|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2005
Lokacja: Tarnów
Stan: Na emeryturze
Imię: ***
Profesja: Paladin
Gildia: Friitanzplax
Świat: Pandoria
Poziom: 20
Skille: 54/40
Poziom mag.: 8
![]() |
![]() Ponieważ nie znalazłem podobnego tematy, których pewnie było nie mało
![]() ![]() Na dobry początek ja napisze o sobie: Kiedy trenowałem mojom pierwszom postać bardzo mało wiedziałem o Tibi. Bardzo potrzebowałem LifeFluidu (Było to na Rooku.) i postanowiłem kupić go od innego gracza, a nie jak dotej pory u NPC. Znalazł się chętny do sprzedaży: Daliśmy Trade i bez zastanowienia naciskałem akceptacje wymiany i zamiast Life Fluida kupiłem szlam. Nie wiedząc co to jest wypiłem go ![]() ![]() Drugą śmieszną sytuacją było to, że gdy potrzebowałem bardzo pieniędzy więc sprzedawałem mąke jako narkotyki ![]() ![]() P.S.Teraz już nie jestem noobem i nie musze tak robić żeby zarobić kilka gp ![]() Edit: Niestety gdy wysyłałem temat pojawiła mi się informacja, że podobny temat już ktoś napisał. Widać słabo szukałem. Użytkowników i Moderatorów przepraszam za zaśmiecanie forum. Ostatnio edytowany przez Rafaelo - 23-09-2005 o 17:09. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2005
Lokacja: Stolec uOrkiestra
Stan: Aktywny gracz
Imię: Major Doomus
Profesja: Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 21
Skille: 18/19
Poziom mag.: 31
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 06 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Kiedy byłem noobem to po wyjsciu z rooka zacząłem trenic moim knightem(kolega mi powiedzial jak to sie robi-najslabsza bron i tarcza ,bez eq i jedziesz z innym playerem). Ale nadszedl cas kiedy postanowilem pojsc trenowac na rotwormy-oczywiscie najslabsza bron i tarcza,bez eq
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2005
Imię: Ellaine Rook'Stayer
Świat: Saphira
Poziom: 9
Skille: 33/29
Poziom mag.: 1
![]() |
![]() Jak byłam na rooku to mi kolega mówił : Nie idz na rotwormy bo zginiesz! One są niebezpieczne. Ale ja sie pocwalić chciałam i poszłam sobie na roty. Uznałam ze jest ich mało i zamiast wrócić poszłam w głąb jaskini. Po paru sekundach widziałam juz tylko biały napis na ekranie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Hell
Profesja: Elder Druid
Świat: Askara
Poziom: 40
Poziom mag.: 44
|
![]() Standard jeszcze na Antice:
Hunter Is PK ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk
|
![]() Kiedys moją pierwsza postacią postanowiłem pozwiedzać świat. Idę sobie wzdłuż rzeczki która od wschodu odgradza outlaw camp a tu po drugiej stronie...hunter. Na co ja do niego: hello! W odpowiedzi dostałem combo z arrowsow, tak ze mialem zulte hp. Zwialem na 2 hp.
Inna historia gdy szedlem do outlaw camp ta sama postacia no i widze Wild Warriora. Podbiega do mnie i zaczyna mnie siekać. Widze że krzyczy: Gimme your money, to rzucam mu 100gp. Krzycze "PK help!" i przechodzi jakis kolo, który zabija WW. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 07 2005
Lokacja: Sanok
Imię: Barney The Knight
Profesja: Knight
Gildia: Fist of Fury
Świat: Jamera
Poziom: 15
Skille: 46/44
Poziom mag.: 3
|
![]() Ja osobiście kiedy byłem noobem zobaczyłem walkirie i zaczęła mnie atakować
a ja na to: "pls don`t kill me" ale zorientowalem sie że to potwór i uciekłem na skałę |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Fallen Angel
|
![]() Żeby bylo ciekawiej moja najwieksza akcja noobowska zaczela sie zanim zaczolem grac. Otóż, razem z kuzynami z którymi gre zaczynałem, graliśmy tylko na serverch amerykanskich, bo myślelismy ze na niemieckich trzeba rozmawiac z npc po niemiecku.
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: Kraków
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Raz jak pokazywałem koledze gdzie expic to wypiłem slima, lece do miasta, i tam na tym mostku na rooku co jest do miasta staje koło guarda co leczy i se stoje i patrze, żółte hp, czerwone hp, czerne hp, kolega wrzeszczy w niebogłosy "****aa! ****a! Deadłem s****ysynu ***any! ****a! K*rwaaaaaaaaaa!!!!!1111", 1 hp a ja "hi", "heal" ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Profesja: Druid
Świat: Askara
Poziom: 27
Poziom mag.: 27
|
![]() Ja kiedyś nie wiedziałem co trening i wskutek tego wylądowałem na 20 lvl ze skillami 44/40.Albo kiedyś sprzedawałem na rooku kwiatka za 10 gp mówiąc, że to jest amulet dający +1 do Shieldingu xD
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2005
Lokacja: Zduńska Wola
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Morun Kous
Profesja: Sorcerer
Świat: Harmonia
|
![]() Jeśli chodzi o mnie to byłem prawie jak dzisiejsze nOOby ( chyba, że się myle ) i kiedy 1 raz włączyłem Tibie myślałem, że trzymanie przedniotów kosztyje, bo niewiedziałem wtedy, że Cap to "waga" ( czy coś takiego, nieumiałem wtedy angielskiego i teraz też dobrze nieumie ). Gdy zobaczyłem NPC za ladą patrząc, że na "stołach" leżą jakieś itemy mówiłem sobie: " Kurde jak ten typek się tam dostał? Może można skakać przez przeszkody ( chodziło mi o tą "ladę" sklepową )". Ale to tylko Rook. Jak wyszedłem na maina ide po mieście ( Carlin ) patrze a tam typek z czerwoną czachą goni typka z białą czachą i myśle sobie: ' Hmm jakieś czaszki, pewnie to oznacza ile się razy zginęło albo coś" więc wychodze spokojnie z świątyni a ty nagle do mnie podbiega typek i mówi weź party to ci pokaże miasto, no to ja biore party a on zaczyna we mnie nawalać z hmm no to ja szybko do świątyni i krzycze "ZABÓJCA!!!" ale typki tylko podbiegały i mówiły: " Ooo kolejny nOOb z Rooka...". A jeśli chodzi o Amazon, Hunter to tak jak pisali moi poprzednicy....
Ostatnio edytowany przez Morun Kous - 23-09-2005 o 20:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
![]() Po pierwsze nigdy nie byłem noobem tylko newbie.
Pierwszy raz...to bylo dobre...Sprzedawalem chleb, trapowalem w mierjscu dgzie jest 1 szczur przy oracle...to byly czasy xD |
![]() |
![]() |
#13 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 09 2005
![]() |
![]() pewnego pieknego dnia na rooku wszedlem sobie w ogien, troche sie wystraszylem pobieglem szybko do miasta wpadlem do ratow i probowalem wejsc do wody
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Kedven - 24-09-2005 o 11:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 09 2005
Lokacja: Thais
Imię: Sir Legolas Palladyn
Gildia: Szukam
Świat: Azura
Poziom: 9
Skille: 33/22
Poziom mag.: 3
|
![]() Kiedyś moją pierwszą postacią na rooku, gości muwił na Szkieletonach koło
Katana quest: "Kill rotworm for 15 gp" To ja odpowiedziałem: "ok" I se poszłem na rotwormy... Ide se ide, a tu nagle 4 roty...I patrze sie, a on mnie bloczy.(Wtedy jeszcze nie umialem hodzić na ukosy ![]() I mnie dedły . A ja biedny straciłem moją ukohaną Katankę, kturą podrąbałem gościowi, bo sie hwalił... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 08 2005
Lokacja: daleko
Imię: ladne
Gildia: ministry of darkness
Świat: astera
Poziom: 17
Skille: baaa
Poziom mag.: 23
![]() |
![]() ja na 8 levelu znalazlem takie niebieskie kólko co sie gra w gre kolko i krzyzyk noi powiedzialem jakiejs babce ze to jest teleprt noi wcisnolem jej to za 550 GP LOOL
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 06 2005
Lokacja: Sztockholm
![]() |
![]() Hehe, z amaznkami, hunterami i Walkirami u mnie bylo tak samo ;]
I gdy bylem Newbie chodzilem i sie pytalem do czego sluzy Blank rune ![]() I gdy kupilem sobie czar Adori gran bardzo sie zdziwilem gdy nie dostalem runy hmm do plecaka xD
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja moim pierwszym charem wychodzilem na maina z 8 miechów
![]()
![]() |
#19 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 08 2005
Lokacja: Takie male zadupionko na poludniu Polski ... a zreszta ... i tak nie wiecie
Imię: Loynis the Druid
Świat: Guardia
|
![]() Oj, oj. Pamietam, ze gdy zalozylem moja 1 postac, wyszedlem ze swiatyni i podbiegl do mnie jakis koles, i chcial dac mi 50gp i combat knife. A ja nie wiedzialem, jak to podniesc
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 07 2005
Lokacja: Wrocław
Imię: Smallchuck
Profesja: Knight
Świat: Secura
Poziom: 17
Skille: 60/60
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Ja pamiętam kilka sytuacji np: wszedłem do dziury i nieumiałem po drabinie wchodzic, albo jak wyszedłem na Maina (thais) podszedł do mnie Wild Warrior i myślalem, że ktos chce mnie zabić, bo mialem 8 lvl druta i walił mi po 10-20 (to była inferna)
![]() ![]() ![]() ![]()