Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 21-08-2009, 00:33   #301
Parys
Mytho(L)ogy Hero

Parys's Avatar

Data dołączenia: 13 04 2004
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Co do samej nienawiści do policji - ma to korzenie w PRLu. Wiadomo jak ZOMO się obchodziło z ludźmi. Wiadomo, że są policjanci zarówno spoko, jak i niezbyt. Tak samo jak kibice, dresy, metale itp. Ostatnio mojego tatę na parkingu przed CH zatrzymała policja (siedział w aucie). Dokumenciki i do połączenia z bazą. Oczywiście miała pełne prawo. Ale nikt nie lubi jak się go 40minut fiska z każdej strony bez powodu. Ja także nieraz zostałem zatrzymany bez powodu. Chyba, że powodem jest noszenie szalika klubowego w zimę. Kto widział moje zdjęcie ten wie, że do zbytnio rozbudowanych nie należe, także nie piszcie, że wyglądałem jak bandyta. Tak stanie na mrozie, aż sprawdzą Ciebie, Twój telefon, zadzwonią do szkoły denerwuje, szczególnie gdy ma się potem z tego powodu nieprzyjemności z powodu wizyty u dyrektorki (taka rutynowa rozmowa, dlaczego mnie fiskali). A zatrzymanie ponad 700 kibiców Legii? Owszem byli rozrabiający, ale może 50 osób, a nie całe 700. 36h na komendzie zdala od Warszawy nie jest zbytnio ciekawe. Gazem po oczach za to, że źle stoisz? Zatrzymanie 120 kibiców Lechii za to, że stali tam gdzie nie powinni? Stali, nie rozrabiali czy robili Bóg wie co. Możecie powiedzieć cóż - mieli pecha. Dlatego ja też mogę powiedzieć - cóż nienawidze ich (chociaż znajdują się też dobrzy policjanci (-: )

@Ashloon
Dla mnie jeżeli ktoś wstępuje do ZOMO czy ORMO musi sobie zdawać sprawę z tego, że te przepisy nie są zbyt sprawiedliwe. Komunizm jest ustrojem zbrodniczym toteż o jakim prawie my tu mówimy? Chyba nie o zapisach, że nic nie można, a jak już coś można to i tak można pójść za to siedzieć. Jest to ustrój który pochłonął najwięcej ofiar, także nie ma co porównywać tego do CBŚu. Jak ktoś doniesie na Ciebie do CBŚu, to najpierw jesteś sprawdzany, a nie łapany.

Miasto, które przeżyło własną śmierć!

Regulamin
Zbiór poradników Wystaw notkę! Pajacyk

Ostatnio edytowany przez Parys - 21-08-2009 o 00:40.
Parys jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-08-2009, 00:44   #302
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Parys Pokaż post
@Ashloon
Dla mnie jeżeli ktoś wstępuje do ZOMO czy ORMO musi sobie zdawać sprawę z tego, że te przepisy nie są zbyt sprawiedliwe. Komunizm jest ustrojem zbrodniczym toteż o jakim prawie my tu mówimy? Chyba nie o zapisach, że nic nie można, a jak już coś można to i tak można pójść za to siedzieć. Jest to ustrój który pochłonął najwięcej ofiar, także nie ma co porównywać tego do CBŚu. Jak ktoś doniesie na Ciebie do CBŚu, to najpierw jesteś sprawdzany, a nie łapany.
Dura lex sed lex.
stary 21-08-2009, 00:47   #303
Gierubesoen
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 01 2009
Wpisy bloga: 3

Stan: Na Emeryturze
Świat: Iridia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon Pokaż post
Dura lex sed lex.
Zwłaszcza, kiedy jest ograniczona wolność słowa, jeden z ważniejszych przywilejów każdego (teoretycznie) człowieka...

Ostatnio edytowany przez Gierubesoen - 21-08-2009 o 00:52.
Gierubesoen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2009, 00:53   #304
Parys
Mytho(L)ogy Hero

Parys's Avatar

Data dołączenia: 13 04 2004
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 1

Domyślny

I gdy sądy są marionetkowe.
Lex iusta libertati, aequalitati et fraternitati praesidio est

Miasto, które przeżyło własną śmierć!

