|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?
Stan: Niegrający
Imię: Scary Menthos
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
![]() |
![]() wciaz jest blad z liczeniem sily czarow. nie moze ona wynosic mniej niz 100%, czyli gdy mamy 8lv, 1mlv mimo ze powinno byc 8*2 + 1*3 = 19%, to jednak i tak bedzie 100%. nie moze byc mniej niz 100%. pozatym pokazywane sa tylko maksymalne obrazenia, a powinny bc chyba pokazywane srednie.
wydaje mi sie tez, ze uzyles zlej formuly na liczenie szybkosci. normalna predkosc to: New chars: unmodified speed = 220 + [2 * (level-1)] czyli od danego poziomu trzeba odjac 1 poziom, co razem daje 2 pkt mniej, chyba tego nie uwzgledniles. pozatym sila niektorych czarow wychodzi troche inaczej niz przy uzyciu kalkulatora na tibia.pl, a przypuszczam ze oni maja lepsze informacje od ciebie. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 03 2005
Lokacja: Wrocław
![]() |
![]() Nic nie trzeba odejmować....
Przecież w Tibii nie ma poziomu 0, a pierwszy awans w szybkości dostajemy dopiero z 1lvl na 2lvl stąd to (lvl-1) lvl speed 1 = 220 + 2*(1-1) = 220 2 = 220 + 2*(2-1) = 222 3 = 220 + 2*(3-1) = 224 ... 111 = 220 + 2*(111-1) = 440 czyli postać na 111 lvl jest 2krotnie szybsza od 1lvl Dokładnie tak, jak to opisują na TibiaNews... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2005
|
![]() Proszę o wstrzymanie się ze sciąganiem tego progrmu!
![]() Mój kolega jest programistą i od razu zabrał się za sprawdzanie tego podejrzanego softu. Po pierwszym spojrzeniu program zajmuje dość dużo kilobajtów, a z tego co wiem jest to tylko kalkulator który oblicza jakieś dane? ![]() ![]() W związku z tym co zajmuje te pozostałość tego pliku ![]() ![]() ![]() ![]() Może udostępnił byś źródła do niego, aby bardziej zaawansowani użytkownicy mogli go sprawdzić?!?!?! ![]() Po sprawdzeniu go kilkoma programami jeden z anivirusów wykrył jakiś podejrzany skrypt!!!!! ![]() Proszę jeszcze raz o wstrzymanie się z pobieraniem tego pliku!!!
![]() |
#24 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
|
![]() @UP:
Taaaa.... Wydaje mi sie, ze ktos sie zalogowal na tym forum, zeby sobie jaja robic -.- Gdziekolwiek sie wpiszesz, to albo kogos bluzgasz, albo sie czepiasz innych. Jak nie masz konkretnych dowodow, to nie pisz, bo to bezsensu. Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2005
|
![]() Arthus Drag'Tail jak nie wiesz o co chodzi to lepiej sie ni wypowiadaj!!
![]() To dlaczego koleś nie udostępnił źródeł?!?!?! ![]() Ten program już z daleka śmierdzi, Niektórzy co się wypowiadają na forum, piszą że program jest czysty jak łza nie mają pojęcia o czym piszą !! ![]() Koleś se porobił kilka kont na forum i teraz pisze takie brednie ![]()
![]() |
#27 |
Nieobecny.
|
![]() @up
Bo jakby dał źródła, to:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Robin Hood z szerwood: ale z ciebie musi być genialny programista (z twojego kolegi pewnie też).
Jakbyś przeczytał ten temat cały, to byś się dowiedział, że program NIE JEST PISANY W C# tylko w Delphi. Programy w delphi mają to do siebie, że trzeba do nich dołączyć paczuszki z komponentami, żeby z progsa mógł korzystać ktoś, kto nie ma Delphi... I co to za sktypt??? Bo napisać że program "śmierdzi" to i ja potrafie... BTW: userzy Firefox'a mogą mieć problemy z pobraniem pliku. BTW2: pawelekthedruid: kliknąłeś prawym i "zapisz element docelowy jako..." ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 11 2004
Lokacja: Chorzów
![]() |
![]() Bah...
bardzo chciałbym zobaczyć ten program no ale mam Mozilla firebird a zaś internet explorer mi nie działa ... Robilem PPM i na zapisz jako ale niedalo sie, a zaśgdy wcieplem link do przeglądarki to wyskoczył taki sobie "notatnik" z cyferkami :S Co tu zrobić??
![]() |
#31 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() A tak poza tym, panie Robin Hood z szerwood:
TibiaCount'a ściągnięto już dokładnie 163 razy (wiem, bo założyłem klikometr na forum), sprawdzali go pewnie wszyscy, A JESZCZE NIKT NIE ZARAPORTOWAŁ "PODEJRZANEGO SKRYPTU", więc to twoje "przypuszczenia" śmierdzą... Zajmij się lepiej expieniem, a nie wywoływaniem kłótnie na temat, o którym nie masz pojęcia... Nie pozdrawiam. Ostatnio edytowany przez Razel - 20-03-2005 o 18:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Guest
|
![]() yyy nie sciągam tego programu
![]() ![]() Po tym incydencie radzę innym się też zastanowić ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 08 2004
Profesja: Elite Knight
Świat: Xerena
Poziom: 121
Skille: 89/84
Poziom mag.: 8
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Guest
|
![]() Drogi kolego TSmaster ja tylko wyraziłem swoją opinię o tym programie, i to jest tylko i wyłącznie moje zdanie. Ale widząc po twoim wieku (13 lat) chyba jeszcze masz zacofany rozum żeby to zrozumieć
![]() Zarejestrowałem się jak zauważyłeś wcześniej niedawno, ale jestem dość starym bywalcem forum ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 11 2004
Lokacja: Jaworzno
![]() |
![]() To jest straszne co tu się dzieje, gorzej niż gdybym był w Carlin
![]() Co do wielkości program który nic nie robi w Delphi(czysty formularz z przyciskiem zamknij)powinien zajmować coś 500kb, jakbyś miał problem z jakimiś formułami pisz. ![]()
![]() |
#36 |
Nieobecny.
|
![]() Macie jakieś konkretne dowody, że tam jest keylogger? nie? to koniec dyskusji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() dobra, wersja 1.1 powinna być już dzisiaj dostępna...
Pozro 4 all Ostatnio edytowany przez Razel - 21-03-2005 o 16:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Nic z tego, dzisiaj nie wyrobie się z 1.1
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Torun
Stan: Aktywny gracz
Imię: Na emeryturze...
![]() |
![]() Jezeli KTOS by mogl to prosze o wyslanie mi tego programu na maila.
Widze ze to niezly program a mi sie niechce zciagnac ![]() ![]() [email protected] Z gory wielkie dzienki! POZDRO