Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 23-04-2009, 11:31   #41
BialyOleander
Użytkownik Forum

BialyOleander's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2009
Lokacja: Okolice piekła

Stan: Na Emeryturze
BialyOleander ma numer GG 2109611
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Szefoo Pokaż post
Noi tutaj masz racje bo juz tez wole grac na otsach ..

Powiedzcie mi po co gracie w tibie?? Po to aby tylko expic? masz z tego jakaś satysfakcje? Większość tibijczykow tylko expi expi expi i to dniami i nocami i poco im to jak oni sie ciesza ze wbijaja tylko lvl. Gdy ja np padnę ne expie co dyzo razy sie tak zdarzało i bylem zdenerwowany ale ja tez duzo razy pkowalem ale to nie powód by odrazu NA SWIECIE PVP USTAWIAC NPVP !! Przecież CIP po to ostawił światy PVP, NPVP, PVP ENFO aby ludzie wybrali taki świat jaki im dopasowywuje..
Ale czy ta zmiana wyklucza pk'owanie przecież to będzie tylko w mieście itp. wszędzie indziej możesz się lać, a ty panikujesz jak by ze wszystkich serverów robili non-pvp. Ogarnij się.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 23-04-2009, 11:36   #42
poreda
Użytkownik Forum

poreda's Avatar

Data dołączenia: 18 08 2005
Lokacja: Łódź
Wpisy bloga: 2

Profesja: Royal Paladin
Świat: Iridia
Poziom: 205
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez BialyOleander Pokaż post
Ale czy ta zmiana wyklucza pk'owanie przecież to będzie tylko w mieście itp. wszędzie indziej możesz się lać, a ty panikujesz jak by ze wszystkich serverów robili non-pvp. Ogarnij się.
KURWA TYPIE PRZECZYTAJ MOJ POST WYZEJ!! Widziales kiedykolwiek POTWORA na terenie miasta? Nie zlurowanego? NA TERENIE MIASTA, NIE POD, NIE OBOK, NIE NAD! A cipsoft wyraznie zaznaczyl ze mozna walczyc na tych terenach przeciwko potworom. Wiec sie kurwa nie zdziw jezeli zrobia te tereny takze poza miastami.
stary 23-04-2009, 11:43   #43
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

a slyszales o najazdach na miasta ?

Cytuj:
Powiedzcie mi po co gracie w tibie?? Po to aby tylko expic? masz z tego jakaś satysfakcje?
wlasnie z powodu tej degradacji gry do poziomu nawalanki dla debili duza czesc graczy odchodzi, tylko ze na ich miejsce przychodzi drugie tyle warzyw.
stary 23-04-2009, 11:47   #44
Partyraiser
Użytkownik forum

Partyraiser's Avatar

Data dołączenia: 13 04 2009
Lokacja: Dolny Śląsk, zadupie IQ: -1

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Astera/Dolera
Partyraiser ma numer GG 2437745
Domyślny

A jak będe miał pz'ta będe gonili mnie ludzie, i bede miał parcel na wyslanie eq to którędy go wyśle nie mając postmana ? albo jak go do domku wrzuce ? -.-
Partyraiser jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-04-2009, 12:21   #45
Lord_Mayonnaise
Zbanowany

Data dołączenia: 22 04 2009

Domyślny

@up
To też jest interesujące.
Lord_Mayonnaise jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-04-2009, 15:30   #46
voyant
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 04 2009

Imię: Voyant
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 202
Poziom mag.: 80
Domyślny

@2xup
Może zmienią rozmieszczenie skrzynek pocztowych? Tak czy tak jest to dobry pomysł bo miasta nie służą do wojen. Nie raz gdy walczyłem ob musiałem zabijać random nooby w mieście bo nie chcący się zamotały i pojawiły się w środku walki. Teraz te non-pvp zonez zmuszą ludzi do walczenia poza miastami co wg mnie uchroni niewinnych oraz zmneijszy liczbę miejsc gdzie pk będzie mógł uciec. Zmusi to ludzi do brania odpowiedzialności kiedy pekują ;P Bo w miastach jest od cholery miejsc dobrych do defensywy i to trochę wkurza gdy wygrywasz ob a nagle przeciwnicy uciekają do defensywy.

