Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów

Notki

Wydarzenia ze światów Na tym forum możesz porozmawiać o wszelkich ważnych wydarzeniach z Twojego serwera.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 10-01-2006, 08:00   #21
Czarny Vicher
Guest

Domyślny

Heheeh widze że są bardzo zróżnicowane opinie na temat serewów pvp i npvp .... ja osobiście gram na Luminera i czasem ciesze sie ze nie można zabijać a jednak czasem mi tego brakuje .... Zastanawiam sie czy nie lepiej zagrać sobie na npvp Ide poexpić i jakiś frajer mnie blokuje i nie moge wyjść (i mysle ze mnie potwór zabije) a jak juz sie uwolnie to nie moge mu nic zrobić oprócz napisaania - noob .... Mysle nad zagraniem na jakimś serwerze pvp ... jesli sie znacie to napiszcie jakaa postacią warto grac (mam narazie na uwadze Druida i może Maga) i na jakim serwerze najbezpieczniej z tych pvp ...
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-01-2006, 08:20   #22
Nyksus
Użytkownik Forum

Nyksus's Avatar

Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Wrocław

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 85+
Skille: 82+
Poziom mag.: 16
Nyksus ma numer GG 9762142
Domyślny Re:

Jak chcesz grać na pvp tylko żeby się wyżywać to pod żadnym pozorem nie bierz knighta i palla. Musisz nimi trenić i to strata czasu a po drugie teraz knight ma o wiele mniejsze szanse w walce z magiem + drutem. Ja osobiście polecam Sorcera gdyż on ma dużo czarów atakujących i od 15 lvl posiada już jakiś a Druid to bardziej postac lecząca i się nie przyda ;P
stary 10-01-2006, 10:24   #23
ZrembAzura
Użytkownik Forum

ZrembAzura's Avatar

Data dołączenia: 04 01 2006
Lokacja: Rzeszów

Stan: Na Emeryturze
Domyślny ;]

nienawidze non pvp fuuu, nooby, thiefy. aaa jak chcecie potrenic to ja znam 1 dobre miejsce, trenilem tam na pvp, tam na pvp jest duzo pk ale na npvp sie nie obawiajcie jest to mino cave na foldzie a non pvp nie lubie dlatego ze nie moge powiedziec mojego ukochanego tekstu z hotkeya F1 "LEAVE OR DIE"
stary 10-01-2006, 11:54   #24
Czarny Vicher
Guest

Domyślny

Aha czyli rozumiem żeby wybrać sobie albo sorca albo druida .... Mam zamiar załozyć sobie takie konto nawet na pewno je zaloze ale niech ktos mi jeszcze napisze na jakim serwerze sie najbardziej oplaca
  Odpowiedz z Cytatem
stary 10-01-2006, 16:08   #25
Gallar
Zbanowany

Data dołączenia: 26 11 2005

Gallar ma numer GG 4524829 Gallar ma login Tlenu gallstayer@o2.pl Adres Jabbera do Gallar Send a message via Skype™ to Gallar
Domyślny

@up: hmm.. arcania jest ostatnio w miare spokojna (po tym gdy rozpadła się Era Zero, DPFT rządzi.. ale nie widać jakiegos nadmiernego PA).
Mythera.. hm... nie powiem, nie jest źle. To juz praktycznie martwy server gdzie rządzi Lady Bekka.
Ale czasem jest cienko, gdy sie jest bez pleców a banda BR <bo oni rządzą> zaczyna mieć do Ciebie bunty...

Tak w sumie, po cholere ja to pisze..
Ehh, no tak... nikt nie patrzy na przyklejone tematy...
Jaki świat mam wybrać?
Temat w którym userzy sami opisują światy na których grają, myśle ze pomogłem..
Gallar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-01-2006, 20:56   #26
iskra
Użytkownik Forum

iskra's Avatar

Data dołączenia: 25 03 2005
Lokacja: Bydgoszcz

Profesja: Paladin
iskra ma numer GG 3799814
Domyślny

Ja tam zawsze gram na No-PvP i nie nazekam jest fajnie i tyle prszynajmiej jak masz super Eq jest fajnie nie podchodzi do ciebie 150lvl buch lampa i juz sie nie cieszysz...

Nie KLIKAJ NIE WOLNO!!
iskra jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-01-2006, 13:50   #27
Gilu90
Użytkownik Forum

Gilu90's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2005
Lokacja: Tychy

Gilu90 ma numer GG 935519
Domyślny

Ja sie ciesze że gram na non pvp Aha Nyksus co ty nie chodzisz do szkoły ? bo juz widzialem dwa posty o godz w ktorej jest szkoła
Trenuj Nyksus Trenuj

Ostatnio edytowany przez Gilu90 - 11-01-2006 o 13:52.
Gilu90 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-01-2006, 19:58   #28
Niku$
Użytkownik forum

Niku$'s Avatar

Data dołączenia: 28 12 2005
Lokacja: na Ziemi

Stan: Niegrający
Niku$ ma numer GG 6404166 Niku$ ma login Tlenu nik1991@tlen.pl
Domyślny Dobre jak i złe strony npvp

Są dobre jak i złe strony serverów npvp. Ale jak i tak bardziej wole npvp bo se moge spokojnie chodzic expic. Chociaż ten nadmiar noobow tez mnie wkurza

Pozdro
Niku$ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-01-2006, 20:17   #29
Gilu90
Użytkownik Forum

Gilu90's Avatar

Lokacja: Tychy

Gilu90 ma numer GG 935519
Domyślny

Nyksus potrenuje se do 65/65 NPVP RZĄDZI!!
Gilu90 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-01-2006, 20:32   #30
elite knait
Użytkownik forum

Data dołączenia: 01 12 2005

Stan: Aktywny gracz
Świat: Tajne
Poziom: 52
Skille: 80/55
Poziom mag.: 15
Domyślny

[quote=Czarny Vicher]Aha czyli rozumiem żeby wybrać sobie albo sorca albo druida .... Mam zamiar załozyć sobie takie konto nawet na pewno je zaloze ale niech ktos mi jeszcze napisze na jakim serwerze sie najbardziej oplaca [/QUOTE
ja gram na pvp i radzil bym ci niewybierac maga lub druta poto by wyzyc sie,czemu poniewaz po update wzrósł wymagany poziom magiczny do robienia odpowiednichh czarów noi normalny level<---więc naprawde nieopłaca się uwież.No ale chceż już koniecznie wyżyć się wybież palla szybko nabijesz tom 60 dysta i bendziesz mógł się wyżyć w pewnym stopniu
pozdrawiam
elite knait jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-01-2006, 20:37   #31
Noro
Użytkownik Forum

Noro's Avatar

Data dołączenia: 14 06 2005
Lokacja: Warszwa

Noro ma numer GG 6446790
Pergamin

Złodzieje expa, lootbagow to największy problem non-pvp...ale pvp też nie są lepsze bo jeżlei masz szczęcie to dobijesz 20lvl a jak mniej to będzie zabijał cie pk.Najlepiej jak ma się zaufanego kolege na wyższym poziomie który znajdzie chwilke czasu i pójdzie z nami poexpic (oczywiście my expimy on jest tylko dla bezpieczeństwa... czasami może isc na lepsze potwory)ale taka teoria rzadko się sprawdza.

Podsumowując:
pvp:
-pk (w większości n00by, które zabijają dla zabawy bo kupiły se postać na high lvl )
-nigdy nie jest bezpiecznie
-można się zemścić
-jeśli idziemy z high lvl w miare bezpieczne lootbagi
-niektórzy lubią wojny

non-pvp:
-thiefy
-złodzieje expa
-n00by(w większej ilości niż na pvp bo tu są bardziej bezpieczni)
-skillowanie nie najgorsze ale i nie najlepsze(jak znajdziemy dobre miejsce to n00by może nie zabiją nam potworów)
-brak pk
-można powiedzieć, że jest bezpiecznie dla low lvl
-nie radze targać za sobą lootbagów(95%, że n00by nam je zabiorą)

te dwa rodzaje światów mają bardzo różne i odmienne cechy jednak wniosek jest taki, że głównym problemem są n00by.
stary 11-01-2006, 20:37   #32
Don Toro
Użytkownik Forum

Don Toro's Avatar

Imię: Don Dagoth
Profesja: Elite Knight
Gildia: Jolly Rogers
Świat: Luminera
Poziom: 111
Skille: Najs
Poziom mag.: 8
Domyślny

@Zremb Azura:
NooB to ty jesteś pisząc, że na non-pvp są SAME n00by i thiefy. Zastanów się 2 razy zanim coś napiszesz.

@Topic:
Ja bym tam dalej grał na non-pvp. Spokój i cisza
Don Toro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-01-2006, 20:58   #33
Gibdzioch
Użytkownik forum

Gibdzioch's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2005

Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Celesta
Poziom: 122
Skille: 159/240
Poziom mag.: 12
Domyślny

@Noro
Zakładając że niezłe lootbagi sie wynosi na średnich i wyższych lvlach ,to trzeba byc patałachem żeby ci noobek ukradł loota...
Gibdzioch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-01-2006, 22:05   #34
TaJemniczy
Użytkownik Forum

TaJemniczy's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2005

Profesja: Elite Knight
Poziom: 152
Skille: 92/84
Poziom mag.: 8
Domyślny

Fakt to nieraz w.......,osobiście nie gram na no-pvp,lecz niepowiem że niegrałem na nich.Spotkałem się z podobnymi noobami<----lecz to nic z tym co dzieje się na pvp,sam padłem ostatnio i z 81/79 spadło mi na 79/77,czy to by cie nie w.........????To,jest jakieś 3-4 dni skillowania,a padłem za nic.Więc jak widzisz som dobre i złe stronry grania na servach no-pvp i pvp.Na no-pvp możesz czuć się bezpieczny nieliczyć trapów,lecz spotykaż wielu noobów--pvp nigdy nieczujeż się bezpieczny,bo niewiadomo co za idiota siedzi po drugiej stronie
pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez TaJemniczy - 16-01-2006 o 22:08.
TaJemniczy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-01-2006, 00:03   #35
Karoler
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 04 2005
Lokacja: Carlin/Celesta

Profesja: Paladin
Domyślny

Na nonpvp nie ma pk lol xd

Btw.Kto nie wierzy ze na non pvp mozna pkowac to niech wpadnie na Celeste z checia pokaze ze jednak sie da xd

Co do tematu: Dac sie trapnac bandzie low lvli? ;s nie no sory ale odrobinke zalosne...Polecam nosic pare potow ze soba... ;>
stary 17-01-2006, 14:17   #36
Exodus
Użytkownik Forum

Exodus's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec

Domyślny

Wy jakies macie problemy ze soba . Na non pvp o wiele latwiej sie gra niz pvp .
1.Nie ma PA
2.Nie ma PK
3.Nie dostaniesz hunta
4.Sam mozesz poblokowac innych
itd itd

Chyba ze jestes frajerem i zawsze ciebie w H*ja robia to mniej pretensie do siebie. Na pvp tez jest duzo noobow i tez cie moga bloknac . A nie wiem czy zabicie 8 lvla to nie jest zmarnowany unjust
Exodus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-01-2006, 14:59   #37
Aro The Knajt
Użytkownik forum

Aro The Knajt's Avatar

Data dołączenia: 23 12 2005
Lokacja: Opole

Stan: Aktywny gracz
Świat: Pacera
LOL

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez alz
Też żałuje, że gram na npvp (chodz nigdy nie gralem na pvp)... powinny byc jakies urozmaicenia notpvp ;] np. wyznaczone tereny do walk pvp albo cuś podobnego
Ja tez gram na non-PVP i troszke tego zaluje i zgadzam sie z Alz ze mogly by byc wyznaczone tereny do walk PVP

Aro The Knajt jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-03-2006, 18:19   #38
jaruczek
Guest

Domyślny

ja gram od zawsze na serwerach non-pvp - pierwsza moja postac byla na Emperze i zraziło mnie zabijanie innych graczy bez konkretnego powodu... potem przerzuciłem sie na Harmonie i gram teraz każdą postacią na tym serwerze i jest mi tutaj bardzo dobrze cisza ,spokój - czyli to co lubie a ze skillowaniem nie mam problemow bo na PACC'owych terenach n00ków raczej nie ma więc moge spokojnie odchodzić od kompa skillując bez obawy ze ktos mi stworki ubije
  Odpowiedz z Cytatem
stary 05-03-2006, 21:18   #39
alzIK
Użytkownik Forum

alzIK's Avatar

Data dołączenia: 03 03 2006
Lokacja: Veno xD

Imię: ^,^
Gildia: ;>
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Exodus
Wy jakies macie problemy ze soba . Na non pvp o wiele latwiej sie gra niz pvp .
1.Nie ma PA
2.Nie ma PK
3.Nie dostaniesz hunta
4.Sam mozesz poblokowac innych
itd itd

Chyba ze jestes frajerem i zawsze ciebie w H*ja robia to mniej pretensie do siebie. Na pvp tez jest duzo noobow i tez cie moga bloknac . A nie wiem czy zabicie 8 lvla to nie jest zmarnowany unjust
No nie wiem..
Dajmy na to masz wysoki lvl, trenisz se i llvl przychodzi i zabija ci potwory, bo mysli ze na npvp wszystko mu wolno.. z drugiej strony przyjdzie taki czas, ze tego n00ba strapujemy (heh taka odmiana pk na nPvP ). Na npvp nie ma tak, ze mozesz se robic co chcesz: wpi3rdalac sie na respa, zabijac potwory przy treningu, bluzgac bo predzej czy pozniej .. ten ktos sie zemsc . Tak według mnie przydały by sie tzn "duele" na nPvP. Ktos ma jakies sapy no to duel. Zgadza sie no to battle a jak nie no to widac, ze tylko w gatce jest dobry

Hail Celesta

Mi tam dobrze na npvp
alzIK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-03-2006, 21:54   #40
Harven
Użytkownik Forum

Harven's Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005
Lokacja: Szczecin

Harven ma numer GG 6311614
Domyślny

Miałeś poprostu pecha :/ sam gram na non pvp i wiem że czasem ludzie potrafią być prawdziwymi świniami, ale są niektórzy naprawde fajni ludzie z którymi miło spędzisz czas Zamiast płakać zakasaj rękawy i jazda odrabiaj lev!!
Harven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania