Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 25-04-2008, 20:42   #381
Raxeff
Użytkownik Forum

Raxeff's Avatar

Data dołączenia: 29 06 2005
Lokacja: Chojnice

Stan: Aktywny Gracz
Raxeff ma numer GG 9693754 Send a message via Skype™ to Raxeff
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez litt Pokaż post
Co to za roznica, skoro przyjma go i tak do kazdego lo?
Żadna. Raczej chodziło mi o sam fakt .
Raxeff jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-04-2008, 10:44   #382
Ojciec Dyrektor
Ojciec Dyrektor

Ojciec Dyrektor's Avatar

Data dołączenia: 18 03 2006
Lokacja: Nowy Sącz

Profesja: Elite Knight
Gildia: Anima
Send a message via Skype™ to Ojciec Dyrektor
Domyślny

a Ci znowu płaczą ...

http://wiadomosci.onet.pl/1737957,11,item.html

Wg. mnie nie ma podstaw do odwołania egzaminu, nawet sam dyrektor CKE tak mówi. Niech uczniowie z rodzicami i dyrektorami wyciągną konsekwencje z tego a nie, że niby przez nich cała Polska ma pisać jeszcze raz.

Ja się tam cieszę ;D Bo mi egzamin zarówno humanistyczny jak i matematyczno-przyrodniczy bardzo dobrze mi poszedł Więc nie powinienem mieć problemów z dostaniem się do szkół.

P.S znalazłem to na onecie w komentarzach z czym zgadzam się w 100000000000 %

Ukryty tekst:
Nie zgadzam się na unieważnienie ostatniego zadania
Jako polonistka i matka gimnazjalisty nie zgadzam się na powtórzenie czy też unieważnienie ostatniego zadania. Dlaczego moje dziecko ma mieć niezliczone wypracowanie, w rozwiązanie którego musiało włożyć sporo wysiłku (przeczytać wszystkie lektury z podstawy programowej, powtórzyć przed egzaminem ich treść i problematykę)? Czy te dwie lektury nie są zapisane w podstawie programowej? Czy nauczyciele nie są zobowiązani do przedstawiania we wrześniu planów wynikowych lub rozkładów materiałów, w których powinni uwzględnić realizację standardów egzaminacyjnych? Nie rozumiem tłumaczenia nauczycieli, że po egzaminie mieli realizować nawet dalibóg nie jedną, ale aż dwie lektury. Obowiązkiem nauczyciela jest zapoznanie uczniów na początku każdego roku z wymaganiami edukacyjnymi, podstawą programową, standardami wymagań egzaminacyjnych. Uczniowie o tym doskonale wiedzieli.
Dlaczego z powodu rażących zaniedbań innych ludzi moje dziecko ma być ukarane? Czy z powodu egzaminu z cz. matematyczno-przyrodniczej, która akurat jemu poszła znacznie gorzej mam się odwoływać? Akurat mam ku temu powody, bowiem w jego szkole chemik od przeszło miesiąca przebywa na zwolnieniu, zastępstw nie było, materiał nie został zrealizowany, a tym bardziej powtórzony. Mogę na tej samej zasadzie analizować każde zadanie, które wykonał błędnie uzasadniając, że z tego typu zadaniami nie zetknął się w szkole, a naprawdę się nie zetknął. On i ja jesteśmy wściekli i rozżaleni, ale przecież mniejszości się nie słucha.. A poza tym, czy ktoś nam obiecywał, że życie będzie beztroskie i wolne od problemów?
Kolejne pytanie: Czy w tym kraju zwyciężać muszą tylko pieniacze?
Wiem z własnego doświadczenia pedagogicznego, że ogromny odsetek wszczynających raban to uczniowie, którzy mieli omawiane te lektury, ale ich nie czytali, bo po co i teraz dostrzegają kolejną szansę dla siebie. Przy omawianiu lektur kilka osób w klasie je przeczytało, reszta w tym czasie ignoruje mnie, spędzając czas na rysowaniu, rozmowach z kolegami, opatrywaniu wypowiedzi kolegów głupimi komentarzami itp.,a nawet gorszymi zachowaniami. Nic dziwnego, że jako nauczyciel przeżywam frustracje i wściekłość, a oni mają to w nosie, czują się bezkarni. Uważam, że decyzja o powtórzeniu egzaminu będzie niesprawiedliwa, nieobiektywna, niewychowawcza, wymierzona w uczniów, którzy przez 3 lata sumiennie pracowali i wykonywali swoje obowiązki. Przecież ci, którzy nie mieli omawianych lektur, otrzymują punkty za inne zadania. Konkurencja i rywalizacja obowiązuje tylko jedną stronę?
Proszę przemyśleć ....

