Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Konkursy

Notki

Konkursy To jest forum poświęcone konkursom na tibia.pl

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 10-10-2005, 17:04   #721
Dementia
Użytkownik forum

Dementia's Avatar

Data dołączenia: 07 10 2005
Lokacja: Ziemia (taka dziura na prowincji), Europa, Polska, Toruń, centrum Torunia, świątynia Slaanesha...

Stan: Niegrający
Profesja: Sorcerer
Świat: Prowincja Łord
Poziom: 666
Dementia ma numer GG 5455433
Domyślny Dementia dicit:

Dahinsa> Pierwsze co pomyslalam o Twoim snajperze, to to, ze jest piękny. Zawsze podziwialam ludzi ktorzy rysuja obrazki tak paskudne (chodzi o cel zamierzony. nie zas o wykonanie, czy umiejetnosci rysowanika). Obrazek, w ktorym nie szczypales sie by ten gobalek wygladal na Super Model o spojzeniu Don Juana De Marco. On jest piękny w swej odrazajacej brzydocie. Tak jak i w przypadku 'ofiary' mojego poprzedniego komentarza, na Twoim miejscu popracowalabym nad anatomia. Do tego polecam wymieniony przez mnie wczesniej album (niestety jest cholernie drogi ;/). Przecież niewazne jak dziwaczny pomiot bodajże H.P. Lovecrafta narysowany bez przemyslanej i wystudjowanej anatomii wygladac bedzie jak bazgrol. Nie twierdze , ze Twoje dzielo to bazgrol, podaje jedynie skrajnosc, do ktorej sie nie zaliczasz jak najbardaziej. Spojzmy wiec moze na http://uk.games-workshop.com/tyranid...odex-cover.jpg na tym coverze Alexa Boyda, mamy coś, co w niezbyt wielkim stopniu przypomina czlowieka prawda? Ale przy tym nie wyglada jak zlepek przypadkowych atrybutow, krote autorowi wydaly sie byc ciekawe. Cala postawa, anatomia, naturalne opancerzenie i jeszcze wiecej, sa przemyslanie umieszczone w Tyranidzie. To wielka i trodna sztuka umiec stworzyc COŚ, co mimo iz nie powinno przypominac czlowieka, jest tak jak on, rownie logicznie zbudowane...
No i pragnęłabym dodać, ze bardzo ciekawie wyszla Tobie 'pukawka' Wyglada jak jaki muszkiet albo co... Choc osobiscie mam slabosc do garlaczy... Nie musicie zgadywac dlaczego ;p
Ogolnie trafiles w moje gusta tym gobalkiem

Wasza,
-De.
Dementia jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-10-2005, 18:02   #722
bryndii
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 09 2005

bryndii ma numer GG *******
Domyślny

no to sie chłopek bardzo ciekawie wypowiedział hehehe
bryndii jest offline  
stary 10-10-2005, 18:25   #723
Dahinsa
Użytkownik forum

Data dołączenia: 08 10 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dementia
Dahinsa> Pierwsze co pomyslalam o Twoim snajperze, to to, ze jest piękny. Zawsze podziwialam ludzi ktorzy rysuja obrazki tak paskudne (chodzi o cel zamierzony. nie zas o wykonanie, czy umiejetnosci rysowanika). Obrazek, w ktorym nie szczypales sie by ten gobalek wygladal na Super Model o spojzeniu Don Juana De Marco. On jest piękny w swej odrazajacej brzydocie. Tak jak i w przypadku 'ofiary' mojego poprzedniego komentarza, na Twoim miejscu popracowalabym nad anatomia. Do tego polecam wymieniony przez mnie wczesniej album (niestety jest cholernie drogi ;/). Przecież niewazne jak dziwaczny pomiot bodajże H.P. Lovecrafta narysowany bez przemyslanej i wystudjowanej anatomii wygladac bedzie jak bazgrol. Nie twierdze , ze Twoje dzielo to bazgrol, podaje jedynie skrajnosc, do ktorej sie nie zaliczasz jak najbardaziej. Spojzmy wiec moze na http://uk.games-workshop.com/tyranid...odex-cover.jpg na tym coverze Alexa Boyda, mamy coś, co w niezbyt wielkim stopniu przypomina czlowieka prawda? Ale przy tym nie wyglada jak zlepek przypadkowych atrybutow, krote autorowi wydaly sie byc ciekawe. Cala postawa, anatomia, naturalne opancerzenie i jeszcze wiecej, sa przemyslanie umieszczone w Tyranidzie. To wielka i trodna sztuka umiec stworzyc COŚ, co mimo iz nie powinno przypominac czlowieka, jest tak jak on, rownie logicznie zbudowane...
No i pragnęłabym dodać, ze bardzo ciekawie wyszla Tobie 'pukawka' Wyglada jak jaki muszkiet albo co... Choc osobiscie mam slabosc do garlaczy... Nie musicie zgadywac dlaczego ;p
Ogolnie trafiles w moje gusta tym gobalkiem

Wasza,
-De.
Cieszę się że masz taki pięknie perwersyjny gust, jak przeczytałem że według ciebie mój snajper jest piękny to aż się nogi pode mną ugięły Masz rację co do anatomii, postawy i ogólnie budowy tego cielska, spieszylem się i skupiłem się głównie na pukawce, która jest wzorowana na poprzedniku muszkietu - arkebuzie, tyle że ma lekko rozszerzony wylot lufy.
Masz słabość do garłaczy? ??? no no...
Dzięki za obiektywne podejście do mojej pracy, chociaż jeśli tak lubisz paskudne potworki... oby więcej takich komentatorek na tibijskich forach!

Zdrówko!
Dahinsa jest offline  
stary 10-10-2005, 18:31   #724
zimne_piwo
Użytkownik Forum

zimne_piwo's Avatar

Data dołączenia: 19 06 2005
Lokacja: Bartoszyce

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bryndii
no to sie chłopek bardzo ciekawie wypowiedział hehehe
podobają mi się Twoje niektóre wypowiedzi, więc dam ci radę...nie pisz postów nie związanych z komentowaniem prac...bo w tym temacie jest zakaz i możesz dostać za to ostrzeżenie
zimne_piwo jest offline  
stary 10-10-2005, 18:42   #725
calineczka
Użytkownik forum

Data dołączenia: 06 10 2005

Domyślny czlowiek z kapusta przepadl po drodze...

dobry.

to ja poprosze o jakies komentarze od profesjonalistow lub nie . . .

abo fajnie sie potem konfrontuje wlasne wyobrazenia z opinia innych.

http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...&postcount=454
calineczka jest offline  
stary 10-10-2005, 18:49   #726
Dahinsa
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dardar
Hej
Do fachowców to ja nie należę ale rozumiem, że swoją ocenę mogę przedstawić.
Otóż praca jest ciekawa, pomysł rewelacyjny (zauważcie, ze wiekszość prac przedstawia smoki, demony tudzież inne potwory, których wiekszość grających w Tibię nawet nie widziała), a goblinek jest oryginalny. No i ta broń-samopał, marzenie wszystkich goblinów Gdybym spotkała takiego groźnego potwora, szczególnie nocą byłoby ze mną cieńko , mimo mojego nieniskiego już levelu. No i ten kolorek,zielony... Nic dodać (no może troche wiecej czasu na prace), nic ująć. Praca poprostu świetna. Pozdrawiam wszystkich i życzę wygranej twórcy.

Dardar
Cześć Dardar
no po prostu miodzio, sama prawda spływa z Twoich ust, uważam że powinnaś zasiadać w komisji oceniającej prace , a co najdziwniejsze przecież wogóle się nie znamy a tak dobrze rozumiemy, jak jakieś bratnie dusze czy co....

PS: następny huncik to będzie dragonek, weż jakiegos amuleta czy wisiora, no i azbestowy hełm.
Dahinsa
Dahinsa jest offline  
stary 10-10-2005, 18:58   #727
Blacko
Użytkownik Forum

Blacko's Avatar

Data dołączenia: 28 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez calineczka
dobry.

Praca ma swój klimat,nie boisz sie narzędzia, eksperymentujesz z techniką...dobrze,dobrze Smok (zwierz?) wg mnie ciut przekombinowany ale to kwestia gustu. Efekt psuje nieco lewy dolny róg roztarty w Photoshopie bądź podobnym programie (albo to mnie się już obraz przed oczami rozmywa...).
Blacko jest offline  
stary 10-10-2005, 19:47   #728
Parsley'ka
Użytkownik forum

Lokacja: LW

Profesja: Knight
Świat: Empera
Poziom: 10
Skille: 43/39
Poziom mag.: 2
Domyślny

Dobra, może wiele osób myśli sobie, że skądś to mam, sama też tak bym pomyślała. Nie liczę na wygraną, bo nie mam żadnych szans xD. Zresztą rysowałam dla przyjemności. Ale bym grzecznie prosiła o komentarz. Co z tego że ze mnie śmierdzący glutowaty newbie - spróbować zawsze można xP. Ym Em Om. http://img89.imageshack.us/my.php?im...pfriend5gx.png

Doobra wiem że beznadzieja... Ale próbowałam xD.
Parsley'ka jest offline  
stary 10-10-2005, 20:08   #729
Werner Szary
Guest

Domyślny Plagiatom - Stop

Noobki i ludki od plagiatow nie maja szans, siedze w "zabezpieczenaich" troche czasu i stwierdzam ze ludza sie ci co plagiaty powoduja albo sa poprostu poj...

podoba mi sie "1" niestewty PLAGIAT, ale jest wedlug mnei najleszpy (coz przez deibli zycie takie ejst)

stary 10-10-2005, 20:20   #730
zimne_piwo
Użytkownik Forum

zimne_piwo's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Werner Szary
Noobki i ludki od plagiatow nie maja szans, siedze w "zabezpieczenaich" troche czasu i stwierdzam ze ludza sie ci co plagiaty powoduja albo sa poprostu poj...

podoba mi sie "1" niestewty PLAGIAT, ale jest wedlug mnei najleszpy (coz przez deibli zycie takie ejst)
heh no siedzisz w zabezpieczeniach...hmm tylko po jaką cholerę zabezpieczałeś słownik ortograficzny? -.-"

sorry mój błąd Ty siedzisz przecież w 'zabezpieczenaich' .....

Ostatnio edytowany przez zimne_piwo - 10-10-2005 o 20:21.
zimne_piwo jest offline  
stary 10-10-2005, 20:22   #731
Shein Silvershadow
Użytkownik Forum

Shein Silvershadow's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2004
Lokacja: Dziura nieopodal Thais

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Adamrosz
Profesja: Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 42
Poziom mag.: 55
Domyślny

A ja siedzę i siedzę, myślę i myślę, że może teraz pora na konkurs na wiersz? W końcu bym miał jakiekolwiek szanse;p
stary 10-10-2005, 20:27   #732
zimne_piwo
Użytkownik Forum

zimne_piwo's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shein Silvershadow
A ja siedzę i siedzę, myślę i myślę, że może teraz pora na konkurs na wiersz? W końcu bym miał jakiekolwiek szanse;p
nie błagam ...tylko nie wiersz już widzę wiersze od takich Panów jak Pan dwa posty wyżej normalnie trzy dni spać nie będę mógł

a tak serio to całkiem dobry pomysł, lecz sądzę, iż admini, modkowie czy organizatorzy denerwują się takimi pomysłami....w końcu to oni fundują nagrody...jeżeli ktoś ma pomysł i fundusze to może się zgłosić do administratorów forum i będziemy mieli i więcej konkursów i więcej pacców (lub innych nagród)
zimne_piwo jest offline  
stary 10-10-2005, 20:31   #733
Dahinsa
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
dobry.

Do Calineczki

Wampirek jest niezły, wygląda troche jak emerytowany ćpun z przerostem górnych kłów, a jakie palceeeeeeeeeeee, palce pianisty, pewnie nieźle zapierdziela na klawiszach, wróże karierę na konkursach szopeńskich.
A może to lord Waldemord tzn Voldemort z IX części HP pt. Harry Potter i poszukiwacze zaginionej siarki. ???
Ta bestia rozpłaszczona u jego wampirzych stóp jest jeszcze lepsza, przypomina mi potwora z filmu "Braterstwo wilków" - Bestia z Gevodan - auuuuuuuuuuuu...
To tyle na poważnie a teraz bedzie do śmiechu . . .
Rysunek bardzo mi się podoba chociaż jest baaaaaardzo smutny, wywołuje u mnie wspomnienia z dzieciństwa, kiedy pierwszy raz ugryzłe... ale to nie ma związku z temtem.
Wspaniale zrobione cienie na fałdach szaty , na skórze czy też pancerzu bestii, na ścianach, być może troche za ciemne ale rozumiem że taka miała być atmosfera, mroczna i nostalgiczna. Jedyne do czego bym się przyczepił to oczy pana nieumarłego - mogłyby być troche bardziej wyraziste, a nie takie przymglone i troche nijakie. Myślę że na luziku wygrasz PACCa na jakieś dwie godziny i pół koszulki
Oby moc była z tobą i twoim ołówkiem a twoja gumka niech nigdy nie pęknie.

Komentował Prof. dr nieskutecznie rehabilitowany Jan Maria i 2 rogi z łysej głowy!
Dahinsa jest offline  
stary 10-10-2005, 21:00   #734
]v[ichal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 03 2004
Lokacja: Bydgoszcz, 4don

Imię: Odin Raven
]v[ichal ma numer GG Nie podaje...
Domyślny

Praca Limenu = Killer
stary 10-10-2005, 21:51   #735
Dementia
Użytkownik forum

Dementia's Avatar

Data dołączenia: 07 10 2005
Lokacja: Ziemia (taka dziura na prowincji), Europa, Polska, Toruń, centrum Torunia, świątynia Slaanesha...

Stan: Niegrający
Profesja: Sorcerer
Świat: Prowincja Łord
Poziom: 666
Dementia ma numer GG 5455433
Domyślny Dementia dicit:

Wiersze? O Dobrzy Bogowie! Zerknijcie na moj podpis.. A juz nie musicie sobie wyobrazac CO takiego bym wymyslila

Wasza,
-De.
Dementia jest offline  
stary 10-10-2005, 22:14   #736
bryndii
Użytkownik Forum

Domyślny W Koncu Sie Doczekaliscie Na Komentatorskie Combo :p

Cytuj:
dobry.

tak to fakt ze fajnie sie konfrontuje wlasne wyobrazenia co do calokshtaltu nie jest zle, praca ma swoj klimat, po uno wempajr jest dziwnie podparty (on siedzi w jakiejs malej klidce ? ) , ogolnie shczerze nie mam sie czego czepic, co do kriczera (smoka) zgadzam sie w calosci z blackiem, a jezeli chodzi o rog to wydaje mi sie ze to chyba blur i z leksha z nim przesadzilas ja go zawshe uzywam do zatushowania (jezeli w ogole mam potrzebe <skromny> hehe ) ale ogolnie to praca ciekawa

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Parsley'ka
Dobra, może wiele osób myśli sobie, że skądś to mam, sama też tak bym pomyślała. Nie liczę na wygraną, bo nie mam żadnych szans xD. Zresztą rysowałam dla przyjemności. Ale bym grzecznie prosiła o komentarz. Co z tego że ze mnie śmierdzący glutowaty newbie - spróbować zawsze można xP. Ym Em Om. http://img89.imageshack.us/my.php?im...pfriend5gx.png

Doobra wiem że beznadzieja... Ale próbowałam xD.

co do tej pracy to hmm....wyglada na shybki rys. tzw "5 minutowa lekcyjna praca" w sumie hmm pracy brakuje rozbudowanego swiatlocienia, proporcje siadaja, brakuje shczegolow

rysuj rysuj rysuj caly czas rysuj a potem bedziesh widziec efekty
<obietnica> ale jest dobrze

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shein Silvershadow

to fajnie mash wyobraz sobie wiersh na koshulce albo na kubku a zwlashcza jak ktos walnie jakis wiersh o zapisie symultanicznym BUEHEHEEHHEE ktorego nawet nie mash pojecia jak przeczytac, to z leksha nie ciekawy pomysl i nie realny poniewaz wyobraz sobie ile wtedy bedzie plagiatow ? ZADNEGO bo kto PISHE WIERSHE O TIBII wiec nic ciekawego nie bedzie sie dzialo jak nie bedzie plagiatow i ile bedzie moze jedna lub dwie podstrony z wiershami (ale zabawa)
bryndii jest offline  
stary 10-10-2005, 22:18   #737
kudlaty_cn
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 09 2004

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Kudlaty
Profesja: Knight
Świat: Danubia
Poziom: 112
Skille: XX/XX
Poziom mag.: 7
Domyślny

Mi punkt 13 pasi nie mam 11 zapisow z mojej pracy (balem sie zeby jakis blad nie wyskoczyl i nie skasowalo ;])
kudlaty_cn jest offline  
stary 10-10-2005, 22:33   #738
tomo
Użytkownik Forum

tomo's Avatar

Data dołączenia: 27 03 2004
Lokacja: Pradawne miasto 'Ssij'

tomo ma numer GG 1414152
Domyślny

a moja praca jest such TRU, ze jakby mi ktos powiedzial zeto plagiat to bym sie chyba zesral ze szczescia, ze ktos uwazataka prace za profesjonalna ^^

btw. a nawet jesli by ktos tak uwazal.. Kartka jestbrudna, a prace profesjonalne zazwyczaj sa robione na czystych No, i doklejane nogi sa, bo kartulenki zabraklo na buciki ^^

JAk dzisiaj patrze na ten rysunek to misie podoba ;d

user:Inactive jak chuj.

tomo jest offline  
stary 10-10-2005, 23:43   #739
gorthang
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 09 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bryndii
wiec tak teraz ja wydam swoja opinie bądź co bądź mushe uwazac (bo w koncu obiecalem ) hmm....pracka dobra, przyuwaz jedno jeden OGROMNY SHCZEGOL nie dalas cienia pod chlopakiem a to DUZY MINUS (musialem sie czegos uczepic, bo bym nie byl soba) chodzi o to ze jezeli on pushcza utevo lux to nie wazne czy dzien pogodny czy pochmurny ale zawshe bedzie jego cien na trawie a w tej pozie moglas cien wyeksponowac takze obrazek bylby bardziej pelny, ogolnie brakuje mi naturalnej scenerii i troche barwy za malo nasycone (i pani ma piersi ciut za duze) , a jezeli chodzi o plusy to mushe przyznac ze cienie na ubraniach mi sie podobaja i ogolnie swiatlo na nogach kobiety, faktura drzewa ciekawie wyglada. Cóżja jestem chyba stworzony do krytyki chodzi mi o to ze pracka jest zdecydowanie za mala jezeli chodzi oczywiscie o pracke tworzoną
Lol O_o faktycznie... duza pomylka z tym cieniem... i kolorki tez tak nie do konca zrobione.. w sumie to chwila w szopie, ale praca byla tak na szybko robiona ^^; tu konkurs a tu szkola- trudno to pogodzic...

"chodzi mi o to ze pracka jest zdecydowanie za mala jezeli chodzi oczywiscie o pracke tworzoną "? Nie pojmuje chyba o co chodzi z ta pracka tworzona =P Ogolnie pracka jest spora tylko zmniejszona zostala, bo do 250kb na photobucket obrazek moze miec ^^' =>lenistwo xP

A co do piersi to bywaja rozne rozmiary xP Chodza po swiecie i naturalne szczuple "e-cups" jakby poszukac =P (ale tego cienia to sobie nie wybacze >o<)

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dementia
O! Bardzo ciekawy rysunek. W dość osobliwym miejscu (rysunek.. chociaz reka ze swiatelkiem tego dżentelmena tez ;p).
Bardzo podoba mi się pomysł a styl wykonania przypomina troszkę mange Anny Janowskiej "Vampire Delight", co jest komplementem. Mam malutkie zastrzezenia co do kolorow. Są troszke niewyraźne, moglyby byc mocniejsze lub poprostu podkręcone (nie, nie poweraidem) w foto-szopie, co znacznie uwydatniloby je i dzieki temu praca rzucalaby sie w oczy oraz budzilaby wieksze zainteresowanie (co nie znaczy ze teraz nie jest interesujaca).
Choć z drugiej strony taki styl kolorowania ma swoj urok - blade odcienie sa spokojne i sprawiaja wrazenie jak by rysunek byl czysto wykonany. Pewnym malym (ale malutkim. naprawde) minusikiem jest równiez kompozycja bohaterow artu, ktora jest troszeczke malo 'ekspresyjna'. Nie chodzi mi o to, zeby posacie skakaly po kartce czy byly w pozorowanym ruchu. Bardziej zwrocilabym uwage na pozy. Ten minusik moze byc spowodowany Twoim klopotem z anatomia. Ale nie przejmuj sie. Ja tez mialam i mam z nia nadal problemy . Nawet nie wyobrazasz sobie jak czasem moja matka (zna sie na rysunku) potrafi si8e za glowe zlapac patrzac na moje koslawce . Do wycwiczenia jej (anatomii, nie matki ) studiuje album "Anatomia dla artystów" (Sarah Simblet). Ciekawe fotografie i ladne wykonanie oraz przekazanie anatomii. Sama rowniez, z albumem, badz bez niego, rysuje ludzi w dziwnych pozach i z dziwnych perspektyw. Nie zawsze sa one udane, ale chodzi o to, zeby sie z nimi 'zaznajomic' (-czesc, jestem Dementia. - Witam, jestem Skomplikowana Poza, milo mi ciebie poznac...). Wazna role w dobrej pozie, gra rowniez srodek ciezkosci, z ktorym wiele mlodych artystow ma problem.
Pochwalić muszę, zaś całokształt dzieła.
Tu mi sie mniej dostalo ^o^ (dziekuje za wyrozumialosc u_u) Heh.. a anatomii nigdy nie pokonam xD To potwor!
(Czasem jak cos w ogole nie chce wyjsc to ciagne do pokoju siostre i kaze jej sie ustawic tak jak postac ktora rysuje- pomaga nieco xP)

A ogolnie to dziekuje za komentarze i obiecuje poprawe ;P

<edit> Ta praca mi sie podobala od poczatku http://www.members.lycos.co.uk/lukasz0004/ice-sword.jpg nie jest to przypadkiem wizualizacja z windows media pleyera?

Ostatnio edytowany przez gorthang - 10-10-2005 o 23:58.
gorthang jest offline  
stary 11-10-2005, 00:20   #740
bryndii
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gorthang
Lol O_o faktycznie... duza pomylka z tym cieniem... i kolorki tez tak nie do konca zrobione.. w sumie to chwila w szopie, ale praca byla tak na szybko robiona ^^; tu konkurs a tu szkola- trudno to pogodzic...

"chodzi mi o to ze pracka jest zdecydowanie za mala jezeli chodzi oczywiscie o pracke tworzoną "? Nie pojmuje chyba o co chodzi z ta pracka tworzona =P Ogolnie pracka jest spora tylko zmniejszona zostala, bo do 250kb na photobucket obrazek moze miec ^^' =>lenistwo xP

A co do piersi to bywaja rozne rozmiary xP Chodza po swiecie i naturalne szczuple "e-cups" jakby poszukac =P (ale tego cienia to sobie nie wybacze >o<)

no fakt to chwilka w PSie ale wiesh nie uzyskash takiego fajnego cienia jak kredkami co do kolorkow to fakt mozna je troshke podrasowac , co do rozmiaru to chodzi mi o sama prace właściwa, ale fakt to photobucket (sorry ), a jezeli chodzi o piersi to hmm....tak wiem wiem ze bywaja roznorodne rozmiary ale tej pani by bardziej pasowaly male piersi ale coz hehe zostala bardzo chojnie przez Ciebie obdazona ,ale pracka mi sie podoba

Ostatnio edytowany przez bryndii - 11-10-2005 o 00:23.
bryndii jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania