Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Broń i przedmioty

Notki

Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 03-08-2006, 00:21   #1
Arut
Użytkownik Forum

Arut's Avatar

Data dołączenia: 09 05 2005
Lokacja: Arkadia

Stan: Początkujący
Arut ma numer GG 5617877
Domyślny Spellbook Draghy.

23:43 You see a spellbook.
It weighs 58.00 oz.
It apparently belonged to someone called Dragha, the apprentice of a voodoomaster.

Pytanie brzmi czy wiecie gdzie jest ten npc Dragha, o ile to jest wogole npc bo w spisie go nie ma. Nie powiem gdzie go znalazlem bo niechce dostac drugiego warna za qs.
Arut jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 03-08-2006, 08:54   #2
Rothes
Książe Cieni

Rothes's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
Rothes ma numer GG 8040057 Adres Jabbera do Rothes
Domyślny

Przecież znalazłeś tę książkę w jego ciele . Spróbuj oddać ją innemu shamanowi.

@Down
Nie, nie powiem, bo questy należy rozwiązać samemu, a nie czekać na gotowe rozwiązanie.

Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji.

Ostatnio edytowany przez Rothes - 03-08-2006 o 21:53.
Rothes jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-08-2006, 11:48   #3
Arut
Użytkownik Forum

Arut's Avatar

Arut ma numer GG 5617877
Domyślny

No racja ;P

Molgbys chociaz powiedziec gdzie znalesc tego shamana? To jakis npc jest czy co?
stary 05-09-2006, 20:13   #4
Fisher
Użytkownik Forum

Fisher's Avatar

Data dołączenia: 01 06 2006
Lokacja: Białystok

Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Gildia: Sixth Sence
Świat: Isara
Poziom: 80~
Skille: 80~
Poziom mag.: 6
Fisher ma numer GG 9281601
Domyślny

Też to znalazłem i nie wiem komu to dać
stary 08-09-2006, 11:21   #5
Sel
Użytkownik forum

Sel's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2006
Lokacja: Lublin

Stan: Aktywny gracz
Imię: Berzerktoo
Profesja: Knight
Poziom: 67
Skille: 80/76
Domyślny

@arut
z profilu widać że jesteś doświadczonym rycerzem..
Zapewne miałeś już do czynienia z piratami i to nie w trakcie najazdu na liberty bay.
Jeśli tak, jeśli dostałeś się już na Nargor, to miałeś już kontakt z szamanem voodoo.
Jeśli dostałeś się tam tylko z pomocą przyjaciół którzy rozkminili owego questa, przeprowadzili Cię krok po kroku i nic Cię więcej nie interesowało to faktycznie możesz nie znać pana voodoomastera.
Jeśli nie dostałeś zadania infiltracji twierdzy piratów na Nargorze to może najwyższy czas się za taką misją rozejżeć?

@rothes
"bo questy należy rozwiązać samemu" zgadzam się, niektórzy jednak nie rozumieją po angielsku, umieją tylko expić, skillować a nie potrafią zainteresować się czymś wymagającym myślenia, nie dającym bezpośrednich efektów w lvlu albo jakieś rzeczowej nagrody. Tak jak pewien mój kolega, który znalazłwszy ową księgę czarów Draghy, ucznia mistrza voodoo, uznał, że ma w depo spellbook i mu drugi nie potrzebny po czym znalezisko wyrzucił...
Sel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-09-2006, 15:24   #6
Rothes
Książe Cieni

Rothes's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
Rothes ma numer GG 8040057 Adres Jabbera do Rothes
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sel Pokaż post
...niektórzy jednak nie rozumieją po angielsku...
Sorry za offtopa, ale odpowiedź jest prosta: to co oni robią w Tibii? Imo to tak jakby pójść do jakiejś chińskiej drużyny sportowej - grać będziesz mógł, ale co Ci z tego, skoro nikogo nie będziesz rozumiał, a twoja gra nie będzie efektywna (bo jak można dobrze grać, nie rozumiejąc, że kolega z drużyny woła "podaj")?

Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji.

Ostatnio edytowany przez Rothes - 08-09-2006 o 16:28.
Rothes jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2006, 00:29   #7
Sel
Użytkownik forum

Sel's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2006
Lokacja: Lublin

Stan: Aktywny gracz
Imię: Berzerktoo
Profesja: Knight
Poziom: 67
Skille: 80/76
Domyślny off

Forum polega na tym, że w danych tematach powstają offtopy, z których często tworzą się oddzielne teamty i tak w kółko.. Nie uznaję tego za coś zdrożnego więc pozwolę sobię na kontynuację

Pierwsza sprawa, nie wiem czy to wypowiedź kierowana do mnie czy do ogółu używając tylko drugiej osoby liczby pojedyńczej .. Jeśli do mnie to informuję, że angielski znam niekiepsko
Po częsci masz rację, po częsci nie. Zgadzam się - angielski znać trzeba. Jednak co to sytuacji "podaj" to to działa i w rzeczywistosci i w tibii. A to dlatego, że ludzie potrafią szybko opanować podstawy.. Stąd bierze się "znajomość" angielskiego rzeszy polskich tibijczyków (buy, offer, no kill, no, yes, pl?) no i jakoś dają radę..
A sprawa chińczyka.. myślę że szybko, na treningach poznaje podstawowe zwroty wlasnie typu "podaj", "podaj do", "strzelaj/ rzucaj", "broń!", "%^$#@"..
Grać można efektywnie ale w troche ułomny sposób, bo nie pogada taki chińczyk z kolegami z drużyny "o, ale ladna akcja wtedy była, ale mamy farta, blebleble". Tibijczyk natomiast bedzie się zastanawiał co ma zrobić z wyraźnie opisanym spellbookiem, wyrzuci go i straci przyjemnosć z samodzielnego rozwiązania questa..

@down, arut:
Przyznaję, nie patrzyłem na datę założenia tematu

Ostatnio edytowany przez Sel - 09-09-2006 o 10:34. Powód: down
Sel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2006, 01:37   #8
Arut
Użytkownik Forum

Arut's Avatar

Arut ma numer GG 5617877
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sel Pokaż post
@arut
z profilu widać że jesteś doświadczonym rycerzem..
Zapewne miałeś już do czynienia z piratami i to nie w trakcie najazdu na liberty bay.
Jeśli tak, jeśli dostałeś się już na Nargor, to miałeś już kontakt z szamanem voodoo.
Jeśli dostałeś się tam tylko z pomocą przyjaciół którzy rozkminili owego questa, przeprowadzili Cię krok po kroku i nic Cię więcej nie interesowało to faktycznie możesz nie znać pana voodoomastera.
Jeśli nie dostałeś zadania infiltracji twierdzy piratów na Nargorze to może najwyższy czas się za taką misją rozejżeć?
A patrzyles chociaz na date zalozenia tematu? Owy quest zrobilem dawno temu, a kiedy pisalem tamten post nie mialem nawet pojecia o quescie na nargor. A tak btw, to mialem prawo o nim nie wiedziec, bo pierw probowalem rozgryzc zagadki na goromie, dopiero potem odkrywac reszte.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania