![]() |
#61 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
|
![]() |
#62 | ||
Zbanowany
Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Bastash - 09-04-2007 o 00:25. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | ||||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2003
|
![]() dawno sie nie wypowiadalem w topicach tego typu... w tym tez nie mialem zamiaru, ale kilka osob przyjmuje taka postawe, ze zaczelo mnie skrecac. Zacznijmy wiec, najlepiej od poczatku.
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
wybory parlamentarne '05: Cytuj:
Platforma Obywatelska RP - 24,14% sami sobie policzcie jaki to jest procent z liczby osob uprawnionych do glosowania... Narzekaja wszyscy, a na wybory nie ma komu isc. No zajebiscie po prostu. wybory prezydenckie '05: Cytuj:
Donald Franciszek Tusk - 45,96% i znowu... ~25% uprawnionych do glosowania wybralo... A zreszta, takie moje jedno zasadnicze pytanie do tych wszystkich dzieciakow narzekajacych na rzad - w jaki sposob wy osobiscie doswiadczyliscie skutkow rzadow tych - jak to mowicie - "idiotow, debilow, kretynow"? Hm? Bo nawet jesli, to na dzien dzisiejszy jedyne co mozecie odczuc na wlasnej skorze to rzady Giertycha w MEN, a i na to jak do tej pory nie macie powodow do narzekan (jakis tam procent dzieki niemu ma mature, byc moze religie bedzie mozna zdawac na maturze [co ja prywatnie uwazam za calkiem niezly pomysl, jesli tylko egzamin bedzie faktycznie z religii, a nie chrzescijanstwa, ale o tym sie dopiero przekonamy, mundurkow nie ma i chgw czy beda, z telefonow w szkolach i tak nie mozna bylo korzystac) Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Dalej juz mi sie nie chce cytatami sypac, wiec krotkie (ta, akurat) podsumowanie wywodu: Czy warto byc patriota? Zle postawione pytanie. Nie masz z tego zadnych korzysci, wiec mozna by odpowiedziec, ze nie. Jednak patriotyzm jest takim zagadnieniem, ktorego nie mozna rozpatrywac w kategoriach "warto/nie warto". Ja uwazam, ze patriota nalezy byc, mimo wszystko. Uczysz sie jezyka, uczysz sie historii, poznajesz literature/nie tylko. Wiesz zatem, ze to, co mamy teraz, wcale nie jest najgorszym co moglo nas spotkac... wystarczy popatrzec w prawo, calkiem niedaleko - Ukraina, Bialorus, Rosja... chcielibyscie miec to, co oni tam maja? Nie sadze... O ile u nas istnieje jako-taka klasa srednia, to tam juz tak rozowo nie jest... |
||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() Cytuj:
Oddałbyś życie za kogoś, kogo nie znasz? Koledzy są mi bliżsi niż Polska. Może ojczyzna to coś więcej niż ziemia, ale jakoś tego nie odczuwam. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@ down Ludzie nie maszyny. Kase zarabiać muszą. Ostatnio edytowany przez DRoN - 09-04-2007 o 00:30. |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2007
Lokacja: In the coffin...
![]() |
![]() @up
Muzea i instytucje tego typu powstały bardziej, aby przetrwała pamięć o tych ludziach. Kasa idzie głównie na renowacje zabytków, itd. Pomyśl.
