Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 23-05-2007, 18:21   #181
Lord Gumio
Użytkownik Forum

Lord Gumio's Avatar

Data dołączenia: 20 11 2005
Lokacja: MKS KOZIENICE

Stan: Początkujący
Imię: Gumio
Profesja: Royal Paladin
Gildia: tez chce
Świat: Candia
Poziom: <|>
Skille: ../..
Poziom mag.: <>
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mazgier Pokaż post
Uważaj dziecko, uważaj pilnie bo będę się starał tłumaczyć w sposób, który nawet Ty powinieneś być w stanie pojąć... :
Otóż są takie miejsca na Ziemi, gdzie ludzie wykonujący jakąś pracę, wytwarzający pewne dobra (materialne bądź nie) lub oferujący określone usługi oczekują, że za swoją pracę otrzymają godziwe wynagrodzenie. (Dziwni to ludzie, nieprawdaż?) Z tego też powodu, owi ludzie tkwią w przekonaniu (jakże błędnym, prawda?), że ich suwerennym prawem jest samodzielnie ustalać cenę i warunki sprzedaży owych dóbr bądź usług. Najdziwniejsze jest w tym wszystkim to, że w tych (jakże dziwnych) miejscach na Ziemi, klienci kupujący wzmiankowane wyżej dobra bądź usługi rozumieją relację produkt - zarobek i jeśli chcą posiadać coś co ma dla nich określoną wartość to uważają za normalne iż trzeba za to zapłacić. Oczywiście u nas, w Polsce, kraju szalejącej "sprawiedliwości społecznej" na takie idiotyzmy nikt nie zwraca uwagi. U nas za oczywiste uważa się, że lekarz za operację ratującą pacjentowi życie dostaje mniej niż mechanik za wymianę filtra powietrza w samochodzie jak też i to, że jak "gupie CIP-y" coś wymyśliły to każdy pie... w krzesło przed komputerem gówniarz w Polsce powinien mieć wszystko za darmo...
Dobrze napisane tylko wiesz sa ludzie do ktorych nic niedociera i jak juz postawia na swoim to beda sie tego trzymac...ahh i wiekszasc osob na tym forum niema pojecia o ekonomice wiec nie zdziw sie jesli tego niezrozumieja

@ co do upka Mogly by powstac ze 3-4 nowe kopalnie z dwarfami oczywiscie cos w stylu guardy i soldki z podobnym lotem cos dla palkow (wolne kopalnie bez nobkow marzenie ) no i pozatym ciekawi mnie jak duzy bedzie to teren moze cos ala Tiquanda .

Ostatnio edytowany przez Lord Gumio - 23-05-2007 o 18:26.
Lord Gumio jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 23-05-2007, 18:51   #182
elfo.del.bien
Zbanowany

Data dołączenia: 25 11 2006
Lokacja: Thais

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Valoria
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MS434 Pokaż post
wszystko fajnie, tylko dlaczego tylko dla pacca.
Bo zupa byla za slona
elfo.del.bien jest offline  
stary 23-05-2007, 19:56   #183
Dartos
Użytkownik forum

Dartos's Avatar

Data dołączenia: 20 05 2007

Domyślny

Drodzy Faccowie do których sam należe nie bądźcie źli na Pacci, przecież oni płacom to mają. Ale Faccowie też nie narzekajcie, na terenach dla Facc też jest dużo rzeczy których nie wyjaśniono dam wam pare pomysłów jak nie nudzić sie na tibi jeśli jesteś Faccem:
-Czy naprawde zwiedziłeś całe Hell Gate wzdłóż i wszeż?
-Czy udało ci się dostań na Drakonie na 2 różne sposoby?
-A skarbierc w Kazzo? Może idzie się tam dostać.
-A NPC w kazzo Dwarf Technomancer, mówi że zrobi ci Spikesword napędzany parą wodną jak dasz mu pewien przedmiot.
Więc dużo jest jeszcze rzeczy dla Facca, więc nie narzekajcie, ja jestem Faccem i mi jest dobrze
Dartos jest offline  
stary 23-05-2007, 20:15   #184
Lord Dreathan
Użytkownik Forum

Lord Dreathan's Avatar

Data dołączenia: 06 08 2004
Wpisy bloga: 4

Stan: Niegrający
Lord Dreathan ma numer GG 5945841
Domyślny

O tak Wielu nie docenia HellGate'a.

Co do newsa. Nowe miasto i expowiska mnie za bardzo nie interesują. Ja osobiście czekam na nadchodzące (mam nadzieję) zbalansowanie postaci.

"We are falling - falling to rise"

Ukryty tekst:
[b] Pomogłem? Wkurzyłem? Mam fajny nick? Zostaw po sobie ślad w postaci NOTKI
Lord Dreathan jest offline  
stary 23-05-2007, 20:29   #185
Dartos
Użytkownik forum

Dartos's Avatar

Data dołączenia: 20 05 2007

Domyślny

Na zbalansowanie postaci czeka dużo osób, więc miejmy nadzieje, że się odbędzie.
Dartos jest offline  
stary 23-05-2007, 20:51   #186
Tsunami-Knight
Użytkownik Forum

Tsunami-Knight's Avatar

Data dołączenia: 16 05 2007
Lokacja: Wodzisław Śląski

Profesja: Elite Knight
Świat: Menera
Poziom: 95+
Skille: 82/80
Poziom mag.: 7
Domyślny

Ja osobiscie sie ciesze z nowego UP'a mimo iz nie jestem posiadaczem PACC'a... ale mam nadzieje ze to "cos" dotyczacego wyrownania profesji bedzie dostepne dla FACC'ow... zycze wszystkim PACC'om milego zwiedzania i expienia na nowych terenach...
Tsunami-Knight jest offline  
stary 23-05-2007, 22:03   #187
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Facc nic nie dostanie w tym updacie? A ja myślę, że wyrównanie profesji będzie dotyczyło każdego wiec, co narzekacie. A jak nie to pech.

Co do osób narzekających na to, że tylko dla pacc. Mam wrażenie, że jesteście w większości jedynakami, którzy w ciągu całego swojego życia zawsze dostawali to, co chcieli i to za darmo. Jakbyście mieli brata czy siostrę to byście się nauczyli jak to jest konkurować o coś i cieszyć się jak się coś dostało za (nazwijmy to) prace. Jak zapracuje w jakiś sposób, kupie pacca i oczekuje czegoś dobrego. Dobrego produktu, który da mi coś więcej. NIE wywyższa mnie to nad tymi, co nie mają pieniędzy na pacca. Po prostu dostaje czegoś więcej niż inni.

Inna opcja, że jesteście tzw. dzieciami neo, które po dostaniu neostrady uznały się za władców Internetu i muszą mieć wszystko. Oraz to, że możecie klnąc bez obaw, że was znajdą.

Uważam też, że wielu z was narzekających nie potrafi korzystać nawet z tego, że dostajecie sporą część tibii za darmo. Dostajecie to dzięki paccom, którzy za was płacą byście wy mogli cieszyć się mniej lub bardziej tą grą. Myślę, że powinniście być nie tyle wdzięczni i dziękować na kolanach, ale pomyśleć, że oni dają wam grać.

Poza tym wiele osób nie rozumie tego, że jak się robi jakiś produkt (Tibia) to się ją sprzedaje za pieniądze by na niej zarobić. Jeśli ktoś spędza nad czymś tyle czasu to należy mu się wynagrodzenie. A WY MACIE TO W DUPIE. Czy jeśli ktoś z was narzekających zrobiłby nowy model telewizora TO CZY DAŁBY GO ZA DARMO? Nie. Byście go sprzedawali i robili do niego "update" za pieniądze. (To ostatnie zdanie to porównanie - trudne słowo).

Płacisz - masz. Nie płacisz - nie masz. Lub masz mniej jak to w Tibii.

Koniec żalenia. Post adresowany do tych największych maruderów i osób wielce zaskoczonych tym, że na świecie rządzą pieniądze.

Pozdro.
Erhion jest offline  
stary 23-05-2007, 22:44   #188
Gold_Kelvin
Użytkownik forum

Gold_Kelvin's Avatar

Data dołączenia: 30 04 2007

Profesja: Sorcerer
Świat: Nerana
Skille: mag-0sk
Domyślny

Święte słowa
Gold_Kelvin jest offline  
stary 23-05-2007, 23:17   #189
Tomciu
Użytkownik Forum

Tomciu's Avatar

Data dołączenia: 19 10 2004
Lokacja: Częstochowa

Imię: ^^
Profesja: Paladin
Gildia: Ylyta
Poziom: 133
Skille: 0/0
Poziom mag.: Bu
Tomciu ma numer GG 4357271
Domyślny

Płaczecie że macie mało faccynki ... Ja się dziwię że miasta typu carlin,ab itd są za free ... Dostalibyście Thais i okolice i byłoby by dobrze ... a nie się panoszycie"mi sje wsytko naledy"
Tomciu jest offline  
stary 23-05-2007, 23:26   #190
Nyana
Użytkownik Forum

Nyana's Avatar

Data dołączenia: 04 03 2007
Lokacja: W domu

Profesja: Rookstayer
Świat: Isara
Poziom: 14
Skille: 20/20
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Carlo Pokaż post
Wydaje mi się, że to po prostu taka przenośnia. A co do nowych gatunków ryb, wydaje mi się, że będą to nowe quary, ale moge nie mieć racji.
Ogólnie miasto fajne, ale ciężko będzie tak kupić domek. Miejmy za to nadzieje, że domki w venore się dzięki temu staną wolne lub będą odsprzedawane za grosze.
no i chyba nie masz racji bo quara to nie ryba np quara constrictor to jakas osmiornica, quara pincher to jakis skorupiak itp ;]
stary 23-05-2007, 23:29   #191
Nyana
Użytkownik Forum

Nyana's Avatar

Data dołączenia: 04 03 2007
Lokacja: W domu

Profesja: Rookstayer
Świat: Isara
Poziom: 14
Skille: 20/20
Domyślny

usuncie tego posta ;s

Ostatnio edytowany przez Nyana - 23-05-2007 o 23:29. Powód: Prosze moderatora o usuniecie tego posta. Z gory sęk ju :P
Nyana jest offline  
stary 24-05-2007, 14:54   #192
Tsunami-Knight
Użytkownik Forum

Tsunami-Knight's Avatar

Data dołączenia: 16 05 2007
Lokacja: Wodzisław Śląski

Świat: Menera
Skille: 82/80
Domyślny

@Bloodwin

Zgadzam sie z toba w 100%

od zawsze wiadomo ze PACC ma lepiej... bo placi
a FACC nie placi i dostaje znikome ilosci przy UP'ach...

@Tomciu

nie dziw sie iz miast na FACC jest tyle samo co na PACC bo to gra za free i nie moglo by byc tak ze FACC ma 1miasto i liczmy na to DK a PACC reszte bo wtedy by to niemogla byc gra za free... (to jest moje zdanie ale moge sie mylic...)

@FACC'e

mysle iz tak jak to duzo osob wspomnialo nazbierania na PACC'a to kwestia 1zl dziennie... w 3 miechy mamy 92zl akurat na PACC'a... a jak juz nie chcemy oszczedac to zaczela sie wiosna moze macie jakas starsza sasiadke ktorej trzeba np skosic trawnik... napewno rzuci wam jakies pieniadze... ja osobiscie odkladam sobie 1zl dziennie... i mysle ze zdaze nazbierac do UP'a... i teraz do palaczy zamiast kupiwac L&M'y tak jak np jeszcze niedawno ja kupowalem przerzucic sie na VICEROY'e sa tansze o okolo 1zl i juz mamy kolejna kase uzbierana na PACC'a

sorka za ewentualne bledy i pozdro
Tsunami-Knight jest offline  
stary 24-05-2007, 15:39   #193
Zabek46
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 10 2006

Imię: Mexios
Domyślny

Super upade sie szykuje tylko ta nazwa miasta taka jakas dziwna. Akurat 100zl od starego dostalem
Zabek46 jest offline  
stary 24-05-2007, 15:42   #194
Zabek46
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 10 2006

Imię: Mexios
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dartos Pokaż post
Drodzy Faccowie do których sam należe nie bądźcie źli na Pacci, przecież oni płacom to mają. Ale Faccowie też nie narzekajcie, na terenach dla Facc też jest dużo rzeczy których nie wyjaśniono dam wam pare pomysłów jak nie nudzić sie na tibi jeśli jesteś Faccem:
-Czy naprawde zwiedziłeś całe Hell Gate wzdłóż i wszeż?
-Czy udało ci się dostań na Drakonie na 2 różne sposoby?
-A skarbierc w Kazzo? Może idzie się tam dostać.
-A NPC w kazzo Dwarf Technomancer, mówi że zrobi ci Spikesword napędzany parą wodną jak dasz mu pewien przedmiot.
Więc dużo jest jeszcze rzeczy dla Facca, więc nie narzekajcie, ja jestem Faccem i mi jest dobrze
Srry ze post pod postem ale nie tlumacz im. Hell Gate 40 lvl a te naapki 25 max
Zabek46 jest offline  
stary 24-05-2007, 17:08   #195
Kejzi
Guest

Pytanie a co z rycami

Ciekawe czy ulepszą rycerzy i paladynów jak dotąd miało być specjalnie sie przerzuciłem z maga na rycerza po to w każdej Grze rycerz <wojownik> najwięcej znaczy na polu bitwy a w tej tylko stoi jak c***a zbierając hity na siebie a co do nowego miasta -->JEST W Pytke zawsze powtarzałem że mogli by sie zająć zimnymi klimatami

stary 24-05-2007, 17:44   #196
Avallach
Użytkownik Forum

Avallach's Avatar

Data dołączenia: 23 05 2007

Stan: Na Emeryturze
Świat: Celesta
Skille: 80/75
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MS434 Pokaż post
wszystko fajnie, tylko dlaczego tylko dla pacca.
Płace i wymagam i tak juz macie kur...cze dk
myslicie ze po o jest ta gra?? oni sie z paccow utrzumuja, cieszcie sie ze wogole gracie za darmo.

To wroga sugestia, pożera cię jak bestia,
Mów do serca bitu, bo tam jest amnestia.
Paktofonika [Pfk Company]
Avallach jest offline  
stary 24-05-2007, 19:09   #197
Wemxiu
Zbanowany

Wemxiu's Avatar

Data dołączenia: 13 02 2007
Lokacja: Dobre Miasto

Stan: Na Emeryturze
Imię: Narioss
Profesja: Royal Paladin
Gildia: -
Świat: -
Poziom: -
Skille: -
Poziom mag.: -
Domyślny Ehhh ci ludzie...

@Co do facców...
Wiecie, że tak zawsze było i będzie "Płacimy to mamy"... Pacc zawsze będzie miał więcej bo za tą grę płaci...Facc - powiedzcie co on robi na rzecz tibii... Otóż właśnie nic, dlatego na update dostaje mało...
Zgadzam się z kolegami wyżej... Ja też zabrałbym wam kilka miast i zostawił jedno.... Jak na facc macie dużo i jeszcze czegoś chcecie...
@Co do miasta...
Nazwa jest dziwna, ponieważ jest to nazwa Szwedzka Ja i tak licze tylko na zbalansowanie profesji... Oczywiście wierze w knigta... Wiem że jest dobry.
Ale mógłby być jeszcze lepszy
PZDR
Wemxiu jest offline  
stary 25-05-2007, 16:50   #198
horyniec2
Guest

Król

Dobre piwo jest jak halny - wzmaga popęd seksualny!

stary 25-05-2007, 17:02   #199
Kejmilo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 05 2007

Stan: Niegrający
Domyślny

@up: Lol? Reported za spam.

Ostatnio edytowany przez Kejmilo - 25-05-2007 o 17:03.
Kejmilo jest offline  
stary 25-05-2007, 23:31   #200
Kula29
Użytkownik forum

Kula29's Avatar

Data dołączenia: 01 02 2006
Lokacja: Lublin

Stan: Na emeryturze
Imię: KubaKubik
Profesja: Sorcerer
Gildia: nie mam
Świat: Vinera
Poziom: 15
Skille: 60/60
Poziom mag.: 5
Domyślny

ale troche to dziwne bo to jest letni uptade a dają lodową wyspe...
powinni dać np. jakąś letnią wyspe
Kula29 jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania