|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#261 |
Użytkownik Forum
|
![]() Malfoy rzeczywiście nie zabił Dumbla, ale go rozbroił i to wystarczyło. A później został rozbrojony przez Pottera.
|
![]() |
#262 |
Użytkownik Forum
|
![]() Walić Freda, on ma swojego klona, Georga, ale dlaczego musiał zginąć Moody ?
![]()
![]() |
#263 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2007
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#264 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2006
Lokacja: Osaka
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: pl?
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 09 2005
![]() |
![]() Dla spragnionych innych informacji, przetłumaczyłem to, co Rowling przedstawiła podczas jednego z wywiadów. Proszę bardzo
![]() - Harry zostaje Aurorem w Ministerstwie Magii, a potem zostaje mianowany na szefa działu (?). Zatrzymuje motocykl Syriusza, który zostaje naprawiony przez Artura Weasleya. Po zniszczeniu części duszy Voldemorta, która znajdowała się w Harrym, nie może już dłużej posługiwać się mową węży - Ginny Weasley gra dla drużyny Quidditcha (jakieś tam Harpie) przez jakiś czas, jednak opuszcza je, by założyć rodzinę z Harrym. zostaje rzeczniczką Harpii dla Proroka Codziennego - Ron przez jakiś czas pracuje w sklepie George’a, po czym dołącza do grona Aurorów - Hermiona znajduje w Australii swoich rodziców i usuwa z nich zaklęcie zapomnienia, która nałożyła na nich dla bezpieczeństwa. Początkowa pracuje dla Ministerstwa Magii w Departamencie Kontroli nad Magicznymi Stworzeniami, poprawiając życie skrzatów domowych. Później przenosi się do Departamentu Przestrzegania Magicznych Praw i pomaga w usuwaniu uciążliwych praw związanych z „czystą krwią”. Jako jedyna z trójki przyjaciół wróciła do Hogwartu, by dokończyć 7. rok nauki. - Stosunek Dumbledore’a do Grindelwalda był czymś więcej, niż tylko przyjaźnią. Rowling ujawnia, że łączyły ich głębsze uczucia. - Geogre Weasley poślubił Angelinę Johnson, z którą miał dwójkę dzieci – Freda i Roxanne. Kontynuował pracę w sklepie z magicznymi gadżetami. - Firenzo został przyjaźnie przyjęty do swojego stada, które zaakceptowało jego skłonności do kontaktu z ludźmi. - Dolores Umridge została aresztowana, przesłuchana i uwięziona za zbrodnie przeciw mugolakom. - Neville Longbottom zostaje nauczycielem Zielarstwa w Hogwarcie, poślubia Hannę Abbott - Kingsley Shacklebolt zostaje Ministrem Magii, wraz z Percym Weasleyem, tuż pod sobą. Wśród reform wprowadzonych przez Shacklebolta jest m.in. zaprzestanie korzystania z Dementorów, jako strażników Azkabanu. W skutek tego świat jest ‘bardziej słoneczny’. Harry, Ron i Hermiona także byli obecni w reformowaniu Ministerstwa. - W Hogwarcie Slytherin przestaje być skupiskiem zwolenników czystej krwi, lecz nie znika jego zła reputacja. - Zła passa nauczycieli Obrony przed Czarną Magią zanika wraz z śmiercią Voldemorta. W Hogwarcie w końcu jest stały nauczyciel. Harry wykłada w Hogwarcie kilkakrotnie w roku. - Portret Snape’a, który krótko zajmował stanowisko Dyrektora Hogwartu, nie pojawia się w gabinecie dyrektora. Harry jednak zamieszcza w gabinecie portret i ujawnia całą prawdę o Snape’ie. Przepraszam za błędy, sam to tłumaczyłem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Czyli widzę happy end na maxa, po całości i z przytupem. Bieda.
![]() |
![]() |
#268 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 05 2005
Lokacja: 3miasto
Świat: Real
Poziom: 154
|
![]() Nie spodobał mi się motyw ze słabością różdżki śmierci przeciwko malfoy'owej... Ta powtórka z rozrywki Belli vs Molly... Doświadczona i jedna z najsilniejszych złych postaci pokonana przez kucharke... W ogóle wg. mnie związek Ginny z Harrym jest jakiś taki... niepotrzebny? Rozumiem - dziewczyny dziewczyny dziewczyny, ale nie oni dwoje
![]() Książka nawet nawet... |
![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Co do Dumbla, to JK chce nas silnie utwierdzić w przekonaniu, że Dumbledore był gejem. Głębsze uczucia lol... Lasooch ma rację - happy end na maxa \o\
![]() |
![]() |
#270 |
Użytkownik Forum
|
![]() Lasooch ma zawsze rację.
@down: pewnie, że mogła.
Ostatnio edytowany przez Lasooch - 13-02-2008 o 21:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#271 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4
Imię: pani destrukcji
Profesja: Knight
Świat: kraina czarów
|
![]() Mogła jeszcze kogoś dobić, prawda Łasuch?
![]() |
#272 |
Zbanowany
|
![]() Rzeczywiście harry z każdą częścią robi się coraz nudniejszy..
Niech ktoś przeczyta se najpierw pierwszą część a potem ostatnią, zrozumie różnicę... |
![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 09 2005
Lokacja: Wolsztyn
|
![]() Cytuj:
@toppic Proszę nie spoilować, jeśli nie ukrywacie. Niektórzy nie przeczytali jeszcze i nie chcieliby wiedzieć co się wydarzy. Mnie ciekawi skąd się wzięła fortuna Potterów, ponieważ kiedyś (do 4. tomu) wyczytałem w jakieś gazecie (chyba click), że będzie w przyszłych tomach na 100%. I ogólnie o każdym bohaterze kim został itp po zakończeniu historii. Szkoda, że to ostatni tom, mam nadzieję, że JKR nie spocznie na laurach i weźmie się do pisania jeszcze xD @up Jeśli tak przeczytałeś to straciłeś jedyną okazję w swoim życiu na wyciągnięcie największej przyjemności z czytania HP, nie ma to jak czytać kolejny tom nie wiedząc co jest w następnym rozdziale, stronie, zdaniu... Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@ktoś tam wyżej ;p skąd pomysł o gejostwie Dumbledora? Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez SkateElement - 14-02-2008 o 04:02. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Skąd? Ano stąd, skąd Harry odziedziczył Pelerynę Niewidkę, w końcu był był to dość poważany ród czystej krwi. Niestety nie mogę przypomnieć sobie nazwiska... Prewett... No nie wiem...
Cytuj:
Nie wiem, czy tu, czy na innej stronie, ale przeczytałem, że ktoś się skarży, bo JK zrobiła z VII tomu kryminał. A co niby miała napisać? Jak Voldemort przychodzi na herbatkę i rozmawia o czarnej magii? Najbardziej podobał mi się motyw z Wojną o Hogwart i "śmiercią" Harry'ego. I zastanawia mnie to, że ani razu nie było wspomniane o rodzicach Jamesa i Lily. Czy Harry'emu nie przyszło na myśl, żeby odwiedzić dziadków, może jeszcze żyli, a na pewno mieliby jakieś cenne informacje dla niego. Zaskoczyło mnie też zachowanie Snape'a, nawet po śmierci Dumbledore'a był mu posłuszny, a przecież tak go ciągnęło do czarnej magii.
Podpis? Nie mam pomysłu ;< Ostatnio edytowany przez Kejmilo - 14-02-2008 o 08:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Użytkownik Forum
|
![]() Prewett to była rodzina Molly Weasley, nazwisko tego rodu to Peverell i też mi się wydaje, że to właśnie po nich odziedziczył fortunę.
![]() |
#276 |
Użytkownik Forum
|
![]() Który mnie zaj*biście mocno przypominał pierwszego Matrixa -,-
![]() |
![]() |
#277 | |||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Książkę przeczytałem, żeby dokończyć serię. No i nic specjalnego. Niektóre pomysły nie były złe, gdyby Rowling nie bawiła się w mieszanie klimatów poważnych i bajek. Wyszło jej to słabo, bo gdy człowiek choć próbuje wczuć się w klimat to widzi np. atakujące rozpędzone biurka (bitwa na końcu). Słodko... Ogólnie słabo. Nie tragicznie, ale nie dobrze. Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2005
|
![]() Jak dla mnie to 7mka jest jedną z najlepszych części. Trochę nielogiczności, aczkolwiek motywy z horkruksami, snapem, tą kolesiówą z zaimplikowanym wężem, bank gringotta (i motywami goblinów w nim) pwnzor~ klimat prwadziwego Harrego i tyle.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
To 100% informacje z pewnego źródła czy z jakiegoś byle "Fakt'u" xD? |
|
![]() |
![]() |