|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Proponuje na Help Boardzi opisać problem.
Osobiście mi się wydaje, że będzie to najodpowiedniejsze miejsce. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Tutora porownujesz do policjanta? Ja bym go raczej porownal do informacji w kasie biletowej PKP. Idzie babka z kasy biletowej do meliny i zada 10% zyskow albo ich wyda... I co jest nie tak? Bynajmniej nie bronie jakiegos <cenzura> tutorka z cholera wie ktorego w kolejnosci swiata tylko twierdze, ze on nie naduzywa swojej pozycji! A wynika to z tego, ze tutor rozni sie od zwyklego gracza tym, ze mam pewne obowiazki! Tego juz sie nie chcialo przeczytac? AMEN
"So here I am, In solitude I stand" Ostatnio edytowany przez Zami - 17-04-2006 o 17:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Guzur Fira
Napisz do mnie na gg to postaram się pomóc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
pokrzywa
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
Nie załapałeś przesłania poprostu. Pani w okienku kasowym PKP nie jest wyznaczana poprzez test stworzony prezz prokuratore. Tak dobrez napisałeś, że tutor jest zwykłym graczem, i tak samo jak reszta zwykłych graczy jeśli Cię on straszy banem jeśli czegoś nie zrobimy to to jest łamanie zasad. Panie kolego Pan nie dokońca przeczytał wszystkiego. Ostatnio edytowany przez emilok - 17-04-2006 o 20:59. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2006
Lokacja: Rybnik
Imię: Ash'Aman
Profesja: Druid
Świat: Xerena
Poziom: 13
Skille: 15/18
Poziom mag.: 11
|
![]() Napisz na tibia.com na help board i po sprawie, dziecko kupilo na allegro "testy na tutora" (jak juz ktos wspominal) i teraz mysli ze jest alfa i omega n/c
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2005
Stan: Aktywny gracz
Świat: Kyra
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#27 |
Zbanowany
|
![]() :S Powodzenia życze, Satamo gra na dwóch ownerów.. jeden wzorowy tutor, drugi nie do końca..
Ja sie z tym też nie dawno spotkałem, hunt od Phoenixa Eternala.. a dlaczego ? Bo niby LH używam.. Phoenix Eternal jest w tej samej gildi co Satamo (Geeks in pink outfit). Chłopcy myślą że mają tutora w Gildii to im wszystko można. Ja bym na Twoim miejscu nie płacił.. Ja płacić nie chciałem, przyszli Geeks'y do mnie po domek ii.. i tyle.. zawołałem znajomych z KH i dali sobie spokój.. To zwykli pozerzy.. moja rada? Załatw sobie jakiegoś pro z SC albo KH i nic Ci się nie stanie (chodzi mi o dedy) A o tutorze nadużywającym swojej pozycjii napisz na forum.tibia.com @Down: Źle to ująłem.. chodziło mi o to że po prostu nie nadużywa swojej pozycjii, zawsze chętnie pomaga i takie tam.. Ostatnio edytowany przez Gallar - 19-04-2006 o 16:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Stan: Tutor
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#29 | |
pokrzywa
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
Przecież w tibi niema oszustów.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 01 2006
Lokacja: ...
Imię: "Emeryt"
Profesja: Elite Knight
Skille: 96
|
![]() Cytuj:
![]() Tutor = gracz. Zabic Cie moge za cokolwiek np. wspomniany outfit ![]() Oplata za uwolnienie od hunta? Legalne ![]() ![]() Krotko mowiac zabijac Cie moze, huncic takze ( jaka roznica? ![]() Tutorow najlepiej szukac na Help Channel'u (ctrl + o -> Help~)lub Forum -> Help board, GM nie musi odpowiedziec przy Twoim reporcie ![]() Uwazam, ze trudno bedzie Ci udowodnic mu jego winy. Pokazesz na stronie, ze Cie zabil? On sie nie przyzna a GM/CS musi miec dowody. Codziennie slysze grozby od ludzi na Help, zreportuje Cie do GM za bycie niemilym, a to poprostu ktos spamuje a ja probuje uciszyc ![]() Jak ktos rozmawia na Help to nie powinienem reportowac, tutor musi byc cierpliwy i czesto uzywac opcji 'Ignore'. Moze podczas jednej z rozmow nagraj filmik lub zrob screeny. Tak, wiem to moze byc fake. Polecam np. Fraps, nagraj ten 30 sekundowy filmik pod koniec rozmowy przedstaw wszystko i to juz bedzie dowod ![]() Ostatnio edytowany przez Suna - 19-04-2006 o 15:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 07 2006
|
![]() Tak zgadzam sie z tym panem nademna , on mowi prawde wiec otur to tez clzowiek i tez mzoe zabijac tak samo jakbym ja ice zabil hahahaha xD
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Przestańcie pie****ć, że nadużywa swojej pozycji jako tutor. Tutor nie ma żadnej władzy, więc i nie ma czego nadużywać. Jest on takim samym graczem jak każdy inny. Poza tym każdy ma prawo zabijać innych z jakiekokolwiek powodu (oczywiście, oprócz rasowych, narodowościowych czy religijnych) - a fakt, że (rzekomo) używasz bota jest bardzo dobrym pretekstem, żeby cię zabić. Co prawda powinien on to zgłosić do gamemastera i jedyne co można mu zarzucić to fakt, że cię tym straszy, ale tego nie robi. W praktyce jednak nie jest on w stanie ci udowodnić używania bota, więc i niewielki jest sens, żeby to zgłaszał.
Inaczej mówiąc, jest to taki sam przypadek PA (jeśli faktycznie nie używasz bota), jakich zdarza się w Tibii 34195 każdego dnia. Fakt, że ten gracz jest tutorem nie ma tu żadnego znaczenia. Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 20-08-2006 o 14:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Tutor ma mozliwosc reportowania "bad names", natomiast Senior Tutor reportowania rowniez wypowiedzi pisanych na trade chacie / deafulcie itd. Normalny gracz to potrafi? Nie - wiec Tutor pewna wladze ma, czyli... mylisz sie. Poza tym, jak juz Gremlin pisal, w tym przypadku ten felerny Tutor lamie regulamin straszac banem. To, ze nie mozna mu tego udowodnic za bardzo, jak i to, ze malo banow za takie postepowanie jest, to juz inna sprawa.
![]() |
#34 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 05 2006
|
![]() powinien zglosic ale nie zadac kasy za uchronienie od zgloszenia do GM'a
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Szczecin
|
![]() Gracz jak Gracz, Tutor czy nie, to też gracz. Może robić to samo co Ty, tyle że system Reportu jest taki sam jak dla zwykłego zawodnika. Tutor może jedynie 'pomagać' , jeśli używałeś bota, to ban Ci sie należy, jeśli nie, zareportuj go.
~Yours Jojo
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 10 2004
Lokacja: Przemyśl
Imię: Fawkes of Tiara
Profesja: Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 19
Skille: 60/55;/
Poziom mag.: 9
|
![]() Pisz do Tutora Polaka ;] Jeżeli z angl. u ciebie kiepsko;] Zbierz qmpli i do roboty;] I reportnij to Gm'owi ;] Ale że Tutopr takie rzeczy robi o.O Co za noob.... --.--
![]() |
#37 |
Manga & Anime
Data dołączenia: 25 01 2005
![]() |
![]() widze ktos lubi odkopywac stare tematy? -.-
![]() |
#38 | |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
Jedyna władza jaką można przypisać senior tutorom polega na tym, że gracz, którego post na forum został zgłoszony jako naruszający zasady, nie może nic więcej pisać na forum ani edytować swoich postów do czasu rozpatrzenia sprawy przez Customer Support. Ale wówczas, jeżeli zgłoszenie było kompletnie nieuzasadnione, tutor może stracić swoją pozycję na zawsze. @down GM nie uwierzy na słowo ani jednemu, ani drugiemu Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 20-08-2006 o 22:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2004
Lokacja: Jaworzno
Profesja: Rookstayer
|
![]() kichakichakicha
kichakichakicha Ostatnio edytowany przez Karrith - 03-02-2012 o 11:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
|
![]() Ten pan nademna ma racje..
Tutorzy maja specjalne uklady z gamamiXD tzn. GM`em predzej uwiezy tutorowi niz takiemu zbrodniarzowi (w tym przypadku niewinnemu). Wiec nie piszcze mi tu, ze zastraszanie tym jest legalne-.-. Tutor nadurzywa swojego stanowiska na podzstawie: 1.Zastraszanie reportem(bardziej zauwazalnym) za niewiadomo co??? (CHlopy czy report taki by mial sens? to jest nielegalne pisanie takiegoczegos) 2.Stanowisko stanowiskami, ale kazdy mu uwierzy bo wypelnil test-.-. |
![]() |
![]() |