|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#101 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
|
![]() |
#102 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Otóż to. Od nas samych... prosto można dojść do wniosku, że ktoś kompetentny może mieć szczęśliwe życie z Windowsem, jak i z Linuksem zresztą też. Tekst, do którego dałem link jest dla laika.
Faktycznie, stronniczy do bólu. Mimo to autor pokazał, że zupełnemu laikowi lepiej będzie z Ubuntu niż z Windowsem. Komuś, kto myśli żadnego problemu nie sprawi instalowanie sterowników itp. może się cieszyć bezpiecznym, cholernie fajnym Windowsem; dla niego żaden poruszony problem nie będzie przeszkodą. @Matek A właśnie, że nie. Linux jest dla użytkownika bardziej przyjazny (vide: menadżer pakietów). Niewielka różnica, w sumie można uznać, że Linux i Windows przestaną się w ogóle od siebie jakoś szczególnie różnić dla zwykłego użytkownika. Oczywiście poza kwestią gier. @Down Zapewniam cię Kele, że wszystko potrzebne laikowi tam znajdzie ![]() Ostatnio edytowany przez Thero - 20-08-2006 o 15:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Guest
|
![]() @up
Menedżer pakietów ![]() Edit: A OpenOffice dla laika, w polskiej wersji językowej, jest? : > Korzystałem z Ubuntu i wiem co tam siedzi, a co nie. Ostatnio edytowany przez Kele - 20-08-2006 o 16:10. |
![]() |
![]() |
#104 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 04 2006
Lokacja: ehonder][quote=behonder]ackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackh
Profesja: Knight
Świat: ehonder][quote=
Poziom: eho
Skille: ehonder
Poziom mag.: eh
|
![]() ![]() P.S-mi xp dobrze chodzi mam mozzile i avast i screach and destroy więc mi chodzi dobrze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Guest
|
![]() Ja wole Linuxa. Najbardziej Debiana.
1 Doskonała platforma programistyczna 2. Lubie takie rzeczy. LINUX RZADZI!!! ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() większosc ludzi używa produktu Billa dlatego bo mało któremu się chce nauczyć korzystac z linuxa (są tacy co chcą nie przecze ale mało).ja osobiście używam win98 nie wiem czemu probowałem kiedyś zainstalować Xp ale jednak na 98 czuje sie "lepiej" nie wiem czemu.byc może jak mi sie zechce (a znając siebie bedzie to trudne) wezme spróbuje opanować linuxa ale narazie pozostane za prodkuktem "Wrociarza" (przetłumaczcie nazwisko dla niekumatych)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#108 |
Guest
|
![]() @Matek
Wsparcie, nie wsparcie. I tak to gówno da. Większość tych pożal się Boże wsparć (czyt. Service Pack'ów) łata dziury w używanym przez wszstkich ludzi na całej kuli ziemskiej bez wyjątku, Internet Explorerze! Nadzwyczaj skutecznym jest także firewall od SP2. Pliki z sieci p2p dostają masakrycznie dużego transferu, a sam komp chodzi ~1,5 raza lepiej. @down Slyszałeś kiedyś o czymś takim jak "GRUB" ? :-) Ostatnio edytowany przez Kele - 23-08-2006 o 09:13. |
![]() |
![]() |
#109 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2004
Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
![]() |
![]() Ja nawet gdybym chcial miec linuksa to mam duze ograniczenie ,bo jak siorka albo ojciec zechca posiedziec na kompie to sie nawet w ubuntu zgubią :/ .
Poza tym nie robilem formata na xp z pol roku .Nie mam zadnego antivirusa i service packa. Jedynie ad-aware przeskanuje kompa raz na miesiac i jest ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() @ matek sorry ale ja nie powiedziałem że coś mi się nie podoba co z tego ze używan win98 to że jest stary nie robi dla mnie żadnej różnicy jak ktoś wie jakie są dobre zabezpieczenia systemu to nawet dziury w Ie mu nie przeszkadzają możesz mowić co chcesz (krytyka to rzecz nromalna).i ja też nie powiedziałem że nie jest bezpieczny trzeba tylko wiedzieć jakich programów uzywać by sie bronić przed wszelkim shitem z internetu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Użytkownik Forum
|
![]() ja mam napchane
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Nieobecny.
|
![]() http://www.novell.com/linux/windowst...publicservice/
Polecam ogladniecie i posluchanie, swietne jest ![]() EDIT A, i jeszcze sobie przypomnialem o tym: http://video.google.com/videoplay?do...75187299123940 Ostatnio edytowany przez $corcerer - 27-08-2006 o 00:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 08 2006
Lokacja: W domu
![]() |
![]() Jak dla mnie to Windows Jest lepszy od Linuxa
Poniewaz jestem troche nie kumaty i Na linuxie sie nie znam ![]() Ale fajne są te Pingwinki i diabelki ![]() |
![]() |
![]() |