|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#61 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
![]() |
#62 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2004
Lokacja: Jastrzębie Zdrój Kolor skóry: Biały!
Stan: Niegrający
Imię: Gieksa Jastrzebie
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 8
Skille: 23/25
Poziom mag.: 1
|
![]() SJ - Dzień dobry jesteśmy świadkami...
I - A ja jestem świadkiem w procesie karnym... <close the door> SJ - Dzień dobry jesteśmy świadkami... I - A ja jestem katolikiem. Do widzenia... <close the door> SJ - Dzień dobry jesteśmy świadkami... I - Mam inne sprawy na głowie... <close the door>
#63 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: Polska
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Świat: Obsidia
Poziom: 29
Skille: 72/55
Poziom mag.: 10
|
![]() wielkie dzieki!!!!!1
dawno sie tak nie usmiałem i humor powrócił ![]()
#64 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2005
|
![]() fajne to 8D
|
![]() |
![]() |
#65 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
![]() ŚJ zbudowali niedaleko mnie(jakieś 2km)dom w którym się spotykają,cóż dzownek szybko odmontowali;d znałem paru Śj ale oni nie chodzil po ludziach ![]() |
|
![]() |
![]() |
#66 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
|
![]() Cytuj:
No tak macie racje akurat nom SUPERE NAWET JA SIE DZIWIE. Tak dajmy rocznemu dziecku do wybrania wiary tak tak.. Albo nie. Niech decyduje sam o swoim zyciu? Albo jeszcze lepiej niech sam na wlasna reke pracuje? Z tych wypowiedzi wynika to ^ wlsanie. Do 18 r. zycia dziecko nie jest rozwiniete umyslowo i musi poczekac.. Co do S.J. POwiem krotko: Sa chrzescijanami w rzymie. end Zarty: SJ: Dzien dobry jestem swiadkiem Jehowym. Chce pan zmienic wiare? Ja: Dzien dobry! A za ile? <close> SJ: Chce pan zmienic... Ja: Okna? o dziekuje, ale pan mi chyba nie pomoze <close> Sj: jestem swiadkiem Jehownym. Ja: A ja zabilem juz paru... SJ: oo <close> (roznosi ulotki) SJ: Prosze wezmie niech pan ulotke Ja: Dziekuje za papier wtrny @down o lolololol... "3. Pamiętaj abyś dzień święty święcił" To tyczy sie tez Mszy ... -.- Az mie zabolalo kiey to uslyszalem... (powrot do podst.?) I co z tego, ze troche zartow podam? Jak kazdego czlowieka to spotyka to jest poprostu normalne.(zarty to nie jest jeszcze faszyzm?) Ostatnio edytowany przez janek@ - 02-11-2006 o 18:57. |
|
![]() |
![]() |
#67 | |||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Żart żałosne Ogólnie wsyzstkie texty do ŚJ są żałosne każdy idiota może udawać nie wiadomo kogo i próbować pogonić takich A okażcie się mądrzy gdzie indziej i porozmawiajcie z nimi i ich przegadajcie Wtedy będziecie mogli cokolwiek pisać. Choć chwalić się nie ma czym w gruncie rzeczy
![]() |
![]() |
#68 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 12 2004
Lokacja: Bełchatów/"...W państwie pełnym nienawiści..."
Świat: Kyra
|
![]() Cytuj:
3. Pamiętaj, aby dzień święty święcić
Nad czaszkami groźby, być złym czy dobrym? Zero pytań, wątpisz ? Strach tonie w liczbach One odbite w źrenicach, a świat upadły w mitach Zamiast powstać w krytykach czynów, kreuje co dnia lepszych skurwysynów Od siebie minimum by z dumą się nie rozstać 2005 Realia Made in Polska |
|
![]() |
![]() |
#69 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 10 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ja Szczur
Profesja: Paladin
Świat: Honera
|
![]() Cytuj:
A jak nie chcesz słuchać jehowców to po prostu zamykasz drzwi prze nosem... i tyle.
![]() |
#70 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
#71 | |||||||||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Choć możesz tego nie rozumieć ;p Cytuj:
Także niczego nie zabraniał co im nie pasowało - takiej ew. św. Tomasza na przykład.... Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Choć... Ucywilizowana północ i południe, oraz wojny na środku. Może być, choć IMHO max 40% Cytuj:
Cytuj:
Zdrowy rozsądek, umiejętność szybkiego sklecania sensownych argumentów, pewna wiedza religijna (niekoniecznie katolicyzmu - a to co inne wiary nie istnieją?) i to nie ejst wielkie halo
![]() |
![]() |
#72 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2006
Lokacja: Przeworsk
Stan: Na Emeryturze
Imię: Adi przyjaciel
Świat: Pacera
Poziom: 132
|
![]() Wg mnie śwadków jehowy nie wypada obrażać jednak przy spotkaniu z nimi warto powiedzieć że jesteśmy katolikami i wskazać drogę do kościoła mówiąc "jeszcze masz szansę się nawrócić", ponieważ "kto za zło odpłaca dobrem działa jak katolik". Jehowy to też ludzie.
![]() |
![]() |
#73 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 06 2006
Lokacja: Warschau
![]() |
![]() adrianeczeqq, nareszcie ktoś normalny tzn. prawdziwy chrześcijanin.Tak to cały czas jacyś quasi-ateiści,niby katolicy,obrońcy moralności religijnej i inni obrońcy swojej racji że "nikogo nie obrażają".Wszyscy albo atakują katolicyzm i religię jako taką(większość chodzi do kościoła i chrzszczona ale udaje że są ateistami),albo stają w jej obronie(dla samego faktu żeby mieć inne zdanie, do kościoła chodzą żeby nie być "odmieńcami").Od urodzenia nie byłem ani razu u spowiedzi,nie byłem też nigdy na niedzielnej mszy,nie jestem chrzszczony,nie chodzę na religię w szkole i to bynajmniej nie dlatego że jestem w rodzinie ateistów.
Mimo że mieszkam na wsi,podpory katolicyzmu w polsce niemam z tego powodu nieprzyjemności,wszyscy z mojej byłej klasy zgodnie twierdzili że gdyby nie to że każe im rodzina,niechodzili by do kościoła. Wiem że ze stwierdzenia adrianeczqqa wynika że ŚJ to "zło" ale przypomniał za pomocą cytatu podstawową wartość chrześcijaństwa,wybaczanie. Zachowuję się jak katolik ale nie dlatego że ktoś mi to wpajał do głowy od maleńkości, uważam że to jest poprostu normalne, niektórzy nawet z wpajaną im miłością do innych nie potrafią zachować się po ludzku. Możecie na mnie powiedzieć-Je###y katolik, nie obrażę się bo nim nie jestem. Pie######y żyd? Jak wyżej. Sku#####n ateista? Nie obrażę się bo przez internet to każdy kozak,ja nie odwołuję swoich przekonań niezależnie od wzrostu,objętości mięśni,pozycji.Nawet jakby ktoś mi to jednak powiedział to miałbym to gdzieś. Wiara jest na pełen etat, niemożna być chrześcijaninem kiedy ci wygodnie.Masz 18 lat a nie wierzysz?To nie oszukuj siebie i innych,i niezachowuj się jakbyś był wierzący.A jak taki z ciebie ateista to powiedz to rodzinie i księdzu.Jeżeli ktoś z tych co się wypowiedzieli jest naprawdę ateistą i nie podpiera się wiarą kiedy mu wygodnie,to dobrze. Jeśli ktoś uważa się za prawdziwego katolika to niech pomyśli czy jako wyznawca stosuje się do 10 przykazań i zasad swej religji zanim rzuci się do mnie z pianą na gębie i fanatycznym zaśpiewem w obronie wiary. |
![]() |
![]() |
#74 | ||
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 07 2004
Lokacja: Shadow Moses
Stan: Na emeryturze
Świat: Arcania
Poziom: 36
Skille: 78/78
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
TAK, to JEST atak. NIE, NIE JEST spowodowany moją niechęcia do KRK (której nie ukrywam, nie zgadzam się z niektórymi aspektami KRK, nie wnikając dalej, koniec wtrącenia w nawiasie), lecz tenże atak został sprowokowany wypowiedziami niektórych użytkowników w tym temacie oraz mentalnością większości polskiego społeczeństwa. TAK, uważam że 90% osób wypowiadających się w temacie (jakby nie patrzeć) religijnym, powinno przynajmniej przeczytać Biblię od deski do deski, lub mieć wieksze pojęcie o tym, o czym rozmawia. Na pewno większe niż znajomość dekalogu i sakramentów. @Gremlin Nie wiem jaki był Twój zamiar pisząc to co napisałeś, ale poczułem się obrażony jako protestant. Odbierz ten post jak tylko sobie życzysz. Uważam, że sprawy religii są sprawami bardzo delikatnymi i trzeba kilka razy przemyśleć to co się pisze, a takie uogólnienia doprowadzają ludzi do wrzenia. (Tak, mnie także, co chyba widać.) @adrianeczeqq Nie jestem katolikiem, a przebaczam zawsze, wszystko i wszystkim. Zastanów się troche nad tym co piszesz. @topic Nie chcecie żeby Świadkowie do Was przychodzili? Powiedzcie Im to wprost. Wiecie, to działa. Takie żarty są śmieszne, ale tylko "na papierze". Pomyślcie jak Wy byście się poczuli gdyby ktoś z Was kpił, lub raczej z Waszej wiary. I nie obchodzi mnie zdanie dzieciaczków, którzy i tak to sobie zleją i skomentują to jakimś swoim elo-przezabawnym (niestety, tylko dla nich i dla osób reprezentujący ich poziom rozwoju intelektualnego) komentarzem. Dorośnijcie. Ostatnio edytowany przez oWn3d - 02-11-2006 o 19:08. Powód: Błędy. Dodano tag [sarkazm] bo chyba jednak nie jest to dość jasno widoczne. |
||
![]() |
![]() |
#75 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak, ateizm jest ostatnio "trendy", ale to nie ateiści, tylko grupa "najjarynachh nastolatkuff", którym nie chce chodzić się do Kościoła i chcą pokazać jacy to z nich kozacy. A co do chrześcijaństwa i KK, to to są raczej dwie różne rzeczy (np. mój tata nie chodzi do kościoła, ale modli sie i do kogo przychodzę zinterpretować przpyowieść? Do księdza, do katechetki, czy do niego?)
Co do chrzeczenia małch dzieci - nikt cię nie zmusza do Komunii Świętej, czy do bierzmowania.
#76 | ||||||||||||||||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
A co do tego ich niby zacofania- nie uważam. Swoją drogą IMHO ich cywilizowanie jest złe, ale to moja subiektywna opinia Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Bo tylko człowiek ćwiartuje, torturuje i robi pare innych rzeczy. Mimo wielu głosów to jest właśnie ludzkie. A miłość można zoabcyzć także w przyrodzie,w ięc nie jest to czysto ludzkie cuś Cytuj:
![]() A ja wierzę, mimo że nie jestem katolikiem, ba nie jestem chrześcijaninem. Muzułmaninem, Buddystą, New age, hinduistą też nie ![]() Choć oficjalnie jestem zapisany jako katolik - a to z powodu tego, że nie dostaje w związku z tym niewygodnych/zbędnych pytań Cytuj:
![]() nie bierz tego na serio ;P Po prostu twoje myślenie nie zgadza sie z pędem cywilizacyjnym, wyścigiem szczurów i mega konkurencją. Mimo to nie zgadzam isę z toba w pełni - będę szanował akżdą religię, jezeli ta próbuje mnie nawrócić na siłę. No i Jehowi dostają kasę za wciagnięte do religii nowe osoby. A to jest już krzywe Cytuj:
Przecież inne odłamy błądzą i pójdą do piekła </debilizm> Dorośnij troszkę. Cytuj:
Głupi skrót Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Przydałoby ci sie porozmawiać z teologiem, bo to co napsiałęś wyżejw tym niby ataku to stek bzdur Cytuj:
I ogólnie trochę od siebie - zanim zaczniecie się kłócić co do jedynej tru religii katolickiej jaka ona zła jest i w ogóle - proponuję odbyć rozmowę z teologiem i dopiero się wypowiadać. Nie znosze kościoła, samej religii chrześcijańskiej nic nie zarzucam (oczywiście wliczając np. ewangelią Św. Tomasza), ale jak widze niektóre rzecyz no to trochę głupio PS - cyzżby zaraz miała iść fala przeciw pierwszym postom? Poza tym, albo mis ie wydaje, albo zacyznamy zbaczać z tematu
![]() |
![]() |
#77 | ||
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Co do kwestii chodzenia lub niechodzenia do kościoła - kościół katolicki mówi jasno - jeśli uważasz sie za katolika, MUSISZ chodzić do kościoła. |
||
![]() |
![]() |
#78 |
Zbanowany
Data dołączenia: 04 10 2006
|
![]() @Up ja sie nieuznaje na katolika (Jestem do tego zmuszany) a do koscioła chodze...
|
![]() |
![]() |
#79 |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() |
![]() |