|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@ripper Jesteś zwykła szmata. Witamy w Poslce. "dziecko głoduje nowy kosciól się buduje dziecko głoduje pan premier wspólczuje niech umiera." Prawie to samo.
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2008
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Aldora
Poziom: 80
Skille: 83/82
Poziom mag.: 6
|
![]() Mówię tylko, że dużo osób najeżdża jaki to polska pojebany kraj, a w rzeczywistości nie różnimy się od innych. A co do pytania to tak, byłem dalej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Ja powiem tak, kto chce - niech pomaga i robi bardzo dobrze, ale dlaczego kraj miałby utrzymywać człowieka kosztem tych, którzy niekoniecznie _chcą_ pomóc - nie rozumiem.
![]() |
![]() |
#25 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Tak to jest, że poszkodowani dzielą się na równych i równiejszych. Tak jak rząd robi składki dla rodzin ofiar jakiegoś tam kataklizmu, a olewa tych wszystkich, którzy każdego dnia giną np. na drogach. O gościu już napisali artykuł, już na pewno przetrzyma jeszcze te kilka miesięcy, ale ja i tak nie wyłożyłbym kasy. I nie będę nawet obłudnie twierdził, że wolałbym biednym dzieciom w Afryce chlebek kupić. Może też dlatego, że nie lubię Murzynów. ;o Ale tak dla zasady - nie mogę pomóc wszystkim poszkodowanym nieznajomym, to nie pomogę żadnemu. I ci, którzy twierdzą, że tylko dzieci i idioci nie mają litości dla biednego starca, sami powinni pomyśleć nad swoją dorosłością i wieloletnią mądrością.
![]() |
![]() |
#26 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com
|
![]() Cytuj:
Choć tak i tak kiedyś nadejdzie pewien moment kiedy solidarność, bo tak to się nazywa, będzie potrzebna. @down, chodzi mi o to, że praktycznie i tak nic nikt nie poradzi na to jaki jest, choć uważam to za kwestie poglądu. Nie chodzi o to "że nie mogłem nic na to poradzić". Zgadza sięto jest błędne. Tu nawet o móżg w końcu nie chodzi. Tylko o to, że nie zawsze da się wszystko zmienić, ponieważ nie wszystko zależy od nas. Ostatnio edytowany przez Nari - 22-09-2008 o 12:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
|
![]() Cytuj:
![]() @Up A ja ciebie nie rozumiem. Dostał taki mózg jaki dostał i powinien wykorzystac to najlepiej jak potrafi. Nie mozesz powiedziec, że to nie moja wina, że zabiłem człowieka. Dostałem taki mózg, jaki mi dał Bóg. Nie mogłem nic na to poradzic. Takie myślenie jak Nari jest bardzo, bardzo błędne Ostatnio edytowany przez Lechista - 21-09-2008 o 23:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
|
![]() Miałem okazję być we Francji, Niemczech, Belgii oraz Wielkiej Brytanii w tym roku. I szczerze powiedziawszy, TAK, BARDZO różnimy się od tych krajów. Mentalnością, charakterem oraz polityką.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
![]() |
![]() Cytuj:
@Nari Signed. Oprocz tego, ze czlowiek ma charakter zarowno dziedziczony (i tak, tu sa predyspozycje, talenty, itp), jak i ten nabyty, dzieki ktoremu mozemy jeszcze WSZYSTKO zmienic - a na to wplywa MASA roznych czynnikow, najblizsze otoczenie, presja rowiesnikow, media czy wlasne checi ![]() Ostatnio edytowany przez Grocix - 22-09-2008 o 00:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2008
Lokacja: w wenor
Imię: nie powiem bo haknom mi
Gildia: rurznie ale najleprze elity
Świat: karzdy durzy
Poziom: tak
Skille: terz
Poziom mag.: co
|
![]() Cytuj:
To jest moje zdanie i możecie się z nim nie zgodzić ale poczytajcie czasem wiadomości, ostatnio było nawet, że rodziny które mają dzieci z poważnymi chorobami muszą więcej załatwiać papierów i nie potrzebnych rzeczy aby dostać zasiłek, a alkoholicy mają o wiele mniej do załatwiania. http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...l?ticaid=16a76 A teraz weźcie pod uwagę jak ktoś jest bogaty bo kilkanaście lat się kształcił, zdobył wysokie wykształcenie, zarobił ciężko na założenie firmy, daje zatrudnienie wielu ludziom, ale skoro jest bogaty to co? To, że płaci dwa razy więcej podatku od nas po to aby utrzymać między innymi tych którzy szkołę omijali łukiem.
![]() |
![]() |
#31 | ||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Jakbym miał wspierać każdego kto potrzebuje pomocy to sam zacząłbym jej potrzebować.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Music addict
Lokacja: Siemianowice Śl.
Imię: Zuzia Shadow
Profesja: Elite Knight
|
![]() Ludzie, czy Wy nie możecie po prostu pomóc? Bez gadania, pisania postów, po prostu, po ludzku pomóc? Co to w ogóle za gadka: zasłużył, nie zasłużył, w takim momencie to nie powinno mieć znaczenia, bo na pomoc zasługuje każdy, kto jej potrzebuje.
![]() |
#34 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
|
![]() Zauważ, że 97 % tego forum to mężczyźni (humm, albo raczej chłopcy), u których pełna dojrzałość psychiczno-społeczna nastąpi, gdy będą miel 23-25 lat (albo i nigdy). Kto pomoże, ten pomoże, a kto nie, to po prostu nie warto nawet pouczać...
Ostatnio edytowany przez Gonzo - 22-09-2008 o 16:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
|
![]() A czy jak ja będę stary to też otrzymam taką pomoc? Czy miliony emerytów którzy pracowali długie lata i teraz mają po 500 zł miesięcznie, czy oni też zasłużyli na pomoc? Bo oni nie żyją. Oni wegetują. I dlaczego ten człowiek jest lepszy bo należy mu pomóc a innym nie? Jak wybierać komu pomóc a komu nie? Dlatego niech każdy się zajmie sam sobą.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Music addict
Lokacja: Siemianowice Śl.
Imię: Zuzia Shadow
Profesja: Elite Knight
|
![]() @Merin
Pomagać każdemu w miarę możliwości. Zamiast kupić sobie czipsy, możesz przeznaczyć tę złotówkę na pomoc potrzebującemu, czy to aż tak wiele?
![]() |
#38 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Cytuj:
Gratuluje inteligencji. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2008
Lokacja: w wenor
Imię: nie powiem bo haknom mi
Gildia: rurznie ale najleprze elity
Świat: karzdy durzy
Poziom: tak
Skille: terz
Poziom mag.: co
|
![]() Cytuj:
Wysłano im wiele dostaw prezerwatyw i oni sobie piłki z nich robili... Stopień HIV to ponad 20%, tam nie powinniśmy tracić pieniądze bo w naszym kraju nie jest super i trzeba pomagać, napewno lepiej otworzyć jakąś fabrykę i dać ludziom w Polsce miejsca pracy niż wysyłać pieniądze do Afryki. Co to za życie w takim za przeproszeniem syfie, hiv i inne choroby, bieda jak ch*j, a bezmózgowcy dalej dzieci robią... Nie wspominając, że w Afryce też mają pieniądze i wydają m.in. na wojsko. A z tego co kiedyś gdzieś czytałem to z całych 5 złotych na Afrykę trafia tylko 1 złoty, reszta to biurokracja i inne złodziejstwo... Ostatnio edytowany przez Cheapest - 22-09-2008 o 17:49. |
|
![]() |
![]() |