|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Czy popierasz obecność polskich wojsk w Iraku? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 25.61% |
Nie |
52 | 63.41% |
Nie mam zdania na ten temat |
9 | 10.98% |
Głosujących: 82. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() A ja jestem na tak. Jednak są pewne warunki postawione przez MON. Pierwszy: jeżeli tarcza ma stać na terenie Polski w bazach będą zatrudnieni Polacy. Drugi: Polacy będą mieli możliwość użycia tarczy. Trzeci: amerykanie dostarczą środki obrony bazy (domyślnie maja to być wyrzutnie rakiet patriot). Wiele państw posiada broń atomową, warto mieć coś co nas przed nią obroni. A biorąc pod uwagę, że jesteśmy już jedynym państwem branym pod uwagę, warto to wykorzystać.
|
![]() |
#42 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#43 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Szukałem na necie, ale nie mogę znaleźć ile wydajemy miesięcznie na tą wojnę. Jeśli ktoś ma o tym pojęcie mógłby napisać te informacje w tym topicu, albo przesłać mi je na priv ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Jasne, to bardzo ostre i pewnie stereotypowe, ale ja po prostu uważam, że Rosjanie nas nie lubią, jako że nie mamy zamiaru n-ty raz paść na pysk przed majestatem orełka z sierpem i młotem.
![]() |
![]() |
#46 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
Po drugie: no to co, ze pogorszy? Byc moze, ale co w tym zlego? Relacje Rosji z USA tez nie sa dobre, ale mimo wszystko jakos sie dogaduja. Jezeli chodzi o moje bezpieczenstwo mam gdzies fakt, ze pogorsza sie stosunki z jakims panstwem. Wchodzac do Iraku nie mielismy takiego problemu, a stosunki z panstwami UE sie przeciez pogorszyly. Po trzecie: bazy wchodzace w sklad "tarczy" to doskonaly sposob na zatrudnienie polskich specjalistow do pracy z najnowsza techologia o ktorej teraz moga snic.
![]() |
![]() |
#47 | |
Użytkownik Forum
|
![]() A po kiego Chiny mialyby nas atakowac? Przeciez to oznaczaloby konflikt totalny, a mysle, ze Chiny wola spokojnie poczekac na zostanie najpotezniejszym mocarstwem swiata niz bawic sie w armagedon. Iran? A czy ten kraj ma wogole bron atomowa? Nie. Watpie czy Polska obchodzi ich bardziej niz nas Uganda.
Cytuj:
![]() |
![]() |
#48 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
Sorry, ale Kaczka jest po prostu naiwa i daje się robić, w konia! (:>) Jak tak dalej pujdzie to przez kolejne 4 albo i 8 czy 10 lat będziemy USA lizać 4 litery za nic.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 09 2006
|
![]() Moim zdaniem POlska nie powinna jeździć do Iraku POnieważ najpierw trzeba poradzic sobie ze soba a potem pomyslec o innych!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Co z tego, że cały świat robi interesy z Rosją, skoro ten kraj od początku swego istnienia robi nam koło dupy i od momentu dołączenia do UE Putin oraz spółka wykręcają nam różne numery (vide honory dla Jaruzelskiego czy gaz)
![]() |
![]() |
#52 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
W historii mielismy tez duzo konfliktow z Niemcami, a ostatnio tez zdarzaja sie "rozne numery" (ostatnio np. Centrum Wypedzonych). W takim razie mamy sie odwrocic od sasiadow i udawac, ze tak scisly (wrecz chorobliwie) sojusz z USA daje nam jakies korzysci (np. offset za f16, ktorego nie widac)?
![]() |
![]() |
#53 | |
Użyszkodnik
![]() |
![]() Cytuj:
Usa nas lubi, bo wysyłamy naszych do iraku ale co my z tego mamy? F16? Zdezelowane z USA? Równie dobrze można było zakupić francuskie Mirage. Tarcze? Jeszcze jej nie ma, a nasi są od 4/5 lat. Nawet wiz nam nie znieśli! I On jeszcze oferuje wysyłanie kolejnych?! Kpina! To USA powinno się ubiegać abyśmy im pomogli i wysłali naszych a nie my wysyłamy by podlizać się USA! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Dżizzz. Cytuj:
![]() |
![]() |
#55 | |||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
@down panial :-p
![]() Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 18-09-2006 o 23:22. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() I to jest argument przeciwko temu, ze Jankesi nie 'potencjalnie' a 'oficjalnie' robia nas w wala ?
Cytuj:
Poniali aluzju ?
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 18-09-2006 o 23:27. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 06 2005
Lokacja: Chelm
|
![]() 1.Jakbysmy wycofali wojska z iraku to bysmy stali sie juz calkowicie popychadlem na arenie miedzynarodowej
2.99% zolnierzy pojechalo do iraku za kasa a nie za jakimis ideami 3.Niemcy...oni sie nami tak bardzo przejmuja ze sobie na naszym terenie rurociag buduja bez naszej zgody 4.Ta tarcza jest nam potrzebna jezeli bedziemy mogli ja miec tez dla siebie bo w tych czasach to niewiadomo kto i za co nas zaatakuje 5.Polkom NIGDY nie zniosa tych wiz zrozumcie to 6.Mi sie nie podoba to lizanie dupy amerykanom Ostatnio edytowany przez Straznik Monopolowego - 18-09-2006 o 23:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Wiadomo ze nie zaatakuje nas Rosja. Wiadomo ze tarcza ma byc eksterytorialna poza kontrola naszych. Jesli chodzi o zagrozenie ze strony ekstremy islamskiej to tarcza raczej ja sprowokuje pokazujac jeszcze glebsze wlazidupstwo bushowi niz ochroni nas ( czyt. USA ) przed atakami.
![]() |
![]() |
#60 | ||
Użyszkodnik
![]() |
![]() Cytuj:
Bo Francuzy nie są aż tak pazerni na robę, by atakować Irak... Wiesz mi, był bym pierwszym który by od kaczorów spier...lał Cytuj:
4) Tak czy siak, teraz jest paktów od mrówków i kto kogo by nie zatakował to by była III wś. Nie licząc bliskiego wschodu... 5) To skoro nie zniosą, to dlaczego nasi mają ginąć? Niech wracają a nie robią za frajerów! O! |
||
![]() |
![]() |