Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 12-07-2006, 21:51   #61
Ivan of Fortera
Użytkownik Forum

Ivan of Fortera's Avatar

Data dołączenia: 09 12 2005
Lokacja: tajne przez poufne

Imię: Ivan mag
Profesja: Sorcerer
Świat: Fortera
Poziom: 27
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez matiiii
@up
Zastanowilem sie i wolalbym miec tylko Thais. Bo po co mi wiecej? Mi to by w zupelnosci starczylo. Po co mi miasta gdzie zyja jakies Dragony lub cyclopy? Ja tego nie zabije. Gdyby było miasto z trollami (ulubione stworki ) tobyloby fanie, ale to tylko gdybanie. Watpie aby dodali cos dla FACC (szczegolnie nowe misto) bo wtedy oplacalnoc PACC by sie zmniejszyla a oni chca uzyskac jak najwieksze pieniadze z tej gry.
Ty chyba wogóle nie zastanowiłeś się. Wyobraź sobie że jet Thais i tylko okoliczne mejsca. Wiesz co by to znaczyło? Znaczny spadek graczy lub było by strasznie ciasno i nie byłoby miejsca do expienia
Po co ci miasta gdzie żyją dragi i cyce? No cóż. Masz taki lvl jaki masz a potem bys narzekał ze żyby dobry lvl wbić musisz wybić XXXXXXX trolii

KMN - wizyta księdza
http://www.joemonster.org/download.p...getit&lid=2678
KMN - impreza u bogdana
http://www.joemonster.org/download.p...getit&lid=2687
Star Wars III - parodia
http://www.joemonster.org/filmy/3014...od_iii_pl.html
Ivan of Fortera jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 12-07-2006, 21:52   #62
Nephar
Użytkownik Forum

Nephar's Avatar

Data dołączenia: 19 06 2006

Domyślny

@matiiii
Więc według twojego rozumowania w Tibi powinny być tylko trolle, max lvl z 30 (podejżewam że więcej na trollach się nie wbije bo to katorga) i każdy by se tak w kółko robił 100 postaci żeby pobić trolle i zrobić 30lvl. Kiedyś zabijesz dragony a cyclopy są strasznie mocne . Na nowe miasto dla FACC zabardzo nie ma miejsca chyba że jakąś wysepkę by wykopali i dołączyli do kontynentu . Ten podpis jest poprostu the best xD. Podpowiedź: pierwsza cyferka to naprawdopodobniej 8 druga możliwe że 5.
stary 12-07-2006, 22:34   #63
grzelu8
Użytkownik Forum

grzelu8's Avatar

Data dołączenia: 25 07 2005
Lokacja: sk-ce

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: MapleStory
Poziom: 3x
grzelu8 ma numer GG 5359575 Send a message via Skype™ to grzelu8
Domyślny

tibianews ma fajnego screena
niech sie cipsoft pospieszy z tym updatem bo zapowiada sie fajny
tylko najpierw niech sie zajmą lagami na serwerach (celesta)

Ukryty tekst:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MortaroDelToro666 Pokaż post
Muj ziomek mateusz dargon wielki wyslal mi super filmy i na nih som jego kolegi i on sam i oni tam grajom rozne scenki zresztom co wam bende gadal sami se luknijcie
grzelu8 jest offline  
stary 12-07-2006, 22:43   #64
Ponczekm
Użytkownik Forum

Ponczekm's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2005
Lokacja: Głosków

Profesja: Elder Druid
Świat: Elera/Selena
Poziom: 69
Skille: 20/24
Poziom mag.: 55
Ponczekm ma numer GG 6040880 Send a message via Skype™ to Ponczekm
Domyślny PACC i Update

Jak do tej pory mialem watpliwosci co do kupna pacca ale teraz juz napewno kupie ;P ACHH... te nowe potwory i tereny
stary 12-07-2006, 22:46   #65
Antiad
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 10 2005

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 43
Skille: 72/72
Poziom mag.: 5
Antiad ma numer GG 3762947 Antiad ma login Tlenu antiad@tlen.pl
Domyślny

Co do wszystkich narzekających [w szczególności FACC] - postawcie się na miejscu CipSoftu albo stwórzcie własną grę i ulepszajcie ją przez 5 lat, wtedy zrozumiem wasze narzekanie. Dobrze że w ogóle coś robią... Tak samo Banuta czy Dworci lub Lizardy - umiesz na nich expić to mogą być lepsze i bardziej opłacalne niż scaraby / cyce albo inne takie.