~elka , 26.04.2008 09:53

PAMIĘTAJ !
Moja jest tylko racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza, że właśnie moja racja jest racją najmojszą !

Ostatnio edytowany przez Ojciec Dyrektor - 26-04-2008 o 10:49.
Ojciec Dyrektor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2008, 14:07   #383
szocik3200
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 05 2006

Domyślny

Mi poszło tak średnio ale przynajmniej już z głowy

Czasem sie skupić nie mogłem bo jeden typ z komisji co siedział koło mnie sapał i miał katar i wciągał gile ...

Ale cóż życie

Ostatnio edytowany przez szocik3200 - 26-04-2008 o 14:10.
szocik3200 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2008, 16:16   #384
Thor of heaven
Tibia.pl Support

Thor of heaven's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2006
Lokacja: Sailent Hell

Thor of heaven ma numer GG 726027 Send a message via Skype™ to Thor of heaven
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez domin3x Pokaż post
Z matematycznego 48 będzie, przejechałem się na najprostszym - to o oddychaniu komórkowym, zaznaczyłem Mitoza (tak, wiem że to zupełnie coś innego, ale pojęcia nie znałem a inne mi się mało kojarzyły XD)

Ja mam 49.. 1 błąd identyczny jak domin3x .. nawet też zaznaczyłem Mitoza choć z wzoru uwalniania energii 4 zadanka up wynikało że to oddychanie... hah. Całość była lekko mówiąc banalna... To zadanie z kulą gdzie podane były wzory.. żal. Poziom zerówki? Albo trójkąt 30' 60' 90' haha to było robione 100tki razy... Całość zajęła jakieś 45 min... Tylko nad 1 myślałem 5 min Może dlatego, że dopiero skupiałem uwagę na rozwiązywaniu.

Z polaka zamknięte nie były proste.. były prostackie Jedyny błąd w otwartych to 1. zadanko pod wierszem K.K. Baczyńskiego zapomniałem zaznaczyć która wojna światowa... Ogłoszenie. pf. ćwiczone z nauczycielką setki razy. Charakterystyka. Hah miałem to szczęście, że omówiliśmy "Syzyfowe Prace" tydzień przed egzaminem wraz z charakterystyką bohaterów. Gdyby nie to, musiałbym wracać pamięcią do Bytnara z początku 2. klasy co by nie było takie proste. 5 punktów odleci za język i błędy. Jeżeli dobrze zrealizowałem temat i spodobają się opisy cech to będzie 90+ punktów.

Szkoła.. hm III LO Białystok im. autora wiersza który znalazł się w egzaminie

Nie był tak przebiegły jak Odyn i zdarzało mu się wpaść w pułapkę (przykładem tego jest słynna przygoda Thora w gościnie u króla Utgardu, olbrzyma zwanego Lokim), ostatecznie jednak zawsze zwyciężał. Od jego imienia pochodzi nazwa czwartku :
(Torsdag, Thursday = 'dzień Thora').
Thor of heaven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2008, 17:27   #385
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thor of heaven Pokaż post
Szkoła.. hm III LO Białystok im. autora wiersza który znalazł się w egzaminie
Nie polecam Szkola ludzi bez poczucia humoru i ogolnie mowiac.... dziwnych Znam ludzi z tej szkoly ;]
spider-bialystok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2008, 17:34   #386
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
Nie polecam Szkola ludzi bez poczucia humoru i ogolnie mowiac.... dziwnych Znam ludzi z tej szkoly ;]
Nie mieszkam w Białymstoku, ale nie sugerowałbym się czymś takim. O mojej szkole też słyszałem, że kujony, że wyścig szczurów i w ogóle nuda, a tym czasem nigdy nie miałem tak pozytywnie niewpełninormalnych ludzi w klasie jak teraz.
stary 26-04-2008, 17:44   #387
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44

Skille: Milion
Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
Nie mieszkam w Białymstoku, ale nie sugerowałbym się czymś takim. O mojej szkole też słyszałem, że kujony, że wyścig szczurów i w ogóle nuda, a tym czasem nigdy nie miałem tak pozytywnie niewpełninormalnych ludzi w klasie jak teraz.
Popieram. Dla niektórych spokojni ludzie interesujący się nauką są normalni, dla innych kibole i męty, więc wszystko zależy od poglądów
stary 26-04-2008, 17:53   #388
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Poza tym, czesto takie plotki sa nieprawdziwe. O mojej szkole mowili tak samo, ze my to kujony etc... A uczylam sie mniej niz oni wszyscy ;P.
stary 26-04-2008, 19:04   #389
Kajulec
Użytkownik Forum

Kajulec's Avatar

Data dołączenia: 17 07 2004

Imię: Raititute
Gildia: Satanica
Świat: Astera
Kajulec ma numer GG 2445317
Domyślny

Moje LO tez podobno dla globusow i samych kujonow. Okazalo sie, ze w 90% jest wypelnione inteligentnymi osobami, ktore nawet jesli sobie nie radza do konca z nauka to sa dobrze wychowani. Prawdopodobnie to jest wyznacznikiem 'poziomu' w liceum, szczerze mowiac wole grono inteligentnych (co nie znaczy sztywnych!) osob niz przekozackich idiotow. A plotkami NIE SUGERUJCIE sie w ogole. Konczy sie rok szkolny, a ja nadal moge wejsc do autobusu pod normalnym katem (plota chodzila, ze w tej szkole glowa tak rosnie, ze sie w drzwiach autobusu nie miesci czlowiek).

retired/retarded
Kajulec jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2008, 19:42   #390
Thor of heaven
Tibia.pl Support

Thor of heaven's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2006
Lokacja: Sailent Hell

Thor of heaven ma numer GG 726027 Send a message via Skype™ to Thor of heaven
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
Być może znasz właśnie tą część "bez poczucia humoru" ale ja w niej byłem sobie pozwiedzać i poznałem kilku naprawdę pokręconych kolesi Odpały jakich mało . ^^ W dodatku 1. liga siatkówki na której bardzo mi zależy.

Nie był tak przebiegły jak Odyn i zdarzało mu się wpaść w pułapkę (przykładem tego jest słynna przygoda Thora w gościnie u króla Utgardu, olbrzyma zwanego Lokim), ostatecznie jednak zawsze zwyciężał. Od jego imienia pochodzi nazwa czwartku :
(Torsdag, Thursday = 'dzień Thora').
Thor of heaven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2008, 19:55   #391
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Powiem tylko tyle. Gdy moj ojciec uczyl sie wlasnie w III LO w Bialymstoku (prawie 30 lat temu) uczen zabil siekiera nauczycielke
Nie twierdze, ze cale III LO to jakies kujony-psychole ;] Po prostu jest tam wysoki odsetek takich osobnikow, glownie przez nauczycieli ktorzy faworyzuja wlasnie taki typ cichego, grzecznego i przytakujacego im ucznia
spider-bialystok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2008, 20:51   #392
R3T
Zbanowany

Data dołączenia: 15 09 2007
Lokacja: Sweden

Imię: Thoremos
Profesja: Elder Druid
Świat: Thoria
Domyślny

Jesli chodzi o ta afere, jest to troche nie sprawiedliwe poniewaz uczniowie beda placic za bledy nauczycieli. Lektury sa obowiazkowe wiec sprawa jest przegrana to nie jest wina CKE a nauczycieli ktorzy ich nie przerabiali sam nie mialem ich w materiale i oddalem pusta kartke no coz takie zycie szkoda tylko ze moze mnie to kosztowac cala moja przyszlosc
R3T jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2008, 21:16   #393
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44

Skille: Milion
Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

Kumpel z klasy nie czytał tych lektur, napisał charakterystykę Santiago z 'Latarnika'. Jeżeli nie zrobi błędów dostanie 15 pkt. (za zgodność z tematem był tylko jeden punkt).
stary 26-04-2008, 21:54   #394
Kajulec
Użytkownik Forum

Kajulec's Avatar

Data dołączenia: 17 07 2004

Imię: Raititute
Gildia: Satanica
Świat: Astera
Kajulec ma numer GG 2445317
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez R3T Pokaż post
Jesli chodzi o ta afere, jest to troche nie sprawiedliwe poniewaz uczniowie beda placic za bledy nauczycieli. Lektury sa obowiazkowe wiec sprawa jest przegrana to nie jest wina CKE a nauczycieli ktorzy ich nie przerabiali sam nie mialem ich w materiale i oddalem pusta kartke no coz takie zycie szkoda tylko ze moze mnie to kosztowac cala moja przyszlosc
Oj tam, oj.. nie przesadzajmy z ta przyszloscia. Szkola szkole nie rowna, jednak tak czy inaczej nie wszystko zalezy od tego gdzie pojdziesz, ale jak sobie tam poradzisz. Bo mozesz byc najlepszy w najgorszej szkole i zdac mature zajebiscie, a mozesz byc najgorszy w najlepszej szkole i po prostu nie wyrobic. Nie poddawaj sie.

retired/retarded
Kajulec jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2008, 23:51   #395
Myszun
Użytkownik Forum

Myszun's Avatar

Data dołączenia: 10 10 2007
Lokacja: Olsztyn

Imię: Myszoon
Świat: Candia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sphinx123 Pokaż post
Kumpel z klasy nie czytał tych lektur, napisał charakterystykę Santiago z 'Latarnika'. Jeżeli nie zrobi błędów dostanie 15 pkt. (za zgodność z tematem był tylko jeden punkt).
Praca niezgodna z tematem = 0 pkt.

Mondry cytat:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CKE
Uwaga! Za pracę na inny temat piszący nie otrzymuje punktów, a wypracowanie musi zająć co najmniej połowę wyznaczonego miejsca. W wypadku krótszych tekstów punkty przyznaje się wyłącznie w zakresie realizacji tematu.

Ostatnio edytowany przez Myszun - 26-04-2008 o 23:55.
Myszun jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2008, 01:21   #396
Snopeczek
Użytkownik Forum

Snopeczek's Avatar

Data dołączenia: 30 09 2006
Lokacja: Eudezet

Snopeczek ma numer GG 3120165
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
Jak do cholery mogliście tego nie przerabiać, jak to są obowiązkowe lektury w gimnazjum ?
no cóż, jak niżej napisał Hieyan każdy nauczyciel uczy inaczej. ''miał zamiar'' przerobić je pod koniec roku.. no ale bez jaj, od 5ciu lat było tak, że mogłeś odnieść się do dowolnej lektury. kwiecień 2008 - coś musieli odjebać ;p

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Walekifa Pokaż post
Dokładnie tak. A co do tej Bioli to właśnie rozłożyło mnie uzupełnienie tego schematu o oddychaniu ; D A w tych konsumentach zaznaczyliście może Groch i kapustę? : P To dla mnie też nie logiczne,ale to jedyny wariant,gdzie z obydwóch wychodziły po 2 szczałki ; p
ej, no trzeba było pomyśleć logicznie. ja np pomyślałem sobie, że od pająków odchodzą strzałki z góry i z dołu więc jest fajnie. a do tego są małe ptaszki. i tak wykminiłem, że jakieś duże ptaszki chętnie by zjadły małe ptaszki. zaznaczyłem i było oka ;d

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gonzo Pokaż post
Dr. Snopeczek i Dr. Gonzo polecają tanią wódkę - otwiera punkty widzenia, i stwarza nowe drogi w życiu.
Snopeczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-06-2008, 15:23   #397
Ojciec Dyrektor
Ojciec Dyrektor

Ojciec Dyrektor's Avatar

Data dołączenia: 18 03 2006
Lokacja: Nowy Sącz

Gildia: Anima
Send a message via Skype™ to Ojciec Dyrektor
Domyślny

Nie wiem jak inne OKE, ale w Krakowie, podał komunikat następującej treści:

Ukryty tekst:
Wyniki egzaminu gimnazjalnego (Odsłon: 446)
środa, 11-06-2008 godz. 14:55
Autor: OKE w Krakowie
Aktualności

W dniu 12 czerwca 2008 r. na stronie internetowej OKE w Krakowie zostaną ogłoszone wyniki egzaminu gimnazjalnego w województwach lubelskim, małopolskim i podkarpackim.

Serwis OBIEG dla dyrektorów szkół będzie dostępny od godz. 7.00. Dyrektorzy szkół, po zalogowaniu, mogą pobrać z serwisu internetowego m.in. gotowe wydruki zawierające: indywidualne wyniki uczniów. Prosimy o przekazanie wyników uczniom.

Serwis OBIEG dla ucznia dostępny będzie od godz. 8.00. Po zalogowaniu za pomocą numeru PESEL oraz indywidualnego hasła uzyskanego w szkole, zdający może zobaczyć treść zadań egzaminacyjnych oraz liczbę punktów otrzymaną za każde zadanie, a także porównać swój wynik z wynikami uczniów swojej szkoły, gminy, powiatu, województwa. Możliwe jest również wydrukowanie wyniku. W przypadku zgubienia hasła, można je otrzymać w swojej szkole.

Tak więc do jutra życzę miłego czekania

PAMIĘTAJ !
Moja jest tylko racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza, że właśnie moja racja jest racją najmojszą !
Ojciec Dyrektor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-06-2008, 15:55   #398
Master Szocik
Użytkownik Forum

Master Szocik's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2006

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Świat: Aldora
Poziom: 2
Domyślny

Nooo... W końcu
stary 11-06-2008, 16:02   #399
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Wynik jest dla mnie mało ważny, bo i tak dostanę się tam, gdzie chcę, ale nie powiem, cholernie mnie to ciekawi
stary 11-06-2008, 16:12   #400
Pomocny Murzyn
Użytkownik Forum

Pomocny Murzyn's Avatar

Data dołączenia: 09 04 2006

Profesja: Elder Druid
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Myszun Pokaż post

(...)Mondry cytat(...)
Już współczuje ci wyniku z humanistycznego
Pomocny Murzyn jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania