Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 04-03-2005, 19:58   #81
MANHIR
Użytkownik Forum

MANHIR's Avatar

Data dołączenia: 02 10 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Palin Ascoy
Axe jest po to zeby trach ciach ciach i potwora niema a jak chcesz miec defa kup se caly najleposzy sprzet to masz duzo defa i kto ci podkskoczy
jeszcze jak se bohy walniesz to uciekasz i atakujesz uciekasz i atkuhjesz
tak moj kumpel robil!!!
Ty nie masz pojecia o czym piszesz!! :O
Walisz, uciekasz? omg
To juz lepiej dysta trenowac knightem i w xbowem latac! ;/
Gdy ktos cie atakuje, najpierw liczy sie obrona broni, potem shieldu, a na koniec cios rozprowadzany jest na armor i cala reszte
fa drogi, ma ladny atak, ale defa slabego
bs tanszy, prostszy do zdobycia, lepszy def i atak gorszy o 2
gdy robisz knighta, wybierasz swordy, poniewaz niemaja rownych sobie!
Moze nie sa best we wszystkim, ale prestiz i wyglad przebija wszystko!

SERWER: celesta

Manhir bauns - lvl 34( i rosnie xD)
skile: 75/75(i rosna xD)
mlvl: 69% to 6mlvl
best solo:drag (juz lepiej xD)
best hit: 149 z BS'a w beho
sytuacja materialna: nie jest zle
ambicje:wiELKie
marzenia: Moze jakis k-set
cos jeszcze?: Pienkna knight mym idolem!
MANHIR jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-03-2005, 19:04   #82
Master of Shadows
Użytkownik forum

Master of Shadows's Avatar

Data dołączenia: 09 03 2005

Domyślny

Zgadzam sie z MANHIR swordy są najlepsze.Sam używam sworda, a dokładniej fire sworda, tniesz nimi wszystko nawet Orc Warlord używa sworda.
Master of Shadows jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-03-2005, 19:11   #83
Rashey
Użytkownik forum

Rashey's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2005
Lokacja: Szlachta Wrocław

Rashey ma numer GG xxxx
Domyślny

walcz axe spojrz - w swordach gs ma 46 ataku d lance ma 47 i wazy 113 capa mniej!! w sworach kupisz bsa 35/30 a tu bieresz fire axe i mastah!
Rashey jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-03-2005, 22:51   #84
Khazar
Użytkownik Forum

Khazar's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw

Stan: Na emeryturze
Khazar ma numer GG 2714125
Domyślny

teraz ja dorzuce swoje 3 grosze.

mialem sorca 25 na securze, na swordzie. chcialem sobie na waspach bez runek szybko poexpic. pozyczylem od kolegi gsa i co sie okazalo? nie bylo praktycznie capa na food ani na bp blankow (mialem blue robe....) nie wspominajac juz o jakiejs tarczy na wypadek ataku pk (no ale to secura ).

teraz mam elita na axe (skill 85 i rosnie) i roznica miedzy DL i GS jest duza. na duelu od kolegi w swordzie (na skilu 82) dostaje w dupe jak sie patrzy, na expie idzie wiecej uh itd. ale kogo to obchodzi? ja na cyclo robie w porywach 35k expa na godzine a qmpel 30 max w takich samych warunkach. co z tego ze wiecej uhow trace? wychodze z kasa na 0. exp jest od expa a od kasy jest ciupanie guardow na balance albo hunty wszelkiej masci i kalibru.

moj inny qmpel zrobil experyment. on jest na club. na hunta na gsy wzial ss i bsa + demonke. na gsa z ssem zchodzilo mu 1.25 uha (dane statystyczne) a z bsem jakies 0.85.

jaki moral z tego co napisalem? jak chcie w pvp wymiatac na wszystkich wojenkach - bierzcie swordy. jak chcecie expic dobrze - axy. a jak chcecie na hunty chodzic i jestescie wmiare kasiasci to i tak axe i poprostu kupcie sobie bsa - zakladacie go w czasie blokowania, bo i tak watpie zebyscie chcieli jakiegos expa na huntach dostawac. jak chcecie sobie posolowac dragi to uwierzcie mi ze to 1 atk w d lance czy pozniej 2 atk w sca to jest roznica (jeden gfb mniej, nie ucieknie wam za daleko drag i nie natkniecie sie na drugiego czy cos).

