|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2006
Lokacja: Nowa Ruda
Imię: Zodus Lorix
Profesja: Elite Knight
Świat: Astera
Poziom: 108
Skille: 88/85
Poziom mag.: 8
|
![]() Ja myslalem dlugo o takowym questcie i postanowilem dodac cos do mojego "red hp". Na poczatku zaznaczam ze moze to okazac sie malo prawdopodobne poniewaz takich akcji jeszcze w tibii nie bylo. Otoz. W momencie w ktorym mowimy "yes" na chwile sie zapalamy lecz nic nam to nie robi moze jest to spowodowane dobrym stanem hp. A moj pomysl polega na tym ze moze gdy pojdziemy do tego NPC z zalozmy 1hp i w momencie w ktorym powimy "yes" zaploniemy, moze wtedy ogien "tak jakby" zabierze nam 1hp i "tak jakby" umrzemy. Dlaczego "tak jakby" ? Otoz moze chodzi o to zeby wlasnie przeniesc sie na "druga strone". NPC tak ze mowi cos w stylu "niewiadomo czy uda ci sie wrocic". I na tym polega problem questu. W takim wypadku sa dwa wyjscia. 1 to Aby wrocic trzeba wykonac quest. Wtedy wracamy na ta normalna strone swiata a npc daje nam nagrode, lub teleportujemy sie do pokoju ze skrzynia. 2 wyjscie jest takie ze wydostac z zaswiatow mozemy sie tylko uzywajac jednego z przedmiotow uzyskanego z questu wykonanego w zaswiatach, ktory znika po uzyciu ale reszta przedmiotow zostaje po powrocie do normalnego swiata. No i wtedy uudowadniamy ze mozna pokonac bariere smierci czyli to co probuja osiagnac wszyscy nekromanci. No to chyba wszystko co udalo mi sie wymyslic, lecz sadze ze raczejn nie jest to mozliwe bo jak juz wspomnialem takich dziwnych questow jeszcze w tbii nie blo, ale moze jest to quest wyjatkowy...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 07 2006
|
![]() Cytuj:
co moze sie tam chowa ludzie moim zdaniem to tylko taki szpan jakich wiele w tibji ![]() moze groby dla vipuw <paccmanuw >> nie trzeba miec pacca to moze do tego trzeba sie przygo towac |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2006
Stan: Aktywny gracz
Imię: Aynahanir
Profesja: Sorcerer
Poziom: 39
Poziom mag.: 45
|
![]() może trzeba mieć wszystkie blessy? albo pokonać kogoś, kto powraca po "przejściu na drugą strone". i nie chodzi mi o pkowanie.
możecie nazwać mnie durniem albo fanatykiem albo nawet noobem, ale nic mnie to nie obchodzi. macie prawo mówić co checie. jest gdzieś temat, nawiązujący do tajemniczej zagadki z www.tibia.pl Cytuj:
Zabity, jednak nie pokonany - czy nie o to chodzi w nekromancji? a (jak twierdzi autor) ten NPC miał wygląd nekromanty Śmierć i agonia to jego towarzysze - a to przecież krematorium i stoją tam trumny. nie wiem, ale może to mieć jakieś powiązanie albo mi się tak wydaje. @edit P.S. Cytuj:
już mi się pomieszało, ale to dobrze już idzie
![]() Ostatnio edytowany przez Aynahanir - 26-07-2006 o 21:48. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 10 2005
Lokacja: Warszawa
|
![]() A niezastanawialiście sie że większość questów w tibi trzeba było jakoś odkryć? Moim zdaniem to początek jakiegoś questa kturego już znamy, tylko po zrobieniu go nie mamy pojęcia że tu moze o coś takiego chodzić
Ostatnio edytowany przez Legion ferri - 26-07-2006 o 22:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Imię: Bolbochan
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 136
Skille: 98/60
Poziom mag.: 22
|
![]() @ do ktoregos tam pana up up up itd
To nie jest necromanta i bynajmniej z czarna magia i silami zla nie ma nic wspolnego. Czy odrazu smierc musi byc kojarzona ze zlem? A polbog tibii Toth? Ten bog przeprowadza nas na tamta strone i jest bogiem z kregu dobra. Co do samego Ashtamora to pogadajcie z Ksmirem na darashii potem odwiedzcie kilku npc w ANK i wam sie rozjasni.
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zbanowany
Data dołączenia: 29 06 2007
|
![]() Po co odkopujesz temat idioto?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
|
![]() bo ma coś ciekawego do powiedzenia? lepiej żeby odpowiedział w tym temacie niż spamował w nowym, nie?
aczkolwiek wiele się od tamtych czasów zmieniło, ten koleś nie ma już quifitu nekromaty, może coś za tym stoi?
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Taifun Palladyn
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
|
![]() CipSoft pozostawił wiele "ścieżek prowadzących do nikąd". To chyba jest jedna z nich.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 12 2007
Lokacja: pozdrawiam moich fanuf:cup:
Wpisy bloga: 5
Stan: Niegrający
Imię: Vincento Vampire
Profesja: Paladin
Gildia: chonorwy bongo them member
Świat: Iridia:cup:
Poziom: 007
Skille: durzeee
|
![]() A może on czeka na łódzką służbę zdrowia?
![]() Wasz szczerze, Shane ~ |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Guest
|
![]() a moze to teleport do rook-a ?? ... moze trzeba iść tam do tego "nekromanty" na 7 - 8 lvl
a czemu do rooka poniewaz mówi ze jak na gdzies tam teleportuje to juz niewrócimy (chyba) - by sie wszystko zgadzało poniewaz gdy z maina telniemy sie do rooka to spada nam lvl do 1 ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Imię: Bolbochan
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 136
Skille: 98/60
Poziom mag.: 22
|
![]() btw
Teshial , a za nimi bo posiedli ich wiedze Nightmare Knights oraz starozytni z okolic deserta posiadali wiedze o zyciu po zyciu. Bo czym ze jest dream challange i po co uzywamy life i death ringa w quescie . Wiem ze nie wierzycie w zycie pozagrobowe (ja tam wierze) ale to jest gra (inaczej bajka) i takowe moze istniec i jakas role spelniac. Zalatwcie sobie blessy od bogow tibii i wtedy sprobujcie. Jest ich 7 - niektore wazne niektore mniej.
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz |
![]() |
![]() |