|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tia. Nie ufam mediom, tylko prawdzie historycznej i temu, że żadnej kraj nie ma prawa ingerować w suwerenność drugiego. Książek przeczytałem prawdopodobnie więcej, niż tylko masz miesięcy życia. Kończę tę jałową rozmowę, bo tylko się denerwuję. Idę zajmować się swoimi, przyziemnymi sprawami. Mi zależy tylko na tym, żeby ludzie nie odczuwali bólu, a takie sprawia matulka Rosja.
@ Po prostu denerwuję się, jak mnie poucza szczyl, który nawet studiów nie posiada ukończonych.
"Nie wolno się bać, strach zabija duszę[...]" "Choć droga jest bez końca, Pozornie bez znaczenia Mniemam, że mam powody, By drogi swej nie zmieniać." Ostatnio edytowany przez Vavi - 08-08-2008 o 23:23. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
|
![]() pokazał klase nieomylny mr. tencowszystkowie _/
masz mnie na myśli? A gdzie ja cie pouczyłem? Zadałem pytanie, na które nie umiesz normalnie odpowiedzieć;s
\_\_\_Kto jest za legalizacją niech podniesie ręce w górę _/_/_/ Ostatnio edytowany przez skuug - 08-08-2008 o 23:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Jedyny mozliwy konflikt USA - Rosja to konflikt atomowy w ktorym wygranych nie bedzie. Innych mozliwosci nie ma, wiec gadanie o jakiejkolwiek innej formie wojny nie ma sensu. Ani jednym ani drugim na konflikcie nie zalezy.
Cytuj:
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Taifun Palladyn
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
|
![]() Należy spojrzeć w stecz i przenieść się do czasu, gdy wojska byłego związku radzieckiego wkraczały do Czechosłowacji. Nie byłoby kraju, oczywiście oprócz bloku państw radzieckich, które nie miało pretensji do zsrr. Skutek? zsrr robił tam co chciał. Wydaje mi się, że będzie tak samo w przypadku dzisiejszej Rosji i Gruzji.
Dodatkowo, nie wierzę w to, że U.S.A będzie wszczynała konflikt z powodu tak małego powodu jak Gruzja. Ten konflikt ma tylko na celu demonstrację sił Rosyjskich, co jest ostatnio normą.
Ostatnio edytowany przez neopostman - 08-08-2008 o 23:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2005
Lokacja: Krosno
Stan: Na Emeryturze
Imię: Seecinha
Świat: Astera
Poziom: 123
![]() ![]() |
![]() A USA to niby co? W Iraku i Afganistanie gineli ludzie podczas olimpiady w Atenach. Takie gadanie z tą olimpiadą.. ale jak jest to każdy wie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 03 2004
Lokacja: Sanok
![]() |
![]() Bez przerwy jest rozmowa o silach Rosji i USA. A bardzo wazna role odgrywa gospodarka podczas wojny...
@down Wiem o tym, ale wlasnie do tej pory nikt o tym nie wspomnial drogi kolego :> Ostatnio edytowany przez Zamor1 - 09-08-2008 o 11:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Arbiter Elegantiarum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
OT niech sie leja,co mi tam, bardziej przejmuje sie losem zwierzat ktore gina w czasie bombardowan etc bo one nie sa niczemu winne,a konflikt rosja - gruzja jest niczym w porownaniu z konfliktem usa-iran bo w 2 przypadku obydwa panstwa posiadaja bomby atomowe
![]() |
![]() |
#50 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Co do konfliktu usa-iran jest to póki co konflikt typowo komercyjny i medialny. Na szczęscie wywiad robi swoje. Wracając do tematu, według mnie walki za 1-2 dni ustaną, póki co wszystko jest analogiczne do konfliktu Izrael- Liban. Jedyne co mnie w tej "wojnie" zastanawia to dziwna podstawa prezydenta Gruzji, w końcu jego ofensywa na Osetię była od początku skazana na klęskę. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 06 2008
Imię: Wzorek
Profesja: Elite Knight
Gildia: Fatal Illusion
|
![]() II wojna Indochińska, Stany zjednoczone też myślały że wygrają a tu chuj
![]() Wydaje się wam że Rosja jest zagubiona w czasie i nie dysponuje takim arsenałem co USiA - jesteście w błędzie, oni nie chwalą się tak sprzętem i wszystko co robią zazwyczaj nie wychodzi poza granice państwa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Arbiter Elegantiarum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2007
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Hmmm, Rosja coś wspominała o 'wprowadzaniu pokoju w Gruzji' czy jakoś tak... Kurde, ktoś tak mówił jakieś 60 lat temu, jak mu tam było... Stalin? Gruzja, a co dalej?
@down Pierwsza zimna wojna nigdy się nie skończyła, więc nie ma co mówić o drugiej. Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 09-08-2008 o 17:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
|
![]() Przecie oczywiste jest to co się dzieje. Rosja i USA prowadzą sobie drugą zimną wojnę. Wojna w Iraku i atak USA, teraz kolej Rosji i padło na Gruzję. Pionki są już prawie rozstawione, każde zwycięstwo jednego z mocarstw przechyla szalę zwycięstwa. To czy coś faktycznie z tego wyniknie to jedna rzecz, ale "przypadkowe konflikty zbrojne" i "nieuzasadnione inwazje na słabe samotne kraje" to coś co reszcie świata przechodzi koło dupy.
Cytuj:
![]() |
![]() |
#56 | |
Krzyżak
|
![]() Cytuj:
@OnTop: Konflikt będzie, albo i nie... Jeśli będzie to mamy przesrane ; P |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 06 2008
Imię: Wzorek
Profesja: Elite Knight
Gildia: Fatal Illusion
|
![]() Najciekawsze jest to że Gruzja wycofuje swoje wojska z Iraku a transport ma Ukraina, USiA i Rosja zobaczymy kto ich przerzuci
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
|
![]() Z tym, że Irak to była monarchia z tyranem na czele a Gruzja to od pewnego czasu republika nastawiająca się na zachód na rzecz zerwania kontaktów z Rosją.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 06 2007
Lokacja: Poznań
Wpisy bloga: 3
Imię: Bordolinio
Profesja: Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 84
|
![]() Aż samo się prosi aby przytoczyć to nagranie:
http://www.youtube.com/watch?v=SO-3neHRl0w Tutaj fragmenty tekstu dla wielkich anty hip-hopowców który jak zobaczą że hip-hop to wyłączą: Słuchaj i ty świecie może w końcu przestaniesz Zapalam świeczkę za Ruandę i Liban Sudan, Czeczenię, Afganistan i Irak Krwi niewinnych nie usprawiedliwisz niczym i niech twoje serce pęknie, kiedy dziecko krzyczy Matka nad grobem, nie umiem tego tłumaczyć Możni świata milczcie, bo usprawiedliwień starczy Zapalam świeczkę, żebyś zobaczył w ludziach który stoją obok ciebie swoich braci Miałem sen jak pewien pastor z Atlanty o ludziach budujących biblioteki nie armaty Nigdy więcej ksenofobii, uprzedzeń Nigdy więcej wojny, rasizmu Nigdy więcej łez matek, grobów bez imion, miejsc, gdzie się biją Nigdy więcej, naszą siłą jest miłość Niebo znów krzyczy, bo gdzie tu sprawiedliwość ludzie wciąż odbierają wolność i zabijają miłość Od lat ta ziemia krwawymi łzami płacze Już powoli tracę nadzieję, że kiedyś będzie inaczej Codziennie słyszę o bombach, pułapkach o morderstwach, porwaniach i bratobójczych walkach Możni tego świata tylko widzą w tym interes bo na ludzkiej śmierci można zarobić wiele a konflikty państw to już dodatkowy powód by zabijać dla korzyści i ukrywać zbrodni dowód Okrucieństwo świata to już jest temat rzeka Żyjemy w czasach, gdzie człowiek za nic ma człowieka Dobrze wiem, wszystkiego nagle nie da się naprawić Piąte przykazanie ktoś wciąż będzie miał za nic Zapalam świeczkę i odmawiam modlitwę gdy telewizja mówi o kolejnym konflikcie Świat nie słucha i niczego wciąż nie pojął Trzy tysiące lat a wojny wciąż nie są historią Dopiero kiedy zrozumiesz, że ten obok jest twoim bratem odnajdziesz wolność od uprzedzeń Patrzę w lustro, zaczynam od siebie i walczę o człowieka pod błękitnym niebem Zapalam świeczkę za wszystkich odrzuconych za niewinne ofiary, za wszystkich bezbronnych Nie pytam, gdzie jest Bóg, pytam, gdzie są ludzie którzy założyli knebel na głos swoich sumień
![]() ... Lubię mangę. A Ty? : ] Zależy mi na Twojej opinii na mój temat. Jeśli mnie polubiłeś lub chcesz mnie zabić kliknij TUTAJ i napisz co o mnie sądzisz. Ostatnio edytowany przez Bordo - 09-08-2008 o 15:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
|
![]() Cytuj:
![]()