kwestia ringow: axe ringi rzeczywiscie sa tanie, moge sobie latac na expie z nimi caly czas, i dalej to jest atak nie def - poprostu szybszy exp. wspomniany wyzej knight na pvp jak juz musi to tez sie szarpnie na sword ringa (mimo ze na Titanii bpk s ringow 15k potrafi kosztowac jak ktos selluje). club ringi mimo iz nie leca tak czesto jak axe, sa od nich tansze ze wzgledy na mniejsza ilosc ludzi walczacych clubem. cluby dobre sa na pk chary - 8 club ringow za 1k, w hammer za 2k, p set za 1,5 i mozecie z powodzeniem zabijac runemakerow nie tylko na afk.

a tak do wczesniejszej wypowiedzi gdzies tam, dotyczacej zmiany broni.
ktos tam pisal ze zmienianie to glupota. ja po kilkumiesiecznej przerwie grania w tisie siadlem do knighta i nie mierzylem wysoko - wiec club. moj kolega (pozdrawiam Neth) przekonal mnie do zmiany na axe (mialem 48club/48sheld) i wcale tego nie zaluje. po 1 jakos duzo czasu nie zajmuje zrobienie 48 skila, po 2 mialem podjare kiedy ktos sie mnie pytal jakie mam skile, ja mowilem ze 65/68, a oni 'nice shielding', po 3 w expie bronia 2 reczna nie rosnie shield wiec w pozniejszej fazie expa nie zrobila mi sie taka ogromna dziura, jak niektorzy maja (10 skila nawet). jestem zadowolony ze swojego wyboru i ciesze sie z tego co zrobilem.

Gremlin wspominal o przewadze crowbara nad sickle i knife. no ale drogi Gremlinie jak sie gra na non pvp to trza cierpiec (btw pozdrawiam, nie wiem czy pamietasz jeszczce Plainswalkera - no wiesz rl Fabianina itd - ale pozdrowionka masz, jak i cala gildia Dreamers). ja osobiscie trenilem na swiecie pvp na potworkach (na poczatku trole, potem rotwormy) do skili 74/75 i nie narzekalem bardzo. stalem na darashii miedzy 2 respami i rotwormy nadazaly z przychodzeniem. z tym 1 atk wiecej da sie zyc i trenic - poprostu czestsze przerwy w czytaniu forum czy gadaniu z laska na gygy )

jak sie komus chcialo czytac to co napisalem: wielkie gratz dla niego

Greetings,
Khazar de'Shar
Proud Sensei (lider) of the Masters.
60+elite
skills: (page nr 1 w axe, page nr 2 w shieldzie).

"To miejsce na mapie, gdzie kończy się papier, gdzie farba sie zmywa, Polska się nazywa..."
Khazar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-03-2005, 13:48   #85
Damler
Guest

Oczko ^.-

Khazar De'shar lolz xD

Ostatnio edytowany przez Damler - 20-03-2005 o 13:50.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 20-03-2005, 13:52   #86
hire
Guest

Domyślny ^-^

Damler Knight DeBest !!!!!!!! Sword I Tak Jest Najlepszy
  Odpowiedz z Cytatem
stary 20-03-2005, 22:28   #87
Khazar
Użytkownik Forum

Khazar's Avatar

Domyślny

hehe no nie wiem

ja bym knightow podzielil na 3 klasy:
1. pvp-knight
2. exp-knight (ewentualnie tutaj mozna dodac 2 podklasy: I. exp, II. exp + block)
2. knight z marzeniami

ad. 1
knight na swordach

ad. 2
knight na axe
I. nizszy lvl, bez kasy
II. wyzszy lvl, z kasa (na kupno bsa do blocka, patrz moj post wyzej)

ad. 3
knight na clubach (łudzi sie ze Thunder hammer jest dostepny)

Ja jestem exp-knight (aktualnie cos pomiedzy podklasami, bo lvl juz niezly i na block chodzil bede, ale na bsa kasy nie mam )
wyzej wspomniany Damler Knight to powiedzmy ze na pvp, chociaz pierwszego unjustified zrobil dziisaj (20.03)
Xluck ma marzenia

Hail Titania, Hail Masters!

"To miejsce na mapie, gdzie kończy się papier, gdzie farba sie zmywa, Polska się nazywa..."
stary 22-03-2005, 20:32   #88
Bucik
Użytkownik Forum

Bucik's Avatar

Data dołączenia: 02 01 2005

Domyślny ....

wg mnie to wybieraj co chcesz choć uważam że axy są lepsze bo podobno jeżeli tarcza ma wiecej defa niz broń to def broni sie nie liczy... ale tez popatrz z drugiej strony... jeżeli masz zamiar mieć powyżej 100 lvl to wybieraj co chcesz bo wtedy i tak w większości przypadkach używa się explosion

ps: a tak poza tematem to hity np. z DLa przy użyciu exori są lepsze jak tak to o ile... i jak się nie ma pacca to czy da sie zabić DLa bez exori i bez runów

gram na arcanii i niestać mnie na pacca...
Bucik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-03-2005, 22:51   #89
Khazar
Użytkownik Forum

Khazar's Avatar

Domyślny

yy nie rozrozniles oby DLi a wypadalo by bo mi sie wydawalo ze najpierw o broni mowisz a potem o potworze.

otoz moj sympatyczny kolego hity z exori nie zaleza od broni. mozesz sobie nawet sciagnac bron i tak jakby fistem z exori bic i hity beda takie same.
co do pytania dlugiego to po 1 masz wygorowane oczekiwania (bez exori, bez run....), po 2 owszem, da sie - poprosic kolege zeby to zrobil za Ciebie

stary 24-03-2005, 15:32   #90
Mar Cin
Użytkownik Forum

Mar Cin's Avatar

Data dołączenia: 02 02 2005
Lokacja: Kazordoon

Stan: Aktywny gracz
Imię: Zirgin
Profesja: Sorcerer
Świat: Balera
Poziom: 20
Skille: 19/21
Poziom mag.: 21
Domyślny

Oczywiście, że axy! Kumpel sprzedał mi na raty halabardę (mam 9 level) i teraz wpadam między roty, i jak już ktoś powiedział, gwałcę naokoło Mimo moich niskich skilli (15 axe fighting ) ta broń wymiata.

Jajco mi się zjarało

To se dzisiaj nie pogram...
Mar Cin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-03-2005, 22:06   #91
Varmus
Użytkownik Forum

Varmus's Avatar

Data dołączenia: 21 12 2004

Domyślny

@up:
Heh, fajnego masz kumpla, serio!
A tak w ogóle, to wyobraź sobie, jakbyś latał z Serpent Swordem (LOL! Mam jednego, ale trzymam go w depo non stop ^_^)...

www.battleon.com <- na czas logowania do Tibii... http://www.losux.prv.pl <- Najlepszy Darmowy Komiks Sieciowy.
HARD |,,|(>_<)|,,| CORE
Varmus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-03-2005, 17:39   #92
Elvis
Użytkownik forum

Elvis's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2004

Domyślny

I sword i axe dobry (chociaz na swoim knightcie z cluba wale) axe dobry bo z f axe jak chodzimy to 2 atk wiecej, ale w swordach jest gfs ktory ma 22 defy a d alnce 16 chyba, ale znowu d lance 1 atk wiecej i mniej wazy ... ;]
ja tam jednak proponuje sworda
Elvis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2005, 21:37   #93
Tolben
Użytkownik Forum

Tolben's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Refugia

Stan: Początkujący
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Hellpike
Świat: Refugia
Poziom: 101
Skille: 92
Poziom mag.: 20
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pylkownik
Jak sam walcze axe' mi nie sa w cale zle.
A to moja rada dla ciebie.
Jak masz duzo kasy to trenuj Swordy
Jak masz Srednio kasy to trenuj Axe
Jak masz malo kasy to trenuj Club.
Tylko, że broń wybiera się na rooku lub zaraz po wyjściu z rooka i skąd bidulek na 8lvlu ma wiedzieć czy jest bogaty na wyższym lvl.

Dla mnie Axe są najlepsze. Co z tego, że mają mniej def skoro mają wiecej atk. Czyli szybciej zabiją potworka i potworek ma mniej czasu na zadanie blood hitów.( i do tego łatwo dostępne axe ringi)

Jeśli chodzi o hunty to pomyśl jakie def mają cluby.(Takie małe pocieszenie)

I tak ja większość czasu będe expił a nie huncił to wybrałem axe.
stary 01-11-2005, 08:48   #94
piedras
Użytkownik forum

piedras's Avatar

Data dołączenia: 14 05 2005
Lokacja: Gdańsk

Imię: Pan Brudny
Profesja: Knight
Świat: Balera
Poziom: 9
Skille: 35/34
Poziom mag.: 1
piedras ma numer GG 5036313
Domyślny

Zalezy jak ktos chce.Axe mam duzy atak ale mala obrone.Sword to przeciwiestwo tego.
piedras jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-11-2005, 10:16   #95
Rzorek
Użytkownik Forum

Rzorek's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2005
Lokacja: Polska

LOL gothic:P

powiem tak... gralem w gothica paladynem i miecz kojarzy mi sie z paladynem dzieckiem swietosci itp bla bla miecz i paladyn sluga jasnosci itp
a axe?
z lowca smokow itp rzenik ktory ma prawo w dupie idzie zabijac i o to co bedzie jak kogos zabije martwi sie po sprawie dlatego wole axe!!!
Rzorek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-11-2005, 15:06   #96
Doliniec
Guest

Domyślny A ja wam powiem jedno...

Znam ziomka, ktorz ma skille po 80+ z kazdego+ club, axe i sword a shielding to ma noobasnz onlz 90+ jak na takie skills myslalem ze bedze gdzes z 100 ale on calz czas siedzial na jakims dachu z monkiem non stop przez kilka tygodni...

Wglug mnie on zradzi.
A poza tzm ma 130 lv ale takie skille ma od 50
  Odpowiedz z Cytatem
stary 02-11-2005, 17:11   #97
rekin lord vader
Użytkownik Forum

rekin lord vader's Avatar

Data dołączenia: 15 10 2005
Lokacja: szamotuły

Poziom mag.: 5
rekin lord vader ma numer GG 8017653
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Master of Shadows
Zgadzam sie z MANHIR swordy są najlepsze.Sam używam sworda, a dokładniej fire sworda, tniesz nimi wszystko nawet Orc Warlord używa sworda.

lol-nawet demon uzywa fire axe
rekin lord vader jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-11-2005, 13:16   #98
Regaster
Użytkownik forum

Regaster's Avatar

Data dołączenia: 26 11 2005

Regaster ma numer GG 5500181 Regaster ma login Tlenu regaster
Król

Skoro mowa o broniach/demonach to właśnie przeczytałem że thunder hammer wypada z osharbaala pewnie jak wzrosną lvle to ktoś zacznie polować... a tą broń łączy wszystko co najlebsze! atak 49 obrona 35 broń jednoręczna i super wygląda! kto niewierzy http://www.tibia.pl/items.php?sort=item&id=36 <<< Zobacz! i pamiętaj tibia.pl rox
Regaster jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-11-2005, 16:49   #99
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Jak bedziesz miec szczescie to na twoim serwie pojawi sie za 6-10 miesiecy. Napolujesz sie na Orshabale..
stary 02-12-2005, 22:05   #100
Fire Dragon
Użytkownik forum

Fire Dragon's Avatar

Data dołączenia: 01 12 2005

Domyślny

OMFG qwa a co to za roznica
Szukacie dziury w calym
Biezesz co chcesz
ja tam wale sworda chociarz sca jest lepsze od sov ale i tak ani jednego ani drugiego nigdy sie zdobede
wiec wybor nalezy do ciebie
Fire Dragon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania