|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
Pokaż wyniki sondy: Widziałeś Bazyliszka ?? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
723 | 40.41% |
Nie |
297 | 16.60% |
Słyszałem o nim |
671 | 37.51% |
Co to Bazyliszek ? |
98 | 5.48% |
Głosujących: 1789. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#141 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2005
Lokacja: Polska
|
![]() co to skarbca to glupota
![]() |
![]() |
|
![]() |
#142 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Torun
Stan: Aktywny gracz
Imię: Na emeryturze...
![]() |
![]() Ja o basilisku duzo myslalem przy trenningu skilli(ja kolo niego trenie skille).
mysle ze trzeba probowac pick i nieprzestawac wierzyc ze ten quest istnieje ;] POZDRO!
![]() |
#143 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2005
Lokacja: Olsztyn
Świat: Honera
![]() ![]() |
![]() Co wy gadacie, jeżeli ściągniemy odkryte mapy(na screenach widać), to zauważymy, że w pomieszczeniu z Bazylikszkiem są 3 żółte kropki, co oznacza, że może być tam drabina z góry a to wejście co widać na screenach jest fałszywym wejściem(jest takich kilka). Moim zdaniem jest tak:
1 wejście - fałszywe widzimy je na screenach 2- wejście może być do trudnego potwora 3 wejście - to tam z kąd przyszliśmy, tzn. z kąd można tam wejść. Ktoś mówi, że może być u góry lawa, a może to jest taka lawa jak na Anhilatorze, że wystarczy położyć swoję 3 gp na lawe i można sobie iśc dalej.
Zagłębie Sosnowiec - Wiara, która przetrwała. Ostatnio edytowany przez Tristhe - 31-10-2005 o 10:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Hell
Profesja: Elder Druid
Świat: Askara
Poziom: 40
Poziom mag.: 44
|
![]() @up
Chyba to juz mowilem na Lunara probowalismy przez caly dzien rozwiazac tego questa (od proby rozmawiania po uzywanie roznych itemow najwyzszy sorc na Lunie probowal tez walic SD I UE w niego ale skutek byl taki ze stracilismy po 550 hp ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2005
Imię: Kermit'Demolka
Profesja: Royal Paladin
Gildia: AIE
Świat: Xerena
Poziom: 118
|
![]() JESZCZE RAZ DAJE TEGO SAMEGO POSTA PROSZE O ODP. JESLI KTOS WIE
Kto wie co to jest: the branch of a willow, i cold cauldron<-(sadze ze cos w stylu jakiegos pojemnika ale niejestem pewien) prawdopodobnie to jest zwiazane z tym wezem |
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 03 2005
Lokacja: Ab'Dendriel
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Antony Sanguincorvus
Profesja: Knight
Gildia: Refugian Greenpeace
Świat: Refugia
Poziom: 65
Skille: 73/63
Poziom mag.: 56
![]() ![]() |
![]() Spraawa Bazyliszka jak widzę, jest bardzo intrygująca. Ja do Kazz chwilowo nie chodzę, ale co do tego o beho i wężach. Skoro jedt 1 Beho w Kazz to może tam gdzie on ejst próbować kopać kilofem? Pewnie to nic nie da... a jeszcze widziałem, jak jakaś dziewczyna pisała, ze trzeba rozwalić kamień bronią z anihilatora... kto to wie, niby w księdze było napsiane, ze chyba Bazylisk "zakopał" się tam jakos wiec kto wie kto wie
![]()
![]() |
#147 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 01 2005
|
![]() Bazyliszek to ncp w ktorym trzeba pogadac umiejac dobierac slowa daje ci on zadanie ktore "niby" otwiera klucz do skarbca ale zapewne jest to gowno prawda
![]() |
#148 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() problemem jest nie to o czym z nim gadac tylko jak tam wejsc, jesli wogole sie da ( w co watpie ).
![]() |
#149 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 11 2005
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Po pierwsze nie mówcie ze bazyliszek jest 4X silniejszy od demca, bo bazyliszek to npc...
Po drugie nikt nie wie jak do niego dojsc,a jezeli wie to na pewno nie powie. Chociaz jest w tej jaskini dziora za kamieniem, kolo posagu ( posag-czlowiek zamieniony w kamien) Wiec moze tam jest droga ale to tylko sugestja, nie ludzcie sie ze znajdziecie do niego droge. |
![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() Cytuj:
Po drugie, tego screena nie robiłem ja, tylko Aktariel, (zerknij na okienko battle i się domyśl jaki ja mogłem mieć nick.) Po trzecie, nie gram w Tibię, więc TBI nie używam.
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! Ostatnio edytowany przez Raul - 18-11-2005 o 12:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#151 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 11 2005
|
![]() Podziele się kilkoma mojimi informacjami:
-pod miejscem gdzie jest Taphion jest dzura ,która może prowadzić do bazyliszka -żeby rozwiązać tą zagadkę trzeba mieć sróbokręt,którym trzeba odkrecić jedna z dzwigni obok Taphiona. Pzdr dla wszytkich grających w Tibię. |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Zbanowany
Data dołączenia: 02 05 2005
Lokacja: Olsztyn
Stan: Początkujący
Gildia: Legendary Souls
Poziom: ^^
Skille: 1337
Poziom mag.: hm
![]() ![]() |
![]() Basilisk quest to jak dotad jeden z niewielu nie rozwiązanch questów
pozostaje pogratulować Knightmare za taka wyobraźnie |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Guest
|
![]() Ja osobiście o bazyliszku słyszałem od mojego kumpla. Mówił mi o jakiejś dziurze i o tym śróbokręcie. Niestety wtedy za bardzo nie czytalem co on mi pisze i dla tego nie powiem wam więcej.Jednak póżniej wydarzyło się cośdziwnego-tego mojego kumpla shackowali!! Podejrzewam, że był w coś zamieszany.
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 09 2005
Lokacja: B~stok
Stan: Na emeryturze
|
![]() Szczelec Szypka Szczla!!!!mozesz mi przyslac ten screen na prywatno wiadomosc?bo...............u mnie jest [x].................to
|
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Z informacji zebranych przez ekipe Tibiabr.com ,opublikowanych ( zreszta bez zezwolenia tejze ekipy ) na Tibia.com :
-krasnoludy kopiac tunele dokopaly sie do bazyliszka. -bazyliszek stanowil wielkie zagrozenie dla krasnali -> emperor wyslal swoich najlepszych wojownikow by sie z nim rozprawic. -oczywiscie jakto zwykel bywa w rpg druzyna zginela, jeden z jej czlonkow, Durin, widzac ze nie uda sie pokonac bestii zasypal wejscie. domysly: -posag we wnetrzu to zamieniony w kamien Durin. Byc moze lezy przy nim jakas czesc jego uzbrojenia -chodza pogloski o tym, ze bazyliszka mozna bylo zranic tylko przedmiotem ze zlota/ srebra ( nie pamietam dokladnie ). Moze to wskazywac na silver/golden mace, lub golden sickle. -byly opinie, ze jest to czesc questu na th ( zwazywszy na imbalans broni ). Jednakze krasnoludy zwykle walczyly toporami ( great axe ? ). Moja opinia - element dodany, by nadac grze klimatu, logika podpowiada, ze wejscie jest tak zasypane, zeby pomieszczenie z bazyliszkiem bylo niedostepne ( --> aby uniknac jego uwolnienia ). Nie ma tam zadnego questa.
![]() |
#156 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 11 2005
Lokacja: Jastrzębie Zdrój
Imię: Devil Snake Max
Profesja: Paladin
Gildia: Szukam
Świat: Honera
Poziom: 26
Skille: 61/46
Poziom mag.: 10
![]() |
![]() czy to jest mozliwe???ja nie weim ale te zdjecie musi byc prawdziwe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 03 2005
Lokacja: Ab'Dendriel
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Antony Sanguincorvus
Gildia: Refugian Greenpeace
Poziom: 65
Skille: 73/63
Poziom mag.: 56
![]() ![]() |
![]() Co doz asypanego wejscia - ktoś tu pisał, coś co jest anwet możliwe. Byc moze potrzeba Magick Sword, Stonecuter Axe lub innej broni z Anihilatora zeby przeciąć kamień, lub cała droge do Bazyla? A co do 3 dziur prowadzących w nicosć - moze zamiast skrzyń z tych dziur "ropuje się" nagrodyz questa?
![]() |
#158 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 12 2004
Lokacja: Piła
Imię: Lady Hestia
Gildia: Anthraxa
Świat: Danubia
Poziom: 54
Skille: 78/78
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Cytuj:
Moim zdaniem kamienia trzeba pozbyć się za pomocą Stone cutters axe( tłumaczone jako Topór Tnący Głazy ). Jako że jest to broń z Annihilatora może to być jakis wiekszy quest i trzeba wykorzystać też inne itemy z innych questów. Pomyślcie nad tym... Ostatnio edytowany przez gancii - 22-11-2005 o 05:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 08 2005
Lokacja: Łódź
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
Świat: Iridia
Poziom: 205
|
![]() Bazyliszek przemowil! xD
![]() Nie wiem co to znaczy jak przetlumacze dam edita... Bazyliszek rozmawia jak potfor, co chyba pozwala obalic wszystkie pogloski ze jest to npc, albo dziala na zasadzie jak krol orcow (wygladajacy jak slime), a i krzyczy to co mino mag... P.S Tbi jest dlatego zeby widziec dokladnie co gada bazyl, a i to ss rekina ![]() Ostatnio edytowany przez poreda - 22-11-2005 o 16:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Jak ja widzę masz poziom 666 skille 666/666 a nie wierzę w to że masz tak wysoko ![]() ![]() |
|
![]() |