![]() |
#66 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone
Świat: Nebula
|
![]() @ hoomik
Tak sie sklada, ze nie do konca jestem "glupim dzieciakiem" moge miec na ten temat wlasne zdanie. Zebys sie nie zdziwil: zapoznalam sie ostatnio z rynkiem pracy ! Tak napisalam ze dla przecietnego czlowieka... Zeby byc inzynierem, informatykiem czy innym dobrze platnym zawodem trzeba zajebiscie dobrze umiec przedmioty scisle co rzadko sie wsrod mlodziezy (wiem to z wlasnego doswiadczenia, ze tylko nieliczni to NAPRAWDE kapuja) Zeby cos robic trzeba to najpierw zrozumiec. Wiesz jak doswiadczylam rzadow tych "idiotow, debili, kretynow" itd ? Wszystko podrozalo i bardzo zmienila sie sytuacja w domu z kasa i kontaktami miedzy rodzicami. Twoim zdaniem to nic ? Baaa... Brat studiowal Ochrone Srodowiska, rzucil to i w pizdu polecial do Anglii za lepszym bytem. Udalo mu sie. Po 3 mies przylecial do Polski i powiedzial : "dopiero teraz widze jaki jest tu syf i widze, ze nie ma do czego wracac.
"GDYBYS BYL, CHOC W POLOWIE CZLOWIEKIEM JAK LUDZIE, KTORYMI GARDZISZ TEN SWIAT BYLBY LEPSZYM MIEJSCEM!" Wlochaty "Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy." Marta Wawrzyn/ pardon.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |||||||||||
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ale to się nie wiąże z twoim pytaniem, bo nie jest głupie, a niejasno sformułowane. Cytuj:
Cytuj:
Zagłosuj na drugich - skopią sprawę, nakradną i oleją... No zajebisty wybór po prostu... ![]() Cytuj:
Wybrukuj chodniki w Polsce diamentami, a i tak ci tutaj nikt nie przyjedzie dopóki o tym światu nie opowiesz... Jak nie zachwalamy tego co mamy na w kraju jak i poza nim to wyglądamy jakbyśmy niczego nie mieli... takie życie. Cytuj:
![]() Cytuj:
Żydzi - naród wybrany, oświecony Polacy - naród wybrany, męczennicy Dwa narody wybrane w jednym kraju... Nie da się. Cytuj:
![]() ![]() Cytuj:
Cytuj:
Modzie! Wpisz się do księgi! Ostatnio edytowany przez Quezacoatl - 09-04-2007 o 01:20. |
|||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() A czy wg. Ciebie w takim wypadku walka 2 na 1 jest zupełnie fair i cud, miód?
Ale my zachowaliśmy się lepiej pomagając tym krajom, które nas olały. Wtedy pomogliśmy w sumie Europie, którą miały zawładnąć dwa totalitarne mocarstwa co się stało później to inna historia.
<wieszok tu był> Ostatnio edytowany przez Mad-Sin - 09-04-2007 o 00:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zbanowany
![]() |
![]() Czasy się zmieniły od II wojny światowej, komuna rządzi już w nielicznych krajach, faszyści etc rządzą głównie w Afryce. Gdyby brać pod uwagę wszystkie wojny Polski, to nawet mieszkańcom Haiti nie możemy ufać.
Cytuj:
>Post #69 w temacie. Yeah. Ostatnio edytowany przez Bastash - 09-04-2007 o 00:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Cytuj:
3 lata mieszkałem w Izraelu... Mogę powiedzieć, że polskie i izraelskie społeczeństwo żyje na podobnym poziomie... Różnica jest taka, że u nich nie ma takich jęków i narzekań, że cały czas czegoś brak. Nie twierdzę, że w Polsce nie ma na prawdę biednych ludzi, bo wiem, że dużo ludzi nie stać na godne życie, ale dokładnie to samo jest w Izraelu i, jak wierzę, na całym świecie (lub większości tego świata). Cytuj:
Cytuj:
![]() Najlepiej to siedzieć na dupie, nie głosować, nic nie robić i czekać aż będzie lepiej. Cytuj:
Proud Pastafari. Ostatnio edytowany przez Caer - 09-04-2007 o 01:10. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#71 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Stalowa Wola
Profesja: Knight
Świat: Thoria/Calmera
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Topic: Ptriotyzm u ludzi ujawnia sie podczas wojny, gdy trzeba walczyc za kraj. Zreszta ludzie walcza o nasza i wasza wolnosc, honor, nie tylko o "Matke". |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4
Imię: pani destrukcji
Profesja: Knight
Świat: kraina czarów
|
![]() A jednak, moja siostra, która mieszka w Anglii od dobrych 6 lat, tęskni za krajem. Syf syfem, ale to jest ojczyzna, kurna. I jeszcze coś, chociaż całe nic wiem o polityce to jedno można zauważyć, nam, Polakom, mało co się podoba.
![]() |
#73 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Z tym krajem łączy Nas jednak swego rodzaju więź. Odczuwa się ją dopiero po dłuższym pobycie za granicą. Mój wujek powiedział, że ma zamiar wrócić tu i dokończyć swój żywot.
![]() |
#74 | ||||
Mytho(L)ogy Hero
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
A honor dla kogo się zachowuje? Dla innych? Żeby inni widzieli, że coś zrobiliśmy dla kraju, czy dla tego, aby wiedzieć, że JA (jako człowiek) zrobiłem wszystko co mogłem, by mój kraj był niepodległy? Cytuj:
Cytuj:
![]() Miasto, które przeżyło własną śmierć! Regulamin Zbiór poradników Wystaw notkę! Pajacyk Ostatnio edytowany przez Parys - 09-04-2007 o 01:02. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Użytkownik Forum
|
![]() Trzeba miec ta rodzine najpierw. Jedyna osobe, ktora kocha i jest w Polsce jest matka. A ona ma sie zamiar do Anglii wyprowadzic, wiec nic go tu nie trzyma. Nie bede tu pisac swojej sytuacji rodzinnej ale tak jest jak jest.
"GDYBYS BYL, CHOC W POLOWIE CZLOWIEKIEM JAK LUDZIE, KTORYMI GARDZISZ TEN SWIAT BYLBY LEPSZYM MIEJSCEM!" Wlochaty "Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy." Marta Wawrzyn/ pardon.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |||||
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
BTW Posiadanie honoru dla samego faktu posiadania go jest bezcelowe. Honor to źródło szacunku, i twojego do samego siebie, i innych do ciebie. Połowiczny efekt jest co najmniej marnotrawstwem. Przykład: Uważasz, że masz honor. Inni uważają, że go nie masz. Z honorem giniesz na szubienicy za brak honoru... life is brutal, a "ludzie" to liczba mnoga. PS Sorry za skróty myślowe. Cytuj:
Znowu przykład: ![]() Jesteś dzieckiem, rodzice całe dzieciństwo karmią cię... dajmy na to masłem orzechowym. Wyjeżdżasz, zaczynasz samodzielne życie. Z sentymentu karmisz się masłem orzechowym... Rok później umierasz na nieżyt żołądka... Ludzie są z reguły sentymentalni, a nie racjonalni. Cytuj:
Cytuj:
![]() PS Sailor Moon > FMA?? PS 2 Spoko temat... można się spokojnie pokłócić ze wszystkimi... Mam tylko nadzieję, że jak Hoom wróci nie zmiażdży mnie argumentami za cytowanie jego wypowiedzi...
Modzie! Wpisz się do księgi! Ostatnio edytowany przez Quezacoatl - 09-04-2007 o 01:41. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zbanowany
![]() |
![]() Znam wielu ludzi, którzy mówią, że natychmiast wrócili by do kraju, gdyby tu były takie warunki do życia/pracy jak na zachodzie. Ojczyzna to ojczyzna. Twój brat jest w mniejszości.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Fallen Angel
|
![]() A nie można tak poprostu żyć i robić swoje? Bez szumnych haseł, wznoszenia oczu do nieba i narzekania jak nam źle?
![]() |
#79 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak ale jednak... Moje zdanie chyba tez sie liczy. I watpie zeby on byl tym jedynym.
Wiecie jak kiedys sie pokazywalo, ze jest sie patriota? nie wazne ile sie mialo lat szlo sie ginac za kraj. A teraz co wystarczy zeby zasluzyc sobie na byc patriota ? ch** z tymi pseudo-patriotami
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zbanowany
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |