Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Konkursy

Notki

Konkursy To jest forum poświęcone konkursom na tibia.pl

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 11-10-2005, 00:54   #741
Tharim
Użytkownik forum

Tharim's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2005

Domyślny

Hmm z tego co zauwazylem to o komentarz trzeba poprosic ;P a wiec ->
http://www.forum.tibia.pl/showthread...&page=65&pp=10
(3 od dolu o ile sie nie myle)

@gorthang

Mozna prosic o direct linka do twojej pracki? chetnie sam zobacze a nie chce mi sie przeszukiwac calego forum, z gory dziekuje
Tharim jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-10-2005, 01:40   #742
Dementia
Użytkownik forum

Dementia's Avatar

Data dołączenia: 07 10 2005
Lokacja: Ziemia (taka dziura na prowincji), Europa, Polska, Toruń, centrum Torunia, świątynia Slaanesha...

Stan: Niegrający
Profesja: Sorcerer
Świat: Prowincja Łord
Poziom: 666
Dementia ma numer GG 5455433
Domyślny Dementia dicit:

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gorthang
Tu mi sie mniej dostalo ^o^ (dziekuje za wyrozumialosc u_u) Heh.. a anatomii nigdy nie pokonam xD To potwor!
(Czasem jak cos w ogole nie chce wyjsc to ciagne do pokoju siostre i kaze jej sie ustawic tak jak postac ktora rysuje- pomaga nieco xP)
Nie pokonasz? To tylko kwestia przekonania, tudziez nastawienia. Jesli dobrze nastawiasz sie do cwiczenia anatomii a Twoje przekonania są ukierunkowane na jasny i klarowny cel jakim jest sukces, czyli w tym przypadku perfekcja, reakcja zaczyna zwać sie łancuchową.
Malwina Użarowska na swoich kursach CreativeNLP mówi uczestnikom "Postaraj się skutecznie, wlasnie teraz, przypomniec sobie cos, na czym Ci bardzo zależy. Możesz w tym momecie, gdy masz ten obraz w swojej wyobrazni, wsluchac sie w swoje mysli ktore mowia Tobie, "muszę mieć czas, miejsce i pieniadze na narzedzia ktorymi bede usprawniac moja umiejetnosc" i poczuc jak zmniejsza się realność osiągnięcia upragnionego celu, bowiem najpierw musisz pokonac ciezka drogę. Ale obracajac sie i spogladajac na osiagniecie tego, na czym Ci zależy z zupelnie innej perspektywy, mozesz uslyszec wlasne mysli ktore mowia Tobie "Chce miec to, na czym mi zalezy. Co musze zrobic, by to osiagnac?" i teraz zapewne czujesz jak droga wydaje się łatwiejsza a swiadomosc jasno okreslonego celu z niesamowita predkoscia zbliza Ciebie do niego, gdyż tak jak w przypadku malarstwa, mistrzowie mowili swoim uczniom od wiekow "od ogołu do szczegolu" co sprawialo ze czuli się malując,wspaniałe obrazy w transie przypływającej weny twórczej , tak jak teraz Ty - zblizeni do jasno okreslodego celu, co sprawiało że czuli się spełnieni twórczo. Kiedy już zapamiętasz ten stan bardzo dokładnie, z każdymi szczegółami, byc moze za pięć sekund, byc moze teraz, decyzja nalezy do Ciebie, mozesz zaobserwowac jak za kazdym razem, kiedy podnosz olowek i przyciskasz go do kartki, tworzac najrozmaitrze linie, rosną Twoje umiejetnosci w takim tempie jakie jest dla Ciebie zadowalające i jeszcze bardziej..."
No ale wracajac do tej reakcji lancuchowej to jak juz wyzej zostalo wspomniane, Patrzac na cel, widzsz cala droge, a to pozwala Tobie łatwiej ja pokonac. Nieprawdaż?
I nawet nie chcesz widziec moich rysunków sprzed paru lat.. Wtedy tez myslalam ze nie pokonam anatomii
A co do 'pozowacza' to bardzo dobry pomysl. (ja tez takiego mialam! )
Poradzisz sobie!
Przeciez KAŻDY czlowiek posiada WSZYSTKIE potrzebne zasoby do zmiany. (Tylko nie każdy je widzi )

Wasza zaspana jak jasny, cholera, gwint
-De.

"I need some sleep
You can't go on like this
I tried counting sheep
But there's one I always miss"

(Shrek II Soundtrack - Eels - I Need Some Sleep)

Ostatnio edytowany przez Dementia - 11-10-2005 o 02:08. Powód: Kofeiny! Dzbanek poproszę dożylnie!
Dementia jest offline  
stary 11-10-2005, 07:51   #743
zimne_piwo
Użytkownik Forum

zimne_piwo's Avatar

Data dołączenia: 19 06 2005
Lokacja: Bartoszyce

Domyślny

organizatorzy: Czy moglibyście usunąć posty bez zdjęć, z samymi komentarzami, itp bo przeglądanie prawie 70 stron i to z pracami różnej wielkości (od linku do prac, które trzeba ogladać w kinie lub na rzutniku) jest trudne i męczące a i napewno łatwiej się wyłapie plagiaty

komentarze ---> post: 48, 118, 143, 163, 304, 389, 398, 403, 454, 463, 490, 550, 580, 613, 632, 660,
bez zdjęcia ---> post: 90, 164, 212, 242, 251 ?, 313, 342, 367, 447, 487, 502, 533, 535, 551, 552, 571, 587, 597, 611 ? , 628, 647,
posty zbanowane itp: 95, 96, 98, 104, 108, 130, 131, 137, 217, 246, 261, 309, 429, 620,
niedziałające 'linki': 117, 168, 520 (522, 523) ?,

397 --- jaki Ty masz ekran, bo chyba pobiłeś wszystkich z wielkością obrazka

nie ujełem tutaj prac, które nie sądzę by były na 'poziomie'....

a także daje wskazówkę dla ludzi, którzy mają komputer XXX calowy...zmieńcie rozmiar obrazka, np: programem: IrfanView (wystarczy wejść w opcje ->zmień rozmiar obrazka i dać na około 800) i odrazu będzie się lepiej oglądało zdjęcia <program łatwo znaleźć w google.pl>

Ostatnio edytowany przez zimne_piwo - 11-10-2005 o 09:53.
zimne_piwo jest offline  
stary 11-10-2005, 10:08   #744
bryndii
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 09 2005

bryndii ma numer GG *******
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tharim
Hmm z tego co zauwazylem to o komentarz trzeba poprosic ;P a wiec ->
http://www.forum.tibia.pl/showthread...&page=65&pp=10
(3 od dolu o ile sie nie myle)

wiec tak....jezeli smoka zrobiles sam to naprawde Ci fajnie wyshedl tylko uwazam ze mogles go ujac w innym kadrze, po za tym tlo to shczerze mowiac nic shczegolnego kilka filtrow w Photoshopie, po za tym ta ramka z napisow "Tibia.pl" troche zbyt kontrastuje z wnetrzem dlatego dziwnie to wyglada i uwazam ze bez niej by o wiele lepiej wygladalo , najbardziej podoba mi sie smok
bryndii jest offline  
stary 11-10-2005, 11:13   #745
Lord_Nerevar
Użytkownik Forum

Lord_Nerevar's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Gorzów Wlkp.

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Gildia: Strom Riders
Świat: Guardia
Poziom: 50
Skille: 71/69
Poziom mag.: 5
Lord_Nerevar ma numer GG 2036538
Domyślny

Hej, w tibie już nie gram ale tak co jakiś czas odwiedzam, ten konkurs to porażka, ilośc ciekawich prac można na palcach policzyć ! większość to chała bądź niedokończone shity. A 50 % tych fajnych to poprostu przerysowane z jakiejś gazety/ gry / strony itp.

Nie staracie się, w porównani uz tym co było na konkursie z przebieraniem się.

Miłego grania, cya.

LBW
Guardia
Lord_Nerevar jest offline  
stary 11-10-2005, 11:18   #746
Ultim
Guest

Domyślny ;]

a co sadzicie o mojej pracy ?

skeleton ;p

stary 11-10-2005, 11:40   #747
Bad boys
Użytkownik forum

Data dołączenia: 19 09 2005
Lokacja: Elbląg

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Paladin
Gildia: Armageddon
Świat: Arcania
Poziom: 38
Skille: 74/50
Poziom mag.: 13
Bad boys ma numer GG 6648007
Domyślny

No KITajec nice job
Bad boys jest offline  
stary 11-10-2005, 12:50   #748
Prezzes
Użytkownik forum

Prezzes's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Śrem

Świat: Chimera
Poziom: 28
Skille: 18/24
Poziom mag.: 35
Prezzes ma numer GG 3288340
Domyślny praca

nie wiem czy o to chodzi ale komentuje moją prace, bo nei zdążylem tego zrobić przy wysylaniu, a nie wiem jak sie robi [edit] bo jest nowym użytkownikiem forum

Na rysunku chciałem pokazać żart jednak niewiem czy jeston a tak śmieszny i podalem wzór nowego outfita, jednak zauważyłem w nim male podobieństwo do stroju Nameczanina z Dragon Balla
Jeśli nie wiadomo o co chodzi to ten "Prezzes" używa czaru (poprostu sika ) na FE, na drugiej czesci rysunku ten koleś sobie zapina rozporek i prosze bez skojarzeń
chyba to wszytko, wiem że nie wygram ale dałem to dla wielkiej frajdy i do (mam andzieje) rozbawienia innych

Pozdrawiam
Prezzes jest offline  
stary 11-10-2005, 13:39   #749
calineczka
Użytkownik forum

Data dołączenia: 06 10 2005

Domyślny kapusciany serial

Blacko >>> Dzieki za komentarz. Rog roztarty w photoshopie, przyznaje sie, zdemaskowales mnie : D Tla mi zbraklo, poszlam na skroty. (Brzmi lepiej niz na latwizne)

Dahinsa >>> To ja zamienie 2 godziny pacca na 10 dodatkowych centymetrow koszulki , co by chociaz do pepka mi siegala. Gorzej jesli to bedzie dolna polowa, badz sam tyl/przod. ; )
Interpretacja jest pierwsza klasa.

Bryndii >>> Wampir siedzi w klitce, dziwnie podpierajac sie, wspomina swoja narkotyczna przeszlosc. A kriczer, smok, zwierz moze faktycznie zbyt udziwniony, bo sam siebie nie przypomina czyli bone beast.
btw podoba mi sie Twoja praca.
calineczka jest offline  
stary 11-10-2005, 13:49   #750
bryndii
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ultim
a co sadzicie o mojej pracy ?

skeleton ;p
hmm...praca jest fajna, mam zastrzezenia do tego ze brakuje tu widocznego zroznicowania kreski i dlatego zlewa sie Twa rycina, mozna to nieco podkrecic w programie musish tylko wlaczyc auto colors. A ogolnie jest dobrze
bryndii jest offline  
stary 11-10-2005, 13:54   #751
bryndii
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez calineczka

Bryndii >>> Wampir siedzi w klitce, dziwnie podpierajac sie, wspomina swoja narkotyczna przeszlosc. A kriczer, smok, zwierz moze faktycznie zbyt udziwniony, bo sam siebie nie przypomina czyli bone beast.
btw podoba mi sie Twoja praca.
Calineczka> dziekuje <zawstydzony> <ochoczo buja sie na przeselku i mruga ślepkami>

A TO WERSJA DLA LUDZI POZYTYWNIE NASTAWIONYCH DO ZYCIA tzw. "wersja pocieshna" mojej pracy

http://img145.imageshack.us/my.php?image=looty4ps.jpg

Ostatnio edytowany przez bryndii - 11-10-2005 o 13:57.
bryndii jest offline  
stary 11-10-2005, 14:53   #752
RegioneK_Ksw
Użytkownik forum

RegioneK_Ksw's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2005

Domyślny xD

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jackal Silentdark
praca Kamosa to nic innego jak tekst napisany pewną czcionką i przerobione na format *.jpg. Więc to nie jest jego praca tylko wykorzystanie czyjejś czcionki
To Tak Samo jak uzywasz programu PAINT to tez uzywasz czyjegoś dziela
RegioneK_Ksw jest offline  
stary 11-10-2005, 16:01   #753
Glacial Hero
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 10 2005

Domyślny

Mój faworyt thornik, jego praca po prostu świetna !

http://i14.photobucket.com/albums/a3...rnik/dteam.jpg
stary 11-10-2005, 18:16   #754
Parsley'ka
Użytkownik forum

