|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2005
Wpisy bloga: 1
Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2008
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Aldora
Poziom: 80
Skille: 83/82
Poziom mag.: 6
|
![]() Do dyskusji już się dołączyłeś. A skoro uważasz, że pierdole, to powiedz mi co jest takiego złego w mojej wypowiedzi, bo naprawdę nie wiem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 05 2007
Profesja: Elite Knight
Świat: Celesta
Poziom: 95+
Skille: 80/75
Poziom mag.: 7
|
![]() Celem? mi sie zdaje, że śmierć to raczej koniec życia a nie jego cel...
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2008
Lokacja: w wenor
Imię: nie powiem bo haknom mi
Gildia: rurznie ale najleprze elity
Świat: karzdy durzy
Poziom: tak
Skille: terz
Poziom mag.: co
|
![]() Jeśli chcecie pomóc to idźcie oddać krew bo tej ciągle wszędzie brakuje.
ja pomagam wysyłając smsy bo mam nolimit ![]() @down Kościół ma inne podejście do HIV, Twój błąd bo zezwala w takich przypadkach, a z resztą kto trzyma się tam kościoła? Nie będzie to ryba dlatego bo będzie zwalczanie dzieci które się rodzą i mają całe życie zjebane. A co do faceta w temacie to ja nic nie mam. Uważam, że każdy ma prawo umieścić w Internecie wiadomość o potrzebie i kto chce niech wpłaca. Ostatnio edytowany przez Cheapest - 22-09-2008 o 18:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Blondynka
|
![]() Cytuj:
Ja już nie rozumiem. Czy niektórzy pisząc tutaj, że nie ma sensu pomagać, czują się przez to fajni? Wiadomo, istnieje zasada ryby i wędki, lecz nie należy jej się ślepo trzymać. Ktoś jest w naprawdę ciężkiej sytuacji i ma umrzeć, bo... tak? Czy naprawdę tak ciężko jest przelać chociażby te 2 zł? Nawet wbrew swoim zasadom? Wracając do Afryki: Przekonajcie najpierw kościół do stosowania prezerwatyw jako środka zabezpieczającego przed HIV i AIDS, bo jak na razie przecież to wielki grzech... Inaczej taka pomoc do Afryki nie zostanie wysłana. Poza tym, to też będzie ryba, nieprawdaż? Ostatnio edytowany przez Slythia - 22-09-2008 o 18:00. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Pomoc afryce to też straszna głupota. Pompujemy tam kasy więcej niż lodu jest na świecie i co? I gówno. Bo albo to żarcie trafia do dyktatora, albo do ludzi, którzy w jeden dzień wpiepszają wszystko zamiast racjonalnie rozłożyć w racje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Cytuj:
ul. Sikorskiego 32 śr. i pt.- w godz. 7.00 - 11.30 O ile mi wiadomo nie ma zbyt wygórowanych wymagań więc nie wiem, skąd twoje obawy, raczej powinnaś spełniać wymogi. No chyba, że ćpasz czy coś w tym stylu. Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2008
Profesja: Knight
Świat: Aldora
Poziom: 80
Skille: 83/82
Poziom mag.: 6
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Słitaśny Krulik
|
![]() Cytuj:
@ Zamiast przyjąc pomoc woli żebrać o pieniądze, ciekawe postępowanie, nie ma co. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 03 2007
Lokacja: Jedzie pociąg z daleka
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2008
Lokacja: w wenor
Imię: nie powiem bo haknom mi
Gildia: rurznie ale najleprze elity
Świat: karzdy durzy
Poziom: tak
Skille: terz
Poziom mag.: co
|
![]() Cytuj:
Są strony typu kliknij i buduj domek i wiecie co? Kiedyś jak wybudowano taki domek to ludzie klnęli, że skończył się spokój, powstała patologia, alkoholizm i nawet dzieci normalnych ludzi nie czują się bezpiecznie bo wszędzie wymuszenia itp. Wszyscy piszą kliknij to nic nie kosztuje ale to kosztuje uczciwych ludzi koło których takie domy/bloki powstają. Wszyscy klikają ale organizują protesty jak ktoś chce wybudować te domy koło nich. Ostatnio edytowany przez Cheapest - 22-09-2008 o 18:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
|
![]() A może ja mam ochotę na te chipy?? Zastanówcie się ludzie!! Na świecie są miliony ludzi potrzebujących pomocy bo umierają. Mam teraz kazdemu dawac po złotówce?? Zbankrutował bym odrazu-,-. Gadacie bzdury. Można pomóc komuś od czasy do czasu, ale ludziom naprawdę potrzebujacym pomocy. Skoro on odrzucił pomoc hospicjum bo chce ostatnie chwile życia przeżyć w domu to jak dla mnie nie powinniśmy wysyłac mu zadnej kasy, tylko wysłac ja innym którzy nie odrzucają pomocy ^^
![]() |
![]() |
#53 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?
Imię: Scary Menthos
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
![]() |
![]() Cytuj:
No i celem zycia nie jest smierc. Glownym celem jest raczej reprodukcja i przedluzanie gatunku(z biologicznego punktu widzenia). Osoby piszace "kazdemu trzeba pomoc", "co ci szkodzi" itp nie maja niestety racji. Na ziemi jest conajmniej tyle potrzebujacych, ile osob ktore pomocy nie potrzebuja. Aby pomoc im, trzeba bylo by calkowicie zrezygnowac z przemyslu rozrywkowego, drogich ciuchow, oraz wszystkiego, co posiada przedewszystkim walory estetyczne i rozrywkowe. Tzn, moze i jest to wlasciwe podejscie - ale jesli juz mowicie "trzeba pomagac" itp, wiedzcie przynajmniej o czym tak naprawde mowicie. Ostatnio edytowany przez Scream - 22-09-2008 o 19:45. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2008
Lokacja: Y ten no.. niewiem
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tuptus Pogromca
Profesja: Royal Paladin
Świat: Pacera
Poziom: 42
Skille: 68/45
Poziom mag.: 11
|
![]() Ta jasne
@topic Miał iść do hospicjum a jak mu sie nie podoba to raczej mu sie niechce żyć! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ale dlaczego ? Czy sam fakt, że ktoś potrzebuje pomocy, oznacza to, że muszę rezygnować ze wszystkich przyjemności, bo jak nie to będę niedojrzałym i nieczułym skurtyzanysynem ?
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka
|
![]() tacy sa juz czarni, widziales kiedys jakiegos uczciwie pracujacego? troche jezdzilem, nie widzialem. oni sie do niczego prawie nie nadaja, rzadzic to gorzej niz polacy, pracowac nie bo lepiej ukrasc. niedlugo to caly swiat bedzie w czarnych. ih ze nie dozyje
![]() |
#57 | |
Użytkownik Forum
|
![]() @up: heh, ja też prawie tak myślę. Prawie, bo jednak zdarzają się wyjątki. Ale mnie ta Szwecja i zderzenie z afrykańskimi imigrantami zmieniło, oj.
Ostro, ostro, nieco za ostro. ;p A poza tym, to w artykule o niepełnosprawnych dzieciach, do którego link dał Cheapest, było kilka bardzo interesujących i bardzo dobrych zdań: Cytuj:
Poza tym niektórzy już pisali 'postaw się na miejscu kogoś, kto potrzebuje drogiej aparatury do przeżycia' 'czy ty byś nie chciał przeżyć' itp. Do mnie nie były kierowane, ale sam uważam, że tylko słabi wolą przeżyć 50 lat w bólu i widząc tylko sufit swojego pokoju, niż umrzeć. Ja bym w takiej sytuacji raczej wydał kasę (i pewnie dużo mniejszą) na jakieś pozwolenie/sprawę o pozwolenie eutanazji. Czy jak to się nazywa. Serio. A pan Henryk nie jest nawet jakimś starym, opuszczonym i biednym weteranem, więc nie należy mu się takie nagłośnienie. Bo pewno niektórzy weterani, którzy zasłużyli się dla kraju, gdzieś nie mają na własny czynsz ze swojej marnej renty. I żeby mnie ludzie nie złapali za słówka, bo np. weterani dostają dodatkową kasę, czy coś, bo nie chodzi mi o to konkretnie. Ogółem, ktoś, kto coś wniósł, komu się za coś, co kiedyś osiągnął należy. Henryk nawet nie wydaje się mieć przyjaciół, bo przyjaciele by mu pomogli. Nawet pewnie sąsiedzi.
HELIUM~ Ostatnio edytowany przez Misza - 22-09-2008 o 22:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: Rabka-Zdrój
![]() |
![]() Ludzie, te wszystkie akcje o pomoc, nie biorą, a właściwie DAJĄ! A co? DOBRY UCZYNEK oraz SZCZĘŚCIE!
![]() |
![]() |
#60 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Cytuj:
A co do tematu, nie wiem i nie obchodzi mnie to - dyskusja, która się tu zrodziła jest ciekawsza. |
|
![]() |
![]() |