Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów

Notki

Wydarzenia ze światów Na tym forum możesz porozmawiać o wszelkich ważnych wydarzeniach z Twojego serwera.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 10-02-2006, 16:20   #21
Diamonic
Użytkownik Forum

Diamonic's Avatar

Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Zabrze

Stan: Niegrający
Świat: Aldora
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Walekifa
Nie chodzi tutaj już o Nebulę,tylko ogólnie.
Ale tutaj dyskusja toczy się o Nebuli, a nie o dobrych/złych cechach zaludnionego servera, więc ocb?

Cytuj:
A myślisz ze ja nie mam kolegów BR,SWE?? Wiesz co dzieje się teraz na Pandorii?! Z tego świata przez PA szwedów odeszły dziesiątki naprawde dobrych Polskich graczy.Czy takich ludzi można szanować?A ludzie którzy krzyczą takie hasła trafiają do świątyni w pierwszej kolejności.
I tu jest właśnie je**** problem, że ty ciągle dzielisz graczy na "br", "swe" i "pl", to są gracze TIBII, czyli czegoś co powinno nie mieć wspólnoty z życiem na zewnątrz. Kiedy ty do pojmiesz?

Cytuj:
Teraz już zrozumiałe?? Czy jaśniej?
To ty dalej czegoś nie rozumiesz.

Co do reszty się zgadzam.

-Diam~

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-02-2006, 23:46   #22
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Walekifa ma numer GG 8714993
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pan W
Dobra widze ze walekifa nie da sie przekoanc. No trudno. Ale chciualem powiedziec z nie robie z 30 lvli elity wrecz przeciwnie powiedzialem ze takie lvle raczej nie biora udzialu w wojnie. A to ze powiedzialem ze trzeba pamietac takze o nich to prawda. Bo skoro zachecasz ludzi zeby zasiedlali serwer to co dalej?? Maja zaostac tymi 10 lvlami do konca zycia? A ty swoim 90 lvlem bezdziesz rzadzil? A pozatym naucz sie czytac ze zrozumieniem. I mysle ze najlepiej zrobimy jesli zamkniem ten temat bo to forum nie jest miejscem na klotnie.
Da się,da

Ale
Cytuj:
chciualem powiedziec z nie robie z 30 lvli elity wrecz przeciwnie powiedzialem ze takie lvle raczej nie biora udzialu w wojnie.
Taaak,tutaj cię nie zrozumiałem,wybacz,ale 30 lvl'e też na polu bitwy się gonią,i coś tam robią.

Cytuj:
Bo skoro zachecasz ludzi zeby zasiedlali serwer to co dalej?? Maja zaostac tymi 10 lvlami do konca zycia?
Chciałem ci tylko uświadomić że więcej ludzi na serverze to nie minus,ale sprawy zaszły za daleko Mimo tego to nie ja wyskoczyłem z ocenzurowanym postem
Cytuj:
forum nie jest miejscem na klotnie
Tutaj się znowu mylisz

Cytuj:
Ale tutaj dyskusja toczy się o Nebuli, a nie o dobrych/złych cechach zaludnionego servera, więc ocb?
Już powiedziałem,ja tylko napisałem że pusty server nie znaczy dobry server.

Cytuj:
I tu jest właśnie je**** problem, że ty ciągle dzielisz graczy na "br", "swe" i "pl", to są gracze TIBII, czyli czegoś co powinno nie mieć wspólnoty z życiem na zewnątrz. Kiedy ty do pojmiesz?
Ja dziele graczy na PA,noobów,kozaków,newbie,porządnych oraz neutralnych graczy.A to że każda narodowość jest ich inną odmianą to nie moja wina.Wedłóg mnie Wojny na tibi są tylko aktem RPG,i nie powinno się tracić głowy,jeśli padło się na wojnie za polskę,wręcz przeciwnie.Ale jeśli Jakieś Swe tyrają całe servery,i nie dają w spokoju grać,to mam jeszcze ich szanować,tylko dlatego że są swe??

Polacy mówią na nasz naród narodem nOObów,ale mówią to tylko dlatego,że nie chcą wyjść na rasistów(tak to się pisze?)Polacy wcale nie stoją w tyle za innymi,poprostu inni wyrażają swoje poglądy normalnie,czego nie robią polacy.Z tąd to zamieszanie.

Ja rozumiem już wszystko,idziemy na kompromis,bo właściwie każdy ma troche racji.

Pozdrawiam,i przepraszam za marnowanie cennego czasu na spory

http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126

Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841-
Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!!
Walekifa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-02-2006, 02:07   #23
Diamonic
Użytkownik Forum

Diamonic's Avatar

Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Zabrze

Stan: Niegrający
Świat: Aldora
Domyślny

Fakt faktem jest, że (tylko wg mnie) 80% populacji polskiej w tibii to nooby/thiefy, którzy nie mają więcej niż 13 lat.

EOT.

-Diam~
stary 11-02-2006, 14:26   #24
Bocio
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 12 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Diamonic
Fakt faktem jest, że (tylko wg mnie) 80% populacji polskiej w tibii to nooby/thiefy, którzy nie mają więcej niż 13 lat.

EOT.

-Diam~
Dokładnie.
A teraz proszę o zamknięcie tematu, bo to miało być zachęcenie do gry na Nebuli, a nie kłótnia.
Bocio jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-02-2006, 14:49   #25
Slyth
Użytkownik Forum

Slyth's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2005

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Kyra
Slyth ma numer GG 8339652
Domyślny

gadacie o jakichś pierdołach
ps. poszedłem na nebule bo kyra jest okropna ]
Slyth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-04-2006, 17:18   #26
smagi
Użytkownik Forum

smagi's Avatar

Data dołączenia: 09 12 2005
Lokacja: Dębica

Domyślny

Lubie czytac, jak sie ktos kloci, gorzej, jak dojde ja do klotni . Niestety, ale sytuacja na Nebuli jest w tej chwili tragiczna (chodzi mi tutaj o Rook). Zrobilem sobie niedawno nowego chara na nowym koncie i chce sobie pojsc poexpic, zeby w miare szybko wyjsc z rooka ( nie jestem maniak jak inni co chca w 2 godziny wyjsc z rooka, dla mnie Tibia jest tylko GRĄ, w ktora gra sie dla przyjemnosci). A wiec ide sobie poexpic. Wchodze do kanalow, tam sie goscie kloca o to kto jest noobem, ide pod sklep alldee, tam to samo. W koncu udalo mi sie wyjsc za miasto, na zachodze i wschodze przynajmniej 20 graczy rzucaja sie na 1 orka/wilka/buga itd. Smieszy mnie to ze to sa Polacy !! Nie bylem jeszcze na takim servie, gdzie jest az tyle Polakow zlodziei. Zeby nie bylo, nie uwazam kazdego Polaka za nooba, thiefa, tylko mowie o tych na rooku. Rozumiem, ze chcecie wiecej graczy na Nebuli, ale skombinujcie sobie jakichs doswiadczonych graczy z innych servow, a nie newbie, co jeszcze tydzien temu nie wiedzieli co to jest Tibia (chyba ze na angielskim pani profesor powiedziala ze to jest kosc piszczelowa ). Dzieki za uwage, teraz tylko prosze o to by mnie nie wyklinac tylko spokojnie wytknac moj blad (jesli takowy popelnilem piszac tego jakze krotkiego posta ).
Miasto: Carlin
Best solo: Dwarf Soldier
Best team: brak

LINKIN PARK
smagi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-04-2006, 19:56   #27
Lovah
Użytkownik Forum

Lovah's Avatar

Data dołączenia: 10 03 2006
Lokacja: Nie wiem

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Rookstayer
Świat: Premia
Poziom: 33
Domyślny

Elmer, mowisz tak ze szybszy resp/lepsza gospodarka etc., a reszta Ci nie robi roznicy bo :

1) Przepelnione expowiska - zawsze mozesz kogos wy..... bo jestes w Vanum.

2) Lagi - masz zapewne dobry net.

3) More PK & PA - jestes w Vanum.

Ale pomysl o zwyklych graczach...
Lovah jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-04-2006, 21:28   #28
Elmer
Użytkownik Forum

Elmer's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Białystok

Stan: Na Emeryturze
Imię: Friida
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Nebula
Domyślny

Cytuj:
Taaak,tutaj cię nie zrozumiałem,wybacz,ale 30 lvl'e też na polu bitwy się gonią,i coś tam robią.
I tu się mylisz. 20-30 lv na polu bitwy naprawde się nie przydają, tylko przeszkadzają blokując. Inna sprawa jak jest to nowy serv. Sam pamiętam jak biegałem Friidą na 32 lv na początku serva na wojnie ;p.

@up
Myślisz, że jak jestem w Vanum to wy*******am ludzi z expa? Otóż nasz lider trzyma nas za pysk i nie ma tak łatwo. Z tego co pamiętam tylko raz wyjebałem typa z kopy bo zabił mojego kolegę. Dziś np cały dzień czekałem w kolejce na Necro. Mógłbym wyjebać typa, ale po co mi to? Co do neta to raczej więcej ludzi online lagów nie robi.
Elmer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-04-2006, 21:35   #29
Dregar
Użytkownik Forum

Dregar's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2006
Lokacja: Wrocław

Domyślny

@elmer
zgadzam sie z toba i nie
zgadzam poniewasz jestes jednym z najuczciwszych graczy na nebuli i budujesz sobie pozytywna reputacje a cybe nie patrzy czy kogos dlugo zna czy nie tylko wywala tak jak to sie stalo z mele nie wnikam za co wyleciala ...
nie zgadzam bo wos mi opowiadal jak to wszedles na dragi w ank i polecialo sd w typa ktory expil i kazales mu spierda... bo on padnie nie wiem jak bylo ale to mi wos opowiadal i mwuil ze to nie jedyna taka sytulacja
@Webi
no nie neguje tego ze cie z ratow wywalili zwlaszcza ze jeden rat daje 5 expa a to strasznie duzo
no i ze Frida to typowy PA ale to mu muwil wos a ze wos klamie to jest inna sprawa bo wychodzi ze to nie jest pierwsza jego sciema tylko ktoras z koleji

Ostatnio edytowany przez Dregar - 18-04-2006 o 00:12.
Dregar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-04-2006, 22:14   #30
Webi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 03 2005

Domyślny

No Friida to PA, kiedys jak byl najazd ratow na thais to mnie wywalil z miasta bo mowil ze on tam expi
Webi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-04-2006, 23:08   #31
Lovah
Użytkownik Forum

Lovah's Avatar

Data dołączenia: 10 03 2006
Lokacja: Nie wiem

Profesja: Rookstayer
Świat: Premia
Poziom: 33
Domyślny

@webi

Teh pwnin' one!

@friida

Czyli sciagasz ludzi po to zeby czekac 2 dni na necro?

"Z tego co pamiętam tylko raz wyuwielbiam jeść bananyałem typa z kopy bo zabił mojego kolegę."

Hmmmm, zabil Ci kolege i tylko go wyrzuciles z expowiska? ^.-
Lovah jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-04-2006, 00:46   #32
Elmer
Użytkownik Forum

Elmer's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Białystok

Imię: Friida
Domyślny

@up
dokładnie. Pamiętałem jego nick. Poszedłem szukać wolnej kopy. Zobaczyłem, że on tam expi to go wywaliłem.
Elmer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-04-2006, 11:39   #33
sowa1117
Użytkownik forum

Data dołączenia: 18 04 2006

Domyślny

gram na nebuli i są tam jeszcze resztki swe trafisz w złe miejsce o złej porze i leżysz.noi polakom zaczyna sie nudzić w kaz stoi wieczorem po 20 osób i jak ktoś im nie pasuje to go kill. server jak inny zresztą.a chcą zeby grali nowi bo mają dużo lota na sell a nikt nie kupuje
sowa1117 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-04-2006, 16:44   #34
Bocio
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 12 2005