Data dołączenia: 08 10 2005
Lokacja: LW

Profesja: Knight
Świat: Empera
Poziom: 10
Skille: 43/39
Poziom mag.: 2
Strzałka

Sorry, ale jestem za głupia, żeby sobie odpuścić xD

Proszę o ocenę :

http://img89.imageshack.us/my.php?im...pfriend5gx.png
Parsley'ka jest offline  
stary 11-10-2005, 18:53   #755
bryndii
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Parsley'ka
Sorry, ale jestem za głupia, żeby sobie odpuścić xD

Proszę o ocenę :

http://img89.imageshack.us/my.php?im...pfriend5gx.png

co do tej pracy to hmm....wyglada na shybki rys. tzw "5 minutowa lekcyjna praca" w sumie hmm pracy brakuje rozbudowanego swiatlocienia, proporcje siadaja, brakuje shczegolow

rysuj rysuj rysuj caly czas rysuj a potem bedziesh widziec efekty
<obietnica> ale jest dobrze
bryndii jest offline  
stary 11-10-2005, 19:21   #756
Dementia
Użytkownik forum

Dementia's Avatar

Data dołączenia: 07 10 2005
Lokacja: Ziemia (taka dziura na prowincji), Europa, Polska, Toruń, centrum Torunia, świątynia Slaanesha...

Stan: Niegrający
Świat: Prowincja Łord
Poziom: 666
Dementia ma numer GG 5455433
Domyślny Dementia dicit:

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bryndii
rysuj rysuj rysuj caly czas rysuj a potem bedziesh widziec efekty
<obietnica> ale jest dobrze
Brindii> Co do tego podejscia ze trzeba rysowac, rysowac i rysowac a potem beda widoczne efekty, to sie nie zgadzam Nie bede sie powtarzac, wiec przeczytaj moj poprzedni post...

Wasza,
-De.
Dementia jest offline  
stary 11-10-2005, 19:34   #757
bryndii
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dementia
Brindii> Co do tego podejscia ze trzeba rysowac, rysowac i rysowac a potem beda widoczne efekty, to sie nie zgadzam Nie bede sie powtarzac, wiec przeczytaj moj poprzedni post...

Wasza,
-De.

przeczytalem Twoj post, ale i tak wiem swoje i pozostane przy swojej teorii, "każdy mistrz musiał ćwiczyć". Wiem widzac to po sobie ze im wiecej rysuje tym lepiej mi to wychodzi, gdybym duzo nie rysowal to bym nie doshedl do terazniejshego poziomu moich umiejetnosci, wiec rysuje dalej i mam to zamiar robic non stop
bryndii jest offline  
stary 11-10-2005, 19:54   #758
limenu
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 03 2004

Domyślny

Parsley'ka @

eee.. Kubizm? :3

Topic.

"LUDZIE! UWAGA! G*** LECI!"
Czyli- Oto link do mojej pracy:

http://img388.imageshack.us/my.php?i...iapllow1qh.jpg

Oceńcie krytycznie i ostro. Wiem jak rysuje i sam sie potrafie ocenic, ale interesuje mnie wasze podejscie emocjonalne.

ZMIESZAJCIE TO Z BLOTEM! >]
limenu jest offline  
stary 11-10-2005, 21:12   #759
Blacko
Użytkownik Forum

Blacko's Avatar

Data dołączenia: 28 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez limenu
Parsley'ka @

eee.. Kubizm? :3
Nio w sumie to założenia kubizmu spełnia, bo ja mam wrażenie jakbym oglądał go ze wszystkich stron naraz...
Blacko jest offline  
stary 11-10-2005, 21:18   #760
Blacko
Użytkownik Forum

Blacko's Avatar

Data dołączenia: 28 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Glacial Hero
Mój faworyt thornik, jego praca po prostu świetna !

http://i14.photobucket.com/albums/a3...rnik/dteam.jpg
Jest na swój sposób słodka naśladując szatę graficzną Tibii. IMHO mogłaby być jeszcze lepsza,gdyby kolorki zostały nałożone w jakimś programiku zamiast kredkami. Pochwała należy się też za estetykę wykonania pracy. Przy tym stylu rysowania nie ma co specjalnie rozprawiać o proporcjach,przestrzeni(aczkolwiek obecnej w pewnym stopniu przez wprowadzenie perspektywy) itp, więc poprzestanę na takim komentarzu

Ostatnio edytowany przez Blacko - 11-10-2005 o 21:21.
Blacko jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania