|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#241 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
|
![]() |
#242 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2008
|
![]() W samoobronie owszem, mogę to jakoś dopuścić do świadomości, chociaż z drugiej strony można by tłumaczyć tak prawie każde zabójstwo (o ile nie było świadków).
Cytuj:
Chociaż gdybym żył w takiej rodzinie mój punkt widzenia byłby zapewne inny ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Prawo które teraz jest zapisane jest "niby" sensowne, niemniej jego egzekwowanie nie. Ostatnio edytowany przez *Carlsberg - 10-03-2009 o 22:27. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 04 2008
Imię: Krejzi skeejter
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Hornety
Świat: Elysia
Poziom: 55
Poziom mag.: 45
|
![]() Cytuj:
Chlopaku obys sie urodzil jeszcze kiedys w nastepnym zyciu w takiej rodzinie i na wlasnej skorze mogl sie przekonac ile takie instytucje mogą pomoc. One gowno moga bo wielu rzeczy zabrania im prawo, a taki ojciec kat moze robic z dzieciakami co chce, jego paragrafy nie kontroluja do momentu zlozenia doniesienia, a wiesz ze zanim go skażą to on zdazy pobic dzieciaki za to ze go podpieprzyly i one tez o tym wiedza i dlatego na niego nie doniosą, a nawet jak skażą takiego ojca, to on wyjdzie po 2 latach za dobre sprawowanie i sie zemsci na dzieciach... W detektywie jest w huj takich przypadkow opisanych ze dzieci nie byly w stanie isc na policje, ale doprowadzone do ostatecznosci, np gdy gwalcona przez ojca starsza córka ktora godzila sie na to bo nie miala innego wyjscia, widziala jak ojciec probuje sie dobrac do mlodszej nie wytrzymywala i wbijala mu nóz w plecy, w obronie wlasnej i swojego rodzenstwa, a mądry akurat wtedy sąd choc byly dowody na morderstwo, dla dobra dzieci tak dlugo odwlekal sprawe az sie przedawnila no i wez na takich dzieciakach testuj leki
zgadnij czego juz nie gram... Krus pat-49 ms max/zrookowany przez upierdliwych Krezji skejter-86 ms max/deleted za bota Rone epso-82 rp max/deleted za bota zeth chaos-60 ed hackniety jakiemus szwedowi:>/zrookowany okradziony Krejzi Skeejter - 55 ms Facc, ciągle mam Kawa ER-5 - pincet cm3, 37kW, 45Nm, dwa koła - active |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#245 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2008
|
![]() Cytuj:
@Decade W reinkarnację nie wierzę, ale dzięki za miłe życzenia ;]. Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#247 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Jakbyś chciał wiedzieć dzieciak się boi donieść na ojca bo wie że i tak nie dostanie wyroku / dostanie mały (np 1 rok) / dostanie zawiasy A po tym oberwie tak że przez miesiąc nie będzie mógł wstać z ziemi. Zresztą to co on napisał wyklucza twój post więc, nie umiesz czytać, czy jesteś tak naiwny? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
|
![]() @Up
Tu nie chodzi o to żebyście się nawzajem bluzgali, to jest rozmowa i niech pozostanie rozmową kulturalną Odpowiedni ludzie robią i to dużo, ale nie na taką skalę żeby pomóc wszystkim. Wiadomo, że są przypadki gdzie ktoś stanie w obronie swojej lub innego człowieka i pójdzie jeszcze za to siedzieć, ale nie koniecznie, nie zawsze(chodź faktycznie trudno to udowodnić)
![]() |
![]() |
#249 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 04 2008
Imię: Krejzi skeejter
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Hornety
Świat: Elysia
Poziom: 55
Poziom mag.: 45
|
![]() Skejcik z BDG? macie fajny skejtpark.
Tez nie wierze w reinkarnacje, ba nawet w zycie pozagrobowe. ale przejdzmy do rzeczy skoro ci odpowiedni ludzie tak duzo robią to dlaczego poszkodowani o tym zazwyczaj nie wiedzą? byl czas ze rozgladalem sie za taka pomoca i ciezko bylo mi jakąkolwiek placowke znalezc, a co ma znalezc 10 cio letnie dziecko z patologicznej rodziny ktora jest odcieta od TV, internetu i znajomych? Testowanie leków << no bo chcieliscie testowac na wiezniach za morderstwo leki albo ucinac glowy zeby w ramach eksperymentow same glowy zyly bez ciał. A nawet jak mu pomoga, nawet jak ojciec pojdzie na rok do paki to po pol roku wyjdzie za dobre sprawowanie, i dzieciak z podlogi nie wstanie. Skazac go wedle prawa bedzie mozna dopiero na kilkanascie latek jak zabije takiego dzieciaka... coz temu dzieciakowi wtedy po wyroku? To zjawisko jest widoczne na mniejsza skale, niech cie pobije jakas banda niedaleko twojego miejsca zamieszkania, to co, pojdziesz na psy, jeden dostanie upomnienie, albo wyrok, a jego kolesie ktorzy nie byli w to zamieszani wpierdola ci drugi raz. I bedziesz tak dostawac i chodzic na psy na zmiane az skazesz wszystkich kolezkow z bandy? Oni dostana grzywny albo miesiac wiezienia a ty bedziesz chodzic z poobijana morda, a moze skonczysz z powaznymi uszkodzeniami ciala, ale bedziesz donosic, a moze po prostu w domu sie zaszyjesz i bedziesz ich omijac zeby sie nie pchac w takie gowno? No ale dziecko nie moze omijac swojego domu, moze nic nie robic i tak zazwyczaj jest. Wiele razy mialem "hunta na rl" od grupek ludzi ktorzy sie lubia bic, to nawet policja przyznawala ze w sumie gowno moga zrobic dopoki ktos mi naprawde ostro nie wpierdoli, tyle ze dla dresa to chwilowy wyrok, dla policji praca a dla ciebie rekonwalesencja, ojciec kat jest w takiej samej pozycji jak dresow. obecne prawo demokratyczne broni oprawcow przed nadmiernymi wyrokami, a nie ofiary przed niebezpieczenstwami. i tego sie nie da zmienic, musialbys chyba wprowadzic autorytarny kodeks hammurabiego... za uderzenie ucinają ręke
zgadnij czego juz nie gram... Krus pat-49 ms max/zrookowany przez upierdliwych Krezji skejter-86 ms max/deleted za bota Rone epso-82 rp max/deleted za bota zeth chaos-60 ed hackniety jakiemus szwedowi:>/zrookowany okradziony Krejzi Skeejter - 55 ms Facc, ciągle mam Kawa ER-5 - pincet cm3, 37kW, 45Nm, dwa koła - active Ostatnio edytowany przez Decade - 11-03-2009 o 19:39. |
![]() |
![]() |