaczy, ze jest mniej wazne? Tam takze cierpia ludzie.
![]() |
#44 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Czytaj dokładnie. Dlaczego nie wiedza? Bo sie mniej o tym mowi. Czy to znaczy ze to mniej wazne? Moze tak, moze nie. Nic takiego nie powiedzialem. btw: Precz z komuną. Nie socjalizmem. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
|
![]() Co do mówienia, że za komuny było lepiej... Jasne. Założenia komunizmu były piękne. Ale co mnie to obchodzi, skoro wszystko padło na pysk i Polacy musieli żyć w bagnie? To jak z mordercami - co mi z tego, że był kochającym mężem i ojcem, skoro zaczął zabijać?
Co do koncertu Jarre'a... Należało się spodziewać, że to ON będzie wydarzeniem, a nie dwudziestopięciolecie powstania "Solidarności". Teraz w TV wszystko podaje się ludziom jak oranżadkę w proszku - uproszczone, żeby większość młodych mózgów nabijała oglądalność. Arrgh.
![]() |
#46 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 01 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
Ogladalem tylko pierwsze 15 min. koncertu, bo taki rodzaj muzyki raczej mi nie odpowiada, ale to milo ze zagraniczny artysta wystapil u nas za darmo. Podejrzewam, iz komunizm upadlby wczesniej, czy pozniej, a tym ze jednym z czynnikow wplywajacych na ten upadek byla Polska Solidarnosc, mozemy sie tylko cieszyc. Ci co chca zapamietac tamte wydarzenia, zrobia to. Reszta albo wykuje na sparawdzian, albo to oleje. Uwazam, ze jesli kogos te sprawy nie interesuja, to nie ma co zmuszac, w koncu nie kazdy jest ciekawy swiata i musi to wiedziec.
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja tam mialem widok z okna
![]()
"Nie każde złoto jasno błyszczy, nie każdy błądzi, kto wędruje, nie każdą siłę starość zniszczy, korzeni w głębi lód nie skuje, z popiołów strzelą znów ogniska, i mrok rozświetlą błyskawice. Złamany miecz swą moc odzyska, król tułacz wróci na stolicę..." J.R.R Tolkien
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 01 2005
Lokacja: GDAŃSK
Imię: Boryna Wielki
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Aldora
Poziom: 101
Skille: 20/25
Poziom mag.: 66
|
![]() Zdecydowanie nie jestem fanem muzyki elektronicznej i trójczosci Jarra!!
Miałem jednak szczescie być na tym koncercie. Coprawda większość kawałków była dosyć blada jak na mój gust...mówiąc kolokwialnie były bez jaj. Mimo to kilka piosenek całkiem mi się podobało...jednak to wg mnie większa zasługa filharmonii i chóru UG. ( majstersztykiem była m.in. piosenka Kaczmarskiego). Nie wsposób poninac samej oprawy! Lasery, fajerwerki no i tematy wyświetlane na tym telebimie za sceną ( czy co to tam było ;p ) związane ze stocznią w połączeniu z niektórymi fragmentami muzyki no i oczywiście z miesjcem....stocznia, dżwigi, pomnik poległych stoczniowców.... to wszytko sprawiało że chwilami naprawde czuło się wiatr historii. a co do przesłania... co lepiej zapamięta jakis dzieciak?? ze przeczyta cos w książce czy gazecie czy jak pójdzie zabaczy takie widowisko?? A moze właśnie kilka osób po tym koncercie sięgneło do książek historycznych żeby zgłębic wiedze. Co nas nie zabije to nas wzmocni. Nie mam nic przeciwko. ====================================== Spider-bialystok i Belvedor..... rewolucja francuzka była ważniejsza dla świata niz nasz sierpień `80 ( z całym szacunkiem dla Solidarnosci).... hehe wsumie gdyby nie ona to może byśmy pisali teraz po rusku ![]() a jezeli ktoś niewie o niej nic to juz jego sprawa że jest idiotą. a tak btw.. gram na Aldorze. Wczoraj dalem temat żeby ludzie poza polakami napisali to co wiedzą o Solidarnosci.... no niestety niedoczekałem się żadnej konkretnej odpowiedzi poza jakimiś pierdnięciami polaków ![]() Ostatnio edytowany przez Boryna - 28-08-2005 o 21:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#50 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 01 2005
Lokacja: GDAŃSK
Imię: Boryna Wielki
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Aldora
Poziom: 101
Skille: 20/25
Poziom mag.: 66
|
![]() Cytuj:
częsciowo masz racje...można o tym niestety tylkjo gdybać. No ale mi nie chodzi o to co ważniejsze dla Francuzów czy Polaków. Rew. Fr niewątpliwie bardziej bezpoścernio wpłyneła na kształt Europy. A bez sieerpnia to raczej byśmy nie gadali po rusku tylko by dalej rządził nami Kreml |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#52 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2004
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() zeby sluchac Jarre'a to trza miec albo naprawde dobre sluchawki, albo zestaw ~7 glosniczkow bądz kino doowe...
bez porzadnego stereo ciezko sie go slucha :> przed soba mam wlasnie jego plyte "Oxugen" na ktorej jest jego 6 kawalkow xD sam koncert z poczatku byl troszq nudny... ale potem ten pierwszy elektroniczny instrument, i ta laserowa harfa sprawily ze to jest jeden z moich ulubionych koncertow. tak samo nie wiem czy wiecie... ale jego stary dostal dwa oscary za muzyke filmowa :>
![]() |
#53 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Częstochowa
Profesja: Sorcerer
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Ciekawostka :JMJ - EN ATTENDANT COUSTEAU z 1994 to "piosenka" w której przez 45 minut kapie woda (no i czasami jest jakiś klawisz zamiast kropli) ![]()
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 09 2004
Lokacja: Praszka
Profesja: Elder Druid
Świat: Calmera
![]() |
![]() ja tam bylem w stoczni i koncer "żar pan żura" byl fajny
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2005
Lokacja: Warszawa
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Boroth Flam
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Legends Of Arcania
Świat: Arcania
Poziom: 166
Skille: 102
Poziom mag.: 23
|
![]() Też byłem w stoczni, za***isty koncert ;]
![]() |
#56 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#57 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie rozumiem dlaczego ten koncert Jarre'a był sensacją. "Zagra w Stoczni gdańskiej" "bla bla bla". I to była o tym mowa przed 25-leciem powstania "Solidarności". A po tym koncercie? Wczoraj przez 2 godziny tylko wiadomości oglądałem. I o czym było? O powstaniu Solidarności.(Mało ale było) ŁWD; Panorama ; Wydarzenia; Fakty; Wiadomości...>.<. Tygodnik Angora uważa że ten Jarre jest po operacji plastycznej. OMGz
![]() |
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Kwidzyn
Imię: Slagolash The Second
Świat: Saphira
![]() |
![]() Sam nie wiem co powiedziec o tym koncercie...wydaje mi się ze sama muzyka nie była odpowiednio dobrana do charakteru uroczystosci. Powinno to byc cos podnioslego, blablalbla, uroczystego, stosownego do takich obchodow. Jak dla mnie muzyka Jarre'a zwyczajnie tam nie pasowała :S Jeśli chodzi o stronę techniczną (lasery, swiatla, fajerwerki etc.), to pod tym względem widziałem jego lepsze koncerty, choć krytycy zachwycali się: "O, jakie to wspaniałe, to jego najlepszy koncert jesli chodzi o efekty".
Ogólnie mówiąc: spodziewałem się czegoś lepszego |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 07 2005
|
![]() Koncert Jarre'a ja słyszałem i widziałem fajerwerki widziałem z balkonu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 06 2005
Lokacja: Kołobrzeg
|
![]() Jarre dał nam lekcje patriotyzmu, powinniśmy być mu za to wdzięczni a nie jeszcze nażekać, że to utwory nie takie, za mało laserów, za dużo petard. Koncert był wyczesany i podczas jego trwania przez moje ciało przechodziły ciarki. Czułem się dumny z tego, że jestem Polakiem. Tak więc obdarzam pana Jarre'a wielkim szcunkiem.
A to, że telewizja za mało mówiła o sierpniu '80 to jest wielką nieprawdą. Wystarczyło tylko uważnie oglądać wiadomości, fakty, panorame itp. by o tym uslyszeć już przy końcówce lipca. Na początku sierpnjia już leciały programy dokumentalne. Za dużo siedzicie przed kompem, a potem piszecie głupoty. A pozatym skoro jesteście na necie to sami powinniście poszukać info o sierpniu '80, a nie wyżywać się na tv za to ,że za mało o tym mówią. Macie: http://www.solidarnosc.gov.pl/ Jeszcze co do tego, że Jarre nieznał sytuacji Polski w w tamtym okresie to wielka nieprawda, nagrał on przecież utwór dla papieża JP II i miał u niego audięcje, na której zapytał o sytuacje Polaków. A pozatym kto kroczył u boku Napoleona ?? Oni też wiedzą o Legionach Polskich. Ostatnio edytowany przez Szpicel - 31-08-2005 o 15:29. |
![]() |
![]() |