|
Notki |
Wydarzenia ze światów Na tym forum możesz porozmawiać o wszelkich ważnych wydarzeniach z Twojego serwera. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 85+
Skille: 82+
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Siema
Dziś chciałem napisać dość nietypowy temat. Otóż ci co grają na Luminerze pewnie wiedzą że jest to świat NoN pVp czyli nie można się zabijać. I tu własnie jest problem w tym świecie. Otóż niektórzy " chamscy " gracze korzystają z tego. Dzisiaj miałem niemałą historię. Siedziałem jak to zwykle robięw Minotaur Mount niedaleko kopalni dwarfów. Miałem wtedy jeszcze 24 lvl i expowałem na Guardach, Archerach, i zwykłych. No i miałem lootbaga zrobionego, 19124 oz. za to miałbym jakieś 20- 30k. Przyszło jakiś 6 ziomków na koło 12 lvl'a. I byłem na samej górze tam w Tower Mino. Oni wlazli i bylo 6 guardów. Przyblokowali mnie tak po chamsku nie mogłem się ruszyć no i oczywiście dedłem. Straciłem dużo doświadczenia, prawie 1 magic lvl. I skille mi troche spadły no i co najgorsze straciłełm Bright Sworda. Przecież teraz gdyby to nie był non pvp oni byli by już martwi... Jednak te Non pvp potrafi wkurzyć i to nie mało bo zemścić się nie da. A co wy o tym sądzicie? Mi się wydaję żebym albo zmienił świat albo żeby z non pvp zrobili pvp enforced. Byłoby nawet fajnie.
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]() Też żałuje, że gram na npvp (chodz nigdy nie gralem na pvp)... powinny byc jakies urozmaicenia notpvp ;] np. wyznaczone tereny do walk pvp
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2005
Lokacja: K-g
|
![]() jak sama nazwa mówi to serv na którym się nie można zabijać to chyba proste więc jak może coś takiego istnieć...
to jest logiczne że takie noobki się znajdą co Cię blokną czy coś, ale na pvp-e też takie są...można to porównać do tego jak sobie skillujesz to jakiś wyższy lvl Cię zabije...też można się wkurzyć ![]()
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2005
Lokacja: Bartoszyce
|
![]() jakbyś potrenował, nosił uhy, może gfb to byś nie padł, a jakbyś miał trochę więcej doświadczenia to byś ich zablokował i polubił non pvp xD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: Kraków
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Po pierwsze zglos go na blackliste.
Po drugie to samo na pvp, tylko chodza na noobcharami i poprostu mozesz ich odrazu zabic zeby sie odblokowac.
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2004
Lokacja: Jaworzno
Profesja: Rookstayer
|
![]() nie podoba sie? to wypad na pvp albo koniec z tibia, a nie zasmiecac bezsensownymi tematami forum..takich przypadkow jest 100 dziennie, wiec twoj nie jest jakis szczegolny.
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() To nie bylo miłe ale masz racje
Takich przypadków jest 100 dzienie jak nie wiecej Swiat non pvp jest to siwat thiefów noobow i takich innych |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 12 2005
Imię: Arkador
Profesja: Elder Druid
Gildia: Riders Of Apokalypsa
Świat: Celesta
Poziom: 44
Poziom mag.: 50
|
![]() Gra na swiatach non PvP nie sie ze soba ryzyko czestego napotykania graczy, którzy nie maja szacunku dla innych. No coz takie ryzyko, lecz owa pozorna slabośc (czyli brak mozliwości bezposredniego ataku na gracza) może byc wykorzystana również przez Ciebie. Wyższośc swiatów non pvp wlasnie na tym polega ze nie ma łatwych sposobów - prostych banalnych rozwiazań - tu trzeba myślec.
Z doświadczenia powiem ze bardziej boli kiedy banda podobnych graczy dopadnie cie na swiecie pvp - atakuja z premedytacja i dzika radością. Pozorna satysfakcja zemsty nie zawsze oznacza wygrana. Stare wloskie przyslowie brzmi " Czas poświecony zemscie jest czasem w piekle" - i cos w tym jest. Pozdrawiam Kant ![]() Ostatnio edytowany przez Kant - 30-12-2005 o 23:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Nie chodzi mi tylko o mój przypadek tylko o przypadki innych też. A zresztą, grałeś na non pvp? Pewnie nie bo nawet nie wiesz jak się tam gra --.-- I to wcale nie jest bezsensowny temat, newbie. Co do wypowiedzi Kanta : Masz rację, granie na non pvp jest trudne dość bo wszyscy wszystko zabierają, zabijają i blokują dlatego że nie możesz się zemścic. I dlatego tak robią ;P wkurzające ale za to możesz sobie spokojnie expic na PACCu i nikt cie nie zabije przynajmiej -.-
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 04 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Profesja: Elite Knight
Świat: Morgana
Poziom: 150
|
![]() @Karrith
ej weź wogóle co ty tu robisz...stara ci przez łeb z kaloryfera wy*******iła czy ****a co?! ej wez sie nie wyzywaj ze cie starsi nie kochaja albo ze Bóg cie opuscil lbem w sciane a nie na forum sie wyzywac. jak sie cos nie podoba to kijem w oczy i nie widzisz albo wyjazdzik z tego tematu rob a nie. Niepodoba sie cos?!! TO RÓB WYJAZD!
19:00 Marelw the Wolf [79]: I KTO SIE CHOWA PO STACKACH PIERDOLONE PAJACE? 19:00 Kenami [299]: fajnie ; )? 19:00 Eter Rael [262]: a kto robi skule pajacu? 19:00 Antrevis [170]: mieczem wojujesz od miecza giniesz 'jaka ostoja spokoju GAHAHHAHAHA xdd |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() To było do Karritha mam rozumieć. A tak szczecze powiedziawszy, Harmonia to też świat Non PvP a gra tam wielu doświadczonych graczy. Właśnie mi się zdaje że mniej doświadczeni są jednak na pvp. Nie jest to obraza...
![]() |
#12 |
Zbanowany
Data dołączenia: 29 12 2005
Lokacja: Grudziądz
Stan: Rookstayer
Imię: Neuroactive
Profesja: Brak (Rookgaard)
Gildia: Guards of Kyra
Świat: kyra
Poziom: 26
Skille: 21/25
![]() |
![]() i powiem ci ze tam to dopiero sa problemy, chodzisz i nie wiesz czy jestes bezpieczny.....nie mozesz odejsc od komputera jezeli twoja postac nie siedzi w protection zone bo jakis idiota odrazu to wykorzysta.
od wczoraj gram na npn pvp....mam juz 11 lv i jestem w miare zadowolony....mimo ze pelno noobów i złodzieji expa itd....to i tak jest łatwiej i zbędny stres narzekasz ze straciles b sworda a co bys powiedział jakby huntowała cie pkerska gildia na 100 levelu kazdy? i tylko gadka "na jutro widze po 20 k dla kazdego z nas albo cie zrookujemy" ;] i faktycznie jestes bez szans.....nie masz wtedy po co wogóle wchodzić na taki serwer...chyba ze zapłaisz ogromny okup zeby sie od ciebie od....bali. pozatym na pvp moze byc tez tak ze zapłacisz haracz np jestes daleko od miasta "dawa bron i armor albo cie zabije"....jezeli mu dasz to bycmoze sobie pójdzie...jezeli nie dasz to zginiesz...wiec oddajesz mu armor a on ciebie i tak zabija ;/ nie narzekaj wiec nie narzekaj ;/ miałem tez kumpla....117 level wtedy miał,grał na harmonii....ale NIC nie miał pojęcia co sie dzieja na swiatach gdzie ludzie sie zabijają. i on w trakcie chyba 5 miesiecy nabił ten swój 117 level...a ja w tym czasie borykałem sie wiecznie bo zawsze jakiś lamus sie znalazł ;/ pozatym wysokie levele na pvp wykorzystują prowokację,loguje sie taki na 8 level.....wyzywa cie wyzywa....ty go zabijasz i nie mozesz wejsc do depo....wtedy on wyskakuje z tym swoim głupim levelem i sie cieszy bo cie zabija ;/ a co do takich lamusów na non pv...poprostu olej ich. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2005
Lokacja: Tychy
Stan: Na Emeryturze
Imię: Zjarany Obywatel
![]() |
![]() Mnie też to powoli wkurza
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Wiesz, Gilu, Non pvp mnie zmieniło. Mam knighta na 25 lvl. Wogóle nim nie trenie bo zawsze jak zaczynam przyjdzien noob i mi zabije. Wiec mam 25 lvl i skille...53/50 ;/ Teraz sie wzialem za trenowanie. I walą mnie te nooby. Jak mi zabiją biore nastepnych i wolno to rośnie, dziennie wbijam może z 2 skille
![]()
![]() |
#15 |
Zbanowany
|
![]() Cóz.. ja tam byłem <i moze nadal jestem?> na laminerze<
![]() Wiesz, to są własnie uroki non pvp:> Decydując sie na grę na npvp powinienes wiedziec ze czasem bywa ciężko.. ale napewno nie gorzej niż na pvp ; ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Ełk
Imię: Jastr
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 8
Skille: :)
![]() |
![]() Masz problemy bo nie możesz zabijać graczy to zmień serwer na pvp lub epvp i po problemie (hehe oczywiści żart). Światy non pvp powstały z ideą że nie można zabijać na nich innych graczy i tego nie zmienisz. Pocieszeniem dla ciebie może być to że nawet na świecie pvp na 25 lvlu (zapewne bez uhów bo bez 5mlvla mogę się mylić oczywiście
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 01 2006
Lokacja: Przy kompie ;]
Stan: Aktywny gracz
Imię: Valeq
Profesja: Knight
Świat: Pacera
Poziom: 26
Skille: xx/xx
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Ludzie pomyślcie mój kumpel mial 53 lvl i za***iste eq . Jego kolega (nie z rl) .
I pewnego razu jego kolega chcial pożyczyć MPA nie wiem dla czego (znali sie pare miesięcy) i akurat wtedy wziąl MPA i wylogowal sie . Kumpel gra na Pacerze no - pvp 53 Knight 6 mlvl za***iste skille i koniec już nie gra ...... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Kusmir
weź to z edytuj i napisz jeszcze raz bo się doczytać nie można...
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2005
Lokacja: Tychy
Stan: Na Emeryturze
Imię: Zjarany Obywatel
![]() |
![]() Nyksus teraz wziołeś sie do skillowania?
![]() Ostatnio edytowany przez Gilu90 - 09-01-2006 o 15:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ano wziąłem się do skillowania ale to długo potrwa bo jest taka gildia russa mafia i oni wysyłają jednego do każdej kopalni i zabijają wszystkie dwarfy więc jak chce potrenic to od razu mi biją. Znam jeden sposób. Jak wiecie gdzie jest Mino Mount to tam łaźcie trenić -.-