![]() |
#121 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: Kraków
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Mam wielka ochote cie powiesic za uszy za napisanie słowo Harry przez "ch".
Btw. z tego co wiem 7 czesc bedzie sie zwała Harry Potter i Piramidy Czegośtam ale to niepotwierdzone.
|
![]() |
#122 | |
Master Alucard
|
![]() Cytuj:
![]() Jak niepotwierdzone to znaczy, ze nieprawda.
![]() |
![]() |
#123 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 09 2005
Stan: Na emeryturze
|
![]() Książkę czyta się dobrze, ale nie jest lepsza od poprzednich części. Przez cały czas myślałem, że osobą, która zginie będzie Draco (po Sectumsempra). Kto jest księciem nie wiedziałem, a jak się dowiedziałem to myslałem, że Snape dednie :<
|
![]() |
![]() |
#124 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter
![]() ![]() |
![]() Podobno miało się nazywać "Harry Potter i Piramidy Furmata" (Czy tam Furmanta), ale nie przypominam sobie, żeby w HP było gdzieś wspominane o piramidach, a tym bardziej "Piramidach Furmata"(Furmanta, tak jak wyżej, nie jestem pewien
![]()
#125 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]
![]() |
![]() Cytuj:
O piramidach wspomniane było, ale krótko i nie istotnie;p
![]() |
#126 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Juz jadlem.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Guardian vel Knight
Profesja: Elite Knight
Świat: Guardia
Poziom: 69
Skille: 89sw/89
Poziom mag.: 6
|
![]() "Harry Potter & the Pyramids of Furmat"
Potwierdzone przez Rowling. Coś słyszałem ze te piramidy znajdują się pono za zakazanym lasem.
#127 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3
Imię: RC-1262
Gildia: Twoja Stara słucha metalkoru
![]() |
![]() @up: Potwierdzone jako tytuł roboczy.
Pożyjemy do 2007 - zobaczymy. Powiadasz, że znajdują się za tym lasem? Hmm to może być ciekawe, ilekroć o tym tytule myślałem kojarzył mi się jakiś Egipt albo temu podobne krajobrazy. @down: W Szkocji? Wątpie, ale u Rowling wszystko jest możliwe ![]() Ostatnio edytowany przez Ryłek - 02-02-2006 o 13:17. |
![]() |
![]() |
#128 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter
![]() ![]() |
![]() A może gdzieś za lasem znajduje się jakaś pustynia, albo cusik takiego?
![]()
#129 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2004
![]() |
![]() a ja obstawiam ze zmieni ten tytół tak na przekór wszystkim i jestem skłonny zalozyc sie ze będzie tytul z ,,pamiątkami'' voldemorta
![]() I staniemy się pasterzami, Dla Ciebie mój panie dla Ciebie, Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni, Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy, Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie, I poskramiać duszę będziemy na wieki, In nomine Patris et Filii, et Spiritus Sancti. Amen. |
![]() |
![]() |
#130 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Juz jadlem.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Guardian vel Knight
Profesja: Elite Knight
Świat: Guardia
Poziom: 69
Skille: 89sw/89
Poziom mag.: 6
|
![]() Mi się zdaje że ten tytuł zostanie. A jeśli chodzi o położenie piramid to jest to prawdopodobne. W końcu zakazany las moze by ogromny a piramidy ukryte magicznie :-P
#131 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2005
Lokacja: Kraków, cause....... Postów: -1
Stan: Zbanowany
Imię: A wiesz...
Profesja: Rookstayer
Gildia: Jesteś taki...
Świat: Mądry...
Poziom: hyh
Skille: Serio
Poziom mag.: :>
|
![]() Może i jestem gorszy od Dumbledore'a, ale skoro Snape jest za Voldemortem, to czemu w 1. części próbował ocalić Harry'ego?? Żeby wyglądał jakoś przed Dumbledorem? Raczej nie, skoro jego mistrz zabijał Harry'ego..Żeby splacic dlug wobec Jamesa? To czemu potem nie dawał Quirellowi spokoju?;S
#132 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#133 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: kraina miodem i mlekiem płynąca
Imię: Zeus The Franklin
Profesja: Sorcerer
Świat: Ocera
Poziom: 9
Poziom mag.: 2
|
![]() Myślałem, że księciem półkrwi będzie Voldemort, a zginie ktoś z Weasleów.
Nic nie trafione ![]()
#134 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Ktoś tu pisał, że nie rozumiał postępowania Snape'a w pierwszym tomie... Jest to mniej więcej wyjaśnione na samym początku, kiedy SS rozmawia z Bellatriks i Narcyzą. Snape nie wierzył przez pewien czas do końca, czy Valdek powrócił, a działania przeciw niemu pozwoliły mu zostać na dobre wtyką w Hogwarcie.
![]() |
#135 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() sory bejbe
#136 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez ]v[ichal - 02-02-2006 o 21:05. |
||
![]() |
![]() |
#137 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]
![]() |
![]() Cytuj:
Ahh to sry ^^ nie czytałem wszystkich odpowiedzi od początku do końca
[HACKED] Ostatnio edytowany przez morwi - 02-02-2006 o 21:20. |
|
![]() |
![]() |
#138 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
NO staaary, co ty nie powiesz...to wszystko wyjasnia.. A tak serio , to wiem ![]() ![]() A żeby tak nie gdybać bez sensu - może ktoś ma jakieś sugestie kto napisal liścik znaleziony przez Harrego w "fałszywym" horkruksie (medalionie) ?
![]() |
#139 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: kraina miodem i mlekiem płynąca
Imię: Zeus The Franklin
Profesja: Sorcerer
Świat: Ocera
Poziom: 9
Poziom mag.: 2
|
![]() Cytuj:
Pewnie będzie to jakiś potężny czarodziej, który będzie chciał pomóc Harremu. Edit. Moim zdaniem VII tom powinien się rozgrywać w Hogwarcie.
Wiem wiem, że i tak mi go ukradniesz... Ostatnio edytowany przez Ognisty Drutek - 02-02-2006 o 22:07. |
|
![]() |
![]() |
#140 |
Mytho(L)ogy Hero
|
![]() Moim zdaniem R.A.B jest to Regulus Arcturus Black - wujek Syriusza. Rowling wspominała o nim w 3,4 lub 5 książcę. jak znajdę to przytoczę fragment. W liście było napisane "Jeżeli czytasz ten list, to pewnie już nie żyje" więc nie wiadomo czy R.A.B żyje, chociaż możę być to prawdopodobne.