![]() |
#381 |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]()
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#382 | ||
Kapłan Preclanski
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
PS. Jeszcze coś do pana 2UP-Pies: 1)Odczuwa ból, 2)Wie gdzie go boli, 3)Jest świadomy 4)Ma w pewnym stopniu inteligencję (bardziej ograniczona niż naczelne, ale ma), 5)Ma uczucia.
![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Powroce do posta z poprzedniej strony:
Jak wytlumaczysz fakt, ze Kosciol sprzeciwia sie badaniom na komorkach jajowych, bo "stanowia zaczatek do powstania plodu, czyli zycia ludzkiego", a jakos nie interesuje sie tymi milionami plemnikow, ktore gina podczas nocnych polucji/masturbacji czy nawet zaplodnienia (bo w koncu znikoma ilosc plemnikow zaplodni kobiete, reszta obumiera), chociaz tez przyczyniaja sie do powstania plodu ![]() @Topic : Troche sie dziwie, czemu niektorzy staraja sie tak strasznie napietnowac dziewczyny okreslane mianem "puszczalskich". Bo w sumie - one robia to, co im sie podoba, nikogo nie zmuszaja do tego, by o nich myslal czy zadawal sie z nimi. Co w tym zlego, ze robi to, co lubi? Podobnie jak z fanatycznymi wiernymi - dlaczego np taki moherowy beret bardzo sie interesuje, czy ktos wierzy czy nie, czesto starajac sie ateiste namowic do "nawrocenia", gdy taki ateista nie interesuje sie wiara innych osob...
![]() |
#384 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#385 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]()
Ostatnio edytowany przez Nari - 31-07-2008 o 02:08. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#386 | |
Słitaśny Krulik
|
![]() Cytuj:
@Michoss 1)Odczuwa ból, 2)Wie gdzie go boli, 3)Jest świadomy 4)Ma w pewnym stopniu inteligencję (bardziej ograniczona niż naczelne, ale ma), 5)Ma uczucia. 6)Potrafi przebaczyć prawie wszystko 7)Jest jednym z najbardziej posłusznych zwierząt. @Gelt Szowinizm? Hmmm... Postaw się na miejscu faceta takiego jak ten, którego zacytowałaś. Ty też byś nic dziwnego w tym nie widziała. ![]() @ Zaraz, straciłem poczucie, gdzie jesteśmy? Aaaa już widzę. Ok, znalazłem się. Chyba. Więc... ... Tak, płód nic nie czuje, nie jest człowiekiem(mimo, że już go postrzegamy jako człowieka, tyle, że nie wpełni, nie umiem znaleść słowa, "wyrośnięty"), nie czuje (chociaż jakieś bocce odbiera, pomasuj brzuch ciężarnej kobiety w powiedzmy 3-cim albo 4-tym miesiącu ciąży, to w środku zacznie się obracać tak, ażeby było mu przyjemnie), oraz, nie jest w miarę samodzielny (chodzenie, chociażby na czworaka), więc takiego można by uśmiercić a on nie zdawałby sobie sprawy, z tego co się dzieje. @edit @up Skoro tak z tego wyszedłeś, jest jedno wytłumaczenie, mogłeś podać inny przykład. @Ripper Nie, kościół to organizacja która uważa wszystko, do czego człowiek nie został głównie stworzony, za złe. @2down Hmmm jak to jest? Urodzić się>Mieć I komunię>Bierzmowanie>Ślub/kościół>Założyć rodzinkę>umrzeć @down Tylko że... Pies cieszy się z prawie wszystkiego. =D Ostatnio edytowany przez Vasudanin - 31-07-2008 o 02:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#387 | |
Kapłan Preclanski
|
![]() Człowiek to po prostu rozwinięta małpa, nic więcej. Wszystkie istoty mają w pewnym stopniu świadomość jak i instynkt.
Nie, instynkt to nie jest dobry program komputerowy wetknięty w mózg. To po prostu umiejętność łatwego dojścia do odpowiedzi na pytanie "Co mam teraz zrobić". To, że jest schematyczny nic nie zmienia. Człowiek też ma instynkt, tylko, hmm...W innej formie? Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#388 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
Mi nie chodzi o generalny najazd na Kościół, bo coś tam dobrego zrobili dla świata, ale ich stanowisko w kwestiach dotyczących seksu i śmierci jest oparte o dogmaty. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Zbanowany
Data dołączenia: 21 06 2008
Wpisy bloga: 15
Stan: Początkujący
Profesja: Rookstayer
Gildia: Szczurkersi
Świat: Azura
Poziom: 5
Skille: 10/13
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Da Old school.
![]() |
![]() Ja bym czegoś takiego nie napisała; ) Zresztą, to nas nazywa się kurwami a Was maczo.. Chyba cos nie tak.. : x
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
![]() |
![]() |
![]() |
#391 | |||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Cytuj:
Równouprawnienie - temat rzeka. ![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Samoświadomość - świadomość siebie, zdawanie sobie sprawy z doświadczanych aktualnie doznań, emocji, potrzeb, myśli, swoich możliwości, czy ograniczeń, autokoncentracja uwagi. Mylisz dwa różne pojęcia Michoss. ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#392 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 05 2006
|
![]() Cytuj:
a jebnij takiego psa w lep i zobacz czy sie bedzie cieszyl. Ostatnio edytowany przez Relosu - 31-07-2008 o 08:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#393 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 04 2006
|
![]() Równouprawnienie kończy się w momencie, kiedy trzeba wnieść szafę na trzecie piętro.
![]() Cytuj:
![]() Zresztą Bloodwin bardzo trafnie to ujął - mit mężczyzny-zdobywcy dalej funkcjonuje. @down: przez moment myślałem, czy nie dorzucić w odpowiednim miejscu uwagi w stylu "nie żebym się chwalił", ale uznałem, że to zbędne. Chyba jednak niesłusznie. ![]() Poza tym, nie uważam, żeby to był powód do dumy. Ostatnio edytowany przez Khalan Blitzhammer - 31-07-2008 o 09:10. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#394 | |
Da Old school.
![]() |
![]() @up
Cytuj:
@edit @up Po prostu przypomniał mi się ten tekst. Nie mogłam się powstrzymać xd Tym bardziej jak sobie przypomne cały pasek Garf~ ^^
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" Ostatnio edytowany przez Gelt - 31-07-2008 o 09:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Blondynka
|
![]() Tylko skrajne feministki dążą do pełnego równouprawnienia - jest ono jednak sztuczne i nienaturalne. Mówiąc o nim wiele kobiet ma zupełnie coś innego na myśli. Chcą być postrzegane jako ludzie mogące decydować o sobie, nie chcą być, jak to ładnie (nasz genialny) Kościół ujmuje - posłusznymi własnemu mężowi.
![]() |
![]() |
#396 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() Nie lubię takich przykładów. Jako praktykujący katolik jestem bardziej tolerancyjny dla innowierców i niewierzących, niż niejeden znany mi ateista. Nierzadko ateiści interesują się wiarą innych, nie zaprzeczaj proszę.
![]() |
#397 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() Nie czytałem wszystkich postów, cały czas włakowane jest to samo, ale:
Cytuj:
Po 2. Interpunkcja Po 3. Moge to ująć inaczej, ale po co? Każdy kto ma rozum potrafi w jednej chwili dojść do przekazu. Cytuj:
Cytuj:
Jak każde zwierze - do rozmnażania i podtrzymywania gatunku. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#398 | |||||
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#399 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
![]() Po drugie, co jak co, ale kosciol nie przeszkadza kobietom w Polsce robic kariery. Akrat w Polsce nie mozna mowic o tym, ze nie ma rownouprawnienia kobiet.
![]() Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 31-07-2008 o 11:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#400 | |
Blondynka
|
![]() Cytuj:
Masz rację, nie przeszkadza, lecz często ma bardzo ciekawe poglądy na np. życie małżeńskie, po usłyszeniu których niektóre kobiety wychodzą trzaskając drzwiami (przykład z nauk przedmałżeńskich). Co do równouprawnienia w Polsce - teoretycznie jest. Oczywiście, doceniam to co mamy, lecz może być jeszcze lepiej ; ).
S. J. Lec Ostatnio edytowany przez Slythia - 31-07-2008 o 11:47. |
|
![]() |
![]() |