Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Mainland

Notki

Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 06-07-2006, 12:55   #21
Iska
Użytkownik Forum

Iska's Avatar

Data dołączenia: 28 09 2005

Iska ma numer GG 2847931
Domyślny

Hmm ... ciekawi mnie jeden kawalek tekstu o ktorym nikt nie wspomnial...
narazie nie powiem ktory , pojde do veno zbadam to i dam edita
Iska jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 07-07-2006, 14:24   #22
Zodus Lorix Astera
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 06 2006
Lokacja: Nowa Ruda

Profesja: Elite Knight
Świat: Astera
Poziom: 108
Skille: 88/85
Poziom mag.: 8
Domyślny

Ja myslalem dlugo o takowym questcie i postanowilem dodac cos do mojego "red hp". Na poczatku zaznaczam ze moze to okazac sie malo prawdopodobne poniewaz takich akcji jeszcze w tibii nie bylo. Otoz. W momencie w ktorym mowimy "yes" na chwile sie zapalamy lecz nic nam to nie robi moze jest to spowodowane dobrym stanem hp. A moj pomysl polega na tym ze moze gdy pojdziemy do tego NPC z zalozmy 1hp i w momencie w ktorym powimy "yes" zaploniemy, moze wtedy ogien "tak jakby" zabierze nam 1hp i "tak jakby" umrzemy. Dlaczego "tak jakby" ? Otoz moze chodzi o to zeby wlasnie przeniesc sie na "druga strone". NPC tak ze mowi cos w stylu "niewiadomo czy uda ci sie wrocic". I na tym polega problem questu. W takim wypadku sa dwa wyjscia. 1 to Aby wrocic trzeba wykonac quest. Wtedy wracamy na ta normalna strone swiata a npc daje nam nagrode, lub teleportujemy sie do pokoju ze skrzynia. 2 wyjscie jest takie ze wydostac z zaswiatow mozemy sie tylko uzywajac jednego z przedmiotow uzyskanego z questu wykonanego w zaswiatach, ktory znika po uzyciu ale reszta przedmiotow zostaje po powrocie do normalnego swiata. No i wtedy uudowadniamy ze mozna pokonac bariere smierci czyli to co probuja osiagnac wszyscy nekromanci. No to chyba wszystko co udalo mi sie wymyslic, lecz sadze ze raczejn nie jest to mozliwe bo jak juz wspomnialem takich dziwnych questow jeszcze w tbii nie blo, ale moze jest to quest wyjatkowy...
Zodus Lorix Astera jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-07-2006, 21:00   #23
Beachman z Elery
Użytkownik forum

Data dołączenia: 05 07 2006

Pytanie

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cadonis
Nie wpadliście na to że to jest dom pogrzebowy? ...
moze to jest dom pogrzebowy ale po co by on byl ??????????????????
co moze sie tam chowa ludzie moim zdaniem to tylko taki szpan jakich wiele
w tibji

moze groby dla vipuw <paccmanuw >> nie trzeba miec pacca to moze do tego trzeba sie przygo towac
Beachman z Elery jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-07-2006, 21:43   #24
Aynahanir
Użytkownik Forum

Aynahanir's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2006

Stan: Aktywny gracz
Imię: Aynahanir
Profesja: Sorcerer
Poziom: 39
Poziom mag.: 45
Domyślny

może trzeba mieć wszystkie blessy? albo pokonać kogoś, kto powraca po "przejściu na drugą strone". i nie chodzi mi o pkowanie.

możecie nazwać mnie durniem albo fanatykiem albo nawet noobem, ale nic mnie to nie obchodzi. macie prawo mówić co checie.

jest gdzieś temat, nawiązujący do tajemniczej zagadki z www.tibia.pl
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tibia.pl
Zabity, jednak nie pokonany, wraca, a świat będzie jęczał pod jego krokami.
Niebiosa załkają, a śmiertelni zadrżą
Śmierć i agonia to jego towarzysze, terror i destrukcja to jego prawica i lewica.
Ponownie wyzwie tych, którzy odważą się stanąć z nim w szranki, i najlepsi Tibijczycy padną przed jego gniewem.
Czy ktokolwiek będzie w stanie zmierzyć się z tym złem z przeszłości?
Bądź gotów...
On powraca...
Tego lata, na twoim PC.
jedni uważają, że chodzi o ferumbasa, ale nie mam pewności, ale tu wskazówki są wyraźniejsze niż w tajemniczym tekście o Excalibugu, który ktoś kiedyś znalazł i umieścił na 4um.

Zabity, jednak nie pokonany - czy nie o to chodzi w nekromancji? a (jak twierdzi autor) ten NPC miał wygląd nekromanty
Śmierć i agonia to jego towarzysze - a to przecież krematorium i stoją tam trumny.

nie wiem, ale może to mieć jakieś powiązanie albo mi się tak wydaje.

@edit
P.S.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zodus Lorix Astera
Ja myslalem dlugo o takowym questcie i postanowilem dodac cos do mojego "red hp". Na poczatku zaznaczam ze moze to okazac sie malo prawdopodobne poniewaz takich akcji jeszcze w tibii nie bylo. Otoz. W momencie w ktorym mowimy "yes" na chwile sie zapalamy lecz nic nam to nie robi moze jest to spowodowane dobrym stanem hp. A moj pomysl polega na tym ze moze gdy pojdziemy do tego NPC z zalozmy 1hp i w momencie w ktorym powimy "yes" zaploniemy, moze wtedy ogien "tak jakby" zabierze nam 1hp i "tak jakby" umrzemy. Dlaczego "tak jakby" ? Otoz moze chodzi o to zeby wlasnie przeniesc sie na "druga strone". NPC tak ze mowi cos w stylu "niewiadomo czy uda ci sie wrocic". I na tym polega problem questu. W takim wypadku sa dwa wyjscia. 1 to Aby wrocic trzeba wykonac quest. Wtedy wracamy na ta normalna strone swiata a npc daje nam nagrode, lub teleportujemy sie do pokoju ze skrzynia. 2 wyjscie jest takie ze wydostac z zaswiatow mozemy sie tylko uzywajac jednego z przedmiotow uzyskanego z questu wykonanego w zaswiatach, ktory znika po uzyciu ale reszta przedmiotow zostaje po powrocie do normalnego swiata. No i wtedy uudowadniamy ze mozna pokonac bariere smierci czyli to co probuja osiagnac wszyscy nekromanci. No to chyba wszystko co udalo mi sie wymyslic, lecz sadze ze raczejn nie jest to mozliwe bo jak juz wspomnialem takich dziwnych questow jeszcze w tbii nie blo, ale moze jest to quest wyjatkowy...
dobrze gościu kombinujesz, ale GDZIE by była ta "druga strona" i skoro to druga strona, to JAK tam się poruszać, kontaktować, WRÓCIĆ, czy możnaby się porozumieć jakoś z tym NPC lub przez PM z kumplami z VIPa? może żeby wrócić potrzebna pomoc "z zewnątrz" czyli z "pierwszej strony"...
już mi się pomieszało, ale to dobrze już idzie
N M KRASNOLUDEK
wtf? po fante ide...

Ostatnio edytowany przez Aynahanir - 26-07-2006 o 21:48.
Aynahanir jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-07-2006, 22:46   #25
Legion ferri
Użytkownik Forum

Legion ferri's Avatar

Data dołączenia: 29 10 2005
Lokacja: Warszawa

Domyślny Moim zdaniem...

A niezastanawialiście sie że większość questów w tibi trzeba było jakoś odkryć? Moim zdaniem to początek jakiegoś questa kturego już znamy, tylko po zrobieniu go nie mamy pojęcia że tu moze o coś takiego chodzić

Ostatnio edytowany przez Legion ferri - 26-07-2006 o 22:51.
Legion ferri jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-07-2006, 09:37   #26
ImonteX
Użytkownik Forum

ImonteX's Avatar

Data dołączenia: 19 06 2006
Lokacja: Szczecin

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Pacc
Profesja: Paladin
Świat: Arcania
Poziom: 50
Skille: 85/71
Poziom mag.: 15
ImonteX ma numer GG 1090069
Domyślny

HMMM.. chodzi może o mlvl,
ImonteX jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-02-2008, 00:46   #27
mago
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 03 2004

Imię: Bolbochan
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 136
Skille: 98/60
Poziom mag.: 22
Domyślny

@ do ktoregos tam pana up up up itd

To nie jest necromanta i bynajmniej z czarna magia i silami zla nie ma nic wspolnego.
Czy odrazu smierc musi byc kojarzona ze zlem?
A polbog tibii Toth? Ten bog przeprowadza nas na tamta strone i jest bogiem z kregu dobra.

Co do samego Ashtamora to pogadajcie z Ksmirem na darashii potem odwiedzcie kilku npc w ANK i wam sie rozjasni.
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz
mago jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-02-2008, 08:31   #28
Lord_Piterek
Zbanowany

Data dołączenia: 29 06 2007

Domyślny

Po co odkopujesz temat idioto?
Lord_Piterek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-02-2008, 09:28   #29
Qapek
Użytkownik Forum

Qapek's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: ...
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Imię: ...
Gildia: ...
Świat: ...
Poziom: ...
Skille: ...
Poziom mag.: ..
Domyślny

bo ma coś ciekawego do powiedzenia? lepiej żeby odpowiedział w tym temacie niż spamował w nowym, nie?
aczkolwiek wiele się od tamtych czasów zmieniło, ten koleś nie ma
już quifitu nekromaty, może coś za tym stoi?
czy ktos moze mi nasrac na ryja bo jaki debil stoi styl
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rooney24 Pokaż post
sluchaj noobie jestem nowym uzytkownikiem forum a po drugie mam zjebane d w klawiaturze i musialem napisac t
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez OTSMASTAH Pokaż post
ej no a wezmniesz mnei tam na usmym lewelu??????????????? bo ja sie strasznie boje i wogule ten orszabhal mocno wali?
POMUSZ MI PLZZZZZZZ
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez lililililililaaaj Pokaż post
a fajnom masz mame?
i jaki lefel
Cytuj:
wygraj duszo kasy ale podaj mi pasy na swojego 1 czlowieczka bo nieumiem robic kont plx
Qapek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-02-2008, 16:52   #30
neopostman
Użytkownik Forum

neopostman's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
Wyślij wiadomość przez ICQ do neopostman neopostman ma numer GG trzeba sobie zasłuży Adres Jabbera do neopostman Send a message via Skype™ to neopostman
Domyślny

CipSoft pozostawił wiele "ścieżek prowadzących do nikąd". To chyba jest jedna z nich.
neopostman jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-02-2008, 23:13   #31
Vincento_Vampire
Użytkownik Forum

Vincento_Vampire's Avatar

Data dołączenia: 21 12 2007
Lokacja: pozdrawiam moich fanuf:cup:
Wpisy bloga: 5

Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Iridia:cup:
Poziom: 007
Skille: durzeee
Domyślny

A może on czeka na łódzką służbę zdrowia?

Wasz szczerze,
Shane

~
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Al'Bundy Pokaż post
Haha wincenty zmiazdzyl phoenixowi suty xD
I RULE THIS BOARD OBEY ME
Vincento_Vampire jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-02-2008, 21:02   #32
Trinistar
Guest

Domyślny

a moze to teleport do rook-a ?? ... moze trzeba iść tam do tego "nekromanty" na 7 - 8 lvl

a czemu do rooka poniewaz mówi ze jak na gdzies tam teleportuje to juz niewrócimy (chyba) - by sie wszystko zgadzało poniewaz gdy z maina telniemy sie do rooka to spada nam lvl do 1
  Odpowiedz z Cytatem
stary 25-02-2008, 02:17   #33
mago
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 03 2004

Imię: Bolbochan
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 136
Skille: 98/60
Poziom mag.: 22
Domyślny

btw

Teshial , a za nimi bo posiedli ich wiedze Nightmare Knights oraz starozytni z okolic deserta posiadali wiedze o zyciu po zyciu.

Bo czym ze jest dream challange i po co uzywamy life i death ringa w quescie . Wiem ze nie wierzycie w zycie pozagrobowe (ja tam wierze) ale to jest gra (inaczej bajka) i takowe moze istniec i jakas role spelniac.

Zalatwcie sobie blessy od bogow tibii i wtedy sprobujcie. Jest ich 7 - niektore wazne niektore mniej.
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz
mago jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania