Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 06-01-2006, 23:27   #21
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Va'esse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Tana, tylko jedna mała uwaga. Roku szkolnego do 30 czerwca jeszcze nie zdążyliśmy przecież przeżyć, to był chyba ostatni pomysł minister Łybackiej jeśli dobrze pamiętam...a teraz wraca to do poprzedniego stanu, a my tu czapki zgłów przed ministrem, święto we wsi, psy szczekają, menele mają powód do picia...

Gangrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-01-2006, 23:38   #22
Tana
The Witch

Tana's Avatar

Data dołączenia: 14 05 2004

Domyślny

Gangrell@

To, że nie przeżyliśmy nic mnie nie obchodzi. Ważne jest to, że i tak mamy ponad rok w plecy. Tym bardziej, ze materiał wcale sie nie zmniejszył.

Tana jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2006, 00:02   #23
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Imię: Va'esse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Ale tego Ci nie wynagrodzi żaden tydzień nauki, i to w czerwcu. Poprostu mniej godzin nieusprawiedliwionych których i tak nikt nie policzy.

Gangrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2006, 00:40   #24
patrikozzz
Zbanowany

patrikozzz's Avatar

Data dołączenia: 23 05 2005

Stan: Aktywny gracz
Świat: Kyra
Domyślny

Póki co jestem za, a w liceum pomyślę
patrikozzz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2006, 06:06   #25
bieedronkaa
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 01 2006

Domyślny

moim zdaniem nie powinniście marnować żadnego cennego dnia nauki i rozwijania siebie !! protestujcie!! żądajcie nauki do lipca

ps
kończę 28 kwietnia

ps2
osobiście uciełabym ostanie 2 tygodnie wakacji i przeniosła je w okres roku szkolnego 2 miesiące to bardzo długo. 1,5 miesiąca również pozwoliłoby zregenerować siły...natomiast są takie okresy w roku szkolnym, że tydzień wolnego byłby zbawieniem podsumowując...krócej lecz częściej
bieedronkaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2006, 06:25   #26
fluid
Użytkownik Forum

fluid's Avatar

Data dołączenia: 29 11 2005
Lokacja: Konoha Vilage!

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Trimera
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bieedronkaa
moim zdaniem nie powinniście marnować żadnego cennego dnia nauki i rozwijania siebie !! protestujcie!! żądajcie nauki do lipca

ps
kończę 28 kwietnia

ps2
osobiście uciełabym ostanie 2 tygodnie wakacji i przeniosła je w okres roku szkolnego 2 miesiące to bardzo długo. 1,5 miesiąca również pozwoliłoby zregenerować siły...natomiast są takie okresy w roku szkolnym, że tydzień wolnego byłby zbawieniem podsumowując...krócej lecz częściej
Bez przesady uczniom należy się odpoczynek 2 miesięczny od szkoły i odstresowanie się to tak jak byś komuś zabrał jakąś rzecz
stary 07-01-2006, 07:01   #27
bieedronkaa
Użytkownik forum

Domyślny

1. zabrałA
2. czytaj ze zoruzumieniem...nie mówię o odebraniu wam 2 tygodni, ale przeniesieniu...np drugie dwutygodniowe ferie w trakcie roku szkolengo, bądź 2 razy 7 dni wydaje mi sie to korzystniejsze...

mi sie też należy odpoczynek pół maja (zależy kiedy matury z przedmiotów dodatkowych będą), czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień....ehh...miłych dwóch miesięcy
stary 07-01-2006, 07:11   #28
fluid
Użytkownik Forum

fluid's Avatar

Data dołączenia: 29 11 2005
Lokacja: Konoha Vilage!

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Trimera
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bieedronkaa
1. zabrałA
2. czytaj ze zoruzumieniem...nie mówię o odebraniu wam 2 tygodni, ale przeniesieniu...np drugie dwutygodniowe ferie w trakcie roku szkolengo, bądź 2 razy 7 dni wydaje mi sie to korzystniejsze...

mi sie też należy odpoczynek pół maja (zależy kiedy matury z przedmiotów dodatkowych będą), czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień....ehh...miłych dwóch miesięcy
Ej ale zauważ że uczniowie którzy chodzą do podstawówki/gimnazjum dopiero jak by zaczynali prawdziwą nauke (niedosłownie) po podstawówka i gimnazjum bardzo męczy więc nawet jeżeli przeniesiesz te 2 tygodnie to co ci to da ??? Ale jeżeli by siędodało drugie ferie zimowe to wtedy było by dobrze .A i sorka za złe zrozumienie niejestem coś na chodzie
stary 07-01-2006, 08:00   #29
Wilux
Zbanowany

Wilux's Avatar

Data dołączenia: 18 08 2005

Domyślny

Ja uwazam ze wszystko dzieki czemu mniej szkoly jest boskie
Wilux jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2006, 08:51   #30
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tanatess
W liceum sprawa się komplikuje. Dotychczasowy program dla czterech lat liceum skrócono do 3. Do tego poprzesuwano matury tak, ze praktycznie zostaja 2-2,5 roku. A teraz znowu chca uciąć. A czym to tłumaczą? Tym że ostatni tydzien i tak sie nikt nie uczy. Jak przesuną tydzień do tyłu to i tak nikt sie nie bedzie uczył. Przecież tak czy siak trzeba bedzie z wyprzedzeniem wystawić oceny i zamknąć wszystkie sprawy.
Pierwsza klasa cala, druga klasa cala, w trzeciej klasie cale pierwsze polrocze, miesiac polrocza drugiego i do maja fakultety - to jest ponad 2.5 roku szkolnego Chcialabys cale 3 lata, a przed matura uczyc sie przedmiotow, ktorych zdawac nie bedziesz? Szczerze, to naprawde cie podziwiam, jesli uczysz sie w dniu np 18 czerwca, gdy oceny sa wystawione, na lekcjach praktycznie nic sie nie robi, pogoda piekna, temp 30+ stopni. Ja tak nie potrafie Skoro chcesz sie tak przygotowac do matury, poswiec ten wolny tydzien na nauke. Wtedy i wilk bedzie pelny, i owca cala
Cytuj:
Takie ucinanie roku szkolnego to dla mnie idiotyzm. Pomysłodawcę należałoby powiesić na moście za... ratuszem.
Marcinkiewicz tylko chce "wrocic" do starego roku szkolnego, ktory zmienila swietna pani L. I taka ciekawostka naukowa - przeczytalem wczoraj w gaziecie, ze mozg licealisty przyswaja dobrze informacje tylko przez pol roku szkolnego, przez nastepne pol juz jest gorzej
stary 07-01-2006, 09:29   #31
Asalath
Użytkownik Forum

Asalath's Avatar

Data dołączenia: 14 12 2005
Lokacja: OpolE

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Kaziu power!!!!
Ma sie konczyc 2 tygodnie wczesniej

Ale powinien jeszcze wczesniej, bo nie ma klimy xD

ps. Nie chce widiec czegos w tym stylu
Cytuj:
nie powinno byc szkoly!!!
Jakby nie bylo szkoly to by bylo duzo iwecej nOObów

Ostatnio edytowany przez Asalath - 07-01-2006 o 09:34.
Asalath jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2006, 10:17   #32
bieedronkaa
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez fluid
Ej ale zauważ że uczniowie którzy chodzą do podstawówki/gimnazjum dopiero jak by zaczynali prawdziwą nauke (niedosłownie) po podstawówka i gimnazjum bardzo męczy więc nawet jeżeli przeniesiesz te 2 tygodnie to co ci to da ??? Ale jeżeli by siędodało drugie ferie zimowe to wtedy było by dobrze .A i sorka za złe zrozumienie niejestem coś na chodzie
moim zdaniem da dużo...uczeń wypoczęty to uczeń lepszy...i wybacz, ale 2 miesiace to bardzo dluuuuuuuuuugo (w wileu krajach uczniowe moga zapopmniec o tak dlugich wakacjach) i 2 tygodnie nie zrobia wielkiej roznicy - wrocisz zapewne tak samo wypoczęty...natomiast te w trakcie trwania roku szkolnego mogą coś zmienić... nie ukrywam, że nie jest to mój pomysł (ale pewnej grupy psychologów )...i teraz tak szczerze odpowiedz sobie na 2 pytania:
1. czy w polowie sierpnia dalej odczuwasz szkolne zmeczenie? czy czujesz nad soba ciezar sprawdzianów, zadań domowych...ewentulanie martwisz się czy twoja frekwencja osiągnie 50%?
2. jaki jest twój zapal do nauki np na poczatku listopada (ponad 2 miesiace nauki (jezeli nie zapał to przyswajanie wiedzy) bez żadnej dluzszej przerwy, a jaki np po wakacjach (feriach czy też przerwie światecznej)??

ja wiem, ze we ciezko uciec od "polskiego" myslenia...o tak, drugie ferie ok, ale nie kosztem wakacji...one mi sie należą! amerykanom też wiele rzeczy się należało. dziś w highschool wybierają kursy (ot, uczmy się rzeczy praktycznych...po co mi ta chemia organiczna)...np "kurs szycia plecaków" czy też "prostytucji"...nie wspomnę już o tym, że grubo ponad połowa amerykanów nie jest w stanie wypełnić poprawnie przekazu bankowego (tzn analfabetyzm wtórny)

jaki z tego wniosek?
cieszcie się każdym dniem w polskiej szkole...bo może nudna, ale nawet jeżeli nie wierzycie to ustrzeże was przed życiowym noobstwem
stary 07-01-2006, 10:35   #33

Ville's Avatar

Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell

Ville ma numer GG 4610514
Domyślny

a bylem poltora roku temu we francji i wiecie jak mieli?
Jak bylem tam dwa tygodnie to w jedna sobote musieli isc do szkoly - oczywiscie my sie wszyscy smialismy bo jak to? w sobote do szkoly?

Ale jak przyszedl czerwiec i oni przyjechali do polski to oni sie z nas smiali. Bo dzieki temu ze co dwa tygodnie jedna sobote poswiecali na szkole to nie musieli chodzic do szkoly w czerwcu i koniec roku byl 31 maja.

Moze uwazacie ze to glupie ale nie myslicie ze lepiej np. poswiecic te 2 soboty w grudniu, styczniu, lutym (zimowych miesiacach) bo i tak w zime co robicie? Jezdzicie na rowerze? Plywacie? A w czerwcu jest o wiele wiecej mozliwosci.
stary 07-01-2006, 11:02   #34
Boryna
Użytkownik Forum

Boryna's Avatar

Data dołączenia: 18 01 2005
Lokacja: GDAŃSK

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Aldora
Poziom: 101
Skille: 20/25
Poziom mag.: 66
Domyślny

to poprostu powrót do starego systemu....owszem dobra decyzja

"dobry kaziu" , "brawo PiS"...

niedajcie sobie mydlić oczu drogi przeciętny polski ciemnogrodzie
stary 07-01-2006, 11:20   #35
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

@vallo W sobotę jestem zmęczony. A szkoła przez 5 dni w tygodniu i tak mi daje możliwości rekreacji po lekcjach i w weekend.
stary 07-01-2006, 11:36   #36
Boryna
Użytkownik Forum

Boryna's Avatar

Data dołączenia: 18 01 2005
Lokacja: GDAŃSK

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Aldora
Poziom: 101
Skille: 20/25
Poziom mag.: 66
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez SuPeRMAN
@vallo W sobotę jestem zmęczony. A szkoła przez 5 dni w tygodniu i tak mi daje możliwości rekreacji po lekcjach i w weekend.

nie narzekaj ;] jeszce bedziesz płakał jak skończysz liceum i wtedy dopiero zobaczysz co to znaczy brak czasu
stary 08-01-2006, 14:28   #37
Damq
Użytkownik Forum

Damq's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2005
Lokacja: Z nienacka

Damq ma numer GG 2648791
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Asalath
Kaziu power!!!!
Ma sie konczyc 2 tygodnie wczesniej

Ale powinien jeszcze wczesniej, bo nie ma klimy xD

ps. Nie chce widiec czegos w tym stylu

Jakby nie bylo szkoly to by bylo duzo iwecej nOObów
Oj tam *******isz. Jak zapłacisz to spoko założymy klime. Tydzień w zupełności wystarcza. Jakby nie było szkoły to byłbyś większym idiotą niż jesteś do tej pory. Wypowiadasz się jak 4 letni dzieciak, chcesz być mądry jak 20 latek, a masz jeszcze cyca pod nosem. Żal mi Ciebie.

A tak btw. To rok szkolny będzie się kończyć w pierwszy piątek po 18 czerwca w tym roku wypada akurat 23 czerwca. ;D

Siemasz Borewicz ty w każdym odcinku wyrywasz jakąś dupe.
Damq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-01-2006, 15:55   #38
Tana
The Witch

Tana's Avatar

Data dołączenia: 14 05 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nekromanta
Pierwsza klasa cala, druga klasa cala, w trzeciej klasie cale pierwsze polrocze, miesiac polrocza drugiego i do maja fakultety - to jest ponad 2.5 roku szkolnego Chcialabys cale 3 lata, a przed matura uczyc sie przedmiotow, ktorych zdawac nie bedziesz? Szczerze, to naprawde cie podziwiam, jesli uczysz sie w dniu np 18 czerwca, gdy oceny sa wystawione, na lekcjach praktycznie nic sie nie robi, pogoda piekna, temp 30+ stopni. Ja tak nie potrafie Skoro chcesz sie tak przygotowac do matury, poswiec ten wolny tydzien na nauke. Wtedy i wilk bedzie pelny, i owca cala

Marcinkiewicz tylko chce "wrocic" do starego roku szkolnego, ktory zmienila swietna pani L. I taka ciekawostka naukowa - przeczytalem wczoraj w gaziecie, ze mozg licealisty przyswaja dobrze informacje tylko przez pol roku szkolnego, przez nastepne pol juz jest gorzej
Co do czasu, to chodzi o cos innego... niby 2,5 roku, ale:
1. odchodzi czas, kiedy inne roczniki maja matury - wtedy poprostu nie ma zajec. czyli od razu ucina ci to conajmniej 2 miesiace.
2. odlicz sobie od tego wszystkie przerwy.
3. Uczyć, to ucze sie sama, ale niektore rzeczy poprostu musisz uslyszec. Sa rzeczy, ktore trzeba tlumaczyc jak krowie na rowie, bo inaczej sa problemy.

Nie chodzi o to, ze mi zle z dluszymi wakacjami (no bo komu niby jest), ale to wszystko jest jakos malo przemyslane.

Tana jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-01-2006, 19:56   #39
Anteks
Użytkownik Forum

Anteks's Avatar

Data dołączenia: 21 04 2005
Lokacja: Kraków/

Anteks ma numer GG 4770665
Domyślny

Szczerze mówiąc nie wiem co was tak podnieca... wiadomośc, że będziemy tydzień mniej obijać się w szkole??

Cytuj:
mi to lotto
||
Nie klikaj wyżej, bo bedziesz sikał w nocy

PoZdro
Antek
Anteks jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-01-2006, 19:56   #40
Pacek
Użytkownik Forum

Pacek's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów

Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
Domyślny

hehe a ja mam rok szkolny krótszy o 2 miesiące kończe 28 kwietnia, potem tylko 7 mało ważnych sprawdzianów zwanych maturą i LB do października. Mimo to uważam że ten tydzień daje dużo, to zawsze tydzien mniej siedzenia w klasie gdy za oknami trawka sie zieleni, sloneczko przygrzewa i aż sie prosi o wyjazd gdiześ nad jeziorko z dziewczyną i całą paczką, tak na marginesie to i tak 90% z nas i tak by pojechała ale przynajmniej mozna legalnie. Tydzień to tydzień cieszcie sie czym macie bo do 30 czerwca chyba by nikt nie wytrzymał
ps. nekromato drogi nie wszystkie szkoły decydują sie na fakultety, tak było kiedy były 4 klasy i było dość czasu na przerobienie materiału ale nie teraz kiedy są tylko 3 a własciwie 2,5. ja fakultetów nie mam a szkoda

"płoń płoń płoń parlamęcie niech spali cię ogień na historii zakręcie"

Ostatnio edytowany przez Pacek - 08-01-2006 o 19:58.
Pacek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania