|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 06 2006
Imię: Karigan Zaja
Profesja: Knight
Gildia: rozpadła się :P
Świat: Refugia
Poziom: 36
Skille: 71/69
Poziom mag.: 4
|
![]() Może ktoś z Was wie... Odkąd mam kablówkę wyskakuje mi komunikat, że IP adresse jest zablokowany na 30 minut, wszyscy o tym słyszeliście, niektórzy to znacie, wiem, że są takie wątki na forum. ALe... Podpisałam anex do umowy, dostałam prywatny nr IP, wchodzę sobie dziś na Tibię, żeby sprawdzić, czy to działa i co widzę?? Że mój adres jest zablokowany na 30 minut!! Proszę Was o odpowiedź, czy to znaczy, że mając internet w kablówce, nic nie jest w stanie pokonać tej dziadowskiej blokady??
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Sprawdz sobie w umowie jaki miałeś mieć przypisany adres IP, sprawdź też jaki miałeś przed aneksem, sprawdź w połączeniu jaki masz obecnie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
|
![]() Ok, poczekam aż mąż wróci z pracy...Na razie dowiedziałam się, że prawdopodobnie mam zmienne IP. Wchodzę na stronę www.whatismyip.com i za każdym razem ostatnia cyfra jest inna. Brat twierdzi, że to wygląda tak, jakby Tibia widziała coś innego, bo przy każdym IP nie mogę się zalogować
Buuu, znalazłam umowę...Nie ma nic na temat IP, ani tego który mieliśmy, ani tego, który mamy mieć teraz...Dżezik po prostu...Do dzisiaj tą MAŁĄ niedogodność miałam za darmo, teraż mnie kosztuje 10 zł m-cznie. Na szczęście, chyba można z tego zrezygonować... Ekstra, to sobie pograłam... Ostatnio edytowany przez Jolpek - 01-09-2006 o 09:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
pokrzywa
![]() ![]() |
![]() Najlepiej to spotkać się jeszcze raz z administratorem i mu wytłumaczyć, że w grze w którą grasz istnieje niebezpieczeństwo blokowania adresu ip w skutek nadmiernego logowania się graczy z 1 adresu ip (trochę ściemy nie zaszkodzi ;P) i podyskutować o rozwiązaniu tego ,jak by nie patrzeć, problemu. Jeśli w umowie nie ma nic o ip to teoretycznie jest lepiej dla Ciebie ;].
Jeszcze powiedz czy masz usługę od jakiejś dużej sieci (aster, netia czy inne) czy od jakiegoś pomniejszego dostawcy. Ostatnio edytowany przez emilok - 01-09-2006 o 10:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
|
![]() Mam internet przez kablówkę - Vectrę, kóterej też niejedna osoba tu pisała (ale nikt nie pisał o problemie z prywatnym numerem)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 01 2006
|
![]() Zabawne. Ja myślałam, że po małżeństwie przechodzą takie idiotyczne rzeczy jak marnowanie czasu przy głupiutkiej grze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 03 2005
Lokacja: ElblągŚwietnaMieścina LiczbaPostów: NieWięcejJakJegoIQ UlubionePowiedzonko: Buta humak, goshak pixo.
Stan: Początkujący
Imię: Prosze jedengp
Świat: Isara twa stara
Poziom: 1:(
Skille: 1337/-6
Poziom mag.: 9?
|
![]() No wiec tak. Bys musiala u administratora wykupic wlasne ip. Bedziesz doplacac 12,50zl wiecej chyba. Sam mam z tego i dlatego sporadycznie gram w tibie
![]() Edit: Sporadycznie, bo pol miasta ma takie samo ip ;> dla jasnosci |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Sam mam neta z Vectry i u mnie blokada IP to codzienność. Byc moze servery tibii widza adres ip całej sieci w twoim miescie a nie twój prywatny. Jesli masz prywatny IP to nie powinien zaczynac sie cyframi 10.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
|
![]() Ktoś tam po drodze nie doczytał, więc powtórzę. Wykupiłam swój prywatny IP, który od dziś miał działać, zaczyna się od 81, ale do gry nadal nie mogę wejść (już od 8).
Ludzie z E-ga - zróbmy listę wyznaczmy sobie pory, w których każdy z nas będzie grał i nie będzie problemów z logowaniem ![]() Problem rozwiązany, skontaktowałam się z adminem i dowiedziałam się, że IP PUBLOCZNE (a nie prywatne) będzie działać dopiero po północy. No i działa ![]() Ostatnio edytowany przez Jolpek - 02-09-2006 o 10:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez Jolpek - 01-09-2006 o 13:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guest
|
![]() hm... ja mam zawsze takie same IP i zaczyna sie ono na 81. ale ip blocked mam codziennie i chcialbym sie tego pozbyc bo gdy nawet dostane kicka w nieodpowiednim momencie to moze zakonczyc sie to dedem w zwiazku z zablokowanym IP
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Zamień się na rodziny, też tak chce. U mnie wszyscy uważają, że "ta głupia i nudna strzelanka w którą grasz pobudza u ciebie agresję" (mowa o legendarnym Preyu, na którego czekaliśmy 10 lat. I opłacało się - dla mnie FPS roku 2006).
![]() |
#13 | |
pokrzywa
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() Może i tak ale za to jak poprawia nastrój ! (It's so dark in here...I'm doomed !)
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 06 2005
|
![]() Mam dokladnie ten sam internet ( Vectra ) te ip blocki sa niedowytrzymania zbierze sie takich 5 ktorzy wpisza zle passy i juz masz i blocka na 30 minut pozniej znowu jakis tuman wpisze zle passy w ciagu tych 30 minut i zegar sie resetuje ... ostatnio po powrocie ze szkoly jak chcialem sie lognac na chara to musialem czekac do 1 w nocy zeby ip zostalo odblokowane !! I nawet bylem w vectrze bo chcialem zaaktywowac Niezmienne IP z klasy publiczniej i to nie dalo zadnych efektów. Mialem raz przypadek kiedy czekalem z kumplem na hydry przy wejsciu na spota bo ziomki siedzialy i za 5 minut mielismy wchodzic chcialem sie przelogowac na chwilke na inny swiat zeby pogadac w tym czasie z kumplem i co widze ?? Your ip is blocked for 30 minutes. Odczekalem 30 minut wbilem i okazalo sie ze gdy mialem ip blocka ktos inny zajal sobie hydry na 10h+ .
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2005
Lokacja: B-stok
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elite Knight
![]() |
![]() gz panie archeolog..
edit @down jak ja to mowie...na "COOO?" jest jedna odpowiedz..i nie jest to "nic" ;] ale co nas to obchodzi ze tatus cie w wala robi? albo ze firma sie opieprza? zamiast wyzalac sie tutaj idz im halasu narob ![]() aha allegro roxor nie? ..
*2 rady od teletoobis'ia: 1. NIGDY nie dawać passów z forum młodszej zwierzynie 2.TULIMY! Wiesz, jednego Ci zazdroszczę: kiedy ja siedze na forum pełnym idiotów, Ty właśnie czytasz podpis geniusza i przyszłego władcy świata :/ Cytuj:
Ostatnio edytowany przez teletoobis - 16-10-2006 o 18:59. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 06 2005
|
![]() COO ? chodzi tylko o to ze wpadlem do vectry zeby zrobili mi to publiczne ip i chuja nie ma tego ojciec polazl podpisac i nie mam tego ip codziennie mi sie zmienia albo oni cos przypalaja w chuja albo ojciec cos mnie w wala zrobil bo mu sie np. isc podpisac nie chcialo ;o Vectra rox
... @up Nie rozumiem ... boli cie to ze to napisalem ? Pogniotlo cie ? Z reszta czego wyskakujesz mi z jakims allegro nie rozumiem tego ? -.- Ostatnio edytowany przez aerone - 23-10-2006 o 19:33. |
![]() |
![]() |