Domyślny

Dochodzę do wniosku, że Nebula jest światem o "zaostrzonym rygorze", przeznaczona jest dla graczy doświadczonych, potrafiących już grać w Tibie. Zeby na niej grać trzeba mieć stalowe nerwy albo dobrego pro. Powiem jeszcze, że 37 leveli zrobiłem sam. Nie miałem kolegów, którzy by mnie ochraniali, ani żadnych przywilejów, po prostu nie wchodziłem nikomu w drogę i jak ktoś powiedział "i was first here" to szedłem na inne expowisko. Więc nie radzę przychodzić na ten serwer osobom, grającym w Tibie dopiero kilka tygodni.
Zróbmy z Nebuli porządny świat bez noobów!
Bocio jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-04-2006, 20:43   #35
Dregar
Użytkownik Forum

Dregar's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2006
Lokacja: Wrocław

Domyślny

@bobcio
wyszedles dla tego ze on mial wiekszy lvl czy dlatego ze jestes sprawiedliwym graczem. Jezeli dla tego ze jestes uczciwy i doceniasz to ze jest ktos pierwszy to szanuje ciebie ale jezeli zaluzmy bylo to 10 lvl i by powiedzial "i was first here" to bys wyszedl ?
@djmtv
ok ty wychodzisz i pare innych osob tez ale sa ludzie ktorzy wbijaja sie w exp i expia nie zaleznie czy ktos ma mniejszy lvl czy wiekszy i co z takimi zrobic. albo Bjaczna expila sobie od 2 h na ktorejs Tombie i przyszedl Cano'ac i "leave now or die" nawet nie zdarzyla zabrac lootbaga

Ostatnio edytowany przez Dregar - 20-04-2006 o 07:29.
Dregar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-04-2006, 00:33   #36
djmtv
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 09 2005
Lokacja: Dębica

Stan: Aktywny gracz
Domyślny

ja mam 47 i wychodze ?
a bronic mnie ma kto
jestem tez w rebirth ale jakos tego nie wykorzystuje

na nebuli 2 razy wyjebalem ludzi z expa (nie zabilem)
ale w obu sytuacjach ja bylem 1 na miejscu

zeby bylo smiesznie pomagam noobkom jak moge
i tak dawno temu poznalem tert`a pomoglem mu jak mial cos kolo 20 lvl poczym przestalem grac na nebuli
gdy wrocilem to tert mial 70lvl i byl 1 w skillach

Ostatnio edytowany przez djmtv - 20-04-2006 o 00:36.
djmtv jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-04-2006, 11:53   #37
Scroopy
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 02 09 2004
Lokacja: Warszawa

Gildia: Vea/Homerun
Świat: Titania/Selena
Poziom: 121
Scroopy ma numer GG 4008792
Domyślny

@ Topic

A ja sie chyba skusze na Nebule =]
03:18 Zumoni [114]: u dont count as a polish ur to sekzi
Scroopy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-05-2006, 09:22   #38
Zogre
Użytkownik Forum

Zogre's Avatar

Data dołączenia: 06 05 2006
Lokacja: Daleko

Problem Odradzam

Ja aktualnie gram na Morganie (Polecam Morgane).Kiedy gralem na nebuli ruszyć sie nie moglem (bo mnie jusz z 8 levelem zabili z 5 razy) łazilem po depo i po świątyni (bo tam nie mogo atakowac) jesli ktos chce grac na Nebuli radze znaleść przyjaciul higchleveli.

,,Wyobraźnia bez wiedzy może stworzyć rzeczy piękne. Wiedza bez wyobraźni najwyżej doskonałe.'' Albert Einstein
Zarób do 100 k dziennie na małym lvl jezeli myslisz ze tam jest keylogger to sie grubo mylisz jeżeli dalej tak myślisz nie wchodz
Zogre jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania