|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 | |
Mytho(L)ogy Hero
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Tak się wetne nie na temat.
Mianowicie dyskusja o komuniźmie: Bo wszyscy dyskutują, kłócą się czy lepiej czy gorzej ale... Może 1 osoba na forum może na prawde pamiętać te czasy. Bo to co wy znacie to opowieści brata/siostry/dziadka/babci/taty/mamy/wuja/cioci/stryja etc. <Niepotrzebne skreślić> Dziękuje...
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() 500 zlotych to troche powyzej kosztu miesiecznego utrzymania studenta ( wliczajac zakwaterowanie i wyzywienie ) w akademiku. Cale szczescie ze media za darmo ..
![]() |
#44 |
Zbanowany
|
![]() jakby Ci do 65roku kazali pracowac w kopalni ,to pierwszy byś się wysadził w tłumie ludzi w warszawie-.-ale dyskusja na ten temat nie ma sensu,bo brak tutaj obiektywności
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() No tak, bo konstruktywna dyskusja nigdy do niczego nie prowadzi, najlepiej rozwalić Warszawe.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2004
Lokacja: Krakow
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Nebula
Poziom: 52
|
![]() moze nie zarobisz, ale mieszkania sa - po tych co wyjechali XD*
* z basza
![]() |
#47 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
Pieniądze to nie wszystko, ale pieniądze są dla ludzi, dlatego są potrzebne do życia powszedniego i codziennego. Kiedyś ci, co wyjechali za granicę wrócą tu i zaczną zakładać firmy, prowadzić interesy itp., więc w niedalekiej przyszłości o pracę będzie łatwiej, ale w wieku 14 lat myśli sę o nauce. A poziom kształcenia w Polsce jest bardzo wysoki, o ile nie najwyższy w Europie. Trzeba tylko chcieć. Z resztą, kolo pytał o park our a nie o zarobki itp, więc o co ten dym? Myślę, że w Irlandii jest sporo nawet i specjalnych parków do parkour, a jeżeli nie, to nawet zabudowa miejska w brytyjskim stylu stwarza takie warunki. Cytuj:
Ja akurat nie mam takiej sytuacji, bo mój tata zarabia 3 000 na rękę, a mama 700 (u prywaciarzy), także nie jest źle, a mają na utrzymaniu tylko mnie, ale potrafię to docenić i szanuję ich pieniądze. Jak zostaje 1.5 tys zł, to chyba na jedzenie starczy? No chyba, że co miesiąc kupujesz nowe ciuchy, gry komputerowe, pacc itp... Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 24-10-2006 o 13:50. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ta, szkoda tylko, że protestowali nie tylko ludzie z wysokim stażem pod ziemią, ale jeszcze elektrycy i młode chłopy.
![]() |
#49 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2004
Lokacja: Jaworzno
Profesja: Rookstayer
|
![]() kichakichakicha
kichakichakicha Ostatnio edytowany przez Karrith - 03-02-2012 o 11:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
|
![]() Hmm, wysoki poziom w Polsce jest tańszy, niż np. w starych krajach UE. Więc można mniej zarabiać, a mieć podobnie. Europejczycy także to zauważyli.
![]() |
#51 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
Zreszta, nikt nie zauwazyl jeszcze, ze Polacy wyjezdzaja nie tylko z przyczyn materialnych, ale uciekaja tez przed sytuacja polityczna i spoleczna w Polsce.
![]() |
![]() |
#52 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
|
![]() Cytuj:
Hmm Jezeli chodzi tu o warunki zycia obywatela polskiego.. To odpowiem tak: No tak warunki zycia sa slabe, ale to nieznaczy, ze musze opuszczac ten kraj! Ile mielismy czasu na jego odbudowanie? tak z 9-13 lat, a spojzcie na Ameryke lub Anglie tam to maja dobrze bo budowali ten kraj setki lat. A my? My to mamy szczatki po komunizmie co i tak wychodzi 0 ^^. Wole zostac i odbudowywac niz byc "lee zle odejde bo jestem antypatriota" . Oczywiscie odbudemy go jak kaczory i farmerzy odejda z tego kraju;/. esli chodzi o parkour to powiem, ze sa tam sa XD. Bylem u kuzuna tam raz i naprawde byly. @edit do bambuko down Wiem, ze ma komputer ;p. Ale chodzi mi oto, ze odrazu po wyplacie moj kuzyn moze sobie kupic. @editospider NO troche przekrecilem ;p. Ale zgadzam sie z matkiem. Poprostu tacy ludzie zostali z komuny ;p i nie istnieje tak wspaniala receptura na uleczenie gospodarki krau z 0% na 100% XD. Ostatnio edytowany przez janek@ - 24-10-2006 o 23:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#54 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#55 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell
![]() |
![]() Haha... to forum rzadzi
![]() chwilka klocicie sie o poziom zycia w Polsce i innych krajach UE w temacie o parkourze? Ah to forum jest strasznie agresyffne
![]() |
#56 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#57 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#58 | |
eX Moderator
![]() |
![]() Cytuj:
porownaj moc nabywcza polskiej pensji z dowolna zachodnioeuropejska, nie wspominajac o amerykanskiej. w skrocie mozna powiedziec, ze ( przykladowo ) nawet jesli gdzies tam maja 2x wieksze ceny i 3x wieksze podatki, to stac ich na to bo zarabiaja w przeliczeniu 6-8x wiecej.
![]() |
![]() |
#59 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP
|
![]() Ja mam takie normalnie offtopowe pytanie!
Czy dla Amerykanow dolar to tyle samo co dla nas zlotowka? Na przyklad jesli w Polsce czipsy kosztuja np. zlotowke, to czy w ameryce takie same czipsy kosztuja 1 dolara?
![]() |
#60 |
eX Moderator
![]() |
![]() Nie, ceny w dolarach sa z tego co wiem troche wyzsze, przynajmniej wiekszosci produktow. Benzyna natomiast w stosunku do podstawy walutowej jest kilkanascie razy tansza niz u nas.