|
|||||||
| Notki |
| Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
|
Opcje tematu |
|
|
#1 |
|
Guest
|
Mam pytanie co do blokowania silnych potworow np.dragon lordow czy behemotow.Dlaczego blokuje sie tarcza i bronia z duza defensywa zamiast dwoma tarczami?Przeciez nawet z dobrymi skillami duzo zycia nie zabierze sie behemotowi na full defie,a z dwoma tarczami bedzie sie tracilo mniej zycia.Wytlumaczcie mi to prosze...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guest
|
aha,ciekawe...Ale i troche bez sensu...
|
|
|
|
#5 |
|
Guest
|
dlatego bez sensu,bo w prawdziwym zyciu jak sie broni dwoma tarczami to jest lepsza skutecznosc i wieksza szansa na zablokowanie ataku.Ale magic sworda nie ma prawie nikt,a szczegolnie dwoch.
|
|
|
|
#6 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Rzeszów
|
na antice miec 2 magic sword to nie az taki wielki problem...
|
|
|
|
#7 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 02 2004
|
Cytuj:
). W prawdziwym życiu jak sie bronisz dwoma tarczami (umówmy sie że takie coś sie zdarza, np. na jakichś zlotach), jesteś łatwiejszym celem niż z jedną tarczą a drugą ręką wolną. Bo:1. Obrona to nie tylko chowanie sie, ale przede wszystkim manewrowanie - nawet najlepsza tarcza pęknie szybko jeśli nie amortyzujesz uderzeń. 2. Jeśli przeciwnik wie, że możesz zaatakować, nie "pójdzie na całość", tylko też będzie sie asekurował - dlatego lepiej mieć jakąś broń niż drugą tarczę. Reasumując - najlepszą kombinacją z możliwych jest jednak tarcza + broń (no chyba że jaka lanca albo łuk..., musiałem dodać bo zaraz sie ktoś będzie czepiał ).Pozdrawiam serdecznie.
|
|
|
|
#8 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2004
Lokacja: Gdynia
|
Popieram stanowisko kolegi 2 tarcze nic neidaja wiec bezsensem jest blokowac 2 a po 2 bloker azwsze mosi bic silniejszego potwora zeby ten sie nie przerzocil
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 06 2004
|
Po pierwsze to nie można brać do ręki 2 tarcz więc ten temat jest troche bez sensu ale jesli byla by taka opcja w grze to popieram Stu
![]() @edit: Jak da się założyć 2 tarcze to bardzo mi przykro ale każdy ma prawo sie pomylić więc jest mi przykro z tego powodu ![]() Ostatnio edytowany przez Riwimi - 09-08-2004 o 16:02. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
|
@Riwimi: Da się załorzyć 2 tarcze ale nieda się załorzyć 2 mieczy.
|
|
|
#11 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 09 2003
|
Wyobrazesz sobie ze koles ma nowaom postac 15 lvl i bierze dwaie tarcze i idze blokowac draga (LOL) a jesgo kumpel paladyn zabija
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Askara
Poziom: 101
Skille: 93/60
Poziom mag.: 19
|
Koleś kupuje 2 dobre atrcze i blokuje dragi?
Co najmniej dziwne ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sosnowiec
Stan: Na Emeryturze
Imię: Polalunia
Świat: Aldora
|
A ja w jednym z poradnikow wyczytalem, że jednak można używać 2 tarcz, nie pamiętam skąd mam ten poradnik ale tu macie ten konkretny kawalek:
" FISTS: Unless any fist fighting weapons are implimented, fist fighting is quite worthless. Using a club with 10 clubbing skill is about as effective as having 70 fist fighting. The biggest difference comes in the fact that a fist fighter can hold 2 shields for extra DEF value. " |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 08 2004
|
Ej..., chlopaki (i dziewczyny :tongue: ), a co powiecie na to...
?? :Dla czego nie mozna zalozyc na siebie 2 zbroii??...no jedna na druga!!...jesli jedna bylaby wiekrza, od drugiej...albo nawet 3 zbroje!!... :tongue: Te dwa miecze to jeszcze, ewentualnie, ale dwie tarcze...lekki LOL... ...ale jezeli juz porownujecie Tibie, do realnego swiata (i znowu lekki LOL), to: Prosze, wyjasnijcie, jak mozna wypchac caly plecak i wlozyc do nigo, jeszcze jeden plecak wypchany po brzegi ??!!...jak wam sie to uda "upchnac"...to co powiecie na plecak pelen innych plecakow ??...tak Tibia, jest lekko podobna, do realnego swiata, przez swobode, luz, mozliwosc porozumiewania sie z innymi ludzmi i wiele innych rzeczy, ale nie uzasadniajcie rozwiazan zastosowanych w grze przykladami, z realnego zycia...wiele sytuacji sie potwierdza w rlu, ale bez przesady... ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 08 2004
|
Zalozenie na siebie 2 tarczy nic nam nie daje - liczy sie ta ktora ma wiekszy def. A jesli chodzi o blokowanie z bronia i tarcza to wychodzi na lepsze niz z sama tarcza (lub dwoma
) bo kazda bron ma swoj def czyli dodatkowe punkty obrony. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Użytkownik forum
Lokacja: Braniewo
|
nie wiem czy to dobre miejsce do zadania pytania ale tytul to "blokowanie" wiec pytam... jakie skille eq i lvl powinien miec knajt by bez wiekszego stresu blokowac dragon lorda
bo mam taka okrutna ochote sprubowac... ;p przykladowo bedzie bilo tego dla 2 palkow na ~40 lvl |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 07 2004
|
Ja raz blokowałem Dl'a
Moje skile (wtedy) 72/68 LvL: 38 eq: K-set, demon shiedl od kolegi i bright poszły 2 uhy na dl'a Zabijali: 2 palki 38 lvl (74/66/) 43 lvl (78/70) 15 mlvl (sd) Ale proponuje miec lepsze skile i eq ![]() i lepszy lvl... bo komba casami sa ostre ![]()
|
|
|
#18 |
|
Użytkownik forum
Lokacja: Braniewo
|
lol thx za tak szybko odpowiedz ;p to ja mam skille lepsze
lvl 37 i vampire shielda... tera to tylko ekipe zbieraca gdzie na tego DLa moge isc ? wiem ze sa na dragonlandzie i pohu a czy gdzies jeszcze ?.. oczywiscie jestem facc ;/ tak na marginesie juz po 20 a tu ni ch*ja ![]() Ostatnio edytowany przez Kanarmaster - 11-08-2004 o 20:02. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Guest
|
Mam pytanie... jak myslicie?? zablokuje mino guarda z eq p-armor, p-legs, dark helmet, spike sword i dwarfen shield???
![]() |
|
|
|
#20 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Libiąż
|
Zalezy od tego czy bierzesz go na klate czy powoli odchodzisz i kto bedzie atakowal[jest to uzaleznione od czasu blokowania] bo mino guard moze zadawac duze obrazenia[ nawet do 60 ]
|
|
|
|