@ Topic: Zdecydowanie jeden z lepszych updatetów. Wprowadza dużo ciekawych nowości.
Antiad jest offline  
stary 12-07-2006, 23:06   #66
pijany rolnik
Użytkownik Forum

pijany rolnik's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2005
Lokacja: Gdynia

Profesja: Master Sorcerer
pijany rolnik ma numer GG 2939702
Domyślny

To se poexpie kupie pacca!!
stary 12-07-2006, 23:28   #67
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Te quary sa najsmieszniejsze. Zielone kupsk...tzn osmiornice, niewiadomo po co to. Zapewne bedzie to jak lizardy - nasraja tego w liczbie 18937128973192783 z zerowym lootem. Piraci wygladaja zalosnie - slabsze beda kopia ww, srednie ghouli, mocne - dsow + necromancerow (moge sie zalozyc). Stawonogi beda kopia gsow/smokow ze srednim lootem. Ciekawe, czy znowu wprowadza studded cluby i bone shieldy, ktore oczywiscie sa niezbedne do grania w ta gre. Czary czy nowe profesje pomijamy, bo tego i tak nikt nie bedzie uzywal. Ciekawe, co wprowadza w nowym update? Najazd robotow z kosmosow, czy dinozaury?
stary 12-07-2006, 23:42   #68
Duch Guardi
Użytkownik Forum

Duch Guardi's Avatar

Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Tarnowskie Góry Postów: 1002

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Saint
Świat: Guardia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Serex
Mam nadzieje że to nie będzie kolejny niewypał
a ja wręcz przeciwnie mam nadzieje że to bedzie udany update
stary 13-07-2006, 00:08   #69
Adow Adan
Użytkownik Forum

Adow Adan's Avatar

Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: Brzezie

Gildia: Jest
Świat: Honera
Poziom: 82
Skille: 80/73
Poziom mag.: 6
Adow Adan ma numer GG 7709842
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Antiad
Co do wszystkich narzekających [w szczególności FACC] - postawcie się na miejscu CipSoftu albo stwórzcie własną grę i ulepszajcie ją przez 5 lat, wtedy zrozumiem wasze narzekanie. Dobrze że w ogóle coś robią... Tak samo Banuta czy Dworci lub Lizardy - umiesz na nich expić to mogą być lepsze i bardziej opłacalne niż scaraby / cyce albo inne takie.
Są takie gry za darmo (np. Ogame, moze i mozna cos dokupić ale to duzo niezmienia w grze. ogame juz z 3 lata jest i nadal sie trzyma choć mniej zarabia Serwer ogame niż Cipy. Co do tego zdania z expieniem to sie zgodze ze na każdym potworku mozna dobrze poexpić wystarczy mieć troche szczęścia i umieć grać. Ja raczej bym nie wytrzymał z samym thais (troche miasto nudne, na 1 rzut oka nic ciekawego ale jak sie troche pochodzi po okolicy to sie znajdzie w podziemiach cycki , ghoule ) i z samymi trolami jak to kolega powiedział. Dziwi mnie to ze sa niektóre miejsca(czytaj tereny) np. Fibula lub Greenshore w których praktycznie nic sie nie dzieje ( na powierzchni) a w zamian na nich mozna by "pobudować" expiska np. rotów,ghoulów, slimów lecz podziemia można by zostawić. Zgodze się ze płaci się i wymaga ale niepamiętam kiedy dodano coś "ciekawego" dla Facc bezpośrenio a nie pośrednio przez Pacc
IP:77.79.210.73:27199
Hasło:klan

Nie toleruje Noobow z Honery ....

Cytuj:
"Gdyby te dzieci neo postawić jedno na drugim, ostatnie 'łupło' by główką w słońce..."
Adow Adan jest offline  
stary 13-07-2006, 00:12   #70
Zielona Firanka
Użytkownik Forum

Zielona Firanka's Avatar

Data dołączenia: 13 02 2005

Świat: Azura
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez matiiii
@up
Zastanowilem sie i wolalbym miec tylko Thais. Bo po co mi wiecej? Mi to by w zupelnosci starczylo. Po co mi miasta gdzie zyja jakies Dragony lub cyclopy? Ja tego nie zabije. Gdyby było miasto z trollami (ulubione stworki ) tobyloby fanie, ale to tylko gdybanie. Watpie aby dodali cos dla FACC (szczegolnie nowe misto) bo wtedy oplacalnoc PACC by sie zmniejszyla a oni chca uzyskac jak najwieksze pieniadze z tej gry.
Moim zdaniem to Ty chory jesteś. Może chcesz mieć tylko Thais i to jeszcze w grafice jaka była x lat temu?! Fajnie... -.- Po co Tobie miasta w których żyją Dragony i Cyclopy, taak? No Tobie napewno po nic bo ich w najbliższym czasie nie zabijesz - może Cię nie stać na więcej niż zabicie trolla? Nupki

@topic
Może będą nowe wyglądy postaci? Skoro piraci tak wyglądają... Bodajże na tibianews.net czy na innej supported site byli chyba Necro (takie czarne). Może zmienili outfity? Ale by było śmiesznie

@all
Przypomina mi się jak było przed update z różdżkami: "oh nie!!!11one to będzie najgorszy update!!111 NIE GRAM W TIBIE!!111one"

Więc się zastanówcie
Zielona Firanka jest offline  
stary 13-07-2006, 00:29   #71
Chaosek
Guest

Domyślny

Jakoś to wszystko popierdółkowato wygląda, niejestem pewien czy uda się update jakiego się spodziewałem - w klimatach piracko-karaibsko-przygodowo-letnio-mroczno-zjarany. Pożyjemy - zobaczymy. Narazie te potwory to kandydaci do nowych odcinków pokemonów.

stary 13-07-2006, 00:59   #72
Yoh Asaqura
Użytkownik forum

Yoh Asaqura's Avatar

Data dołączenia: 13 07 2006
Lokacja: Rybnik

Imię: Sirun Iria
Profesja: Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom: 31
Skille: 42/36
Poziom mag.: 35
Domyślny Bravo !!

Nonono.... widzę że CipSoft przeszedł samego siebie
chyba zainwestuję w Pacc
Yoh Asaqura jest offline  
stary 13-07-2006, 01:10   #73
Zalgadis
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica

Domyślny

ten zielony wygląda jak lizadr templar tylko roziącgnięty ;p
Zalgadis jest offline  
stary 13-07-2006, 04:22   #74
nepton
Użytkownik Forum

