|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Witam
Dziś o 8:00 rano, walki w Osetii południowej wstrząsneły światem. Rosyjskie wojska zaatakowały stacjonujące tam Gruzińkie, które dzien przed rozpoczęli operację w celu "przywrócenia konstytucyjnego porządku". Walki trwają do teraz. Info z 1 ręki: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1018703,...l?ticaid=16642 Jak dotąd Rosyjskie wojska po zajęciu osetii nadal oblegają Gruzję. Moim zdaniem jest to absolutny bezsens, ze względu na trwające igrzyska bedące oznaką pokoju od setek setek lat, jak i zarówno idiotyczną żeź. Czy konflikt ten może naruszyć pokój na świecie? o.O |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Gdyby Gruzja była w NATO, to mogło by zagrozić. Ale nie jest, a jakby była to pewnie reszta by się na nią wypieła (interesy z Rosją).
A tak to według mnie nikt im nie pomoże choć kto ich tam wie. Niech się tłuką. Ich sprawa. Co do pokoju w czasie olimpiady. Organizatorzy olimpiady sami nie są święci, wiec o czym my tu gadamy> |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
|
![]() Wiem, że organizatorzy są tak samo wredni jak Stalin, ale igrzyska to igrzyska, w czasie których nie powinno się prowadzić wojen, tymbardziej kogoś zabijać, tą zasadą kierowali się nawet Spartanie. :|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Arbiter Elegantiarum
|
![]() Sprawa jest bardziej skomplikowana. Trzeba poczekać na rozwój wypadków, aby wysuwać jakieś opinie.
@UP: Co ty wiesz o J. Stalinie i organizatorach? Ostatnio edytowany przez Dragon-Fly - 08-08-2008 o 19:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wojna? Nie sadzę, raczej krwawy konflikt. Chociaż... Kto wie, w dzisiejszym świecie wszystko się może zdarzyć. Pożyjemy, zobaczymy...
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 05 2007
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Celesta
Poziom: 95+
Skille: 80/75
Poziom mag.: 7
|
![]() Noo... to do schronu?
Nie wydaje mi się, żeby wywiązało się coś poważniejszego.
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 11 2007
Stan: Usunięty
Imię: 666
Poziom: 666
Skille: 666
Poziom mag.: 66
|
![]() Zanim zabardzo rozwinie sie ten temat... Przeczytajcie albo posluchajcie sobie tego.
http://www.drugadroga.com/blog/archi...-sie-polityka/ Ostatnio edytowany przez Badon - 08-08-2008 o 19:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() Niepotrzebna tu tylko interwencja USA.
A skoro Gruzja nie chce poddać tych dwóch prowincji to jest to tylko i wyłącznie ich wojna. Wojna, która rozgrywana w samotności, zostanie przegrana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Litosci, myslalem, ze w NATO juz nikt nie wierzy.
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dlatego napisałem, że by się wypieło. Czytać ze zrozumieniem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() Media robią swoje o/
Rano włączyłem sobie TVP Info "GRÓZJA ZAATAKOWANA1111" Polsat News "ROSJANIE ATAKUJOM1!" TVN 24 "OPERACJA GRÓZJI NA TERENIE OSETI POŁÓDNJOWEJ. POCZONTEK NOWEJ WOJNY ?//////////////" Aż się płakać chce... Prawda jest taka, że Rosja próbuje za wszelką cenę pokazać jaka jest wszechmocna i mocarna... Ehh... W Czeczenii tłuką się nawzajem, a GÓWNO piszą o tym w gazetach, czy też donoszą w tv... Takie akcje zawsze będą nagłaśnianie, a niestety... Bo Rosja nie raz już robiła podobne "gierki" z Gruzinami i pewno o tej sprawie za niedługo zapomnimy i kolejnym tematem będzie pewno Abchazja czy kij wie co ;} @down Nie "jadę" po żadnej stacji, tylko próbuję uświadomić, że to co robią media jest bezsensu ;] Bo szczerze wolałem sobie w ów momencie pooglądać wymiany poglądów na temat Igrzysk Olimpijskich niż słuchania tego samego w kółko, że Rosjanie znowu (tak, znowu) wkroczyli na przestrzeń powietrzną Gruzji, czy tam zrzucili bomby na gruzińskie wioski, bo sam do tvn-u i do innych stacji nie mam, ale przesadzają i to znacznie.
Ostatnio edytowany przez qq2 - 09-08-2008 o 11:53. Powód: ;D poprawię :} |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Arbiter Elegantiarum
|
![]() Cytuj:
@UP: Dlatego "jedziesz" w cudzysłowie ![]() Wydaję mi się jednak, że 24-ka zrobiła to najspokojniej i najobiektywniej. Ostatnio edytowany przez Dragon-Fly - 08-08-2008 o 20:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mamy system koncesyjny wiec niewygodne stacje nigdy nie dostana koncesji. Obojetnie czy tvn, tvp czy polsat. Wszystkie mowia to samo tylko innymi slowami, kazda wychwala socjalizm, unie, demokracje i inne formy zniewolenia czlowieka.
![]() |
#14 |
Arbiter Elegantiarum
|
![]() Masz całkowitą rację, został nam jeszcze Internet. Ale wobec powszechnego reżimu, TVN 24 jest, jeżeli to można tak nazwać, najbardziej obiektywny.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() Rosja nie musi niczego pokazywac, wystarczy spojrzec na dane o sile jej arsenalu atomowego.
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Arbiter Elegantiarum
|
![]() Cytuj:
Może później rozwinę ten skrót myślowy :<. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 03 2004
Lokacja: Sanok
![]() |
![]() Przeciez to Gruzja zaczela i to ona w oczach wszystkich jest agresorem. Mysle ze Rosja wlasnie na to czekala ;]. A Gruzja nie wiem, mysleli pewnie, ze caly swiat im przyjdzie z pomoca... chociaz, nie zdziwilbym sie gdyby Polska wyslala tam swoje oddzialy, aby im pomoc
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Imo ofc. |
|
![]() |