Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 17-03-2007, 16:14   #481
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dolor Pokaż post
Coraz więcej ludzi sięga po to gówno którym są narkotyki nie mówie tu już o maryśce. W większości jest to młodzież.
Dla mnie narkotyki są kompletnym gównem na które szkoda mi pieniędzy i zdrowia. Nie miałem jakiś specjalnych doświadczeń odnośnie narkotyków ale wystarczy mi to że w moim mieście (Katowice) widzę czasem ćpunów i ten sam widok mi uświadamia że trzeba być idiotą aby rujnować sobie życie przez dragi.
a pojmujesz to ,że nie każdy kto brał , bierze MUSI mieć zepsute życie>?<niektórzy wiedzą po prostu kiedy przestać.
PiXik jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 17-03-2007, 16:28   #482
Hansu
Użytkownik Forum

Hansu's Avatar

Data dołączenia: 11 02 2007
Lokacja: Legnica

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Hansu ma numer GG 2029793
Domyślny

Cytuj:
Mydło dobre na brud? Błoto dobre na rozum? Odpowiedz sobie sam.
Jak sie patrze na te slowa to se mysle ze pytania "czy piwo pomaga na nerki? cz y wodka pomaga na serce" sa glupie. Moze i pomaga ale tak samo jak w przypadku tego co dobre na brud czyli mydlo moze byc zastapione czyms innym np. zelem pod prysznic i tez jest dobre. Tak wiec po co pic piwo na nerki skoro mozna wziac cos innego, lub po co pic wodke na serce skoro mozna wziac cos innego ? ...
Hansu jest offline  
stary 17-03-2007, 18:19   #483
d4rqu
Zbanowany

Data dołączenia: 28 11 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shanhaevel Pokaż post
Człowiek nie uzależnia się od morfiny, ale od stanu, jaki ona wywołuje. Zresztą, skąd to wiesz? Masz w rodzinie lekarza, który jest w tej drugiej 50%?

@EDIT
Ma działanie narkotyczne (odurzające), przeciwbólowe, przeciwkaszlowe, przeciwbiegunkowe, działa depresyjnie na ośrodkowy układ nerwowy (zalicza się do depresantów). Nadmierne dawki mogą prowadzić do śpiączki z depresją ośrodka oddechowego (niewydolość oddechowa). Kilkunastokrotne użycie morfiny prowadzi do uzależnienia fizjologicznego, uzaleznienie psychiczne występuje znacznie szybciej. Powtarzanie dawek morfiny, podobnie jak innych leków opioidowych powoduje powstawanie tolerancji na lek.

Wikipedia.
Wyobraź sobie taką sytuację. Jakieś dziecko z forum złamie nogę itd., w szpitalu podadzą mu morfinę, żeby się z bólu nie zesrał. I nastąpi uzależnienie psychiczne i taki kolo jak go wypiszą do domu to włamie się do apteki i wykradnie morfine, żeby sobie w żyłę zapodać? Nie, bo 99% osób z tego forum nigdy się psychicznie od morfiny nie uzależni I jestem zdania, że większość osób w Polsce łatwiej się uzależnia od np. komputera niż morfiny

Twierdzicie, że wszyscy lekarze są kompetentni? Mogę wam napisać cytaty co mi i moim kolegą niektórzy lekarze powiedzieli. Takich głupot świat nie słyszał

ps. Ponury ty się nie wypowiadaj do moich postów, bo już wcześniej pokazałeś jakim jesteś upośledzonym dzieckiem i nie chcę mieć z tobą nic wspólnego. Więc ty nie komentuj moich postów, ja nie będę komentował twoich.
d4rqu jest offline  
stary 17-03-2007, 18:47   #484
Khalak
Użytkownik Forum

Khalak's Avatar

Data dołączenia: 25 06 2006

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

@up
Co do kompetencji lekarzy muszę się z Tobą zgodzić... Ostanio moja siostra, która jest w ciąży poszła do lekarza. Wyglądało to mniej więcej tak - weszła, powiedziała co jej i że jest w ciąży, pani doktor nawet jej nie badała - napisała na recepcie jakiś tam lek i powiedziała 'Dziękuję, proszę przyjść za 3 dni do kontroli' Poszła do kontroli - sz.p. doktor przyłożyła 2 razy słuchaweczke, powiedziała że już w porządku. Siostra do niej, że ma jeszcze kaszel to doktorka odpowiedziała, że za kilka dni powinien przejść <lol2> Dzisiaj z kolei miała się położyć do szpitala, w rejestracji stała jakaś kobitka w ciąży (która wcześniej miała cesarke) i krew jej leciała - nie przyjęli jej bo mieli mało miejsc...
@down
No może faktycznie się za bardzo rozwinąłęm ale chcąc nie chcąc polskiej służby zdrowia się tyczy

Ostatnio edytowany przez Khalak - 17-03-2007 o 19:27.
Khalak jest offline  
stary 17-03-2007, 19:02   #485
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Cytuj:
nie przyjęli jej bo mieli mało miejsc...
Faktycznie, kompetencje lekarzy...
Proponuje zacząć myslec albo tak dosc mocno puknac głową w ściane.
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
Dark Sven jest offline  
stary 17-03-2007, 19:27   #486
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez d4rqu Pokaż post
Twierdzicie, że wszyscy lekarze są kompetentni? Mogę wam napisać cytaty co mi i moim kolegą niektórzy lekarze powiedzieli. Takich głupot świat nie słyszał
Dawaj, potwierdzone od lekarza.

"Brak kompetencji" - jak to nazywasz - w takiej [rpfesji jak lekarz jest karany zakazem wykonywania zawodu. Jezeli faktycznie znalazles niekompetentnego lekarza - zglosiles to na policje? Czy za glupi jestes?

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline  
stary 17-03-2007, 19:34   #487
d4rqu
Zbanowany

Domyślny

Kolejny dzieciak który nie wie jak się zachować na forum. Jeżeli sam jesteś głupi, lub masz głupiego kolegę, matkę, ojca to nie moja wina, nie wiem nie obchodzi mnie to. Ale mnie nie obrażaj więcej takimi tekstami, albo dostaniesz reporta i po co ci to?
d4rqu jest offline  
stary 17-03-2007, 20:19   #488
Zamor1
Użytkownik Forum

Zamor1's Avatar

Data dołączenia: 12 03 2004
Lokacja: Sanok

Zamor1 ma numer GG 6632523
Domyślny

@up
predzej ty dostaniesz warna, domysl sie za co...

a i naucz sie pisac bo tego byka co zrobiles to az zal.pl/br/com/ru
Zamor1 jest offline  
stary 17-03-2007, 20:21   #489
Dechsta
Użytkownik Forum

Dechsta's Avatar

Data dołączenia: 03 02 2004
Lokacja: Raczej Chyba Ziemia. Liczba postów: 1,783

Stan: Tutor
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Aldora
Poziom: 2
Skille: 10/10
Poziom mag.: 10
Wyślij wiadomość przez ICQ do Dechsta Dechsta ma numer GG 3038867 Dechsta ma login Tlenu orin11@tlen.pl Adres Jabbera do Dechsta Send a message via Skype™ to Dechsta
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hansu Pokaż post
ze albo ona albo trafsko]
,
A czy musisz mówić jej że dymisz sobie czasami? ;>

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hansu Pokaż post
im wieksze ilosci tym nam za malo i zaczyna sie hera - strzykawki itd. A po co? ]
Ahahaha, ogarnij sie!

Hera?.., hmm... Ja mógł bym jarać 30 lat albo coś innego robić a na here jakoś nie mam chęci ;-)

[img]http://www.stibia*********/2/Sathariel.png[/img]
Dechsta jest offline  
stary 17-03-2007, 20:32   #490
Bastash
Zbanowany

Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok

Stan: Niegrający
Bastash ma numer GG 2751608
Domyślny

>Hansu
Grzane piwo dobre na nerki? (Tak.) Mydło dobre na brud? (Tak.)
Wódka dobra na serce? (Nie.) Błoto dobre na rozum? (Nie.)

O to mi chodziło :>

Cytuj:
ps. Ponury ty się nie wypowiadaj do moich postów, bo już wcześniej pokazałeś jakim jesteś upośledzonym dzieckiem i nie chcę mieć z tobą nic wspólnego. Więc ty nie komentuj moich postów, ja nie będę komentował twoich.
Cytuj:
fybieltaraj.
Idź się morfiną na śmierć zaćpaj.
Za dużo się Prison Break'a naoglądało?
Bastash jest offline  
stary 17-03-2007, 20:38   #491
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez d4rqu
Kolejny dzieciak który nie wie jak się zachować na forum.
Cytuj:
Jeżeli sam jesteś głupi, lub masz głupiego kolegę, matkę, ojca to nie moja wina, nie wiem nie obchodzi mnie to.
Cytuj:
Ponury ty się nie wypowiadaj do moich postów, bo już wcześniej pokazałeś jakim jesteś upośledzonym dzieckiem i nie chcę mieć z tobą nic wspólnego.
O, masz ci, pan kulturalny który wie jak się zachować na forum się znalazł.

Zanim zaczniesz pouczać innych, zastanów się nad samym sobą.
stary 17-03-2007, 20:45   #492
d4rqu
Zbanowany

Domyślny

Dobra może trochę przegiąłem, już milczę. Jednak ja nigdy pierwszy nikogo nie obrażam, a denerwują mnie dzieci mające 15 lat, które życia nie znają. Ale za to mają nasrane we ł... i najwięcej do powiedzenia
d4rqu jest offline  
stary 17-03-2007, 20:52   #493
Bastash
Zbanowany

Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok

Bastash ma numer GG 2751608
Domyślny

Cytuj:
Dobra może trochę przegiąłem,już milcze
Cytuj:
denerwują mnie dzieci mające 15 lat, które życia nie znają. Ale za to mają nasrane we ł... i najwięcej do powiedzenia
Żałosne. Uważasz, że ten kto ma mniej lat od Ciebie to kretyn? Ja mam przykładowo 15 lat i nie czuję się jak ktoś ułomny na Twoim tle. Skoro tyle wiesz o życiu to co Ty tu jeszcze robisz? Dlaczego nie słyszałem jeszcze w telewizji, o tym jak genialny 16-latek podbija świat?
Bastash jest offline  
stary 17-03-2007, 21:01   #494
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Cytuj:
Dobra może trochę przegiąłem, już milczę. Jednak ja nigdy pierwszy nikogo nie obrażam, a denerwują mnie dzieci mające 15 lat, które życia nie znają. Ale za to mają nasrane we ł... i najwięcej do powiedzenia
Wyjdź, bo wstyd sobie robisz. Może i są piętnastolatkowie, którzy we łbie mają tylko trochę kurzu i pajęczyn, ale są i tacy, którzy mają tam więcej od ciebie.
ripper jest offline  
stary 17-03-2007, 21:19   #495
Rupert
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 02 04 2004
Lokacja: Wrocław

Rupert ma numer GG 5669323
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PiXik Pokaż post
a pojmujesz to ,że nie każdy kto brał , bierze MUSI mieć zepsute życie>?<niektórzy wiedzą po prostu kiedy przestać.
Wiedzą kiedy przestać przed wplątaniem sie w nałóg. Gdy już sie zostanie nałogowcem nie jest łatwo skończyć.
Rupert jest offline  
stary 18-03-2007, 01:29   #496
Arrivald
Użytkownik Forum

Arrivald's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków

Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
Arrivald ma numer GG 3371812
Domyślny

Smieszy mnie gadanie ze kazdy kto zazyl jakikolwiek narkotyk jest przegrany. Powiedzieli wam tak w Uwadze, Interwencji, czy moze na lekcji religii? Get a life :/ Przeciez mozna cpac z umiarem i nie stoczyc sie na dno, zastanowcie sie nad tym chwile.

@Edit: nie zebym ludzi zachecal do brania dragow, przeciwnie.
stary 18-03-2007, 02:05   #497
Vekegi
Użytkownik Forum

Vekegi's Avatar

Data dołączenia: 31 12 2004
Lokacja: Bełchatów/"...W państwie pełnym nienawiści..."

Świat: Kyra
Domyślny

Każdy robi ze swoim życiem co chce i nikt nikomu nie zabroni brać narko.
One odbite w źrenicach, a świat upadły w mitach
Zamiast powstać w krytykach czynów,
kreuje co dnia lepszych skurwysynów
Od siebie minimum by z dumą się nie rozstać 2005
Realia Made in Polska
Vekegi jest offline  
stary 18-03-2007, 10:34   #498
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Kolejny dzieciak który nie wie jak się zachować na forum. Jeżeli sam jesteś głupi, lub masz głupiego kolegę, matkę, ojca to nie moja wina, nie wiem nie obchodzi mnie to. Ale mnie nie obrażaj więcej takimi tekstami, albo dostaniesz reporta i po co ci to?
No a gdzie te dowody na niekompetencje lekarzy? Jednak glupis!

Moge cie nazwac takze idiota. Oskarzasz ludzi bo tak ci sie podoba nie majac wogole dowodow. Jak to inaczej nazwac? Rozrywka? Nieee... tylko idiotyzm nasuwa mi sie do glowy.

W sumie to juz wiemy dlaczego myslisz, ze lekarze sa niekompetentni: kto i kiedy wycial ci wszystkie szare komorki?

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline  
stary 18-03-2007, 10:53   #499
d4rqu
Zbanowany

Domyślny

Ile mam podać tych dowodów? Wystarczy kilka czy chcesz kilkadziesiąt? I to nie żadne dowody tylko głupoty które mi i moim kolegą nagadali lekarze. Wykazali się przy tym duża niekompetencją.
d4rqu jest offline  
stary 18-03-2007, 11:37   #500
Hansu
Użytkownik Forum

Hansu's Avatar

Data dołączenia: 11 02 2007
Lokacja: Legnica

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Hansu ma numer GG 2029793
Domyślny

Cytuj:
Ile mam podać tych dowodów? Wystarczy kilka czy chcesz kilkadziesiąt? I to nie żadne dowody tylko głupoty które mi i moim kolegą nagadali lekarze. Wykazali się przy tym duża niekompetencją.
Czy ty nie widzisz, ze kazdym kolejnym postem coraz bardziej sie pograzasz? Nie ma niekompetentnych lekarzy, sa tylko tacy, ktorzy nie zawracja se glowy kazdym i tacy, ktorym zalezy na kasie. A co do twoich wypowiedzi na tle wiekowym, to szczerze mowiac moja bratanica [ 12 lat ] jest bardziej rozgarnieta niz ty, bo sklada sensowne zdania i inteligentne riposty. A ty? Raz komus pojedziesz, potem przeprosisz, znowu pojedziesz i znow przeprosisz. Nie na tym forum chloptasiu....
Hansu jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania