|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 11 2005
Imię: Marciniek
Profesja: Knight
Gildia: Invisibles
Świat: Guardia
Poziom: 108
Skille: 100/99
Poziom mag.: 8
|
![]() Cytuj:
![]() 1. Nie uwzględniłeś broni jaką się posługuje, ani reszty ekwipunku... 2. Niech dostanie gs/dl i na nowym świecie z pewnością sie zwróci (sam pamiętam czasy jak ludzie p-legi za 3k kupowali)... 3. Sam nie raz chodziłem na dragi na ~50lvlu, 2/3 wypadów wychodziła z drobnym zyskiem, a skille tylko ~80 były. @Topic Dla wszystkich profesji dragi robią się przyjemne około 70lvla, tutaj pallek wygrywa, bo na 50lvlu może opłacalnie i bezstresowo na nich expić. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 | |||
Zbanowany
Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Liberty Bay
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: PvP
Poziom: 90
Skille: po co??
Poziom mag.: 56
|
![]() Cytuj:
Bron standardowa czyli dwureczny gs bądź d-lance, nic lepszego na tym poziomie nie bedziesz mial. Cytuj:
Cytuj:
Jesli to prawda to musiales grac na bardzo nowym swiecie z dragon shieldem po 10k i miec super duzego farta (ale znowu na nowym bys nie nabil 50 lvl od razu wiec cos tu krecisz) |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
|
![]() @goboru
Poopowiadać bajki też sobie mogę, w przeciwieństwie do Ciebie ja tam byłem, widziałem i doskonale wiem jak było, ludzie p legi sprzedawali bpkami po 40k, a inni sie cieszyli że kupili po 40 a sprzedawali 2,5k sztuka jak świeże bułeczki. Jak knight wie gdzie skutecznie zbierać kase to na starszym świecie na 50-60lvlu może nawet sov/sca kupić. Więc broń nie zawsze oznacza gs/dl. Ekwipunek ma znaczenie, inaczej ludzie by chodzili bez, bo szkoda capa. Z większości Twoich postów wnioskuje, że miałeś knighta, gra Ci nie wyszła i teraz szukasz winnych, jak ktoś nim grać nie potrafi to zawsze będzie najgorsza profesja... 1. To pojęcie względne. 2. Sorc jest cienki, knight wolno expi. 3. To jest temat "Kiedy na dragi?", więc weź się opanuj troche. Ostatnio edytowany przez Marciniek - 10-01-2007 o 16:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||||||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@down Na dragi z blokerem? Ty sie dobrze czujesz, dziecko??? Ostatnio edytowany przez goburu - 11-01-2007 o 15:10. |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Użytkownik forum
|
![]() Mozesz isc ale dla pwenosci wez blokera
![]() ja mialem blokera i ubilem z nim ponad 3 dragi i jakos sie udalo poszlo 2 bp uhuw ale duzo bp steel helmetkuw ;] ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
|
![]() Bez urazy, ale z takich "28lvli" sią najlepiej zbiera loota jak padną.
Może lepiej oszczędzić sobie zachodu i zająć się czymś innym? |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2006
Imię: Areo Kael
Profesja: Sorcerer
Świat: Azura
Poziom: 20
Poziom mag.: 23
|
![]() Cytuj:
Tak jak mówią inni wbijaj 28 lvl sumnij dsy i z hmm'ków bij dragi
![]() |
![]() |
#48 |
Zbanowany
|
![]() @Gremlin
Jak zaczynalem to ceny byly nieznacznie wyzsze, a na otsach grasz ty. @down Na otsach jest zredukowany def potworow i knight z broni wali mocniej niz sorc z visa/morta (trafia ponad 90% uderzeń z broni) i jest najlepsza profesją jesli nie ma manarunek bo exori zabiera przewaznie 100 many i zadaje obrazenia rowne ponad polowie ue i ma duzo wiecej zycia od sorca wiec sam sobie bloknie i zabije orshabaala. W rl tibii def potworow jest bardzo wysoki i knight z broni ma srednia 5 razy mniejsza niz sorc z visa (trafia 60-70% uderzeń) a z exori nie oplaca sie expic w przeciwienstwie do ue na 200+. Na otsach pvp-e knight jest prawie nie do zabicia o ile przeciwnicy nie maja duzo wyzszych poziomów. Atak ma silny bo def ludzi jest zredukowany podobnie jak potworow i srednia w czlowieka oscyluje wokol 100 hp, do tego dochodzi explo i exori po 100 many jak wyzej. W Rl Tibii def ludzi jest tak wielki ze knight prawie w ogole nie trafia z broni i jego srednia w czlowieka wynosi mniej niz 50 hp, trafia mniej niz polowe hitow a exori sie nie oplaca uzywac bo pozera prawie cala mane. Ja w swoich postaw prezentuje zawsze ten drugi wariant - z rl tibii. Ostatnio edytowany przez goburu - 13-01-2007 o 21:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Jak Gremlin słusznie zauważył, Twoje argumenty głownie odbiegają od prawdziwej Tibii, ale mają zastosowanie w OTSach. ---- Na 28 poziomie z dsami da się w miare bezpiecznie zabijać smoki, jednak to jest dobre, aby zapolować na swoje pierwsze smoki, nie aby na nich regularnie expić. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zbanowany
|
![]() Testowalem standardowy yurots (uzywany na wiekszosci ots, malo kto zmienia formulki na bron chociaz wiem jak to zrobic) i tam sorc z visa wali za mniej niz knight z broni. Hity knighta na skillu na skillu 100 dochodzą do 400 hp i prawie wszystkie są trafione a średnia to jakieś 150. W Rl Tibii nawet zwykły dwarf guard ma mocniejszą obronę niż demon na otsie i hity knighta robią się żałosne. Na otsie mam srednia w demona kolo 100 hp, a guarda klade na 1-2 hity. W Rl tibii na tym samym skillu mam srednia w demona ponizej 10 hp (prawie nic nie trafiam) a guarda klade na 4-5 ciosow. Z visa/morta trafiam tak samo i tu i tu. Roznica jest wiec ogromna. Gdyby potwory w rl tibii mialy tak slaby def jak na standardowym yurotsie to gra knightem mialaby sens. W przeciwnym razie to strata czasu, bo knight trenujac 1000 godzin nie uderza nawet 1/3 tego co sorc bez treningu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 09 2006
Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
|
![]() ![]() ja bym proponowal usunac kilka postow, bo z tematu "kiedy na dragi" robi sie temat " czym sie roznia otsy". |
![]() |
![]() |