|
Notki |
Poradniki Archiwalne Poradniki napisane przez użytkowników forum, które dotyczyły poprzednich wersji Tibii i nie są już aktualne. |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2006
Lokacja: Konin,Mainland
Profesja: Knight
Świat: Aurea
![]() |
![]() Zostałem tym poradnikiem mile zaskoczony tylko jest jedna rzecz z którą się nie zgadzam i było to omawiana przez wielu graczy (sztywnie pisze co nie?)
to chodzi o dwarf guardy od 15 lvla to za wcześnie minimum 19 lvl ![]() ale tak to jest rewelacyjnie XD Profesja ![]() ![]() LvL:30 ![]() Mlvl:39 ![]() Skille:Nie pamiętam ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 08 2005
Lokacja: W-W
Stan: Aktywny gracz
Imię: Lord Zielkq
Profesja: Paladin
Gildia: Angels of Darkness
Świat: Refugia
Skille: rosną
|
![]() Light magic missile - 15 lvl , 1 mlvl , 120 many , 200 gp , przyda się albo i nie ( Runa )
ta.......... i co jeszce?? Wziolem 200gp i ide z ab do carlin zeby se czar kupic a tu co?? Piękne 500gp odemnie chce......... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Raul de Bar
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Bractwo Feniksa
Poziom: 67
Skille: 83/53
Poziom mag.: 18
|
![]() Cytuj:
Część "rune" i "supply" spells podrożała a ja tego nie zauważyłem. już zmieniłem.
"Zły - być może , dobry - a czemu?" Ostatnio edytowany przez Raul de Bar - 12-01-2006 o 22:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 04 2005
Lokacja: Włocławek
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Siema
Poziom: 82
Skille: W kurwe
Poziom mag.: OI
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Raul de Bar
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Bractwo Feniksa
Poziom: 67
Skille: 83/53
Poziom mag.: 18
|
![]() Cytuj:
"jak nie masz znajomego sorcerera" Nigdzie nie pisałem że gdy sorc postawi ci summona to masz z nim zrobić party. Summona możesz atakować bez party i nie dostaniesz skulla. Party robisz z innym palem lub knightem.
![]() |
![]() |
#26 |
Guest
|
![]() Wegług mnie 9/10
Ej , mam 9 lvl i potrzebuje kasy. Z jakiego potwora wypada najwięcej, a który mnie nie zabije?] A poza tym, moj kumpel wie, że mam c helmet, n armor, p legs 3 kusze i luk DZisiaj jak zrobilem tak jak ty to mnie zaatkakowal na szczescie nie zrobilem party nie zdazylem go zaatakowac i mial skulla ![]() Zrabalem kolesia ze spearow! Mial 12 lvl knight i skilluje! |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 01 2006
Lokacja: Nowa Ruda
Imię: Lord Kolec
Profesja: Knight
Świat: Luminera
Poziom: 14
Skille: 48/47
Poziom mag.: 1
|
![]() Dobry poradnik tylko som pewne błendy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Guest
|
![]() Poradnik spoko
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Guest
|
![]() Nom poradnik spoko chyba skorzystam z niego
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ognisty Lis
|
![]() Wszystko ok tylko jedno mi sie nie podoba zeby chodzic na slimy na 15 lvl to tak jakby chodzic na 17 na scorpiony ktore jak zatruja to niezle leci zycie
a Slimy moga sie rozmnazac czyli jak z drugiej strony zrobi ci sie slim to nie uciekniesz są dosyć szybkie i doleca do ciebie a tak ogolnie poradnik spox
![]() |
#31 |
Guest
|
![]() Mam takie male pytanko jakie skille powinienem miec na 8 lvl i jaki mlvl (realne)
|
![]() |
![]() |
#32 |
Guest
|
![]() jakie skille powinienem miec na 8 lvl i jaki mlvl oczywiscie realne nie jakies 70 !!
|
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 07 2005
Lokacja: Zambrów
Profesja: Elite Knight
Świat: Refugia
Poziom: 100
Poziom mag.: 6
|
![]() gdzie i u jakiego NPC mozna najtaniej kupic speary ?
10 gp to troche duzo za kilkadziesiat sekund ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje
![]() |
![]() Chciałem dodać od siebie, że od 10 do 40 dista bardzo dobrze treni sie Throwing Knife'ami. Zwłaszcza, że na 8-9 lvlu można spearów wziąć 10-12 a T. Knife'ów 40-45. Coprawda ciężko je kupić, ale opłaca sie. Ja zużyłem 120 TK na wyskillowanie sie od 10-35. Ale to tak na marginiesie
![]() Pozdro Grue PS. Poradnik mi sie podoba. 9/10 ![]()
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>
-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska -- www.eclipse.net.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 01 2006
Lokacja: Białystok
Imię: Xordi
Profesja: Elite Knight
Świat: Eternia
Poziom: 95
Skille: 89/83
Poziom mag.: 7
|
![]() Nice poradnik
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 02 2006
Imię: Silver Pal
Gildia: hiden & dangerous
Świat: Zanera
Poziom: 40
Skille: 81/65
Poziom mag.: 15
|
![]() Słuchajcie, jeżeli chociaż troche lubicie grać palem to powinniście zwrócic uwage nie na duperele typu od jakiego levela chodzic na jakie potworki!!! lv robi swoje (ilość hp i many) ale najważniejszy jest skil!! ku potwierdzeniu tego co mówie, 10 lutego zabralem ze sobą kumpla 12 lv pal (dobry trening dal mu skile 70+
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik forum
|
![]() Ziomki skile na 8 lvlu zależą od tego czy macie dobre zaplecze finansowe na serwie! realne skile to 40-50 na 8 lv i z 4 mlv bo na poczatku leci jak szalony! polecam serwer zanera
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik forum
|
![]() Wiekszość naisanych porad jest całkiem dobra ale niekróre przesadne
"""""".......plecak kamyków na 16 h treningu..........""""""""" troche to niezbyt powazne bo zdobyc kamienie w tibii (a o całym bp nie mówie bo to nierealne!!!) ![]() zaden pal nie bedzie marnowac czasu na zbieranie kamieni, marnując przy tym czas który mógłby lepiej zagospodarować ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up:
jakbyś troche pomyślał to wiesz że można expić i zbierać kamienie... na niskich lvlech mozna sobie troche kamieni popzbierać ja zbierałem jak jeszcze spirami treniło sie normalnie... bo miałem taki podjar ale w końu mi sie to znudziło... no ale cóż uzbierałem patrze a tu update zj***** wszystko i trening jest to pupy... więc przypominam sobie o mam kamienie i to nie 20 czy 50 ale miałem ich 1500... wszystko zbierałem expiąc poniewaz jest troche stforków* które puszczaja kamienie... i sobie ładnie wytreniłem połowe a druga połowa czeka aż mi sie zachce trenić bo jakby nie patrzec leń ze mnie... * błąd jest zrobiony specjalnie tak jakby komuś zamarzyło sie flamować... Ostatnio edytowany przez wjskatecrew - 18-02-2006 o 14:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2005
Lokacja: Olsztyn
Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Iridia
Poziom: ~
Poziom mag.: ~
|
![]() Zastanawia mnie czy sila hitu zalezy tylko od skilla czy rowniez jak u Knighta wzrasta rowniez z lvl ?
I czy w czasie awansowania na wyzszy lvl wzrasta szybkosc(czestotliwosc) strzelania moze ? Mam palka od niedawna i stad te pytania. |
![]() |
![]() |