Regulamin
Zbiór poradników Wystaw notkę! Pajacyk

Ostatnio edytowany przez Parys - 21-08-2009 o 00:55.
Parys jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2009, 09:41   #305
MasterofPuppets
Użytkownik Forum

MasterofPuppets's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2009

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Divines
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon Pokaż post
Nie. Czy twierdzisz, ze dzisiaj nikt nikogo nie paluje, nikt nie przyjmuje donosow? Jesli nikt nie donosi, to powiedz mi, jakim sposobem policja potrafi "nagle" trafic np. na drukarnie pieniedzy w jakiejs dziupli w koziej wolce? Zyl sobie wygodnie? Wydaje mi sie, ze a) otrzymywal wynagrodzenie za prace b) kazdy mogl do MO wstapic. Czy ty zrezygnowalbys z dobrej posady, bo inni maja gorzej?

Juz nie robmy z milicjantow takich demonow - margines palowal ludzi "ot tak", wiekszosc policjantow reagowala na lamanie owczesnego prawa. Jesli dzialalnosc funkcjonariuszy aparatu panstwowego pozostawala w granicach przewidzianych przez owczesne przepisy, to nie mozna im niczego narzucic. Wiekszosc strajkow i demonstracji byla nielegalna - ludzie powinni zdawac sobie sprawe, jakie konsekwencje beda mieli przez swoja dzialalnosc. Gdybym zyl w tamtych czasach, najprawdopodobniej sam bralbym udzial w takich dzialaniach, jednak zdawalbym sobie sprawe, czym sie to moze skonczyc.

A tak z ciekawosci - CBŚ dziala w granicach obowiazujacych dzisiaj przepisow, jakiekolwiek by one nie byly. Teoretyczna sytuacja - grupa rewolucjonistow robi bunt w panstwie, zmienia sie wladza, przykladowo na monarchie. Krol ustala calkowicie inne przepisy. Czy w swietle tych nowych przepisow mozemy oceniac dzialalnosc CBŚ, ludzi tam pracujacych, a takze osob z nimi powiazanych?
Teraz donosy są w słusznej sprawie, a wtedy dostawałęś za mówienie po polsku, wydawanie polskich ksiązek, mogli Ci z byle powodu wjechać na chatę bez żadnych konsekwencji itd. Jeśli nie widzisz różnicy to tylko pogratulować

@Lasooch
Martw się dalej o tWÓJ tyłek to daleko zajdziesz, w domu cIĘ tak wychowali ? Czy nauczyłeś się to od tWOICH super kumpli, którzy sprzedali by Cie za paczke fajek ?

" A teraz jesteśmy tymi, przed którymi ostrzegali nas rodzice.."
MasterofPuppets jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2009, 10:43   #306
Gierubesoen
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MasterofPuppets Pokaż post
wtedy dostawałęś za mówienie po polsku, wydawanie polskich ksiązek, mogli Ci z byle powodu wjechać na chatę bez żadnych konsekwencji
Chyba pomyliłeś komunę z zaborami, a to dwie różne bajki są... Za komuny można było mówić i pisać w ojczystym języku, inna sprawa, że cenzura robiła swoje
stary 21-08-2009, 11:27   #307
Seeleesee1992
Użytkownik Forum

Seeleesee1992's Avatar

Data dołączenia: 08 08 2008

Profesja: Paladin
Poziom: 45
Skille: 75/59
Poziom mag.: 12
Domyślny

Hmmm… Śmieszą mnie nieco głosy tutejszych przedstawicieli „kibiców”. Tak pi******cie (za przeproszeniem), jaka to milicja była zła, bo biła kogo popadnie, jaka to policja jest zła, bo spisuje kogo popadnie (o Bowe! Spisali Cię! TY UMRZESZ!!!), a to, że niemal co dzień słyszę w radiu/TV, czytam w gazecie o tym że grupka nastoletnich „kibiców” (specjalnie dałem w cudzysłów, bo wiem że nie wszyscy kibice są tacy), spuściła wpie***l/skatowała/zabiła kogoś tylko dlatego, że miał inny szalik/inny znaczek na koszulce/nie miała fajek, to już nie ma o czym mówić, prawda?

@down
Nie o to mi chodziło, tylko o to, że pierdolą głupoty jacy to inni są źli i niedobrzy, a sami nie widzą co "ich subkultura" wyprawia

Ostatnio edytowany przez Seeleesee1992 - 21-08-2009 o 11:51. Powód: cenzura :)
Seeleesee1992 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2009, 11:39   #308
Akkorin
Zbanowany

Data dołączenia: 13 11 2008
Lokacja: .nieokolice Szczecina Ilość postów: -8 . . . . . . . Posty: 7354,3854757346e+54 Wiadomości: 0
Wpisy bloga: 10

Stan: Niegrający
Imię: Eragog
Świat: Silvera/Antica
Domyślny

J*bać kibiców!
Chwdk!
tylko ciągnę waszą filozofię wg której można obrażać policję, nawet ze względu na te pojedyncze przypadki

Ostatnio edytowany przez Akkorin - 21-08-2009 o 11:43.
Akkorin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2009, 11:50   #309
--Cienius--
Użytkownik Forum

--Cienius--'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie

Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
Domyślny

Powiem tak :

Do policji nic nie mam praca jak praca ale :

Sa kiedy ich nie potrzeba a nie ma ich kiedy ich trzeba

pozdro
wszystko kupilem co trzeba cały komplet parcela napisałem na góże nick a na dole miasto wlozylem kase i zucilem parcel do skrzynki niestety parrcel leżał
na skrzynce i szybko koles mi zakosil niewiem oco chodzi ale naprawcie mi to blagam 10cc to niejest malo (a tamten koleś mi nieodda wienc jestem tak wkużony że zaraz wyżuce komp przez okno
Co ta tibia robi z dziecmi...
--Cienius-- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2009, 11:50   #310
Articuno
Użytkownik Forum

Articuno's Avatar

Data dołączenia: 27 11 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Seeleesee1992 Pokaż post
Hmmm… Śmieszą mnie nieco głosy tutejszych przedstawicieli „kibiców”. Tak pi******cie (za przeproszeniem), jaka to milicja była zła, bo biła kogo popadnie, jaka to policja jest zła, bo spisuje kogo popadnie (o Bowe! Spisali Cię! TY UMRZESZ!!!), a to, że niemal co dzień słyszę w radiu/TV, czytam w gazecie o tym że grupka nastoletnich „kibiców” (specjalnie dałem w cudzysłów, bo wiem że nie wszyscy kibice są tacy), spuściła wpie***l/skatowała/zabiła kogoś tylko dlatego, że miał inny szalik/inny znaczek na koszulce/nie miała fajek, to już nie ma o czym mówić, prawda?
co za głupota, piszesz taką nieprawdę, że głowa mała.
Articuno jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2009, 11:54   #311
Seeleesee1992
Użytkownik Forum

Seeleesee1992's Avatar

Data dołączenia: 08 08 2008

Profesja: Paladin
Poziom: 45
Skille: 75/59
Poziom mag.: 12
Domyślny

@up
Równie dobrze mogę napisać to samo o twoich poprzednich postach. Przykład: sam dostałem kiedyś (jak miałem jakieś 13lat) wpierdol od miłych panów, z łysymi główkami i ponadprzeciętnie zbudowanymi klatkami. Za co? Nie wiem. Nie pytałem, bo jakbym się zapytał, to bym jeszcze dostał za to, że nie wiedziałem za co dostałem poprzednio (nonsensopedia rox ;D).

@edit
Przypomniał mi się drugi argument, głośna sprawa w moim mieście. Po meczu MKS Czarni Jelcz-Laskowice : Polonia Miłoszyce (takie nasze lokalne derby), trójka kibiców Czarnych pobiła samotnie wracającego do domu kibica Polonii, tłukli go tak długo aż stracił przytomność. Jeszcze się chuje głupio tłumaczyli że „sam się przewrócił na próg zwalniający na ulicy i stracił przytomność, a my go tylko znaleźliśmy” -.-

PS. Możesz mi powiedzieć co jest takiego „nieprawdopodobnego” w moim poscie?

Może rzeczywiście przesadziłem z tym że w TV o tym mówią codziennie. W TV nie ma miejsca na każde pobicie. Ale poczytaj sobie lokalne gazety, w każdej się coś znajdzie…

Ostatnio edytowany przez Seeleesee1992 - 21-08-2009 o 12:17.
Seeleesee1992 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2009, 12:07   #312
MasterofPuppets
Użytkownik Forum

MasterofPuppets's Avatar

Domyślny

Dobrze napisałeś, "kibiców", bo oni nie zaliczają się ani do ultrasów, ani tym bardziej tych prawdziwych bojówek . To są po prostu lamusy, którzy jak idą w paru chcą przykozaczyć zeby sie pozniej chwalić w szkole, a jak takiemu zaproponujesz solówkę to już mu się cieplutko robi .

stary 21-08-2009, 12:10   #313
Rorikon
Guest

Domyślny

Cytuj:
Dobrze napisałeś, "kibiców", bo oni nie zaliczają się ani do ultrasów, ani tym bardziej tych prawdziwych bojówek . To są po prostu lamusy, którzy jak idą w paru chcą przykozaczyć zeby sie pozniej chwalić w szkole, a jak takiemu zaproponujesz solówkę to już mu się cieplutko robi .
A znasz takie pojęcie jak skrót myślowy?
  Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2009, 12:24   #314
MasterofPuppets
Użytkownik Forum

MasterofPuppets's Avatar

Domyślny

Znam, a co to ma do mojej wypowiedzi ?

stary 21-08-2009, 12:26   #315
Rorikon
Guest

Domyślny

A to, że mógł też pod pojęciem kibic umieścić Ultrasów.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2009, 12:37   #316
MasterofPuppets
Użytkownik Forum

MasterofPuppets's Avatar

Domyślny

No to chyba Ty tu czegoś nie rozumiesz . Mówię, że dobrze, że napisał "kibiców" w cudzysłowie, bo to nie są prawdziwi wierni kibice, tylko po prostu tacy którzy sobie przyjdą na mecz, pokrzyczą,a nic sobą nie prezentują

stary 21-08-2009, 12:52   #317
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
wtedy dostawałęś za mówienie po polsku
Y, co?

Cytuj:
@Lasooch
Martw się dalej o tWÓJ tyłek to daleko zajdziesz, w domu cIĘ tak wychowali ? Czy nauczyłeś się to od tWOICH super kumpli, którzy sprzedali by Cie za paczke fajek ?
Śmieszy mnie tWOJE (cóż, tY mnie, ja cIEBIE ; )) podejście do czyichś poglądów. Skoro tak uważam to musiałem tak zostać wychowany? Albo nauczyć się od kumpli? Widzisz, w przeciwieństwie do co niektórych potrafię myśleć samodzielnie i sam dochodzić do wniosków.

Oczywiście, że kumpli bym nie sprzedał ani oni by mnie nie sprzedali. Co innego ratować dupę kosztem obcych ludzi (co w tym złego?) co innego kosztem kumpli (ale przecież będąc milicjantem nie musiałbym pałować kumpli). Jeśli nie widzisz różnicy... cóż.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez --Cienius-- Pokaż post
Sa kiedy ich nie potrzeba a nie ma ich kiedy ich trzeba
Wyjątkowo się z tOBĄ zgodzę.
stary 21-08-2009, 15:22   #318
Gordorczyk
Użytkownik Forum

Gordorczyk's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Białystok

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Honera
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Orion_ Pokaż post
Widze coraz wiekszy offtop, kazdy wie ze kibice to chuje a pilka nozna to sport, przez ktory sa tylko problemy [pobicia, zabojstwa, jak pare lat temu pod moim domem po meczu tsw vs ksc, cpuny, debile, firma, dzieci neo i ogolnie jp] i dawno powinien byc karany smiercia przez powieszenie.
mądrością nie grzeszysz...
Полскa!!!
Gordorczyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2009, 23:35   #319
Ze'To
Użytkownik Forum

Ze'To's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2008
Lokacja: Gdańsk

Domyślny

Do wszystkich piszących o latach PRL i o panowaniu milicji - skończcie bo gówno widzieliście i gówno wiecie, jeśli nie macie o czymś pojęcia to nie zabierajcie głosu bo macie max 20 lat a to trochę za mało by mówić o sprawach które działy się właśnie tyle albo i więcej lat temu...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
albo tak jak my to ostatnio robimy , na lekcji taka cisza itp. ja się nadstawiam kolega mnie po mordzie a ja krzyczę "PANI ! BIJO!!!" ;D
Ze'To jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-08-2009, 14:00   #320
Gierubesoen
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ze'To Pokaż post
Do wszystkich piszących o latach PRL i o panowaniu milicji - skończcie bo gówno widzieliście i gówno wiecie, jeśli nie macie o czymś pojęcia to nie zabierajcie głosu bo macie max 20 lat a to trochę za mało by mówić o sprawach które działy się właśnie tyle albo i więcej lat temu...
Więc to co opowiadają mi babcia, dziadek, matka, ojciec, wujek, druga babcia to jest gówno, tak? Pobyt w więzieniu mojego ojca i dziadka praktycznie za nic, to też gówno? Może nie przeżyłem tego sam, ale wiem co nieco w tym temacie...
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania