|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 06 2006
Lokacja: J-W
Stan: Aktywny Gracz
Imię: A,b, c... - tajemnica
Świat: Arcania
![]() |
![]() Cytuj:
zaczerpnete z jednego z poradnikow z www.tibia.pl UHy Level wymagany do robienia: 24 Mana na jedną runę: 400 Soule na jedną runę: 3 Mana na backpack: 8000 Soule na backpack: 60 Czas robienia jednej runy: 10 minut Czas robienia jednej runy z life ringiem: 3 minuty 20 sekund Czas robienia bp: 3h 20 minut Czas robienia bp z 3 life ringami: 80 minut Wartość bp run: około 3k Life Ringi na backpack: 3 + konieczność zrobienia dwóch run bez life ringów Jak widzimy na bp uhów potrzebne są trzy life ringi, starczą nam one jednak tylko na 18 run. Jeśli nie chcemy mieć strat dwie runy musimy dorobić bez ringów (oczywiście przy założeniu, że life ringi kupujemy po 900gp w sklepie na Edron). 3 life ringi + bp blank run = 2700gp + 220gp = 2920gp. Sprzedając więc bp po normalnej cenie jaką jest 3k zarabiamy 80gp. Można również zrobić więcej bp i próbować sprzedać je po 3,2k, wtedy na jednym zarabiamy 280gp. Wiec wyraznie widac ze nie zarabiamy najwiecej lecz duzo mniej bo zamiast 3k, 80 gp. Life ringi nie sluza to zarabiania, tylko do nabijania mlvlu !!! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
![]() @up
Czy ty potrafisz czytać ze zrozumieniem? WYRAŹNIE opisalem najszybsze trenowanie mlvl przy posiadaniu PROMOCJI. A informacje przytoczone przez Ciebie na temat ilosci life ringów oraz czasu tworzenia run, sa zaczerpniete z przeliczen BEZ posiadania promocji ![]() @3up Jak to mozliwe, ze mlvl szybciej wbijesz urzywajac rożdzki przy expieniu (+od czasu do czasu łykniecie manaska) od robienia UH'ów z szybkoscią 1 Uh/2 Min? I po cholere piszesz ile w 1h sie kasy wyciaga z tworzenia Uh'ów ? To niema nic do rzeczy. O kase przyczepiles sie Ty, piszac ze robienie Uh'ów za pomoca LR to waste. Ja Ci tylko wyjasnilem, że kasy praktycznie wogule przy tym sie nie traci. : ). Nadal niewidze kontr-argumentu przeciwko fakcie, jakim jest szybsze zdobywanie mlvl poprzez tworzenie Uh'ów z LR(przypominam ze nie dokladamy kasy na LR. Jest to poprostu tak samo oplacalne jak i robienie Uh'ów bez owych LR- tyle ze bez urzycia ich tracimy na mlvl) niźli spalaniem many na expieniu. ![]() Ostatnio edytowany przez Virding - 31-12-2006 o 16:11. Powód: lyteruffka |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Liberty Bay
Profesja: Master Sorcerer
Świat: PvP
Poziom: 90
Skille: po co??
Poziom mag.: 56
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 12 2006
|
![]() Ludzie ale ja mialem pytanie "Kiedy na Dragi?" a wy piszecie o m lvlu o, tym mozna gadac sobie w dziale "Magia"
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 01 2007
Lokacja: Opole
Profesja: Paladin
Świat: Askara
Poziom: 9
Skille: 68/30
Poziom mag.: 10
|
![]() Ja bym Na twoim mjejscu na jakies pożadny exp szedl na innych potworach zeby lvl wbić a od czasu do czasu dla zabawy draga pobic sobie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Najlepiej weź bp hmm i bp uh (hmm niesą ci tak potrzebne po skilli złych niemasz) na tym lvlu spokojnie rozwalisz draga.Możliwe że ci pójdą 2 uhy. Wogóle lepiej idź na guardy ![]() |
|
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 12 2006
|
![]() Teraz mam juz 29 lvl druida wiec czy teraz bedzie bardziej oplacalne expienie na dargach?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 09 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Profesja: Elite Knight
Świat: Nerana
Poziom: 268
Skille: 96/92
Poziom mag.: 9
|
![]() Na smoki już możesz iść używając hmm metodą up/down opłacalności nie będzie a exp wolniejszy niż na mintwalin(2 monki/Rod) jak będziesz miał szczeście to może Ci się zwróci wkład w hunt. A expić na smokach możesz od 50-60lvla z Paccem z Visa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2006
Lokacja: przed kompem
Imię: Vallyx Stona
Profesja: Knight
Gildia: Niema i nie szuka:D
Świat: Honera
Poziom: 16
Skille: 49/47
Poziom mag.: 3
|
![]() To ja też zadam pytanie o dragach
Czy 25lvl paladyn dystans 63 da rade solować dragi??? Mam kilka bp uh,hmm Opsss nie zauważyłem, że kilka postów wyżej było takie same pytanie:/ wybaczcie mi ![]() Ostatnio edytowany przez niewazne123 - 07-01-2007 o 22:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2003
Imię: Xadam
Świat: Lunara
Poziom: 120
Skille: 97/96
Poziom mag.: 7
|
![]() Solowac się da. Słyszałem nawet o 8lvl sorku i rycku, którzy zabili draga.
Nie nastawiajcie się jednak na jakis zysk. Na waszych poziomach to jest to czyste ryzyko, 2x wave w palka i pada. Mag dostanie freeza na 2 sekundy i też pada, szkoda zachodu. Lepiej ciosac larwy/roty. Prawde mówiąc z tego co widze po kolegach i po sobie to o dragach można zacząc myslec mając level minimum 50. //Xadam
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 06 2005
Imię: Yako'taka
Profesja: Druid
Świat: Unitera
Skille: -/20
|
![]() 50lv?
Mi sie np. od 30lv sorcem z dsami expi bardzo przyjemnie i szybko, praktycznie 0 waste ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 03 2005
Lokacja: Wrocław
Imię: Magsonn
Świat: Refugia
Poziom: 250
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
|
![]()
![]() |
#35 |
Zbanowany
|
![]() Na 50 lvlu knightem na dragach zawsze jest waste, nawet ze skillami 90/90 i na nowym swiecie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 11 2005
Lokacja: Przemyśl
Imię: Tomaros Stonefist
Gildia: Royal Black Feathers
Świat: Celesta
Poziom: 22
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() No raczej :/ Czasem jednak ma się szczęście. Bijesz pierwszego Draga (two handed weapon) i wypada np. Dragon Shield. UH'ów pewno nie straciło się tyle, które nie wynagrodziłyby tego. Nagle słyszysz głos z oddali (realny świat też istnieje). Okazuje się, że musisz kończyć. Hunt skończony zyskiem!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2006
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 09 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Świat: Nerana
Poziom: 268
Skille: 96/92
Poziom mag.: 9
|
![]() wg mnie na smokach mozna zarabiac knightem od 100lvla minimum wiem dlatego że byłem tam moim 79knightem i był spory waste, tyle że biłem tez 2 DLe naraz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 11 2005
Lokacja: Przemyśl
Imię: Tomaros Stonefist
Gildia: Royal Black Feathers
Świat: Celesta
Poziom: 22
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Mi się takie coś przytrafiło ^_^ Tylko raz niestety :/ Jednak można dobrze huncic z kolegami. Dwie, trzy osoby (może być nawet jedna) i jedziemy, nie śpimy! Tylko żeby nie lurowali sami przez przypadek. Z rozwagą trzeba!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zbanowany
|
![]() Sorcem na 50 lvl wychodzi sie na zero, drutem nawet zarabia (tanie leczenie), a palem zarobek jest wrecz wypasiony. Tylko knight tutaj odstaje.
|
![]() |
![]() |