Voyant
- Najlepsza strona ze statystykami tibijskimi, kalkulatory exp, 30 dniowa historia expa! Jeżeli jestes ciekaw kto expi najlepiej, jaki jest najlepszy lvl oraz kto wbił najwięcej expa ogólnie lub na twoim serwerze zapraszam na www.tibiastat.com
voyant jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-04-2009, 16:47   #47
Szefoo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 11 2007
Lokacja: Prudnik

Profesja: Paladin
Świat: Arcania
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
wlasnie z powodu tej degradacji gry do poziomu nawalanki dla debili duza czesc graczy odchodzi, tylko ze na ich miejsce przychodzi drugie tyle warzyw.
Dlatego zrobili servy NON PVP !! Taka gra ze chodzisz i zabijasz tylko to graja dzieci takie które jak padną to przeżywają pol miecha albo sie ciesza ze maja napis z 2 lub 3 cyferkami

Cytuj:
Nawet jeśli to w mieście zmiana tylko i tak będzie bezsensu bo jeśli coś sie komuś nie podoba to niech idzie na non-pvp grac .
Bo nie wiem jak wy ale mnie te lvle tylko nudzą, bo lubię czasami sobie popekowac i to nawet i w mieście

Ostatnio edytowany przez Szefoo - 23-04-2009 o 16:52.
Szefoo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-04-2009, 18:57   #48
rentonB
Użytkownik Forum

rentonB's Avatar

Data dołączenia: 12 04 2009
Lokacja: Sverige

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
To sie gra na non pvp tam masz spokoj, ja gram na pvp bo uwielbiam zabijac innych zamiast zabijac pixelowe potworki co i tak jest za bardzo ograniczone wg mnie, szkoda ze ten chamski zabieg ma na celu sprowadzenie wiecej ludzi na pvp.

Zarzekam sie ze jezeli to sie stanie, to ja juz w to grac nie mam zamiaru.
I ludzie z nonpvp nie maja glosu, bo ich to nie dotyczy.

Ostatnio edytowany przez rentonB - 23-04-2009 o 18:59.
rentonB jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-04-2009, 19:15   #49
Mohammed
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 01 2009
Lokacja: Gdynia

Imię: Jaag Vlik
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
Poziom: 35
Poziom mag.: 30
Mohammed ma numer GG 11505071 Send a message via Skype™ to Mohammed
Domyślny

Ale teraz to nie ma wyboru, bo tak:
Na n-pvp, sami botterzy na expowiskach, nooby wszędzie
Na pvp-enfo wszędzie mogą Cię zabić...
I zostaje tylko pvp gdzie o 10.00 są expowiska puste, a nie jak na n-pvp...jakieś 10 botterów 65 knighci na rotach siedzą i chodzą obok siebie blokując respa...czy to normalne żeby 65 knight bocił na rotach??
Mohammed jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-04-2009, 20:47   #50
Lord_Mayonnaise
Zbanowany

Data dołączenia: 22 04 2009

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mohammed
czy to normalne żeby 65 knight bocił na rotach??
Zależy co przyjmujemy za normę...
Lord_Mayonnaise jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2009, 14:40   #51
Szefie :)
Użytkownik Forum

Szefie :)'s Avatar

Data dołączenia: 31 10 2005
Lokacja: Braniewo

Imię: Seikeron
Gildia: Suicide Boys
Poziom: 140
Domyślny

CIPsoft oczywiscie robi wszystko, aby dzieci ktore maja padake jak widza skulla na swoim 15 lvlu graly dalej. Troche nie rozumiem bo wiekszosc takich dzieci nie kupuje pacc'a, a o to chyba im chodzi. Jest to zdecydowanie beznadziejny pomysl.

~in love with Tibia 7.4
Szefie :) jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2009, 15:05   #52
Zamne
Użytkownik Forum

Zamne's Avatar

Data dołączenia: 04 04 2006
Wpisy bloga: 7

Profesja: Sorcerer
Świat: Isara
Poziom: 1
Skille: 10/10
Domyślny

Cytuj:
Nie raz gdy walczyłem ob musiałem zabijać random nooby w mieście bo nie chcący się zamotały i pojawiły się w środku walki. Teraz te non-pvp zonez zmuszą ludzi do walczenia poza miastami co wg mnie uchroni niewinnych oraz zmneijszy liczbę miejsc gdzie pk będzie mógł uciec. Zmusi to ludzi do brania odpowiedzialności kiedy pekują ;P Bo w miastach jest od cholery miejsc dobrych do defensywy i to trochę wkurza gdy wygrywasz ob a nagle przeciwnicy uciekają do defensywy.
to nooby powinny miec w glowie i w dupie zeby sie nie wpieprzac w srodek walki

imo pk w miastach jest wieele razy ciekawsze niz na jakims zadupiu, ktore zdaje sie byc kwadratem i wszedzie tylko trawa, jak na jakims noobskim otsie gdzie ten 12letni gm nie umie nawet mapy sciagnac

notka here
Ukryty tekst:
Cytuj:
gdzie najlepiej expić pallem na rooku?
Cytuj:
12:05 CM Andasstra on Askara [2]: no kurwa in here.. thats not nice-.-
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez TheDwarf
Cytuj:
daj, ja ci zrobie ludzika
..O
./|\
../\/
./
Ja przeczytalem zamiast ludzika, to "lodzika" i cale 60 sekund szukalem w tym obrazku czegos zboczonego HAHA
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mapa_Europy Pokaż post
Miał swoje 5 minet.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez OwntibiaForFree
Nie zdziwcie sie jak anty vir bedzie wam szalal wkoncu to keylogger
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Azris- Pokaż post
Mikolaj upil sie kakalem ;d

Ukryty tekst:
Zamne jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2009, 16:14   #53
Szefie :)
Użytkownik Forum

Szefie :)'s Avatar

Data dołączenia: 31 10 2005
Lokacja: Braniewo

Imię: Seikeron
Gildia: Suicide Boys
Poziom: 140
Domyślny

Wyobrazam sobie juz ludzi blokujacych wejscia-wyjscia noobcharami, bo nie bedzie ich mozna zabic ani przesunac z pzta.
Szefie :) jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2009, 16:18   #54
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Domyślny

Ja mam mieszane uczucia co do tego. Pierwszą moją reakcją było "no nie, znowu Cipsoft stwierdził, że Tibia jest za trudna...". Wiadomo, że takie rozwiązanie ułatwi życie boterom (chociaż tylko runemakerom, a takich się już rzadko spotyka). Do tego walki w miastach są faktycznie ciekawsze niż gdzieś w szczerym polu. Z drugiej strony jednak nie można mówić, że takie rozwiązanie całkiem zepsuje pvp. W pewnym sensie nawet uatrakcyjni ten element gry. Ileż to razy zdarzało się, że jakiś cwany pker zabił gracza, a potem uciekał do miasta i skakał po drabinkach/schodach nie dając się nawet trafić goniącej go drużynie? Oczywiście można powiedzieć, że przez ograniczenie tego zjawiska zostanie okaleczona taktyka walki pvp, ale takie skakanie po schodkach to nie tyle taktyka, co po prostu wykorzystywanie słabości gry.
Fakt, że gracze będą mogli sobie w spokoju sprzedać towar, uzupełnić zapasy i zregenerować manę, jest na plus.
Tak mi przyszło do głowy, że może zamiast tego pomysłu, wprowadzić coś takiego: Postać, która kogoś zaatakuje w mieście lub wejdzie do niego z white skullem (w przypadku red skulla liczyłoby się to czy zaatakowało się ostatnio kogoś bez skulla) jest atakowana przez strażników (przy czym siła ich ataku byłaby zależna od poziomu postaci, coby jakiś cwaniak na 400 lvl nie mógł sobie mordować bezkarnie, a straż nie mogłaby mu nic zrobić). Takie rozwiązanie byłoby bardziej realistyczne - w końcu kto to widział, żeby bandy rzezimieszków grasowały po stolicy królestwa a król sobie pierdział w stołek, zamiast nasłać na nich straż? Jeśli ktoś już bardzo chciałby kogoś ubić w obszarze zabudowanym, mógłby to zrobić, ale gracze preferujący spokojne spędzanie czasu mieliby przewagę.

Generalnie jednak chyba powinni zostawić to tak jak jest teraz...

Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 25-04-2009 o 16:26.
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2009, 16:21   #55
Partyraiser
Użytkownik forum

Partyraiser's Avatar

Data dołączenia: 13 04 2009
Lokacja: Dolny Śląsk, zadupie IQ: -1

Świat: Astera/Dolera
Partyraiser ma numer GG 2437745
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
Ja mam mieszane uczucia co do tego. Pierwszą moją reakcją było "no nie, znowu Cipsoft stwierdził, że Tibia jest za trudna...". Wiadomo, że takie rozwiązanie ułatwi życie boterom (chociaż tylko runemakerom, a takich się już rzadko spotyka). Do tego walki w miastach są faktycznie ciekawsze niż gdzieś w szczerym polu. Z drugiej strony jednak nie można mówić, że takie rozwiązanie całkiem zepsuje pvp. W pewnym sensie nawet uatrakcyjni ten element gry. Ileż to razy zdarzało się, że jakiś cwany pker zabił gracza, a potem uciekał do miasta i skakał po drabinkach/schodach nie dając się nawet trafić goniącej go drużynie? Oczywiście można powiedzieć, że przez ograniczenie tego zjawiska zostanie okaleczona taktyka walki pvp, ale takie skakanie po schodkach to nie tyle taktyka, co po prostu wykorzystywanie słabości gry.
Fakt, że gracze będą mogli sobie w spokoju sprzedać towar, uzupełnić zapasy i zregenerować manę, jest na plus.
Tak mi przyszło do głowy, że może zamiast tego pomysłu, wprowadzić coś takiego: Postać, która kogoś zaatakuje w mieście lub wejdzie do niego z white skullem (w przypadku red skulla liczyłoby się to czy zaatakowało się ostatnio kogoś bez skulla) jest atakowana przez strażników (przy czym siła ich ataku byłaby zależna od poziomu postaci, coby jakiś cwaniak na 400 lvl nie mógł sobie mordować bezkarnie, a straż nie mogłaby mu nic zrobić). Takie rozwiązanie byłoby bardziej realistyczne - w końcu kto to widział, żeby bandy rzezimieszków grasowały po stolicy królestwa a król sobie pierdział w stołek, zamiast nasłać na nich straż? Jeśli ktoś już bardzo chciałby kogoś ubić w obszarze zabudowanym, mógłby to zrobić, ale gracze preferujący spokojne spędzanie czasu mieliby przewagę.
Widziałem takie rozwiązanie na paru otsach, całkiem dobre, jeśli by dobrze "skonfigurować" atak strażnika w odpowiedni lvl było by nawet dobre.
Partyraiser jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2009, 16:58   #56
piteer_rookgaard
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 04 2009

Domyślny

depo jest takim miejscem w ktorym mozna se odpoczac.. a jak narazie to nie sa wypchane tak zeby nie mozna bylo sie do nich dostac

poje**ny pomysł na maxa!!!

_/ wszystko idzie w strone dzieciaczkow ktore skonczyly gre bo padly gdy staly pod dp afk

Cipsoft vs. Players

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Paciuch Pokaż post
@down A w te Wowy, Lineage i Metiny to może nie?
tylko te "WoWy" i Lineage sa o wiele lepsze od skomercjalizowanych pikselków bez dzwieku i widocznego eq.

rok temu kupilem 3x pacc i teraz to zaluje, ze na takie gowno jakim jest tibia ktora sie wciaz spier****a wydalem 250zl?
moze wy tez w koncu zmadrzejecie.

Peace

Ostatnio edytowany przez piteer_rookgaard - 25-04-2009 o 17:04.
piteer_rookgaard jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2009, 10:28   #57
Zamne
Użytkownik Forum

Zamne's Avatar

Data dołączenia: 04 04 2006
Wpisy bloga: 7

Profesja: Sorcerer
Świat: Isara
Poziom: 1
Skille: 10/10
Domyślny

zamiast tego ninpefaupe zone w miastach lepiej niech zrobia cos zeby nie dalo sie depo bloczyc przez kolesi stojacych w srodku

notka here
Ukryty tekst:
Cytuj:
gdzie najlepiej expić pallem na rooku?
Cytuj:
12:05 CM Andasstra on Askara [2]: no kurwa in here.. thats not nice-.-
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez TheDwarf
Cytuj:
daj, ja ci zrobie ludzika
..O
./|\
../\/
./
Ja przeczytalem zamiast ludzika, to "lodzika" i cale 60 sekund szukalem w tym obrazku czegos zboczonego HAHA
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mapa_Europy Pokaż post
Miał swoje 5 minet.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez OwntibiaForFree
Nie zdziwcie sie jak anty vir bedzie wam szalal wkoncu to keylogger
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Azris- Pokaż post
Mikolaj upil sie kakalem ;d

Ukryty tekst:
Zamne jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2009, 12:05   #58
jerrry
Użytkownik Forum

jerrry's Avatar

Data dołączenia: 28 12 2006
Lokacja: L-ny

Profesja: Elite Knight
Świat: Danubia
Poziom: xx
Skille: xx
Poziom mag.: 69
jerrry ma numer GG 4122889
Domyślny

Najbardziej śmieszą mnie osoby 100lvl+ z PvP które płaczą, że w czasie wojny nie mogą bezpiecznie przejść ze statku do dp. No a kurde od czego jest wojna w Tibii!? Żeby wyeliminować/rozdzielić przeciwnika. Właśnie zrobiłem sobie knighta na PvP bo chciałem zobaczyć jak_to_jest ale najwidoczniej po wprowadzeniu tego "Czegoś" będę się czuł jak na poczciwej Candii...

Pozdrawiam

Cytuj:
poczytaj dokładnie. kiedy leci ktoś ze skullem a ty go trzaśniesz i wbijesz sobie (aktualnie) Pz-lock'a, to po wprowadzeniu tego apdejtu będziesz sobie mógł z uśmiechem wskoczyć do pz. To jest głupie.

Ostatnio edytowany przez jerrry - 26-04-2009 o 12:07.
jerrry jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2009, 12:15   #59
DzejDzej
Użytkownik Forum

DzejDzej's Avatar

Data dołączenia: 05 03 2006
Lokacja: Koszalin

Stan: Niegrający
Domyślny

@up
Nie jestem pewien czy dokładnie o to Ci chodzi, ale:

Characters with a protection zone block should not be able to enter non-PvP zones either.

Czyli postacie z pz-lockiem nie będą mogły wejśc do non-pvp zone.
DzejDzej jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2009, 14:12   #60
rentonB
Użytkownik Forum

rentonB's Avatar

Data dołączenia: 12 04 2009
Lokacja: Sverige

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DzejDzej Pokaż post
@up
Nie jestem pewien czy dokładnie o to Ci chodzi, ale:

Characters with a protection zone block should not be able to enter non-PvP zones either.

Czyli postacie z pz-lockiem nie będą mogły wejśc do non-pvp zone.
Ta, oznacza to ze podczas battle jak kogos zabijesz nie bedziesz mial mozliwosci kupienia suppliesow
rentonB jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania