Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 01-09-2006, 08:40   #1
Jolpek
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 06 2006

Profesja: Knight
Świat: Refugia
Poziom: 36
Skille: 71/69
Poziom mag.: 4
Domyślny Dlaczego nadal blokuje mi IP

Może ktoś z Was wie... Odkąd mam kablówkę wyskakuje mi komunikat, że IP adresse jest zablokowany na 30 minut, wszyscy o tym słyszeliście, niektórzy to znacie, wiem, że są takie wątki na forum. ALe... Podpisałam anex do umowy, dostałam prywatny nr IP, wchodzę sobie dziś na Tibię, żeby sprawdzić, czy to działa i co widzę?? Że mój adres jest zablokowany na 30 minut!! Proszę Was o odpowiedź, czy to znaczy, że mając internet w kablówce, nic nie jest w stanie pokonać tej dziadowskiej blokady??
Jolpek jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 01-09-2006, 08:46   #2
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Stan: Niegrający
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Domyślny

Sprawdz sobie w umowie jaki miałeś mieć przypisany adres IP, sprawdź też jaki miałeś przed aneksem, sprawdź w połączeniu jaki masz obecnie.
stary 01-09-2006, 09:24   #3
Jolpek
Użytkownik forum

Domyślny

Ok, poczekam aż mąż wróci z pracy...Na razie dowiedziałam się, że prawdopodobnie mam zmienne IP. Wchodzę na stronę www.whatismyip.com i za każdym razem ostatnia cyfra jest inna. Brat twierdzi, że to wygląda tak, jakby Tibia widziała coś innego, bo przy każdym IP nie mogę się zalogować

Buuu, znalazłam umowę...Nie ma nic na temat IP, ani tego który mieliśmy, ani tego, który mamy mieć teraz...Dżezik po prostu...Do dzisiaj tą MAŁĄ niedogodność miałam za darmo, teraż mnie kosztuje 10 zł m-cznie. Na szczęście, chyba można z tego zrezygonować...

Ekstra, to sobie pograłam...

Ostatnio edytowany przez Jolpek - 01-09-2006 o 09:30.
stary 01-09-2006, 09:58   #4
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Domyślny

Najlepiej to spotkać się jeszcze raz z administratorem i mu wytłumaczyć, że w grze w którą grasz istnieje niebezpieczeństwo blokowania adresu ip w skutek nadmiernego logowania się graczy z 1 adresu ip (trochę ściemy nie zaszkodzi ;P) i podyskutować o rozwiązaniu tego ,jak by nie patrzeć, problemu. Jeśli w umowie nie ma nic o ip to teoretycznie jest lepiej dla Ciebie ;].

Jeszcze powiedz czy masz usługę od jakiejś dużej sieci (aster, netia czy inne) czy od jakiegoś pomniejszego dostawcy.

Ostatnio edytowany przez emilok - 01-09-2006 o 10:01.
emilok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-09-2006, 10:14   #5
Jolpek
Użytkownik forum

Domyślny

Mam internet przez kablówkę - Vectrę, kóterej też niejedna osoba tu pisała (ale nikt nie pisał o problemie z prywatnym numerem)
stary 01-09-2006, 10:31   #6
Dobrawa
Użytkownik forum

Data dołączenia: 15 01 2006

Domyślny

Zabawne. Ja myślałam, że po małżeństwie przechodzą takie idiotyczne rzeczy jak marnowanie czasu przy głupiutkiej grze.
Dobrawa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-09-2006, 10:36   #7
Kwadratowe Koło
Zbanowany

Kwadratowe Koło's Avatar

Data dołączenia: 20 03 2005
Lokacja: ElblągŚwietnaMieścina LiczbaPostów: NieWięcejJakJegoIQ UlubionePowiedzonko: Buta humak, goshak pixo.

Stan: Początkujący
Świat: Isara twa stara
Poziom: 1:(
Skille: 1337/-6
Poziom mag.: 9?
Domyślny

No wiec tak. Bys musiala u administratora wykupic wlasne ip. Bedziesz doplacac 12,50zl wiecej chyba. Sam mam z tego i dlatego sporadycznie gram w tibie

Edit:
Sporadycznie, bo pol miasta ma takie samo ip ;> dla jasnosci
Kwadratowe Koło jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-09-2006, 11:05   #8
Scyzoryk27
Użytkownik Forum

Scyzoryk27's Avatar

Data dołączenia: 02 06 2006
Lokacja: Polkowice

Profesja: Druid
Świat: Grimera
Poziom: 30
Poziom mag.: 33
Scyzoryk27 ma numer GG 5039750 Send a message via Skype™ to Scyzoryk27
Domyślny

Sam mam neta z Vectry i u mnie blokada IP to codzienność. Byc moze servery tibii widza adres ip całej sieci w twoim miescie a nie twój prywatny. Jesli masz prywatny IP to nie powinien zaczynac sie cyframi 10.

[char]Master Pieces[/char]
Scyzoryk27 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-09-2006, 12:18   #9
Jolpek
Użytkownik forum

Domyślny

Ktoś tam po drodze nie doczytał, więc powtórzę. Wykupiłam swój prywatny IP, który od dziś miał działać, zaczyna się od 81, ale do gry nadal nie mogę wejść (już od 8).

Ludzie z E-ga - zróbmy listę wyznaczmy sobie pory, w których każdy z nas będzie grał i nie będzie problemów z logowaniem

Problem rozwiązany, skontaktowałam się z adminem i dowiedziałam się, że IP PUBLOCZNE (a nie prywatne) będzie działać dopiero po północy. No i działa

Ostatnio edytowany przez Jolpek - 02-09-2006 o 10:39.
stary 01-09-2006, 13:15   #10
Jolpek
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dobrawa Pokaż post
Zabawne. Ja myślałam, że po małżeństwie przechodzą takie idiotyczne rzeczy jak marnowanie czasu przy głupiutkiej grze.
Hehe, żoną jestem od 3 lata, a w Tibię gram od 3 m-cy Mój teść z kolei cały wolny czas spędza grając w WoW, dobrze, że męża nie ciągnie, bo najpierw przez pół dnia nie mogłabym się zalogować, a drugie pół dnia siedziałby mąż...

Ostatnio edytowany przez Jolpek - 01-09-2006 o 13:36.
stary 04-09-2006, 13:22   #11
Qarcaro
Guest

Domyślny

hm... ja mam zawsze takie same IP i zaczyna sie ono na 81. ale ip blocked mam codziennie i chcialbym sie tego pozbyc bo gdy nawet dostane kicka w nieodpowiednim momencie to moze zakonczyc sie to dedem w zwiazku z zablokowanym IP
  Odpowiedz z Cytatem
stary 04-09-2006, 14:28   #12
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jolpek Pokaż post
Hehe, żoną jestem od 3 lata, a w Tibię gram od 3 m-cy Mój teść z kolei cały wolny czas spędza grając w WoW, dobrze, że męża nie ciągnie, bo najpierw przez pół dnia nie mogłabym się zalogować, a drugie pół dnia siedziałby mąż...
Zamień się na rodziny, też tak chce. U mnie wszyscy uważają, że "ta głupia i nudna strzelanka w którą grasz pobudza u ciebie agresję" (mowa o legendarnym Preyu, na którego czekaliśmy 10 lat. I opłacało się - dla mnie FPS roku 2006).
stary 04-09-2006, 14:43   #13
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
Zamień się na rodziny, też tak chce. U mnie wszyscy uważają, że "ta głupia i nudna strzelanka w którą grasz pobudza u ciebie agresję" (mowa o legendarnym Preyu, na którego czekaliśmy 10 lat. I opłacało się - dla mnie FPS roku 2006).
To przytocz argument jakoby prej jest grą która uczy kultury północno amerykańskich indian oraz uczy podstaw fizyki oraz ich wykorzystywania, rozwija artystyczne motywy malowania juchą ścian , o języku angielskim nie wspominając nawet.
stary 04-09-2006, 15:23   #14
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez emilok Pokaż post
To przytocz argument jakoby prej jest grą która uczy kultury północno amerykańskich indian oraz uczy podstaw fizyki oraz ich wykorzystywania, rozwija artystyczne motywy malowania juchą ścian , o języku angielskim nie wspominając nawet.
Może i tak ale za to jak poprawia nastrój ! (It's so dark in here...I'm doomed !)
stary 16-10-2006, 18:47   #15
aerone
Użytkownik forum

Data dołączenia: 22 06 2005

Smutny omfg

Mam dokladnie ten sam internet ( Vectra ) te ip blocki sa niedowytrzymania zbierze sie takich 5 ktorzy wpisza zle passy i juz masz i blocka na 30 minut pozniej znowu jakis tuman wpisze zle passy w ciagu tych 30 minut i zegar sie resetuje ... ostatnio po powrocie ze szkoly jak chcialem sie lognac na chara to musialem czekac do 1 w nocy zeby ip zostalo odblokowane !! I nawet bylem w vectrze bo chcialem zaaktywowac Niezmienne IP z klasy publiczniej i to nie dalo zadnych efektów. Mialem raz przypadek kiedy czekalem z kumplem na hydry przy wejsciu na spota bo ziomki siedzialy i za 5 minut mielismy wchodzic chcialem sie przelogowac na chwilke na inny swiat zeby pogadac w tym czasie z kumplem i co widze ?? Your ip is blocked for 30 minutes. Odczekalem 30 minut wbilem i okazalo sie ze gdy mialem ip blocka ktos inny zajal sobie hydry na 10h+ . oslabia mnie ta vectra ma ktos moze jakis sposob na poradzenie sobie z tym ?? Albo moze ktos byl w vectrze i wie o co prosic aby nie bylo tych ip blockow ?? Bylbym bardzo wdzieczny za wskazowki
aerone jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2006, 18:50   #16
teletoobis
Użytkownik Forum

teletoobis's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2005
Lokacja: B-stok

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elite Knight
teletoobis ma numer GG 2751608
Domyślny

gz panie archeolog..

edit
@down
jak ja to mowie...na "COOO?" jest jedna odpowiedz..i nie jest to "nic" ;]

ale co nas to obchodzi ze tatus cie w wala robi? albo ze firma sie opieprza? zamiast wyzalac sie tutaj idz im halasu narob

aha allegro roxor nie? ..

*2 rady od teletoobis'ia:
1. NIGDY nie dawać passów z forum młodszej zwierzynie
2.TULIMY!

Wiesz, jednego Ci zazdroszczę: kiedy ja siedze na forum pełnym idiotów, Ty właśnie czytasz podpis geniusza i przyszłego władcy świata :/
Cytuj:
Bana nie ma a jednak jest a mimo to pisze :/ wtf?

Ostatnio edytowany przez teletoobis - 16-10-2006 o 18:59.
teletoobis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2006, 18:53   #17
aerone
Użytkownik forum

Data dołączenia: 22 06 2005

Domyślny

COO ? chodzi tylko o to ze wpadlem do vectry zeby zrobili mi to publiczne ip i chuja nie ma tego ojciec polazl podpisac i nie mam tego ip codziennie mi sie zmienia albo oni cos przypalaja w chuja albo ojciec cos mnie w wala zrobil bo mu sie np. isc podpisac nie chcialo ;o Vectra rox

...

@up

Nie rozumiem ... boli cie to ze to napisalem ? Pogniotlo cie ?
Z reszta czego wyskakujesz mi z jakims allegro nie rozumiem tego ?
-.-

Ostatnio edytowany przez aerone - 23-10-2006 o 19:33.
aerone jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania