|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Dziś rano chciałem do mego druidka przesłać kase (200gp...) na blanki + BP... of kors chciałem robić BP UHków...
No i kupiłem parcel... do niego wsadziłem BP a w nim 200gp... (tzn 100gp i 1platyna) następnie wysłałem do Ab do mego driudka... odebrałem poczte wsadziłem na siebie BP... otworzyłem go - i wałek! BP był ale ani grosza w nim! (a wysłałem przecież 200gp)... pomyślałem, że po prostu coś pomyliłem i zalogwałem sie na mą poprzednią postać... - jednak i tam 200gp nie było... przeszukałem wszytko dokładnie... NIC. Czy wie ktoś co się mogło stać z moimi 200gps? |
![]() |
|
![]() |
#3 |
Zbanowany
Data dołączenia: 29 02 2004
|
![]() Ehh...
Mi tez zniknol parcel jak go slalem na darashie, ale stracilem duzo wiecej ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Mnie niedawno spotkało to samo! Wysyłałem innej postaci (newbie on main - 8lvl) sprzęt. Wysłałem zadowolony, loguje sie pallkiem, do którego wysłałem, otwieram depo a tam... parcel
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Konkluzja: 1. Trzeba to zgłosić CIPom. 2. Może za każdym wysłaniem parcela powinni wystawiać potwierdzenie wysłałnia wraz z zapisaną zawartością...? ![]()
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() E... Bug chyba nie ale to jest napawde denerwujące... okej moje 200gp... ale jeżeli ktoś wyśle na przykład podczas trade parcelowego... 10K drugi k -armora... to wtedy moze wyjsc olbrzymie zamieszanie... i "WOJNA"
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2004
Lokacja: Zabrze
Stan: Aktywny gracz
Imię: Mestre Zygi
Profesja: Royal Paladin
Gildia: General Levy of Sarmats
Świat: Antica
Poziom: 101
Skille: 93/80
Poziom mag.: 22
![]() |
![]() Ja ostatnio mam troche inny problem. A mianowicie kupuje parcel,podpisuje wkładam do wraz z innymi rzeczami do paczki.Podchodze do skrzynki i wałek !? Paczka ląduje na skrzyce.Myśle żle podpisałem, sprawdzam jest dobrze,więc o co chodzi ? Podchodzi do mnie 40 lvl mówi żebym pokazał label , więc jej daje ,po chwili mówi że jest ok. I rzeczywiście teraz sie wysłało.Ale jak zerkłem na ten label to niczym sie nieróżnił. Ale tak jest zawsze (od jakiś 2 tygodni).
Ale ostatnio odkrylem że jeśli używam labela z innej paczki to jest wszystko ok(troche to dziwne?)
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2004
Lokacja: Forgotten Realms
Stan: Tutor
Imię: Val'ndar
Profesja: Elite Knight
Gildia: Great Eagles
Świat: Eternia
![]() |
![]() Bug..bugi..tylko to mi na myśl przychodzi.
Zresztą ludzie zauważcie - CIP'y naśladują dzisiejszą pocztę. Wyślesz kasę i czasami albo nie dochodzi albo bez kasy (Było parę przypadków, że listy sprawdzali i kradli zawartość) ![]()
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2003
|
![]() U Was to jeszcze nic!! U mnie jak wyslalem 1,5k dla mego UH-makera to nie miałem nawet pustego parcela!!
![]()
![]() |
#9 |
Fallen Angel
|
![]() Mnie niedawno zdażyło sie to samo. Możesz napisać do GM-a ale watpie by to cos dalo.
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 10 2003
Lokacja: Na wakacjach od forum ;p
|
![]() Teraz często zdażają sie "parcel bugi'. Jakiś czas temu lider sprzedawał GH i zapakował rzeczy jednego typka do parcela (z 200 itemów ponad) parcel został wysłani i nie doszedł. To dopiero była głupia sytuacja. Próbowałem moim facce wysłać coś sobie na edron i nie doszło, teraz na pacc islands facce nie mogą wysyłać czy to pojedynczy bug?
![]() |
#11 |
Buuuuu
|
![]() Wysylam paczkami rzeczy bardzo czesto i jeszcze nigdy mi nic nie zginelo (raz przez pomylke wyslalem plecak boltow do innego miasta koledze
![]() Wiekszosc tak zwanych parcel bugow to: 1. Jesli do was nie dojdzie to zwykle thief z drugiej strony. 2. Puste miejsca (spacja) po nicku/miescie 3. Koles stojacy kolo skrzynki na ktora rzuci jakiegos malo widocznego smiecia (np jagode), sprawna osoba moze zwinac paczke zanim sie zorientujecie ze jest cos nie tak.
![]() |
#12 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 02 2004
|
![]() No wiecie ja wyslalem tez do drugiej posatci 20K i spzreta pozadnego! i na obu postacich nie ma prawie wogle eq!
paxx |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 04 2004
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 05 2004
![]() |
![]() ehhh spotkalo mnie to samo:
wyslalem kumplowi bp hmm a on po dojsciu do dp mial odebrac i odeslac mi 1 k. po chwili kumpel mowi 'wyslalem' no to ja po*******am do dp otwieram lockera a tam nie ma parcela ja juz w*****ony pisze do kumpla 'eyy jaja se robis czy co? nie dostalem zadnego parcela' po dluzszej rozmowie okazalo sie ze kolega nie klamal - wyslal 1 k ktore nie wiadomo gdzie powedrowalo... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 09 2003
Lokacja: Poznań
![]() |
![]() Mi się jeszcze nigdy to nie zdarzyło. A i z tym że label musi być 1 to tesz nie prawda bo wysłałem już w życiu dobre 500 paczek i nigdy (no może 2 razy) nie dawałem labela na 1 pozycje i paczki dochodziły. Napiszcie do Gm niech zobaczą co i jak.
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 01 2004
Lokacja: Słubice
![]() |
![]() Ale sa i tego chyba plusy.Kupuje parcela wsadzam 4bp uh od mojego uh makera wysylam paczka sie nie wysyla nagle znikla Mysle se KK jest Spox poszlo ide do depo patrze w depo mam Parcela tego mysle co jest przelogowalem sie i na mojej postaci mialem tez parcela z 4bp uh a wiec ci uradowalem i wyslalem jeszcze raz i mialem 8bp uh
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Ja miałem podobny problem, ale nie z parcelem. Sprzedaje w sklepie mace. Mówię "hi", "sell mace", "yes". Mace znika, ale pieniądze się nie pojawiają! Sprzedałem drugiego mace i znowau to samo. Więcej już tego dnia nie sprzedawałe. Więcej już się to nie powtórzyło. Dobrze, że to był tylko mace.
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
|
![]() Może to strajk listonoszy? Po update kradną i nie donoszą paczek, a jak za mało włożysz, to zwracają.