nepton's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2006

Świat: Guardia
Poziom: 165
Domyślny

Tibia to gra nie tylko dla PG (a to przecież PGamers stwarzają CipSoftowi najwięcej kłopotów)... nie każdy gra po to żeby nabić lvl, zdobyć kupe kyształków i najlepiej jeszcze sprzedać. No oczywiście tacy ludzie to spora część tibijskiego społeczeństwa xD, No ale CipSoft chce dogodzić każdemu (pewnie też z jakimś uszanowaniem proporcji liczebnych i płacowych ), to dla każdego coś się znajdzie. Nie wszędzie są dobre tereny do expienia? Ale przecież nie o to tylko chodzi no i nie każdemu. Może ktoś chce poczuć "klimat gry", pozwiedzać sobie, poszukać questów, pograć w piłke albo zbudować zamek z parceli. Znam dużo ludzi którzy używają Tibii jako pewnego rodzaju czatu, grają aby poznać ludzi z różnych krajów, a kupują pacca, bo czemu nie (kiedyś sie natknąłem w McDonaldzie gdzieś niedaleko Szwajcarii na zestaw: Hamburger, duże frytki, duża cola za 19,90 Euro - więc wyobraźcie sobie, że dla dużej ilości ludzi pacc to nie żaden wydatek)... przynajmniej mają więcej miejsc na znajomych w Vipach... - i na takich klientach też zależy CipSoftowi - a może nawet bardziej niż na zgraji dzieciaków które sobie użądzają wyścig szczurów i po których można sie spodziewać wszystkiego.
Więc CipSotf myśli nie tylko o robieniu nowych expowisk, ale też o stworzeniu dużej ilości innych ciekawych rzeczy do roboty kiedy "nie masz nastroju na mordowanie". Więc:
Nowe tereny? Jak najbardziej - nie lubisz, nie chodź.
Nowe itemy? Jak najbardziej - nie chcesz, nie kupuj.
Nowe potwory? Jak najbardziej - męczysz się na nich - zostaw je innym.
A zmiany w engine? No cóż... wyrywają graczy z rutyny, powodują, że gra na powrót robi się ciekawa, przyciągają spowrotem tych, którzy już przestali grać, zmuszają do kombinowania i odnalezienia się w nowej sytuacji (eliminacja noobów? ), no i może nawet czasem coś zmienią na lepsze

Co do FACC... na pewno coś dostaną ^^ -przecież, to potencjalni klienci (to jest dopiero marketing jak firma sobie wychowuje klientów xD). Jakby nie było FACCów (i gra by im sie nie podobała aż tak bardzo) to przecież było by teraz może o 90% PACCów mniej... zresztą FACCe są elementem gry, i bez nich byłoby totalnie nudno, a i z ekonomią byłyby pewne problemy pewnie.
Na pewno FACCów nie ominą zmiany w samej grze, no i na 100% będą mogli kupić od graczy wszystkie nowe itemy , ale poza tym pewnie dodadzą dla nich jakiś nowy teren... jest przecież sporo wolnego miejsca :-) (ja osobiście obstawiam pustkowia między Kazz i OF, ale zobacyzmy :-))
Moge się założyć o bp rumu, że conajmniej jeden z dzisiejszych SSów był z terenów dla FACC - np ta sala tortur - może jakiś nowy (ale oczywiście pradawny) mroczny kult zagnieździł się gdzieś na starym kontynęcie - może gdzieś w podziemiach Dark Catedral? /// btw, chce do domku takie mebelki

A co do potworków - jest ich na tych wszystkich SSach bardzo dużo rodzajów - więc będzie ciekawie ^^ CipSoft sie naprade postarał :-)
(nie podoba się potworek - NIE MUSISZ na nim expić - naprawde). Samych piraktów naliczyłem z 7 rodzajów, no i jeszcze ci Undead Pirates (rzeczywiście zerżnięte z karaibów (chyba, że wpadli na pomysł wcześnej)). Poza tym mroczny kult (tam też sie kręci jakaś odmiana piratów - wyczuwam te niecne konszachty xD). No i jeszcze te rybołaki, zwani Quara (4 rodzaje) (ciekawe czy udało im się coś zbudować - wioche jakąś przynajmniej ). Żabki, żułwie, kraby i reszta ferajny - wiec dla low lvli też coś się znajdzie. Ale i nie zabraknie pewnie znanych już potworków (nowy lair smoków? - PG dostało co chciało?), no i wszystkie potworki z Tiquandy też zagoszczą na nowych wyspach. Mam tylko nadzieje, że loot bedzie jakiś lepszy leciał ... bo np na takiej Tiquandzie - jak sie człowiek nauczy - to nawet fajnie sie expi i dużo gp leci... ale jeśli chodzi o itemy - to tylko deco niestety ;///
Może tym razem będzie inaczej :-) (nowe bronie dla pallków?)

No, ale to wszystko tylko domysły.
Czy podoba mi się update? Nie wiem, jeszcze nie grałem.
nepton jest offline  
stary 13-07-2006, 07:11   #75
kołbaś
Użytkownik Forum

kołbaś's Avatar

Data dołączenia: 14 12 2004

kołbaś ma numer GG 7494864
Domyślny

up on to ma rację zbojkotuj ktos go a wysmieje go(podejewam ze reszta inteligentnego forum takze). Takie podejscie do gry i do nowych up'ów jest wskazane i bardzo zdrowe dla waszych wypaczonych tibią umysłów

I staniemy się pasterzami,
Dla Ciebie mój panie dla Ciebie,
Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni,
Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy,
Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie,
I poskramiać duszę będziemy na wieki,
In nomine Patris et Filii,
et Spiritus Sancti. Amen.
kołbaś jest offline  
stary 13-07-2006, 08:38   #76
Veltaxio
Użytkownik Forum

Veltaxio's Avatar

Data dołączenia: 10 05 2005
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Imię: Imargam
Gildia: Ekipa Misia
Świat: Furora
Poziom: 327
Skille: 104/102
Poziom mag.: 10
Cool @nepton

Swiete slowa stary , nie oceniajmy update zanim go niezrobia poniewaz na tym polega trzymanie napiecia a cipsoft do ostatniej chwili bedzie sie staral naklonic ludzi by dokonali zakupu "PACC" .
Veltaxio jest offline  
stary 13-07-2006, 08:46   #77
Xzonixek
Użytkownik Forum

Xzonixek's Avatar

Data dołączenia: 11 05 2005
Lokacja: 3miasto

Świat: Real
Poziom: 154
Domyślny

Może te Quara? beda jak dwarfy Ten fioetowy to guard, a zieone to sody Piraci pewnie beda miei swoja 'kryjowke' (xxxx sqm podziemi z nimi)... Jezei zrobią takie miejsca jak dc czy kopanie dwarfow z nowymi potworami, to znowu pojawi się więcej graczy...
18:31 Master of'Candia [250]: ty nie pisales o umiejetnosciach
18:31 Master of'Candia [250]: tylko os killu
18:31 Master of'Candia [250]: skillu*
18:31 Master of'Candia [250]: nie wiesz co piszesz?

:S
Xzonixek jest offline  
stary 13-07-2006, 08:51   #78
Totalizator the Wizzard
Użytkownik Forum

Totalizator the Wizzard's Avatar

Data dołączenia: 17 06 2006

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Xantera
Poziom: 61
Poziom mag.: 54
Domyślny

Mam tylko nadzieję że nowe itemki to nie będzie deco... Nie jest prawdą np. że na Banucie nie da się expić bo się da i jak ma się wprawę to exp nawet ładny, ale co z tego skoro zamiast kasy wynosi się kokosy... Odwrotnie jest z kolei na Dworkach gdzie itemki poza dekoracją są skupowane przez NPCa po ładnych cenach ,ale co z tego skoro exp jest żenujący jak na poziom potrzebny do skutecznego huntowania tam (przy okazji ktoś z mojej gildii odkrył normalną ,standardową kopalnie dwarfów na tiquandzie (niestety pod wejście do niej da się podlurować hydrę).

Ostatnio edytowany przez Totalizator the Wizzard - 13-07-2006 o 08:58.
Totalizator the Wizzard jest offline  
stary 13-07-2006, 09:22   #79
Momus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 11 2004

Domyślny

najlepiej wygląda ten nieumarły pirat po środku (czyt. latający płaszcz)
http://www.tibiahumor.net/articles/?id=542

a zobaczcie, tu macie jakieś różne żółwie i ropuchy na to nikt z was chyba jeszcze nie zwrócił uwagi
http://static.erig.net/teaser2-3.jpg

Ostatnio edytowany przez Momus - 13-07-2006 o 09:30.
Momus jest offline  
stary 13-07-2006, 09:25   #80
Peter of Refugia
Użytkownik Forum

Peter of Refugia's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2006
Lokacja: Sochaczew...

Profesja: Royal Paladin
Świat: Morgana
Peter of Refugia ma numer GG 7613577
Domyślny

Potoworki nawet fajne ale wiadomo już coś o nich hp, loot, etc ?

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania